ذایقه ما ایرانیها سالهاست با طعمهای گرم و عطرآگین خوراکیهایی مانند هل آمیخته شده است. این دانهی خوشبو بهعنوان ادویه، دمنوش و … مصرف میشود و علاوه بر عطر و مزهی قوی، خواص فراوانی دارد. نوشیدنی یکی از جذابترین راههای مصرف این دانه است. همراهی این دمنوش با عسل یا زعفران ترکیبی را میسازد که انرژی شما را دوچندان میکند و برای روزهای سرد سال بهترین انتخاب است. در این مطلب از مجله عالیس با ما همراه باشید تا طرز تهیه دمنوش هل را به شما آموزش دهیم.
هل یک ادویه تند و بومی آسیای جنوبی است. امروزه معمولاً در گواتمالا و سریلانکا نیز کشت میشود. هل دو نوع دارد: هل سبز و هل سیاه. هل سبز یا هل Elettaria طعمی قوی دارد که کمی شیرین است. هل سیاه یا هل آموموم طعم دودیتری دارد که با رایحهای با طراوت و نتهای نعنایی تند و تیز میشود.
چای هل یک چای گیاهی است که از دم کردن دانهها یا غلاف هل در آب داغ تهیه میشود. این دمنوش اغلب در کنار غذاهای شیرین مصرف میشود. نوشیدنی هل از رایجترین چایهای مصرفی در کشورهای خاورمیانه است و جزو اصلی آشپزی هندی بهشمار میرود.
مصرف این نوشیدنی بیخطر است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد. افرادی که واکنشهای آلرژیک به هر یک از گیاهان گرم دارند باید از نوشیدن این چای خودداری کنند. دمکردهی هل را میتوان بهعنوان یک چای داغ سرو کرد یا اجازه داد خنک شود و به عنوان چای سرد مصرف شود.
اگر به نوشیدنیهایی با طعمهای قوی علاقه دارید، حتما طرز تهیه چای ماسالا را بخوانید.
آب | 2 لیوان |
هل | ۴ عدد باغلاف |
شیرینکننده | اختیاری |
دمنوش هل گزینهی خوبی برای روزهای سرد است. در لیست نوشیدنیهای زمستانی، میتوانید نوشیدنیهای گرم مختص زمستان را پیدا کنید.
آب را در سماور یا کتری بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. سپس غلاف هلها را بشکنید و دانههای آنها را خارج کنید و در قوری بریزید. آب جوش را روی دانههای هل بریزید و قوری را روی بخار بگذارید تا نوشیدنی دم بکشد. پس از ۸ تا ۱۰ میتوانید دمنوش هل را سرو کنید. در نهایت میتوان برای مطبوع کردن طعم نوشیدنی، شیرینکنندههایی مانند عسل را به فنجان نوشیدنی هل اضافه کرد.
مانند همهی هدیههای طبیعت به انسان، دانههای هل نیز از خواص مختلفی برخوردارند:
بیشتر بخوانید: دمنوش گیاهی و خواص آنها
در این مطلب طرز تهیه دمنوش هل را به شما آموزش دادیم. فراموش نکنید دانههای هل سرشار از خواص گوناگون هستند و حتی اگر به دمنوش گرم آن علاقه ندارید میتوانید آن را خنک کرده و مانند شربت نوشجان کنید. نظر شما درباره طعم این دمنوش چیست؟
آیا مصرف روزانه هل خطرناک است؟
زیادهروی در هر چیز خطرناک است. ممکن است مصرف روزانهی دانه گیاهی قویای مانند هل نیز سبب آلرژی و مشکلات دیگر شود.
آیا میتوان عسل را در دمنوش هل ریخت؟
سعی کنید عسل را پس از اینکه دمنوش از گرما و دما افتاد، داخل فنجان یا لیوان مدنظرتان بریزید تا خواص آن از بین نرود.
برای تهیه دمنوش هل حتما باید غلاف آن را جدا کرد؟
خارج کردن دانهها کمک میکند تا عطر و بوی هل آزاد شده و طعمی قویتر داشته باشد.
نظر خود را بنویسید
نظرات