دوغ بدون گاز یکی از سالمترین نوشیدنیهای ایرانیها است و از قرنها پیش میهمان سفرههای ما بوده است. این نوشیدنی مخصوصا در ماههای گرم سال طرفداران فراوانی دارد و مصرف آن به کاهش دمای بدن و جلوگیری از گرمازدگی کمک میکند. مصرف دوغ بدون گاز همچنین در تامین بخشی از نیاز بدن به موادی مانند کلسیم موثر است.
نوشیدن دو تا سه لیوان دوغ بدون گاز، بسته به غلظت آن، معادل یک واحد مصرف لبنیات شمرده میشود. گنجاندن این نوشیدنی خوشمزه در کنار سفرههای غذا و حتی در میان وعدههای روزانه کمک زیادی به تأمین کلسیم مورد نیاز بدن و استحکام استخوانهای فرد میکند. البته کلسیم تنها ماده مفید موجود در دوغ بدون گاز نیست و این نوشیدنی حاوی مقادیری از ویتامینهای دی و ب نیز است. همه این موارد دوغ بدون گاز را به گزینهای ایدهآل برای قرار گرفتن در رژیم غذایی ما تبدیل کرده است. حتی خیلی از افرادی که زیاد با نوشیدن شیر سازگار نیستند، میتوانند با جایگزین کردن این نوشیدنی در برنامه غذایی خود، تا حدودی جای خالی مصرف شیر را پر کنند.
برای دیدن دوغ های عالیس به فروشگاه اینترنتی عالیس سر بزنید.
یکی از فواید دوغ بدون گاز که از گذشته به آن معروف بوده است، خاصیت آرامشبخش بودن است بهطوریکه خیلی از افراد برای داشتن یک خواب راحت، نوشیدن دوغ را توصیه میکنند. علت این مسئله وجود عنصری به نام «سروتونین» در این نوشیدنی است. این ماده که ساختاری پروتئینی دارد، در دنیا با نام عامل شادابی و سرخوشی شناخته میشود. با مصرف دوغ بدون گاز، سطح سروتونین بدن بالا رفته و همین مسئله باعث کاهش اضطراب و فشارهای عصبی در فرد میشود. در کنار این مورد، دوغ طبعی سرد داشته و نوشیدن آن به کاهش گرفتگی عضلات کمک میکند. تمام این موارد باعث میشود که این نوشیدنی به یک آرامبخش سالم و طبیعی تبدیل شود. پس اگر به دنبال داشتن یک خواب راحت شبانه هستید، نوشیدن دوغ بدون گاز را هنگام عصر یا همراه با وعده شام فراموش نکنید.
از گذشته مردم انواع سبزیهای معطر را به دوغهای سنتی اضافه میکردند و با این کار علاوه بر اضافهکردن عطر و طعمی بهتر به دوغ، خواص این سبزیها را هم به آن اضافه میکردند. امروزه شرکتهای مختلفی مانند عالیس هم دوغهای بدون گاز همراه با عصاره سبزیجات را تولید و روانه بازار میکنند. در بین سبزیهایی که برای این کار استفاده میشوند، نعنا، کاکوتی، پونه و گلبرگهای گل محمدی از بیشترین محبوبیت برخوردارند و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دوغ حاوی عصاره نعنا یا پونه به هضم بهتر غذا کمک کرده و از نفخ جلوگیری میکند. همچنین عطر این سبزیها در دوغ باعث خوشبو شدن دهان فرد میشود. دوغ بدون گاز همراه با کاکوتی در رفع سردردهای ناشی از گرما مفید است و خاصیت ضدعفونی کنندگی دستگاه گوارش را نیز داراست. عصاره گلبرگهای گل محمدی هم در دوغ، خاصیت آرامشبخشی و نشاطآور بودن دوغ بدون گاز، را افزایش داده و برای تقویت اعصاب مفید است.
اگر معده حساسی دارید مصرف نوشیدنیهای گازدار انتخاب مناسبی برای شما نیست و ممکن است باعث فشار روی معده شود. اما مصرف دوغ بدون گاز علاوه بر اینکه ضرری برای معده ندارد، با داشتن میکروارگانیسمهای خاص مانع از رشد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش نیز میشود. همین مسئله با از بین بردن بستر رشد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش، باعث بهبود عملکرد آن میشود. در مجموع، انواع دوغ بدون گاز عالیس از گذشته جایگاه خاصی در سفره ایرانیها داشته است و امروزه هم بهترین گزینه برای جایگزینی با نوشیدنیهای گازدار شمرده میشود.
نظر خود را بنویسید