طرز تهیه شربت بار با گلوکز

تهیه و طبخ شیرینی‌جات، تکنیک‌ها و ملزومات مختلف و فراوانی دارد. یکی از این ملزومات، شربت بار شیرینی‌جات است. شربت بار، شهدی است که در تهیه انواع شیرینی‌جات از جمله باقلوا، زولبیا و بامیه، گوش‌فیل، شیرینی مشهدی، کیک یزدی، کیک تولد، کیک اسفنجی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و روی آن‌ها ریخته می‌شود. همچنین می‌توان از شربت بار برای تهیه شربت زعفران و شربت گلاب نیز استفاده کرد. برای طعم دادن به شربت بار از طعم‌دهنده‌هایی مثل گلاب، زعفران و هل استفاده می‌شود.

شربت بار را با حل کردن و جوشاندن شکر در آب درست می‌کنند که این‌گونه این شربت را شربت ساده نیز می‌گویند. ضمن اینکه در شربت بار از دو ماده بسیار مهم که در شکرک‌نزدن و شفافیت آن بسیار مؤثر هستند، استفاده می‌کنند؛ گلوکز و جوهر لیمو. هر دوی این موارد را می‌توان از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کرد.

نکته بسیار مهم این است که بدانید حتماً باید خود جوهر لیمو را در شربت بار استفاده کنید و نه جایگزینی مثل آب‌لیمو را! چون آب‌لیمو کار جوهر لیمو یعنی جلوگیری از شکرک‌زدن را انجام نمی‌دهد. همچنین استفاده از گلوکز در شربت بار، علاوه بر شفافیت، باعث تردی شیرینی خصوصاً زولبیا می‌شود.

ما در این مقاله می‌خواهیم بهترین طرز تهیه شربت بار با گلوکز را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

روش تهیه شربت بار با گلوکز

روش تهیه شربت بار با گلوکز

مواد لازم برای تهیه شربت بار با گلوکز عبارتند از:

  • شکر: ۸ پیمانه
  • آب: ۴ پیمانه
  • جوهر لیمو: ۱ قاشق چای‌خوری
  • گلاب: ۸ قاشق غذاخوری
  • گلوکز: ۸ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: به‌مقدار لازم

طبیعتاً به ‌تناسب میزانی که شربت بار موردنیاز شما کمتر یا بیشتر باشد، حجم مواد لازم ذکرشده کم یا زیاد می‌شود.

شربت بار در تهیه و طبخ باقلوا نیز کاربرد دارد. شما می‌توانید برای یادگرفتن روش طبخ باقلوا، مقاله طرز تهیه باقلوا را مطالعه کنید.

مراحل تهیه شربت بار با گلوکز

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ۴ پیمانه آب را درون آن بریزید. سپس یک قاشق چای‌خوری جوهرلیمو را در آب بریزید و خوب هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود. حالا قابلمه را روی شعله کم گاز بگذارید تا آب و جوهرلیموی آن به‌آرامی بجوشد.

در این مرحله که آب جوشید، ۸ پیمانه شکر را یک جا داخل آن بریزید و بدون اینکه آن را هم بزنید بگذارید با جوشیدن آب، شکر در آن خودبه‌خود حل شود.

حالا که شکر کاملاً در آب حل شد، ۸ قاشق غذاخوری گلاب، ۸ قاشق غذاخوری گلوکز و به مقدار لازم زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید و با یک قاشق چوبی آن را آرام هم بزنید و بگذارید با جوشیدن آرام شربت داخل قابلمه، غلظت و قوام کافی را به دست بیاورد. نکته قابل‌توجه این است که باید مراقب باشید تا در هنگام هم‌زدن، مواد داخل قابلمه به دیواره‌های قابلمه نخورد، چون موجب شکرک‌زدن در اطراف قابلمه می‌شود. برای شکرک‌نزدن خوب است یک قلم‌موی خیس در دست داشته باشید تا هرازگاهی اطراف قابلمه را با آن تمیز کنید.

معمولاً باید پس از ۴۰ دقیقه شربت به غلظت کافی رسیده باشد. برای اطمینان از غلظت کافی شربت بار با گلوکز خود، آن را با انگشتانتان چک کنید. اگر چسبناک بود، یعنی شربت بار با گلوکز آماده شده است.

یکی از شیرینی‌های محبوب ایرانی، کیک یزدی است که در مقاله طرز تهیه کیک یزدی، به معرفی این شیرینی خوشمزه پرداختیم.

نكات مهم برای تهيه شربت بار با گلوکز

تهيه شربت بار با گلوکز

شربت بار با گلوکز شما باید از عسل رقیق‌تر باشد وگرنه موجب خیس و خمیر شدن شیرینی‌های شما می‌شود.

حرارت زیر قابلمه در حین تهیه شربت بار با گلوکز، نباید زیاد باشد وگرنه شربت بار شما شکرک می‌زند.

برای هم‌زدن شربت در حین طبخ، استفاده از قاشق فلزی اشتباه است. شربت بار را می‌توان در ظرف دربسته به مدت چندین سال نگهداری کرد.

کلام آخر

ما در این مقاله، بهترین روش و طرز تهیه شربت بار با گلوکز را به شما آموزش دادیم. شربت بار با گلوکز موجب شفافیت شربت و تردی شیرینی‌ها می‌شود. وجود جوهرلیمو در شربت بار با گلوکز از شکرک‌زدن شربت بار جلوگیری می‌کند.

سؤالات متداول:

آیا می‌توان از آبلیمو به‌جای جوهرلیمو در شربت بار استفاده کرد؟

خیر، استفاده از جوهرلیمو قطعاً موجب جلوگیری از شکرک‌زدن شربت بار با گلوکز می‌شود.

گلوکز چه خاصیتی به شربت بار می‌دهد؟

موجب شفافیت شربت و تردی شیرینی‌ها می‌شود.

غلیظ‌تر شدن شربت بار با گلوکز چه تأثیری روی شیرینی‌ها می‌گذارد؟

غلیظ بودن شربت بار با گلوکز موجب خیس و خمیر شدن شیرینی‌ها می‌شود.

 

 

alis