صرف انواع نوشیدنی در کنار وعده غذایی، هر یک طعم خاصی به آن میبخشند. علاوه بر طعم منحصربهفردی که نوشیدنی به غذا میبخشد، اثر خاص خود را نیز بر ماده غذایی دارد؛ بنابراین بهتر است در کنار هر غذا نوشیدنی مناسب سرو شود. به این ترتیب هم وعده غذایی لذتبخشتر خواهد بود و هم نوشیدنی سازگار با مواد غذایی انتخاب میشود. در این مقاله به بررسی انواع نوشیدنی همراه غذا و وعدههای غذایی سازگار با آن میپردازیم.
نخستین موضوعی که در انتخاب نوشیدنی و البته غذا باید به آن دقت کرد، فصل و شرایط آب و هوایی است. ممکن است نوشیدنیای که برای فصل تابستان مناسب و دلنشین است برای فصول سردتر سال نامناسب باشد و یا حتی به سلامتی شما آسیب برساند. به عنوان مثال در فصلهای گرمتر نوشیدنیهای سبک و میوهای مناسبتر هستند، اما در فصلهای سرد نوشیدنیهای گرم، شیرین و مقوی میتوانند انتخاب بهتری باشند. بهتر است غذای اصلی را هم مناسب فصل انتخاب کنید تا بیشترین همخوانی را با نوشیدنی داشته باشد.
موضوع دیگری که برای انتخاب نوشیدنی باید در نظر بگیرید، تناسب طعم غذا و نوشیدنی است. بهتر است نوشیدنی را طوری انتخاب کنید که طعم آن با غذا همخوانی مناسبی داشته باشد. مثلا اگر غذای شما نعنا دارد، استفاده از یک نوشیدنی حاوی نعنا مانند موهیتو میتواند جالب باشد. پس طعمها و مواد اولیه را نادیده نگیرید.
در مقاله طرز تهیه موهیتو نعنا، درباره روش تهیه این نوشیدنی خوشطعم کامل صحبت کردیم.
انتخاب نوشیدنی مناسب برای غذا نیازمند دقت به این موضوع است که وعده غذایی در چه ساعتی از روز میل میشود. برای مثال برخی از نوشیدنیها بیشتر مناسب صبحانه هستند درحالی که برخی دیگر مناسب ساعات شباند.
توجه به حجم وعده غذایی نکته دیگری است که میتواند به شما در انتخاب نوشیدنی مناسب همراه غذا کمک کند. اگر وعده غذایی شما سنگین است انتخاب یک نوشیدنی سبک در کنار غذا برای شما مناسبتر است، اما در کنار وعدههای غذایی سبک بهتر است یک نوشیدنی نسبتاً سنگینتر را انتخاب کنید.
نوشیدنیهای شیرین، طعم قوی غذاهای تند یا شور را متعادل میکنند. نوشیدنیهای تلخ مانند چای یا قهوه را نباید در کنار غذاهای تلخ سرو کرد. اگر نوشیدنی شما تلخ است بهتر است غذایی با طعم ملایم را انتخاب کنید یا برعکس. در کنار غذاهای شیرین مانند دسرها میتوان نوشیدنی ترش انتخاب کرد. گزینه دیگر این است که یک نوشیدنی شیرینتر از غذای اصلی را انتخاب کنید. در کنار غذاهای تلخ، نوشیدنیهای شیرین یا ترش میل کنید.
برای درک بهتر موارد توضیح داده شده و انتخاب آسانتر نوشیدنی، نوشیدنی مناسب برای سرو در کنار برخی از غذاها در ادامه مطلب ذکر میشود.
گوشت قرمز و مرغ، هر دو غذاهایی آبدار و سرشار از پروتئین هستند، پس میتوانند یک وعده غذایی سنگین باشند. در کنار این غذاها میتوانید از نوشیدنیهای سرحالکننده با مزه ترش که فرونشاننده تشنگی هستند، استفاده کنید. نوشیدنیهایی با طعمهایی همچون انار، شاه توت، آلبالو و … میتوانند برای سرو در کنار گوشت قرمز یا گوشت مرغ مناسب باشند.
