طرز تهیه اسموتی زردآلو و گردو

در فصل تابستان نوشیدنی‌های خنک و خوشمزه خیلی بیشتر از چای و قهوه می‌چسبد. در این فصل میل اکثر افراد به آبمیوه و نوشیدنی‌های سرد است. ازآنجایی‌که آبمیوه به‌تنهایی قند بالایی دارد بهتر است از نوشیدنی‌هایی مانند اسموتی و شیک استفاده شود که فیبر و پروتئین دارند. یکی از انواع این اسموتی‌ها که احتمالاً کمتر اسم آن را شنیده‌اید، اسموتی زردآلو و گردوست. در این مقاله ما دستور تهیه اسموتی زردآلو و گردو را به‌صورت ساده، پروتئینی و با زردآلو خشک به شما آموزش می‌دهیم.

روش تهیه اسموتی زردآلو و گردو

روش تهیه اسموتی زردآلو و گردو

برای تهیه این اسموتی مواد اولیه زیادی نیاز ندارید. اصلی‌ترین مواد اولیه همان زردآلو و گردو است. در ادامه میزان مواد برای ۴ نفر قرار داده می‌شود که شما می‌توانید به نسبت آن را کم‌تر یا بیشتر کنید.

مواد اولیه موردنیاز:

زردآلو ۱۰ عدد
گردو ۱۰۰ گرم
آب ۱ لیوان
یخ ۱ لیوان یخ خرد شده
عسل ۱ قاشق غذاخوری
شیر ۱ فنجان کوچک

روش تهیه:

زمان حدودی برای تهیه اسموتی زردآلو و گردو: ۵ دقیقه

برای تهیه این اسموتی بهتر است حتماً بعد از جداکردن هسته زردآلو آن را حداقل ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً یخ بزند. این کار بافت اسموتی شما را بهتر خواهد کرد. حالا تمام مواد را داخل خردکن بریزید. به مدت ۲ دقیقه خوب هم بزنید سپس سرو کنید. نوشیدنی شما آماده‌ است. نوش جان! در تهیه این اسموتی می‌توانید به‌جای شیر از شیر گردو هم استفاده کنید. اگر نمی‌دانید چطور باید شیر گردو تهیه کنید مقاله طرز تهیه شیر گردو را ببینید.

طرز تهیه اسموتی زردآلو و گردو با زردآلو خشک

برای تهیه این اسموتی کافی است دقیقاً مانند دستور قبل عمل کنید. فقط چون زردآلو خشک و درنتیجه سبک شده، مقدار آن را نصف در نظر بگیرید. قبل از تهیه اسموتی حتماً زردآلو‌ها را حداقل ۴ ساعت بخیسانید. تمام مواد را داخل خردکن ریخته و خوب هم بزنید.

طرز تهیه اسموتی زردآلو و گردوی پروتئینی

طرز تهیه اسموتی زردآلو و گردوی پروتئینی

این دستور برای ورزشکاران عالی است. اگر از باشگاه برگشتید و نمی‌توانید پودرهای پروتئین خود را فقط با آب قاطی کنید یا دوست دارید طعم جدیدی خلق کنید، این یک دستور عالی برای شماست. اسموتی زردآلو و موز هم برای ورزشکاران عالی است. طرز تهیه آن را می‌توانید در مقاله طرز تهیه اسموتی زردآلو و موز ببینید. در ادامه دستور تهیه اسموتی زردآلو و گردو را برای یک نفر قرار می‌دهیم. شما می‌توانید نسبت مواد را بیشتر کرده و آن را برای افراد بیشتری هم تهیه کنید.

