چرا آب انار گازدار می‌شود؟

آب انار، قطعا یکی از جذاب‌ترین نوشیدنی‌ها برای ما ایرانی‌هاست. طعم ترش و شیرین انار، برای بسیاری از افراد، جزو دوست‌داشتنی‌ترین طعم‌هاست. همین طور انار یکی از مفیدترین میوه‌های فصل پاییز است که فواید بسیاری دارد. آب انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی است که باعث زیبایی، سلامتی و جلوگیری از بیماری‌های مختلف می‌شود. همین‌طور آب انار دوست صمیمی کسانی است که به فشار خون و بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند. به همین دلیل، خیلی خوب است که تا فصل انار تمام نشده، مدام آب انار خانگی تهیه و نوش جان کنیم. اما روش نگهداری آب انار در یخچال و در فریزر، بسیار مهم است تا با این سوال که چرا آب انار گازدار می‌شود مواجه نشویم و آب انار خراب نشود. با این مطلب از عالیس همراه باشید تا همه چیز را درباره‌ی نگهداری آب انار طبیعی با شما در میان بگذاریم.

خواص آب انار

خواص آب انار

انار یکی از بهترین میوه‌هایی است که می‌توانید نوش جان کنید. آب انار منبعی بسیار غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که به کاهش خطر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و از انواع سرطان، بیماری‌های دیگر و اثرات پیری جلوگیری می‌کند. انار خاصیت ضدالتهاب زیادی دارد که منجر به کاهش درد و بهبود سریع بیماری‌ها می‌شود. خطر بیماری‌های قلبی با خوردن انار به شدت کاهش می‌یابد و کسانی که بیماری‌های قلبی و عروقی دارند، به مداومت در خوردن آب انار تشویق می‌شوند. حفظ سلامت مغز و بهبود عملکرد شناختی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود فرآیند هضم، کاهش خطر دیابت و کمک به کاهش وزن، از دیگر فواید انار و آب انار است. به همین دلیل است که این میوه‌ی فصلی را باید تا وقتی که در دسترس است، به صورت منظم مصرف کنیم.

مطلب بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش دمای بدن را از دست ندهید.

چرا آب انار گازدار می‌شود؟

آب انار سرشار از آنتی‌اکسیدان، مواد قندی و همین‌طور مواد اسیدی است. می‌دانید که هر مایعی که مقدار زیادی قند داشته باشد، به زودی، وارد مرحله‌ی تخمیر می‌شود و فعالیت‌های تخمیری، باعث تولید گاز می‌شود. ممکن است تا به حال از آب انگور، تفاله‌های سیب یا خرده‌های میوه، سرکه درست کرده باشید. در این صورت، شما هرگز نباید در ظرف را به صورت کامل ببندید تا در فرآیند تخمیر، گاز حاصل شده، باعث ترکیدن ظرف نشود. در زمینه‌ی گازدار شدن آب انار هم همین‌ طور است. وقتی آب انار، مدتی می‌ماند، طی فرآیند تخمیر که کاملا طبیعی است، مقداری گاز تولید می‌کند که اگر در ظرف به صورت کامل بسته نباشد، گاز امکان خروج دارد ولی اگر در ظرف را محکم بسته باشید، گاز در ظرف جمع می‌شود و آب انار گازدار می‌شود.

مطلب چرا آب زرشک گازدار می‌شود هم برایتان جالب خواهد بود.

