طرز تهیه شربت توت سیاه

توت سیاه منبع مغذی از مواد معدنی، ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان است که خوردن این میوه یا فراورده‌های آن برای سلامت بدن، بسیار مفید خواهد بود. در این مقاله سعی داریم طرز تهیه شربت توت سیاه را باهم بررسی کنیم تا بتوانیم از طعم لذیذ این دسر در تمام طول سال بهره ببریم. این شربت را حتی می‌توانید با عسل یا بدون شکر نیز تهیه کنید و در کنار انواع پنکیک، وافل، کرپ، بستنی، چیزکیک و یا دسرهای مشابه نیز میل بکنید. آنچه در این مقاله به آن پرداخته‌ایم؛ طرز تهیه، فواید و ترکیبات مفید موجود در توت سیاه است. بنابراین اگر قصد دارید از طعم تابستانه این شربت خوش‌طعم لذت ببرید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

فواید توت سیاه و فراورده‌های آن

فواید توت سیاه و فراورده‌های آن

با فواید توت سیاه و فرآورده‌های آن بیشتر آشنا شوید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

ازآنجایی‌که توت سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است، ایمنی بدن را  تا حد زیادی تقویت می‌کند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

توت سیاه سرشار از فیبر بوده و دستگاه گوارش برای داشتن عملکردی صحیح به این ماده معدنی بسیار وابسته است.

کاهش کلسترول خون

مطالعات انجام شده، نشان می‌دهد که توت سیاه به‌عنوان یک عامل بر کلسترول خون تأثیر به‌سزایی داشته و سطح آن را پایین می‌آورد. در نتیجه از بروز بیماری و حملات قلبی جلوگیری خواهد کرد.

بهبود گردش خون و خون‌رسانی

توت سیاه منبع خوبی از آهن است که بر افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون تأثیر مثبتی می‌گذارد. به همین دلیل، باعث درمان کم‌خونی می‌شود.

کاهش وزن

کاهش وزن با توت سیاه

این میوه به دلیل کالری کم و فیبر بالا در روند کاهش وزن بسیار تأثیرگذار خواهد بود و متخصصین تغذیه مصرف آن را توصیه می‌کنند.

بهبود عملکرد کبد

این ماده غذایی به دلیل جلوگیری از ایجاد توده‌های چربی در کبد به عملکرد صحیح این عضو کمک شایانی می‌کند.

خاصیت ضدسرطان

طبق تحقیقات انجام شده توسط محققین چینی، می‌توان نتیجه گرفت که این میوه تأثیر خوبی بر بیمارهای سرطانی دارد.

مفید برای دیابت و کاهش قند خون

مصرف توت سیاه و فراورده‌های آن در کنار داروهای کنترل قند خون به فرد کمک می‌کند تا سطح قند خون خود را کنترل کند.  اگر به رژیم افراد دیابتی علاقه دارید، خواندن مقاله بهترین نوشیدنی برای دیابتی‌ها  را به شما توصیه می کنیم.

درمان یبوست

ازآنجایی‌که توت سیاه منبع خوبی از فیبر است بنابراین بر عملکرد روده‌ها تأثیر گذاشته و عمل دفع را تسهیل می‌کند.

البته توجه داشته باشید افرادی که به خانواده توت‌ها حساسیت یا آلرژی دارند از مصرف این میوه اجتناب کنند. همچنین خانم‌های باردار یا شیرده با احتیاط بیشتری توت سیاه را میل کنند.

آیا می‌دانید چطور شربت انجیر درست کنیم؟

روش تهیه شربت توت سیاه

روش تهیه شربت توت سیاه

برای داشتن 1.5 لیتر شربت توت سیاه باید مواد اولیه زیر را تهیه و مطابق دستورالعمل اقدام کنید. البته حجم شربت شما بستگی به غلظت آن نیز دارد.

مواد اولیه:

توت سیاه 1 کیلوگرم
شکر سفید 500 گرم
آب‌لیمو 1/4 فنجان
آب 2 لیوان

ابتدا توت‌ها را بشویید و در آبکش بریزید. برای شستن این میوه، به شما پیشنهاد می‌کنیم، ابتدا توت‌ها را بررسی کنید تا اگر برگ خشک یا هر ماده اضافی دیگری لابه‌لای آن‌ها بود را خارج کنید. در نهایت توت‌ها را در آبکشی ریخته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه زیر شیر آب بگیرد.

توت سیاه را به همراه آب‌لیمو و آب در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. پس از جوش‌آمدن، حرارت را کم کنید. ۲۰ دقیقه زمان دهید تا توت‌ها کاملاً نرم و پخته شوند.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مواد کمی خنک شوند.

در این مرحله باید از مخلوط‌کن، گوشت‌کوب برقی یا دستی کمک بگیرد. توت‌ها را بسته به در دسترس بودن یکی از این ابزارها خوب له کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا به‌راحتی آب توت‌ها را از صافی رد کنید.

اکنون باید یک الک یا آبکش ریز بردارید و روی کاسه یا قابلمه‌ای قرار دهید. البته می‌توانید از پارچه نیز کمک بگیرید. انتخاب این ابزار کاملاً سلیقه‌ای است.

پوره توت سیاه را از داخل الک رد کنید و با پشت قاشق به‌آرامی به مواد فشار وارد کنید تا آب این میوه کاملاً خارج شود. در جایی که متوجه شدید پوره توت دیگر رطوبت لازم را ندارد دست از کار بکشید.

اکنون باید آب صاف شده را به همراه شکر روی حرارت ملایم قرار دهید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خوب قل بزنند.

پس از اینکه شربت شما به قوام لازم رسید، اجاق را خاموش کنید. با گذشت ۱ تا ۲ ساعت شربت شما خنک خواهد شد. می‌توانید در بطری در دار بریزید و نگه‌داری کنید. کار شما به اتمام رسید و به همین سادگی شربت توت سیاه شما آماده شد.

بد نیست طرز تهیه شربت آبلیمو مجلسی را هم یاد بگیرید.

فوت‌وفن مربوط به طرز تهیه شربت توت سیاه

فوت‌وفن مربوط به طرز تهیه شربت توت سیاه

در هر بار مصرف شربت توت سیاه، 1.5 لیوان را شربت بریزید و باقی لیوان را با آب ‌خنک پر کنید.

اگر قصد دارید، شربت توت سیاه را در دمای محیط نگهداری کنید، بهتر است میزان شکر خود را تا یک کیلوگرم افزایش دهید.

در صورت داشتن رژیم غذایی خاص یا رژیم دیابتی، می‌توانید این شربت را به کمک عسل تهیه کرده و در یخچال تا 21 روز نگه‌داری کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید برای داشتن بافتی غلیظ، توت‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در قابلمه بریزید و مقدار شکر موجود در دستور تهیه را روی توت‌ها بپاشید. بهتر است در طی این زمان توت‌ها در یخچال نگه‌داری شوند. در این حالت توت‌ها را فقط پوره کنید و نیازی به صاف‌کردن آب آن ندارید.

کلام آخر

همان‌طور که مطالعه کردید، متوجه شدیم که توت سیاه و فراورده‌های آن چه نقش به سزایی در تأمین فیبر، ویتامین C و سایر مواد معدنی در بدن دارد. همچنین دانستیم این میوه لذیذ می‌تواند بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کبد، قند خون و گردش خون تأثیر مهمی داشته باشد. در مقاله طرز تهیه شربت توت سیاه، روش طبخ، نگهداری و فوت و فن‌های مربوط به این فراورده را باهم بررسی کردیم و متوجه شدیم که امکان تهیه این شربت بدون شکر نیز میسر است. امیدواریم شربت توت سیاه را در منزل تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. در صورت وجود ابهام یا سؤال حتماً برای ما پیام بگذارید.

شربت توت سیاه به دلیل دارا بودن آهن، فیبر، آنتی‌اکسیدان و ویتامین سی می‌تواند بر عملکرد صحیح روده، معده، کبد و سایر بخش‌های بدن تأثیر مثبت بگذارد. برای تهیه شربت توت سیاه کافی است یک کیلوگرم توت سیاه تازه را به همراه ۳ قاشق غذاخوری آب‌لیمو، ۳ لیوان آب و ۵۰۰ گرم شکر ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.

سؤالات متداول

خاصیت توت سیاه چیست؟

این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین سی، فیبر، آهن و چندین ماده معدنی دیگر است که بر سرطان، دیابت، یبوست، بیماری‌های گوارشی، قند خون و کم‌خونی تأثیر مثبتی دارد.

چه افرادی نباید از توت سیاه استفاده کنند؟

افرادی که به انواع توت حساسیت دارند و خانم‌هایی که باردار یا شیرده هستند، بهتر است این میوه را با احتیاط بیشتری مصرف کنند.

آیا می‌توان شکر را از ترکیبات طرز تهیه شربت توت سیاه حذف کرد؟

در صورت تمایل می‌توانید شکر را از ترکیبات اصلی حذف کنید و از عسل به‌عنوان یک شیرین‌کننده کمک بگیرید. البته دقت داشته باشید در این شرایط باید شربت خود را در یخچال و نهایتاً تا ۳ هفته نگه‌داری کنید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis