معمولا ادویههایی که در دوغ استفاده میشوند سبزیجات معطر هستند که با دوغ ترکیب میشوند. سبزیجات و ادویه دوغ محلی تنوع بسیاری دارند؛ سبزیجاتی از جمله نعنا، پونه، گل سرخ، برگ پیازچه و برگ کرفس که همگی به صورت خشک و تازه هستند.
در این بین، نعنا محبوب ترین و پرکاربردترین چاشنی افزوده شده به دوغ است.کاکوتی، برگ سیر، گل آویشن و ترخون هم از جمله ادویههای کاربردی برای طعم و مزهدارکردن دوغ است. این افزودنیها هم باید کاملا خشک باشند.
نمک هم که طعمدهندهی اصلی دوغ است و میزان آن به ذائقه افراد بستگی دارد. فلفل قرمز خشک هم یک چاشنی جذاب برای دوغ است.
اگر میخواهید درباره کالری دوغ بدانید، مقاله کالری دوغ را مطالعه کنید.
برخی از چاشنیهای معطر که حکم ادویه و طعمدهنده نوشیدنی دارند علاوه بر خوشمزه و خوشبو کردن نوشیدنی، خواص مفید و مؤثری دارند.
فلفل، آویشن، زیره سیاه، زیره سبز، ترخون و… سبزیجات و ادویه دوغ محلی هستند که با برخورداری از ویتامین، املاح معدنی و فیبر برای بدن بسیار خاصیت دارند.
وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در این گیاهان از تشکیل رادیکالهای آزاد در سلولها جلوگیری و از ابتلا به بیماریهایی چون سرطان پیشگیری میکند و سطح سلامتی بدن را بالا می برد.
گلبرگهای خوشرنگ گل سرخ یک گزینه خوشمزه و خوش عطر برای افزودن به دوغ شما است. این گلبرگهای خشک شده را پودر کنید و به نوشیدنی خود اضافه کنید.
فقط حواستان باشد که این گلبرگها را در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا عطر و تازگیاش را حفظ کند.
چاشنی و ادویه دوغ محلی تنوع فراوان دارد. طعم دهندههایی چون پونه کوهی، کاکوتی و خیار از جمله افزودنیهای محبوب دوغ محلی هستند.
دوغ خواص زیادی برای بدن دارد که اگر با ادویه دوغ مصرف شود، خواص آن بهتر جذب بدن میشود. اگر میخواهید با فواید دوغ بیشتر آشنا شوید مقاله خواص دوغ را از دست ندهید.
سبزیهایی که دارای طعم و عطر فوق العادهای هستند، معمولا به عنوان چاشنی و ادویه در غذاها استفاده میشوند.
نعنا یکی از خوشبوترین سبزیهای خوراکی است که به صورت خشک و پودر شده به دوغ افزوده میشود و اشتها برانگیز است. مصرف دوغ طعمدار با سبزیجات همراه با غذا، وعده غذایی شما را دلپذیرتر میکند.
نعنا خواص فراوانی دارد که از آن جمله می توان به تقویت سیستم گوارشی اشاره کرد. نعنا نیروبخش است و به هضم غذا کمک کرده و عملکرد معده، کبد، صفرا و رودهها را کنترل میکند.
همچنین رودهها را ضدعفونی میکند. اضافه کردن برگ نعنای خشک شده به دوغ طعم بینظیری میدهد.
پونه هم یک سبزی معطر و شبیه به نعنا است. اگر به سایر سبزیجات معطر آلرژی دارید، پونه کوهی یک افزودنی ضدآلرژی است که علاوه بر طعم و عطر جذابش، نوشیدنی شما را خوشمزهتر میکند و با آن با خیال راحتتر میتوانید دوغ خود را بنوشید.
همانطور که همه میدانیم، دوغ انواع مختلفی دارد. ادویههای دوغ مناسب دوغ محلی یا سنتی است. اگر میخواهید با ذائقهی خود در انتخاب دوغ آشنا شوید، مقاله انواع دوغ را بخوانید.
کاکوتی یکی از ادویههای مقوی است که برای سلامت قلب و معده بسیار مفید است. این ادویه خاصیت ضدعفونی دارد و به کاهش سردردهای میگرنی بسیار کمک میکند.
ادویه دوغ در فرهنگ ایرانی حضور پررنگ دارد و تقریبا همه حداقل یکبار از ادویه دوغ هنگام تهیه دوغ استفاده کردیم.
خواص ادویهی دوغ اهمیت نوشیدنی دوغ را چند برابر میکند. اگر تا به حال هنگام تهیه دوغ از ادویه دوغ استفاده نکردید، حتما برای یکبار بر اساس ذائقه و علایق خود امتحان کنید.
خاصیت مهم ادویه دوغ چیست؟
ادویههای دوغ از سردی دوغ میکاهند و برای افرادی که طبع سردی دارند، بسیار مفید هستند.
آیا ادویه دوغ و ماست با هم تفاوت دارند؟
ادویه ماست و دوغ تقریبا شبیه هم هستند که شامل گل محمدی، موسیر، کرفس کوهی، نعنا، پونه کوهی و … میشوند و طعم فوقالعادهای به ماست و دوغ میدهند.
چه میزان ادویهی دوغ باید در دوغ استفاده شود؟
مقدار ادویه دوغ به میزان دوغی که تهیه میکنید بستگی دارد. برای یک لیوان دوغ، نصف قاشق مرباخوری کفایت میکند.
نظر خود را بنویسید
نظرات