آیا تابهحال نام لوکوآت یا ازگیل ژاپنی را شنیدهاید؟ یا طعم این میوه آسیای شرقی را چشیدهاید؟ اصلاً میدانید این میوه چه خاصیت و ارزش غذایی دارد؟ ازگیل ژاپنی نوعی میوه هستهدار است که در کشور چین و ژاپن بسیار یافت میشود. این میوه به کمک تاجران ژاپنی در سراسر آسیا و استرالیا کشت میشود. ایران نیز از جمله کشورهایی است که لوکوآت را پرورش میدهد. ازگیل ژاپنی خاصیت و فراوردههای فراوانی دارد که ما در این مقاله از مجله عالیس سعی داریم به طرز تهیه شربت ازگیل ژاپنی و نکات مرتبط به آن بپردازیم. علاوه بر این خاصیت و ارزش غذایی این میوه را به شما معرفی خواهیم کرد؛ بنابراین اگر به پاسخ این سؤالات علاقهمند هستید، خواندن این مقاله را به شما توصیه میکنیم.
ازگیل ژاپنی یا لوکوآت نوعی درختچه همیشه سبز است که خاستگاه آن کشور ژاپن و چین است. این درختچه درحالحاضر در شهرهای شمالی، کرج، تهران، اصفهان و چند شهر دیگر کشت میشود. این میوه را در ایران، عموماً با نام ازگیل ژاپنی میشناسند و بهصورت خام، مربا، کمپوت و شربت مصرف میکنند.
لوکوآت یا ازگیل ژاپنی دارای طبع سرد و خشک است که استفاده از آن فواید بسیاری را برای بدن در بر خواهد داشت. به همین منظور در ادامه چند نمونه از این موارد را باهم بررسی خواهیم کرد:
به دلیل وجود ویتامین C در ترکیبات ازگیل ژاپنی، بدن شخص مصرفکننده، میتواند روند ساخت گلبولهای سفید را با کیفیت و سرعت بیشتری انجام دهد. در نتیجه بدن فرد در برابر بیماریهای مختلف مقاومتر خواهد ماند.
پکتین نوعی فیبر است که در میوه لوکوآت فراوان یافت میشود. با مصرف این میوه یا محصولات جانبی آن، مانند شربت ازگیل ژاپنی، شما میتوانید سوءهاضمه یا مشکلات گوارشی خود را تا حد زیادی برطرف کنید.
ازگیل ژاپنی منبع خوبی از پتاسیم است. پتاسیم برای کنترل جریان خون ماده بسیار مهمی است، چراکه فشارخون را تنظیم کرده و نهایتاً از بروز انواع سکته قلبی و مغزی جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان میدهد که کلسترول بد یا همان LDL بر اثر مصرف میوه ازگیل ژاپنی و فراوردههای آن، کنترل خواهد شد.
ویتامین A موجود در ازگیل ژاپنی باعث میشود تا چشم از بیماریهای همچون پیرچشمی، خشکی چشم، کدرشدن بینایی و التهاب چشم مصون بماند. شربت ازگیل ژاپنی نیز دارای مقدار زیادی ویتامین آ است.
محققان دریافتهاند که لوکوآت مقدار زیادی آنتیاکسیدان، ویتامین و مواد مغذی دارد. مصرف لوکوآت باعث میشود تا سطح پروتئینهای التهابی کاهش یابد و سطح پروتئینهای ضدالتهابی افزایش پیدا کند.
تحقیقات نشان میدهد که لوکوآت بر ژنهای سرطانی و تومورها تأثیر مثبتی خواهد داشت، زیرا این میوه دارای مقدار زیادی پلیفنول است.
خاصیت سمزدایی و آب بینمولکولی میوه و برگ از گیل ژاپنی ادرارآور است. در نتیجه سنگ کلیه بر اثر این فرایند بهراحتی از بدن خارج خواهد شد.
