نوشیدن چای در ایران و کشورهای آسیایی بسیار رایج و متداول است. این نوشیدنی انواع مختلفی دارد که بهطورکلی به دو دسته انواع چای میوهای و گیاهی دستهبندی میشوند. چایهای گیاهی یا دمنوشهای گیاهی به علت خواص متعددی که دارند در معرض توجهها قرار میگیرند. از سوی دیگر چایها طعم لطیفتری نسبت به سایر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه دارند، بنابراین مصرف آنها آسانتر بوده و طیف گستردهتری از ذائقهها را شامل میشوند.
بهطورکلی از بوته چای ۴ نوع چای فراوری میکنند که هر یک از آنها به دلیل تفاوت در نوع برگ و روش فراوریشان با دیگری تفاوتهایی دارند. چای سفید یکی از همین چایهاست که خواص و طعم لطیف آن سبب شد تا به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شود.
در این مقاله از مجله عالیس شما با چیستی چای سفید، روش دمکردن آن، مقدار کافئین و 8 خاصیت اثبات شده آن آشنا خواهید شد. اگر اطلاعات چندانی در این زمینه ندارید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
چای سفید از بوته گیاه چای سیاه، سبز و اولانگ تهیه میشود؛ اما نوع برگ و روش فراوری آن متفاوت از باقی چایهاست. برگهای چای سفید از جوانترین برگهای بوته چای چیده میشود؛ با این تفاوت که برگ چای سفید را باید قبل از باز شدن برگهای بوته چای برداشت کرد. ظاهر این برگها نازک، کوچک و با کرکهای سفیدرنگ است که بلافاصله پس از چیده شدن با نور خورشید بهصورت طبیعی خشک میشوند.
ازآنجاییکه میزان فراوری چای سفید بسیار کم است، در مقایسه با ۳ نوع چای دیگر، بیشترین کافئین را دارد. مقدار کافئین یک فنجان چای سفید تا حد زیادی وابسته به روش دمکردن آن است. هرچه درجه حرارت آب و مدت زمان دمکردن چای بیشتر باشد، کافئین بیشتری از خود آزاد خواهد کرد.
چای سفید طعمی لطیف و درعینحال با طراوت دارد. میتوان آن را هم بهصورت گرم و هم بهصورت سرد میل کرد. چای سفید را میتوان بهصورت بستهبندی یا کیسهای از فروشگاههای مواد غذایی خریداری کرد.
اگر برایتان سؤال است که چگونه چای دم کنیم؟ به نکات این بخش توجه کنید:
برای دمکردن چای سفید باید آب را به جوش بیاورید و صبر کنید تا از جوشیدن بیفتد. بهازای هر نفر یک قاشق چایخوری، برگ چای سفید در قوری بریزید و نهایتاً قوری را با آب داغ پر کنید. قوری را روی حرارت کتری یا اجاق (بهصورت غیرمستقیم) بگذارید تا برای ۵دقیقه دم بکشد.
اگر دوست ندارید که کافئین زیادی مصرف کنید، چای ممتاز را برای ۳ دقیقه و چای معمولیتر را به مدت ۵ دقیقه دم بگذارید. در حالت عادی برای تجربه طعم واقعی چای سفید، باید آن را برای ۵ تا ۱۰ دم بگذارید.
چای سفید یکی از سالمترین انواع چای گیاهی موجود است که دلایل زیادی برای مصرف آن وجود دارد. این چای حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است که علاوه بر تقویت عملکرد کبد و رفع سردرد 8 خاصیت اثبات شده برای آن مطرح میکنند:
پلیفنولها در دسته آنتیاکسیدانهای مفید بدن قرار میگیرند که وجودشان مانع از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد خواهد شد.
چای سفید منبع بسیار خوبی از آنتیاکسیدان است به همین دلیل مصرف آن میتواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بروز برخی بیماریها مانند مشکلات قلب و عروق جلوگیری کند.
یکی از شناختهشدهترین مزیتهای مصرف چای سفید، خاصیت چربیسوزی آن است.
کافئین و کاتچین دو عنصر موجود در چای سفید هستند که منجر به کاهش وزن میشوند. مطالعات نشان میدهد که عصاره چای سفید بهعنوان یک محرک برای تجزیه چربی و جلوگیری از تشکیل سلولهای چربی جدید عمل میکند. علاوه بر اینها قادر است که متابولیسم شخص را حدود ۴ تا ۵ درصد افزایش دهد.
چای سفید منبع عالی از فلوراید، کاتچین و تانن است. از این رو میتواند از دندانهای شما در برابر پوسیدگی و بیماریهای باکتریایی دهان و دندان حفاظت کند.
فلوراید باعث مقاوم شدن دندانها در برابر حملات اسیدی باکتریهایی میشود که پس از مصرف مواد غذایی حاوی شکر در محیط دهان منتشر میشوند.
کاتچین از رشد باکتریهای ایجادکننده پلاکهای دندانی جلوگیری میکند. بهاینترتیب با نوشیدن چای سفید میتوانید دندانهایی سفید و بدون جرم داشته باشید.
نتایج پژوهشهای فراوانی نشاندهنده آن است که عصاره چای سفید باعث مرگ سلولهای سرطانی در بدن بهویژه در ریه و روده بزرگ خواهد شد.
مطالعات نشان دادهاند که رادیکالهای آزاد و التهاب مزمن ممکن است پوکیاستخوان را تسریع کنند. این دو عامل منجر به پوکیاستخوان و پیشرفت این اختلال خواهد شد. کاتچین موجود در چای سفید با این عوامل مقابله کرده و از پوکیاستخوان جلوگیری میکند.
آنزیمهایی به نام الاستاز و کلاژناز بهخوبی در ترکیبات چای سفید یافت میشوند. در نتیجه به پوستهای آسیبدیده کمک میکند تا بافت خود را زودتر ترمیم کرند. پوستهای طبیعی میتوانند با این مواد جوانتر و شادابتر بمانند. چای سفید عوارض پیری پوست و افزایش سن را کاهش میدهد.
مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته است. نتایج نشان میدهند که پلیفنل EGCG که در ترکیبات چای سفید بهوفور پیدا میشود، شخص را از خطر ابتلا به پارکینسون و بیماری آلزایمر محافظت میکند.
اگر به طعم چای گیاهی یا چای میوهای علاقهمند هستید به مجله عالیس سری بزنید. شما میتوانید در این بخش تعداد زیادی مقاله از روش دمکردن چایها و خواصشان را مطالعه کنید: برای مثال مضرات چای سیاه و فواید چای سیاه.
چای سفید یکی از ۴ نوع چایی است که از بوته گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) به دست میآید. برگهای کرکی، جوان و سفیدرنگ این چای سبب شد تا به آن لقب چای سفید را دهند که خاصیتهای فراوانی برای آن ذکر شده است.
همانطور که در این مقاله از مجله عالیس مطالعه کردید شما میتوانید با دمکردن این چای مقدار متفاوتی کافئین را در اختیار بدن خود قرار دهید و از خواص متعدد آن مانند خاصیت ضد پیری، ضد سرطانی و کنترل دیابت بهره بگیرید. آیا شما تجربه نوشیدن چای سفید را داشتهاید؟ شما این چای را برای بهرهگیری از چه مزیتی میل میکنید؟
چای سفید چیست و آن را از چه گیاهی به دست میآورند؟
چای سفید برگهای جوان، تازه، باز نشده و کرکی بوته چای یا گیاه کاملیا سیننسیس که رنگی سفید دارد. از این رو به آن چای سفید میگویند.
آیا چای سفید کافئین ندارد؟
چای سفید مانند ۳ چای دیگر حاوی کافئین است. ازآنجاییکه این چای به مقدار کمی فراوری میشود، مقدار زیادی کافئین دارد که روش دمکردن این نوشیدنی میزان کافئین آن را تعیین میکند.
نوشیدن چای سفید چه فایدهای برای دندانها دارد؟
فلوراید، کاتچین و تانن موجود در چای سفید از پوسیدگی دندانها، جمعشدن پلاکها، انتشار باکتری و بیماریهای عفونی مربوط به دهان و دندان جلوگیری میکند. همچنین مقاومت دندان و میزان درخشندگی و سفیدی آنها را ارتقا میدهد.
نظر خود را بنویسید