مواد اولیه موردنیاز:

زردآلو ۲ عدد
پودر پروتئین ۱ قاشق غذاخوری
شیر ۱ قاشق غذاخوری
جو دوسر پرک ۲ قاشق غذاخوری
گردو ۲۰ گرم
عسل ۱ قاشق چای‌خوری
آب ۱ فنجان کوچک
یخ ۲ تا ۳ حبه

روش تهیه:

برای تهیه این اسموتی کافی است ۲ عدد زردآلو را از هسته‌جدا کرده و آن را در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند. برای تهیه این اسموتی از هر پودر پروتئینی که دوست دارید و مورد تأیید است می‌توانید استفاده کنید. حالا تمام مواد را داخل خردکن ریخته و اجازه دهید برای ۲ دقیقه خوب مخلوط شود. پس از گذشت این زمان، اسموتی شما آماده می‌شود. آن را در لیوان ریخته و یخ‌ها را داخل آن بریزید تا دیرتر گرم شود. نوش جان! با همین روش می‌توانید اسموتی سیب و موز هم تهیه کنید و در آن از پودر پروتئین استفاده کنید. سیب و موز هر دو برای ورزشکاران عالی هستند. در مقاله طرز تهیه اسموتی سیب موز می‌توانید طرز تهیه آن را ببینید.

ارزش غذایی اسموتی زردآلو و گردو در هر لیوان

این اسموتی به‌خاطر مغز گردو و زردآلویی که در آن وجود دارد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. همچنین خاصیت آبرسانی زیادی دارد. اگر می‌خواهید نوشیدنی‌هایی تهیه کنید که این خاصیت را داشته باشند سری به مقاله نوشیدنی‌های هیدراته در بلاگ عالیس بزنید. در ادامه با جزئیات ارزش غذایی این اسموتی در هر لیوان آشنا می‌شویم.

پروتئین ۳۰ گرم
چربی کل ۸.۵ گرم
کلسترول ۵۰ میلی‌گرم
سدیم ۱۲۱ میلی‌گرم
کربوهیدرات کل ۱۶.۲ میلی‌گرم
فیبر رژیمی ۲.۶ گرم
شکر ۹.۶ گرم
انرژی ۲۳۵ کالری

همان‌طور که می‌بینید این نوشیدنی کالری خیلی بالایی ندارد. اگر در دوران رژیم هستید و میزان کالری برای شما مهم است، می‌توانید مقاله کالری نوشیدنی‌ها را در بلاگ عالیس ببینید تا اطلاعات بیشتری در مورد نوشیدنی‌ها کسب کنید.

خواص اسموتی زردآلو و گردو

خواص اسموتی زردآلو و گردو

آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E و ویتامین C به دلیل خواص تقویت‌کننده پوست از گذشته تا امروز شناخته شده هستند. آن‌ها می‌توانند به محافظت از سلول‌های پوست در برابر اشعه ماورا بنفش (UV)، کاهش علائم چین‌وچروک اولیه و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کنند. بتاکاروتن یک آنتی‌اکسیدان دیگر است که به محافظت از پوست شما در برابر آفتاب‌سوختگی و آسیب‌های اضافی اشعه ماورا بنفش کمک می‌کند. تمام این آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌ها را می‌توان در زردآلو پیدا کرد که در این اسموتی به میزان زیادی وجود دارد. به همین دلیل نوشیدن این اسموتی در فصل تابستان بسیار توصیه می‌شود. از طرفی زردآلو محتوای آب بالایی دارد به همین خاطر راه خوبی برای آبرسانی به پوست شما هم محسوب می‌شود و از دهیدراته شدن بدن در فصل تابستان جلوگیری می‌کند. اسموتی هندوانه و شیر هم می‌تواند بدن شما را از دهیدراته شدن در فصل تابستان نجات دهد. اگر دوست دارید با طرز تهیه اسموتی هندوانه با شیر آشنا شوید مقاله مربوط به آن را در بلاگ عالیس بخوانید.

این میوه مقدار زیادی فیبر دارد که شامل فیبر محلول و نامحلول است. فیبر محلول به دستگاه گوارش شما کمک می‌کند آب کافی را حفظ کرده و باکتری‌های مفید را تشویق می‌کند تا رشد کنند. فیبر نامحلول هم برای باکتری‌های سالم روده مفید است.

