فالوده یک دسر بسیار خوشمزه است که در ایران محبوبیت زیادی دارد. جالب است بدانید که این دسر در ایران مختص شهر شیراز است؛ اما کشورهایی مانند هند و پاکستان هم نسخههای خاص خود را از فالوده دارند. فالوده معمولا از ورمیشل تهیه میشود و به صورت خنک و خوشمزه سرو مورد استفاده قرار میگیرد. این نوشیدنی با طعمی ملایم و مطبوع، مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرد و میتوان آن را در کافهها و آبمیوه فروشیها پیدا کنید. فالوده با تنوع نسخههای مختلف در آماده سازی، به عنوان یک نماد فرهنگی ایرانی محبوبیت بالایی دارد. به همین دلیل فرصت خوبی است تا با طرز تهیه فالوده ساده آشنا شوید.
برای روش تهیه فالوده ساده خانگی مواد زیر را تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
رشته پلویی | 50 گرم |
شکر | 150 گرم |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 3 فنجان |
آب لیموترش تازه | برای سرو |
قاچهای لیمو | برای تزیین |
پسته خلال شده | برای تزیین (اختیاری است) |
شربت آلبالو یا مربای آلبالو | برای تزیین (اختیاری است) |
ابتدا، آب و شکر را در یک قابلمه متوسط مخلوط کنید و آنها را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیایند. سپس حرارت را کاهش دهید و به طور مکرر آن را هم بزنید تا شکر حل شود. حالا قابلمه را از روی حرارت برداشته و گلاب را به مواد اضافه کنید. آن را به یک ظرف مناسب منتقل کنید و بدون پوشش به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید. در همین حال، میتوانید مقاله طرز تهیه دسر مناسب شب عید را مطالعه کنید. همزمان رشته پلویی را بر اساس دستورالعمل بستهبندی آن آماده کنید. در بیشتر مواقع کافی است آنها را در آب جوش برای حدود 5 دقیقه خیس کنید و سپس رشتهها آماده هستند.
رشتهها را آبکش کرده و با آب سرد شستشو دهید. سپس آنها را خشک کرده و پس از چند دقیقه، به اندازه دلخواه خرد کنید. رشتههای خرد شده را با شربت مخلوط کنید و دوباره آنها را به مدت 1 ساعت بدون پوشش در فریزر قرار دهید. پس از یک ساعت، مخلوط را از فریزر بیرون آورید و قسمتهای یخ زده را برای مخلوط شدن کامل با هم میکس کنید.
دوباره مخلوط را در فریزر و به مدت 1 ساعت استراحت بدهید. پس از این مدت، مراحل طرز تهیه فالوده ساده تمام میشود و میتوانید آن را از فریزر خارج کنید و مخلوط را یکبار دیگر هم بزنید تا خوردن آن آسانتر شود.
همانطور که اشاره کردیم، فالوده علاوه بر ایران در کشورهای دیگر هم مورد استفاده قرار میگیرد. دستورالعملی که در ادامه به آن نگاهی میاندازیم، ساده ترین دستور تهیه فالوده به سبک هندی است که پیشنهاد میکنیم آن را امتحان کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر پر چرب (سرد شده) | 400 میلیلیتر |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
تخم شربتی (دانه چیا) | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 1 فنجان (برای خیساندن دانههای تخم شربتی) |
شربت گل رز یا گلاب | 2 تا 4 قاشق غذاخوری |
ورمیشل نازک | 1 فنجان |
ژله (توت فرنگی یا هر طعم اختیاری) | نصف فنجان |
بستنی وانیلی | 4 پیمانه |
آجیل خرد شده (پسته، بادام هندی، بادام) | 2 تا 4 قاشق غذاخوری |
گیلاس | 2 عدد اختیاری |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماقوت
شیر را سرد کنید و شکر را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا حل شود. همچنین میتوانید شیر را بجوشانید تا کمی غلیظ شود. اهالی هند معمولا این کار را انجام میدهند. تخم شربتی را در یک صافی بریزید و با آب تمیز بشویید. آنها را به مدت 20 دقیقه در یک کاسه آب خیس کنید. در صورت وجود آب اضافی، حتما مقدار آب را کم کنید. اگر این مرحله را رها کنید تخم شربتی شما با آب اضافی رقیق میشود.
دستورالعملهای روی بسته ورمیشل را بررسی کنید. برخی از آنها فقط به آب داغ نیاز دارند و برخی دیگر باید چند دقیقه جوشانده شوند. اگر نمونه دوم را خریداری کردهاید، آنها را با 2 فنجان آب در یک قابلمه به جوش بیاورید.
برای اتمام مراحل طرز تهیه فالوده ساده هندی، به 2 لیوان بزرگ برای سرو نیاز دارید. در صورت استفاده ابتدا ژله را به لیوان اضافه کنید. سپس دانههای تخم شربتی، ورمیشل و شربت گل رز یا گلاب را اضافه کنید. حالا وقت آن است که شیر سرد شده را بریزید و در صورت تمایل ژله بیشتری را به لیوان اضافه کنید. سپس بستنی را روی محتویات لیوان قرار دهید. آجیل ریز خردشده را بپاشید. در صورت داشتن گیلاسهای درشت، میوهها را روی بستنی قرار دهید. فالوده را بلافاصله سرو کنید.
فالوده شیرازی، یک دسر سنتی و محبوب در ایران است که به صورت خنک تهیه میشود. این دسر ترکیبی از ورمیشل و شربت مخصوص است و خواص درمانی آن برای رفع برخی از مشکلات سلامتی، مورد توجه افراد قرار گرفته است. پس از آشنایی با طرز تهیه فالوده، متوجه میشویم که خوردن آن میتواند در مواقعی که نیاز به تقویت انرژی داریم، مفید باشد. همچنین، این دسر در تابستان و در روزهای گرم میتواند به خنک کردن بدن کمک کند و از اسهال ناشی از گرما و مسمومیتها جلوگیری کند. فالوده به عنوان یک خوراکی مفید در مواقعی که حجم مایعات بدن کاهش مییابد، مورد استفاده قرار میگیرد. با افزودن تخم شربتی، طعم و مزه این دسر تازهتر هم میشود. با این حال، بهتر است افرادی که طبع سرد یا مشکلات کبدی دارند، در مصرف فالوده با متخصصان سلامت مشورت کنند.
چگونه ورمیشل فالوده را در خانه تهیه کنیم؟
این کار را با حل کردن نشاسته در آب و حرارت دادن برای غلیظ شدن انجام دهید. سپس در آبکش ریخته و با فشار دادن روی آن رشتههای نازکی را از حفرههای آبکش خارج کنید. رشتههای داغ را بلافاصله در آب یخ بریزید تا سفت شوند.
طرز تهیه فالوده ساده با ورمیشل خانگی بهتر است یا رشته پلو آماده؟
استفاده از محصولات آماده روند کار را تسهیل میکند. اما ورمیشل خانگی سلامت بیشتری دارد.
چرا فالوده را با آبلیمو سرو میکنند؟
این کار برای به تعادل رساندن طعم شیرین فالوده انجام میشود.
نظر خود را بنویسید