آب کرفس برای کبد چرب

اگر در طول روز خیلی احساس خستگی می‌کنید و دچار مشکلات گوارشی و روده هستید، به این معناست کبد شما تحت فشار است. در واقع کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که وظایف مهمی را برعهده دارد. دفع سموم بدن، فعال کردن آنزیم‌ها، تنظیم کردن چربی، کربوهیدرات و پروتئین‌ها از جمله وظایف کبد است.

در واقع اگر کبد ما، به مشکلی دچار شود، سلامت ما به خطر می‌افتد و آسیب‌های جدی به بدن ما وارد می‌شود. به‌طور معمول کبد، خود را پاکسازی می‌کند. رژیم غذایی درست هم در پاکسازی کبد تاثیر بسیاری می‌گذارد.

خوردن بعضی از غذاها و نوشیدنی‌ها، فرآیند سم‌زدایی را ساده و به رفع کبد چرب کمک می‌کند. در این مقاله قصد داریم درباره‌ی خواص آب کرفس برای کبد چرب صحبت کنیم. همراه ما باشید.

آشنایی با کبد چرب

آشنایی با کبد چرب

وقتی چربی کبد، بین 5 تا 10 درصد از وزن کل کبد باشد، یعنی بیماری کبد چرب دارید.

معمولا افرادی‌که اضافه‌وزن دارند یا به مشروبات الکلی اعتیاد دارند، دچار بیماری کبد چرب هستند. همچنین افرادی‌که گوشت قرمز و غذاهای پرچرب بسیاری مصرف می‌کنند و آهن خونشان زیاد است، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب قرار دارند.

علائم بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب، علائم مختلفی دارد. از مهم‌ترین علائم کبد چرب می‌توان به خستگی، کاهش وزن، حالت تهوع، تمرکز نداشتن برای انجام کارها، اشتها نداشتن، معده درد، تیره شدن پوست در نواحی گردن و زیر بغل و داشتن احساس ضعف، اشاره کرد.

اگر برای بهبود کبد چرب دستورات لازم انجام نشود، این بیماری پیشرفت می‌کند. پیشرفت این بیماری، احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد. بر خلاف این‌که بیماری کبد چرب خطرناک است و آسیب‌های زیادی به بدن وارد می‌کند، اما فرآیند درمان آن ساده است. در واقع با یک رژیم غذایی درست و سالم، می‌توان آن را کنترل کرد. بر اساس تحقیقات، افرادی‌که بیماری کبد چرب درجه 3 داشتند هم با یک رژیم غذایی درست، این بیماری را کنترل کردند.

در ادامه درباره‌ی آب کرفس که در بهبود کبد چرب، نقش بسیاری دارد، صحبت می‌کنیم.

آب کرفس و خواص آن

کرفس گیاهی یک ساله است که یک متر ارتفاع دارد و خواص درمانی آن زیاد است. این گیاه در دسته‌ی گیاهان چتریان قرار دارند. نداشتن تحرک و خوردن غذاهای چرب، از عوامل مهمی هستند که در ابتلا به بیماری کبد چرب نقش دارند.

تقویت سیستم گوارش، تقویت حافظه، کاهش استرس، تولید ادرار، پیشگیری از ابتلا به سرطان، کاهش فشار خون و کلسترول خون، از جمله خواص آب کرفس در طب سنتی است.

چگونه آب کرفس بگیریم؟

چگونه آب کرفس بگیریم؟

روش‌های متفاوتی برای تهیه آب کرفس وجود دارد. شما ابتدا طبق تعداد نفرات و میزان مصرف خود باید تصمیم بگیرید که چه تعداد کرفس نیاز است. سپس آن‌ها را خوب بشویید و با استفاده از آبمیوه‌گیری، آب آن را بگیرید. اگر تمایل دارید شیرین شود، کمی عسل طبیعی به آن اضافه کنید.

آب کرفس و لیموترش برای سم‌زدایی کبد چرب

ترکیب لیموترش با آب کرفس، به علت آن‌که سرشار از ویتامین سی است و اکسیدان بسیاری دارد، فعالیت‌های کبدی را بهبود می‌بخشد. لیموترش، آنزیم گلوتاتیون تولید می‌کند که این آنزیم، سموم کبد را رفع می‌کند.

همچنین لیموترش دارای ترکیبی به نام نارنجین است که التهاب کبد را کاهش می‌دهد. آبمیوه ترکیبی کرفس و لیموترش، به سم‌زدایی کبد چرب کمک می‌کند. سم‌زدایی باعث رفع چربی‌ها می‎‌شود و عملکرد کبد به حالت اولیه برمی‌گردد. در ادامه به روش تهیه‌ی آب کرفس و لیموترش می‎پردازیم.

مواد لازم برای تهیه‌ی آب کرفس و لیموترش

  • جعفری خرد شده: 1 فنجان
  • کرفس: 5 ساقه
  • آب: 6 فنجان
  • لیمو: 3 عدد

طرز تهیه آب کرفس و لیموترش

ابتدا مواد آماده شده را بشویید. اگر لیموی طبیعی تهیه کردید، نیاز نیست پوست آن را بگیرید. محتویات را با هم مخلوط کنید. هنگامی‌که خوب ترکیب شدند، محتویات را به آب اضافه کنید و مجدد با هم مخلوط کنید.

بعد از هر وعده‌ی غذایی 2 فنجان از این نوشیدنی بخورید. در صورتی‌که به مدت 5 روز، به‌طور مداوم در 3 وعده از این نوشیدنی بخورید، سموم موجود در کبد شما دفع می‎شوند.

در کنار این نوشیدنی، خوردن آب زیاد هم، برای پاکسازی کبد مفید است.