در این اسموتی از مقدار قابل‌توجهی گردو هم استفاده شده است. بیشتر چربی‌های موجود در گردو و روغن گردو حاوی اسید چرب امگا ۳ به نام اسید آلفا لینولنیک (alpha-linolenic acid) هستند. این «چربی خوب» در صورت مصرف به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۱۰ درصد کاهش دهد. دانشمندان فکر می‌کنند این به این دلیل است که امگا ۳ می‌تواند سطح کلسترول را کاهش داده و به تمیز نگه‌داشتن شریان‌ها و عملکرد صحیح آ‌ن‌ها کمک کند. گردو و زردآلو در کنار شیر که حاوی پروتئین و ویتامین است ترکیبی بسیار خوب در این اسموتی را تشکیل داده‌اند. به همین دلیل این اسموتی یکی از مفیدترین اسموتی‌هایی است که می‌توانید بنوشید. اگر می‌خواهید بیشتر با خواص اسموتی آشنا شوید، مقاله خواص اسموتی برای سلامتی را در بلاگ عالیس ببینید.

کلام آخر

اسموتی زردآلو و گردو یکی از بهترین ترکیب‌هایی است که می‌توانید تهیه کنید. شاید کمتر اسم این اسموتی را شنیده باشید؛ اما باید بدانید این یکی از جذاب‌ترین مزه‌های اسموتی‌ است که می‌توانید خلق کنید. از طرفی این اسموتی به‌خاطر خواص و سطح بالای آنتی‌اکسیدان یک نوشیدنی عالی برای تابستان محسوب می‌شود. شما می‌توانید این اسموتی را حتی با میوه خشک هم تهیه کنید و محدودیتی در این کار وجود ندارد. در این مقاله ما چند تا از بهترین دستورها برای تهیه اسموتی زردآلو و گردو را برای شما قرار دادیم. یکبار این اسموتی را تهیه کنید تا از مزه عالی آن شگفت‌زده شوید.

سؤالات متداول

چگونه برای افراد حساس به لاکتوز اسموتی زردآلو و گردو درست کنیم؟

برای این افراد می‌توانید به‌جای شیر از شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنید. شما حتی می‌توانید شیر را حذف کرده و به‌جای آن مقدار زردآلو را بیشتر کنید. حتی می‌توانید از انواع آبمیوه یخ‌زده هم به‌جای شیر استفاده کنید.

اسموتی زردآلو و گردو را تا چه مدت می‌توان در یخچال نگهداری کرد؟

بهتر است این اسموتی را سریع مصرف کنید؛ اما اگر مقداری از آن باقی‌مانده و می‌خواهید در یخچال نگهداری کنید بهتر است حداکثر تا ۳ روز آن را مصرف کنید. در حالت کلی هرچه زودتر آن را بخورید بهتر است.

چرا اسموتی زردآلو و گردو رقیق می‌شود؟

یکی از علت‌های این موضوع ممکن است این باشد که شما زردآلو را پیش از مصرف داخل فریزر استراحت نمی‌دهید. این کار ارتباط مستقیمی با غلظت نوشیدنی شما دارد. همچنین برای غلیظ‌تر شدن اسموتی می‌توانید مقدار زردآلو و گردو را بیشتر کنید.

آیا می‌توان به‌جای شیر در تهیه اسموتی زردآلو و گردو از ماست استفاده کرد؟

بله. این موضوع تا حد زیادی به ذائقه شما بستگی دارد. هیچ محدودیتی برای استفاده از ماست در تهیه اسموتی به‌جای شیر وجود ندارد. حتی با این کار اسموتی شما غلیظ‌تر هم خواهد شد. بهتر است از انواع ماست چکیده به‌جای ماست عادی استفاده کنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis