معجون را باید یکی از خوشطعمترین میان وعدههای ایرانی دانست که هم برای رژیم لاغری و هم برای رژیم چاقی قابلاستفاده است. معجون معمولاً طبع گرمی دارد و برای میان وعده عصر یا وعده بعد تمرین باشگاهی همراه با پروتئین وی پیشنهاد میشود. البته معجونهای پرکالری همراه با بستنی و خامه فراوان هم در کافیشاپهای مختلف سرو میشود ولی ما در این مقاله قرار است، طرز تهیه معجون با طبع گرم را آموزش دهیم که برای روزهای زمستان مناسب است و اگر کالری کمی داشته باشد، یک وعده سالم و مقوی برای بعد تمرین و کسانی است که رژیم لاغری دارند. پس با ما همراه شوید!
قبل از شروع کار بیایید نگاهی به معجون داشته باشیم که همه آن را بهعنوان وعدهای مقوی، پرانرژی و سالم میشناسیم. معجون میتواند یک میان وعده سالم و گرم باشد یا برای پذیرایی از مهمانان آماده و تزیین شود. برای بعد تمرین پیشنهاد خوبی است و برای عصرانه انتخابی سرشار از ویتامین است.
اگر معجون را همراه با مغزیجاتی مانند پسته، فندق یا بادام سرو کنید، هم سیرکننده و مقوی است و هم کالری تقریباً بالایی دارد. این ترکیب با اضافهکردن کنجد و خرما تبدیل به یک معجون با طبع گرم میشود که طعم بینظیری دارد. پس برای آمادهکردن معجون دستبهکار شده و تا قبل از رفتن به آشپزخانه نگاهی هم به مقاله طرز تهیه معجون خرمایی داشته باشید که آن هم برای پذیرایی از مهمانان و دورهمیهای عصرانه انتخاب مناسبی است.
برای شروع، سراغ تهیه معجون هفتمغز میرویم که با مغزیجات تهیهشده، تقریباً کالری بالایی داشته و طبع آن گرم است.
معجون هفت مغز برای رژیم چاقی پیشنهاد شده، ولی هیچ ماده غذایی مضری ندارد. برای کاهش استرس و اضطراب مناسب است. به دلیل طبع گرمی که دارد، موجب افزایش سوختوساز بدن شده و سیرکننده است. پس برای شروع:
را آماده کنید.
در ضمن اگر خرمایی که انتخاب کردید، خشک بود و نمیتوانستید پوستش را جدا کنید، حتماً از قبل خرماها را خیس کرده و سپس پوست و هستهاش را جدا کنید.
حالا باید سراغ مخلوطکن بروید. اولازهمه خرمای بدون پوست و هسته را داخل مخلوطکن ریخته، تمام مغزها را اضافه کرده و روی دور متوسط بزنید تا کمی مخلوط شود. در مرحلۀ بعد زعفران دمکرده و گلاب، موز و آب را اضافه کرده روی دور زیاد مخلوط کنید تا بافتی کاملاً یکدست و یکنواخت داشته باشد. در آخرین مرحله هم عسل را اضافه کنید و در نظر داشته باشید که این میزان عسل برای شیرین شدن معجون است و میتواند حذف، کمتر یا بیشتر شود.
معجون آماده شده را با پودر نارگیل، کنجد و مغزیجات تزیین کرده و نوش جان کنید.
اگر تمایل ندارید معجون شما خیلی پرمغز باشد، میتوانید معجون چهار مغز آماده کنید. در مقاله طرز تهیه معجون چهار مغز، روش تهیه آن را کامل آوردیم.
کره بادامزمینی یکی از خوشمزهترین کرههای طبیعی و ارگانیک است که خوشبختانه هم با شکر و هم بدون شکر آن در بازار پیدا میشود. طبع کره بادامزمینی گرم است و با طعم خوبی که دارد برای تهیه معجون با طبع گرم پیشنهاد میشود. پس دستبهکار شوید و مواد زیر را تهیه کنید:
به همان ترتیبی که در تهیه معجون هفت مغز گفتیم، هسته و پوست خرما را جدا کرده و داخل مخلوطکن همراه با موز و کره بادامزمینی مخلوط کنید. مخلوطکن را روی دور متوسط قرار دهید تا مواد بهخوبی باهم ترکیب شود. در مرحله بعد مغزیجات دلخواه را اضافه کرده و همچنان با دور متوسط کن بزنید. در مرحله سوم شیر را اضافه کرده و مخلوطکن را روی دور تند بگذارید تا ترکیب یکدستی داشته باشید. اگر رژیم دارید، در کنار تهیه این معجون به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله معجون رژیمی و طرز تهیه آن مراجعه کنید.
معجون کره بادامزمینی آماده است و برای تزیین میتوانید از کنجد، پودر نارگیل، پودر کاکائو، پودر قهوه، سیروپ شکلات، دانه هل، پودر پسته و پودر بادام استفاده کنید.
این نکته را در نظر بگیرید که موز به دلیل فیبر و پتاسیم انتخاب خوبی برای تهیه معجون است. در حین حال معجون را با سیب، مقداری دارچین و جوی پخته شده هم میتوان آماده کرد که بافتی شبیه اوتمیل دارد.
در کنار معجون با طبع گرم بهتر است نوشیدنی مناسبی هم که کاملاً گرم و مطبوع است، برای پذیرایی آماده کنید که هم جدید و هم سالم باشد. برای همین پیشنهاد میکنم حتماً سری به مقاله طرز تهیه شیر دارچین بزنید.
معجون با طبع گرم یکی از میانوعدههای سالم برای عصرانه و انتخاب خوبی برای پذیرایی از مهمانان است. البته با اضافهکردن بستنی و خامه، معجون شما حسابی پرکالری میشود و طعم شیرینی هم دارد، ولی ما در این مقاله فقط رسپی سالم و مناسبی را برای شما آوردیم که نگران اضافهوزن هم نباشید و با خیال راحت نوش جان کنید. بهعنوان نکته آخر هم فراموش نکنید که کموزیاد کردن مغزیجات، عسل و زعفران در دستورهای بالا کاملاً به سلیقه خودتان بستگی دارد.
علاوه بر موز از چه میوههای دیگری در تهیه معجون استفاده کنیم؟
موز به دلیل فیبر و پتاسیم انتخاب خوبی برای تهیه معجون است. درعینحال معجون را با سیب، مقداری دارچین و جو پخته شده هم میتوان آماده کرد که بافتی شبیه اوتمیل دارد.
آیا بستنی انتخاب مناسبی برای تهیه معجون است؟
همانطوری که در مقاله اشاره شد، ما رسپیهای سالم، کمکالری و درعینحال مقوی را معرفی کردیم. اگر علاقهمند به اضافهکردن بستنی و خامه به ترکیب نهایی هستید، پیشنهاد میکنم میلکشیک را جایگزین معجون کنید.
برای تزیین معجون با طبع گرم علاوه بر پودر نارگیل دیگر چه پیشنهادهایی دارید؟
برای تزیین معجون بهخصوص برای پذیرایی از مهمان میتوانید از پودر کاکائو، چوب دارچین، پودر قهوه، سیروپ شکلات، دانه هل، پودر پسته و پودر بادام استفاده کنید.
نظر خود را بنویسید