آب کرفس را می‌توان با میو‌ه‌های دیگر ترکیب کرد و از خواص آن‌ها بهره‌مند شد. یکی از خوش‌طعم‌ترین آن‌ها، آب کرفس و هویج است. آب کرفس و هویج فواید بسیاری برای بدن دارد. در مقاله‌‎ی خواص آب کرفس و هویج به‌طور کامل به آن پرداختیم.

خواص آب کرفس در شب

خواص آب کرفس در شب

اگر معمولا بی‌خواب هستید یا در بین خواب بیدار می‎شوید و خواب راحتی ندارید، آب کرفس را شب قبل از خواب بخورید. خوردن آب کرفس در شب، به رفع چربی‌های شکمی کمک می‌کند. خوردن آب کرفس ناشتا باعث کاهش وزن، افزایش سوخت‌وساز بدن و تقویت عضلات می‎شود.

اگر تمایل دارید، آب کرفسی که تهیه می‌کنید، خوش طعم‌تر شود، می‌توانید به آن سیب یا هویج اضافه کنید.

نوشیدنی‌های بسیاری وجود دارند که در پاکسازی کبد نقش دارند. در مقاله‌ نوشیدنی برای پاکسازی کبد به‌طور کامل آن‌ها را معرفی کردیم.

مضرات آب کرفس

کرفس دارای منبع طبیعی اگزالات است. برای افرادی که کلیه و مثانه‌ی آن‌ها سنگ‌ساز است، خوردن زیاد و در زمان نامناسب آب کرفس، باعث ایجاد سنگ اگزالاته در کلیه و مثانه‎ی آن‌ها می‎شود. همچنین اگر بدن، بیش از اندازه، اگزالات دریافت کند، عناصر مهم موجود در بدن، همانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز از بین می‌‎روند.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که پیش از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید.

یکی ‌دیگر از مضرات آب کرفس این است که، تاثیر منفی روی سیستم عصبی مرکزی می‎گذارد. اگر قبل از عمل، آب کرفس بخورید، این احتمال وجود دارد که ترکیب آب کرفس با داروی بیهوشی، سرعت سیستم عصبی را بیش از حد کاهش دهد. به همین دلیل توصیه می‌کنند که 2 هفته پیش از عمل جراحی، آب کرفس، کرفس و هر نوشیدنی ترکیبی با کرفس نخورید.

مصرف زیاد آب کرفس، فشار خون را کاهش می‌دهد. افرادی‌که فشار پایینی دارند، حتما باید محدود آب کرفس بخورند.

نگهداری آب کرفس در یخچال

بهترین زمان برای مصرف آب کرفس، بلافاصله بعد از تهیه‌ی آن است. اگر می‌خواهید آب کرفس را در یخچال نگهداری کنید، باید آن را در یک شیشه‌ی خشک و دربسته بگذارید. شما تنها به‌مدت یک روز می‌توانید آب کرفس را در یخچال نگهداری کنید.

علاوه بر آب کرفس، آبغوره هم به پاکسازی کبد چرب کمک می‌کند. برای آشنایی بیشتر مقاله‌ی خواص آبغوره برای کبد چرب را مطالعه کنید.

چطور از کرفس نگهداری کنیم؟

چطور از کرفس نگهداری کنیم؟

برای آن‌که بتوان از کرفس به مدت زیاد استفاده کرد، باید از آن به روشی نگهداری کرد تا خراب نشود و ویتامین‌های آن از بین نرود. شما می‌توانید یک کرفس ترد انتخاب کنید که ساقه‌های آن نازک باشد. سپس آن‌ها را به قطعه‌های کوچک خرد کنید. بعد کرفس خرد شده را بخار پز کنید یا به صورت خام بسته‌بندی کنید و آن را در فریزر قرار دهید. حتی شما می‌توانید به جای آب‌پز، کرفس را سرخ کنید. البته خواص کرفس پخته شده، حفظ می‌شود، اما خواص کرفس سرخ‌شده از بین می‌‎رود. شما می‌توانید به‌مدت 10 روز، کرفس را در یخچال بگذارید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله خواندید، کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که اگر عملکرد آن مختل شود، آسیب زیادی به بدن وارد می‌شود. یکی از بیماری‌های رایجی که در اثر نداشتن رژیم غذایی درست به‌وجود می‌آید، کبد چرب است.  برای رفع کبد چرب، راه‌‌های طبیعی زیادی وجود دارد که یکی از ضروری‌ترین آن، خوردن آب کرفس است.

آب کرفس در کنار خواص فوق‌العاده‌ی آن برای کبد، مضراتی هم دارد. بنابراین پیش از مصرف، حتما با پزشک خود مشورت کنید و از خوردن بدون برنامه آب کرفس بپرهیزید.

سوالات متداول:

خوردن آب کرفس در شب چه فوایدی دارد؟

خوردن آب کرفس در شب برای افرادی‌که معمولا بی‌خواب هستند یا در بین خواب بیدار می‎شوند و خواب راحتی ندارند، مفید است. همچنین خوردن آب کرفس در شب، به رفع چربی‌های شکمی کمک می‌کند.

بیماری کبد چرب چه علائمی دارد؟

خستگی، کاهش وزن، حالت تهوع، تمرکز نداشتن برای انجام کارها، اشتها نداشتن، معده درد، تیره شدن پوست در نواحی گردن و زیر بغل و داشتن احساس ضعف، از مهم‌ترین علائم کبد چرب است.

چه مدت می‌توان از کرفس پخته شده در یخچال نگهداری کرد؟

به‌مدت 10 روز می‌توان کرفس پخته شده را در یخچال نگهداری کرد.

alis