از کجا بفهمیم آب انار خراب شده است؟

آب انار، همین‌طور که می‌ماند، ممکن است گازدار و تیز شود یا حتی دیگر قابل خوردن نباشد. توجه داشته باشید که اگر رنگ آب انار عوض نشده باشد، در آن تکه‌های کوچک و بزرگ و غیرطبیعی مثل کپک نبینید، بوی نامطبوعی ندهد، طعم آن بد نشده باشد و به صورت کلی، از حالت اولیه خود خارج نشده باشد، آب انار سالم است و هنور می‌توانید آن را بخورید. حتی اگر آب انار مقداری ترش‌تر از بار اولی که آبش را گرفتید باشد یا گازدار شده باشد، هنوز خراب نیست. با این حال، توصیه‌ی اصلی این است که، اصولا هر نوع آب میوه‌ی طبیعی که می‌گیرید، بلافاصله مصرف کنید و اگر هم می‌خواهید آن را نگه دارید، حداکثر چند روز آن هم در یخچال نگهداری کنید. حتی اگر آب انار شما خراب نشود، ویتامین‌ها و خواصی که در آب انار تازه است هیچوقت در آب اناری که مدتی مانده باشد نیست.

روش تهیه آب انار برای جلوگیری از گازدار شدن

اگر می‌خواهید به هر دلیلی آب انار را بگیرید و برای مدت طولانی نگهداری کنید و دوست ندارید آب انار طبیعی گازدار شود، باید در فرآیند آبگیری این نکته را رعایت کنید که همه چیز باید کاملا تمیز باشد. از خود انارها و دستگاه آبمیوه‌گیری تا ظرف نگهداری از آب انار و دست‌های خودتان.

برای گرفتن آب انار هم می‌توانید از آبمیوه‌گیری برقی استفاده کنید و هم آب انارگیری دستی. بعضی افراد انار را پوست می‌کنند و به صورت کامل در دستگاه آبمیوه ‌گیری می‌اندازند و بعضی دیگر، انار را دان می‌کنند و در دستگاه می‌ریزند. اگر انار را دان کنید، آب انار خوشمزه‌تر و زلال‌تری دارید. وقتی با پی درونی، انار را به داخل آبمیوه‌گیری منتقل می‌کنید، آب انارتان گس‌تر می‌شود و زیاد شفاف نیست. اگر آب انارتان را از صافی رد کنید، هم شفاف‌تر و خوشمزه‌تر می‌شود و هم ماندگاری‌اش بالاتر می‌رود.

مطلب چرا آب نارنج گازدار می‌شود را هم ببینید.

روش نگهداری آب انار برای جلوگیری از گازدار شدن

روش نگهداری آب انار برای جلوگیری از گازدار شدن

اولین نکته درباره‌ روش نگهداری از آب انار برای این که خراب و گازدار نشود، این است که آن را در یخچال نگهداری کنید. گذاشتن آب انار در یخچال بلافاصله پس از آبگیری بسیار ضروری است. اگر می‌خواهید برای مدت طولانی آب انار را ذخیره کنید، یکی از راه‌ها، نگهداری آب انار در فریزر است. روش‌های مختلفی برای گذاشتن آب انار در فریزر وجود دارد. یکی از ساده‌ترین راه‌ها استفاده از بطری‌های پلاستیکی است. آب انار را مقداری در بطری بریزید که کمی جا برای یخ زدن داشته باشد، درش را هم ببندید اما نه خیلی سفت تا در فرآیند یخ زدن، بطری‌تان نترکد. اگر نمی‌خواهید از بطری استفاده کنید می توانید از جایخی، لیوان‌های یخ یا هر ظرف فریزر دیگری استفاده کنید. برای این که آب انار یخ‌زده را مصرف کنید، آن را چند ساعت پیش از استفاده از فریزر خارج کنید.

یکی از روش‌های دیگر نگهداری از آب انار برای مدت طولانی‌تر، این است که به آب انارتان دما بدهید. آب انار را در ظرف تمیزی بریزید و روی اجاق بگذارید تا به نقطه‌ی جوش برسد. حالا وقت آن است که سریعا زیر گاز را خاموش کنید و آب انار را درون بطری تمیزی بریزید و در یخچال قرار دهید. به این روش، آب انار شما، مدت بیشتری ماندگاری دارد، گرچه ممکن است مقداری از خواص خود را به دلیل جوشاندن از دست دهد.