میتوانید مقاله طرز تهیه موهیتو توت فرنگی را مطالعه و آن را در کنار غذاهای گوشتی سرو کنید.
نوشیدنیهای زیادی هستند که میتوانند در کنار پیتزا ترکیبی مطلوب ایجاد کنند. انتخاب نوشیدنی برای سرو در کنار پیتزا باید بهگونهای باشد که باعث تعادل طعم پنیریِ چرب و سنگین آن شود. بنابراین در کنار پیتزا باید نوشیدنیهای سبک مانند آب گازدار یا لیموناد سرو شود.
ترکیب پاستا با نوشیدنیهای گازدار بسیار مطلوب است. طعم گازدار این نوشیدنیها در کنار طعم شیرین کربوهیدرات در پاستا، ترکیبی خوشایند را ایجاد میکند. پس با سرو انواع نوشابه یا ماءالشعیر گازدار در کنار پاستا و اسپاگتی از وعده غذایی خود نهایت لذت را خواهید برد.
اگر میخواهید درباره فواید ماءالشعیر بدانید، مقاله خواص ماءالشعیر را از دست ندهید.
ماهی و به طور کلی غذاهای دریایی، غذاهایی چرب و سنگین هستند. بنابراین در کنار آنها باید نوشیدنیهای ترش و حاوی مرکبات مانند لیموناد را سرو کرد. حالت اسیدی مرکبات باعث میشود چربی این غذاها و سنگین بودنشان را کمتر احساس کنید و بتوانید از غذاهای دریایی بیشتر لذت ببرید.
دسرها نیز غذاهایی شیرین و سیرکننده هستند، بنابراین مشخص است که در کنار آنها نباید نوشیدنی سنگین سرو کرد. در کنار شکلات میتوانید از نوشیدنیهایی با طعم ترش مانند آب انار یا آلبالو استفاده کنید. این نوشیدنیها مانع زنندگی طعم شیرین شکلات میشوند.
با مراجعه به مقاله خواص آب انار، با فواید این نوشیدنی مناسب همراه شکلات آشنا شوید.
در این مطلب با اهمیت انتخاب نوشیدنی برای غذا آشنا شدید و نوشیدنیهای مناسب برای سرو در کنار برخی از غذاها را نیز شناختید. دقت به انتخاب نوشیدنی باعث میشود وعده غذایی برای شما لذتبخشتر شود. نکته کلیدی در انتخاب نوشیدنی این است که طعم آن باید با شرایط آب و هوایی، طعم غذا، ساعت روز و حجم وعده غذایی در تعادل باشد. طعم نوشیدنی نه باید آنقدر از طعم غذای اصلی متفاوت باشد که ارتباط بین غذا و نوشیدنی کمرنگ شود و نه باید آنقدر شبیه باشد که طعم غذا را زننده کند.
در کنار پیتزا چه نوشیدنی سرو کنیم؟
پیتزا غذایی چرب و سنگین است، بنابراین باید در کنار آن از نوشیدنیهای سبک و اشتهاآور استفاده شود. لیموناد انتخابی مناسب برای سرو در کنار پیتزا است.
چه نوشیدنی همراه پاستا و اسپاگتی مناسب است؟
از آنجا که پاستا و اسپاگتی سرشار از قند هستند، طعم مایل به تلخ نوشیدنیهای گازدار میتواند آنها را لذتبخشتر کند. پس پیشنهاد میکنیم در کنار پاستا و اسپاگتی نوشیدنیهای گازدار میل کنید.
ماهی و غذاهای دریایی باید همراه با کدام نوشیدنی صرف شوند؟
غذاهای دریایی ماهیتی چرب و سنگین دارند. در کنار این غذاها بهتر است نوشیدنیهای ترش و حاوی مرکبات سرو شود تا چربی و سنگینی وعده غذایی را کمتر احساس کنید.