طرز تهیه شربت موهیتو با خیار را هم یاد بگیرید؛ بسیار مفید است.
برای تهیه شربت ازگیل ژاپنی باید مواد زیر را ابتدا تهیه کنید و سپس مطابق دستورالعمل پیش روید.
ازگیل خرد شده | ۲ پیمانه |
شکر | ۳ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
بهتر است از قبل ازگیلها را پوست بگیرید و هستهها را جدا کنید. توجه داشته باشید ۲ پیمانه ازگیل خردشده باید پس از پوستگیری و جداسازی هستهها، مبنای شما باشد. ازگیلها را به همراه آب در قابلمهای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید تا محتویات قابلمه جوش بیاید و شروع به حباب زدن، کند.
اکنون دست به کار شوید و سه پیمانه شکر را به ترکیب آب و ازگیل اضافه کنید. حدوداً ۳۰ دقیقه کافی است تا شهد شربت شما آماده شود. زمانی که یک لایه نازک کف روی ترکیب ایجاد شد، آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و حرارت را کم و به حالت دمکردن پلو تنظیم کنید. بعد از 5 دقیقه شربت شما حاضر است. زمانی که حرارت شربت از بین رفت، میتوانید با استفاده از یک صافی یا الک، ازگیلها را از شهد جدا کنید.
اگر احساس کردید که قوام شربت شما زیاد است، میتوانید مقداری آب اضافه کنید. دقت کنید کمکم آب را به محتویات قابلمه بیفزایید.
برای داشتن طعمی بهتر، میتوانید ازگیلها را در ظرفی بریزید و شکر را لابهلای آنها بپاشید و ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید.
آبلیمو را به جهت داشتن شفافیت و شکرک نزدن شربت حتماً به محتویات قابلمه اضافه کنید.
امکان جایگزینکردن جوهرلیمو با آبلیمو نیز وجود دارد. اگر قصد دارید از جوهرلیمو استفاده کنید باید این مقدار را به نوک یک قاشق چایخوری برسانید.
امکان حذفکردن گلاب و زعفران دمکرده نیز وجود دارد؛ اما افزودن این مواد طعم و عطر شربت شما را دلانگیزتر خواهد کرد.
اگر به طرز تهیه انواع مختلفی از شربتها علاقهمند هستید، توصیه میکنیم مقالات طرز تهیه شربت توت سیاه و طرز تهیه شربت ریحان سبز را نیز مطالعه کنید.
همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه شربت ازگیل ژاپنی را به همراه تمامی فوتوفنهای آن را در اختیارتان قرار دادیم. همچنین تعریف و چند نمونه از خاصیتهای میوه لوکوآت یا ازگیل ژاپنی را به شما معرفی کردیم و دانستیم که این میوه طبعی سرد و خشک دارد. امیدواریم از این دستور استفاده کنید و طعم دلچسب این نوشیدنی را در جمعهای خانوادگی خود تجربه کنید. در صورت وجود سوال یا هرگونه ابهامی برایمان پیام بگذارید.
ازگیل ژاپنی از نظر طب سنتی دارای چه طبعی است؟
ازگیل ژاپنی دارای طبعی سرد و خشک است.
خاصیت ازگیل ژاپنی چیست؟
این میوه دارای ویتامین، مواد مغذی و خاصیت ضدالتهابی است که بر سلامت چشم، قلب و دستگاه گوارش تأثیر مثبتی خواهد داشت. همچنین باعث کنترل فشارخون و کلسترول بد بدن میشود و از بروز انواع سرطان جلوگیری میکند. علاوه بر این موجب دفع سنگ کلیه نیز میشود.
علت استفاده از آبلیمو در طرز تهیه شربت ازگیل ژاپنی چیست؟
برای جلوگیری از شکرکزدن و شفافشدن شربت بهتر است از آبلیمو یا جوهرلیمو استفاده کرد.
نظر خود را بنویسید