دوغ، سنتیترین نوشیدنی ما ایرانیها محسوب میشود و سالهاست که در سفرههای ما و در کنار غذاهای مختلف نوشیده میشود. این نوشیدنی در گذشته یکی از فرآوردههای جانبی در فرآیند سنتی تولید کره بود. اما با توسعه فناوری و استفاده از روشهای جدید برای تولید کره، تولید دوغ هم به سمت صنعتی شدن رفت.
پر بیراه نیست اگر دوغ را یک نوشیدنی باستانی بنامیم، چون تاریخچه آن به بیش از 1300 سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. البته در دهههای گذشته تولید این محصول به سمت صنعتی شدن رفته است. تولید صنعتی دوغ در کشور ما سابقهای بیش از 4 دهه دارد و امروزه شرکتهای مختلفی مانند عالیس این محصول را با بهترین کیفیت تولید و روانه بازار میکنند. جالب است بدانید در جهان استاندارد اصلی دوغ با نام کشورمان شناخته میشود و این نوشیدنی به عنوان میراث فرهنگی صنعت غذای ایران ثبت شده است. امروزه نوشیدنیهای موجود در بازار دارای تنوع بالایی هستند و اگر به قصد خرید نوشیدنی وارد فروشگاهها شوید، با انتخابهای فراوانی روبهرو میشوید. اما، هنوز هم دوغ در بین مردم طرفداران فراوانی دارد و انتخاب اول بسیاری از افراد در کنار خیلی از غذاها بهشمار میرود.
مقاله ی روش تهیه دوغ شما را با انواع دوغ ها و روش های درست کردن هر کی آشنا می کند.
تا چند سال پیش اگر قصد خرید دوغ را داشتید، معمولا فقط دوغ سنتی ساده را میتوانستید در فروشگاهها پیدا کنید. اما امروزه سبد متنوعی از طعمها و مدلهای مختلف این نوشیدنی در اختیار مصرفکنندگان قرار گرفته است. به جز دوغ سنتی که هنوز هم طرفداران فراوانی دارد، دوغهای گازدار هم در سالهای گذشته توانستهاند نظر مصرفکنندگانی که علاقه به نوشیدنیهای گازدار دارند را به خود جلب کنند. به جز این، شرکتهایی مانند عالیس انواع دوغ های متنوعی با طعم سبزیجات هم تولید میکنند که در آنها از عصاره گیاهان مختلفی مانند نعناء، ریحان، پونه، آویشن و غیره استفاده میشود.
دوغ کفیر از دیگر انواع این نوشیدنی است که طرفداران خاص خود را دارد. این نوشیدنی ترشمزه و گازدار غنی از باکتریهای مفید پروبیوتیک است و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر فراوانی دارد.
آرامش بخش بودن مهمترین خاصیت دوغ است که از گذشته به آن معروف بوده است. این خاصیت به دلیل «پیتید» موجود در بافت پروتئینهای دوغ است. همین مسئله باعث میشود که نوشیدن این محصول باعث ایجاد آرامش در شما شده و به داشتن خوابی آرام و راحت کمک کند.
علاوه بر این یک لیوان دوغ (کالری دوغ) میتواند یک چهارم نیاز بدن به کلسیم را تامین کند. همچنین این نوشیدنی حاوی ویتامینهای ب2، ب6 و ب12 است و باکتریهای مفید موجود در آن هم به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرده و مانع از رشد میکروارگانیسمهای مضر میشود.
نوشیدن دوغ مخصوصا برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و نمیتوانند شیر را در برنامه غذایی روزانه خود داشته باشند، جایگزین بسیار مناسبی به شمار میرود.
سرانه مصرف نوشابههای گازدار در کشور ما بسیار بالاست و این موضوع علاوه بر بیشتر کردن مشکل اضافه وزن در بین مردم، مشکلات مختلفی هم برای دستگاه گوارش آنها ایجاد میکند. در این شرایط جایگزین کردن نوشیدنیهای سالمتر در سبد غذایی خانوارها میتواند نقش مهمی در بالا بردن سطح سلامت افراد داشته باشد. در بین نوشیدنیهای موجود، دوغ عالیس هم از نظر سلامت و هم سازگاری با ذائقه مردم کشورمان، بهترین گزینه موجود برای جایگزینی با نوشابههای گازدار بهشمار میرود.
نظر خود را بنویسید