مدت زمان نگهداری آب انار در یخچال

مدت زمان نگهداری از آب انار در یخچال بین 3 تا 5 روز است. اگر از ظرف در بسته و تمیز استفاده کنید، آب انارتان بیشتر می‌ماند. حواستان باشد، اگر آب انار در بطری است، کسی از سر بطری، آن را نوش جان نکند چرا که همین خوردن از سر بطری، می‌تواند فرآیند گازدار شدن آب انار و خراب شدن آن را بسیار جلو بیندازد.

مدت زمان نگهداری آب انار در فریزر

مدت زمان نگهداری آب انار در فریزر تا 6 ماه است. موقع گذاشتن آب انار در فریزر، روی ظرف، تاریخ بزنید تا وقتی می‌خواهید آن را مصرف کنید بدانید که چه زمانی آن را در فریزر گذاشته‌اید.

مطلب نگهداری آب پرتقال در فریزر را نیز ببینید.

نحوه‌ی استفاده از آب انار طبیعی گازدار

اگر آب انارتان کمی گازدار شده و دیگر طعمش را دوست ندارید یا مایل به نوشیدن آن نیستید، می‌توانید به روش‌های دیگری از آن استفاده کنید. ابتدا مطمئن شوید آب انارتان خراب نشده باشد و کپک نزده باشد. درباره‌ی این که از کجا بفهمیم آب انار خراب شده بالاتر توضیح داده‌ایم.

به جای این که خودتان را ملامت کنید که چرا آب انار گازدار شده است، می‌توانید آن را بجوشانید تا رب انار داشته باشید. آب انار را انقدر باید بجوشانید که به غلظت رب انار برسد. آن وقت می‌توانید در انواع غذاها نظیر فسنجان از آن استفاده کنید. همین‌طور برای تهیه بسیاری از غذاها، مثل مرغ ناردونی، آش انار، انار مسما و… از آب انار استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید از آب انارتان برای این غذاها استفاده کنید و از طعم ملس و بی‌نظیرشان لذت ببرید.

کلام آخر

در این مطلب، دیدیم که چرا آب انار گازدار می‌شود. همین‌طور درباره‌ی نحوه‌ تهیه و نگهداری آب انار نکات مهمی را با شما در میان گذاشتیم. می‌دانیم که آب انار، یکی از خوشمزه‌ترین آب‌میوه‌هاست که کاربرد فراوانی نیز در آشپزی ایرانی دارد. پس نگهداری آب انار در فریزر می‌تواند دست ما را برای پختن انواع غذاهای خوشمزه با انار باز بگذارد. همین‌طور برای تهیه‌ی انواع دسر و نوشیدنی‌های ترکیبی، آب انار یکی از بهترین گزینه‌هاست.

شما تا به حال با آب انار گازدار شده مواجه شده‌اید؟ آن را دور انداختید یا استفاده کردید؟ به نظر شما چه روشی بهترین روش برای تهیه آب انار است؟ شما هم آب انار را برای فصل‌هایی که انار نیست، فریز می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را با مخاطبان عالیس به اشتراک بگذارید.

خواص و مضرات آب طالبی را اینجا ببینید.

سوالات متداول

مدت زمان نگهداری آب انار در یخچال چقدر است؟

آب انار را می‌توان 3 تا 5 روز در یخچال نگهداری کرد.

مدت زمان نگهداری آب انار در فریزر چقدر است؟

آب انار را می‌توان تا 6 ماه در فریزر نگهداری کرد.

چرا آب انار گازدار می‌شود؟

به دلیل وجود مواد قندی و اسیدی در آب انار، پس از مدتی، فرآیند تخمیر در آب انار شروع می‌شود که باعث تولید گاز دی‌اکسیدکربن در ظرف آب انار خواهد شد.

آیا آب انار گازدار شده را می‌توان خورد؟

آب انار اگر فقط کمی گازدار شده باشد و رنگ، شکل، بو و طعمش تغییر چندانی نکرده باشد، هنوز خراب نشده است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis