طرز تهیه آب هندوانه

آب هندوانه یک نوشیدنی خنک است که مقدار زیادی فیبر و آب دارد. به همین دلیل در حفظ تعادل الکترولیتی بدن و هیدراته ماندن آن بسیار مؤثر است. نوشیدن این آب‌میوه در روزهای گرم سال یا ایام روزه داری توصیه می‌شود، چراکه کم‌آبی بدن را با کمترین تغییر در قند خون و فشارخون جبران می‌کند.

از آب هندوانه در تهیه انواع اسموتی، آب‌میوه، بستنی یا معجون نیز استفاده می‌کنند؛ بنابراین آشنایی با طرز تهیه آب هندوانه علاوه بر بهره‌مندی از خواص آن می‌تواند راهی آسان برای تهیه انواع دسر و نوشیدنی باشد.

به همین دلیل در این قسمت از مجله عالیس با ۲ طرز تهیه آب هندوانه، فوت و فن‌های ساخت آن و نحوه نگهداری آب هندوانه آشنا خواهیم شد.

خواص هندوانه و آب آن

خواص هندوانه و آب آن

آب هندوانه یک مایع طبیعی خنک‌کننده و یکی از نوشیدنی‌های هیدراته است که محبوبیت زیادی دارد. آب هندوانه حاوی آب و الکترولیت‌های مهمی مانند پتاسیم است که به تعادل الکترولیتی و هیدراته ماندن بدن کمک می‌کند.

هندوانه حاوی آنتی‌اکسیدان قوی به نام لیکوپن است که از بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد حفاظت می‌کنند و از بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و التهابی جلوگیری می‌کند.

هندوانه منبع خوبی از آب و فیبر است؛ بنابراین به احیای بدن در مواجهه با گرمازدگی و سلامت گوارشی کمک خواهد کرد و خطر بروز یبوست و بیماری‌های مربوط به روده را کاهش می‌دهد.

آب هندوانه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین است. ازاین‌رو منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست و جذب بهتر آهن از طریق غذا خواهد شد.

یکی از خواص آب هندوانه خاصیت ضد التهابی آن است که از بروز بیماری‌های مزمن همچون دیابت و آرتروز پیشگیری خواهد کرد.

دستور تهیه آب هندوانه

برای تهیه آب هندوانه خانگی مواد اولیه زیر را آماده کرده و گام به گام با دستور تهیه پیش بروید:

مواد اولیه

هندوانه خردشده ۴ فنجان
شکر ۲ قاشق غذاخوری
یخ به مقدار نیاز

دستور تهیه آب هندوانه تازه

هندوانه را پوست گرفته و دانه‌های آن را جدا کنید. بهتر است که برای داشتن آب‌میوه یکنواخت هندوانه را به ابعاد کوچک برش بزنید.

برش‌های هندوانه را به همراه شکر در مخلوط‌کن ریخته و چند پالس بزنید تا کمی خرد شود. اکنون باید یخ را بیفزایید و چند پالس دیگر بزنید تا یک آب‌میوه یکدست داشته باشید. به همین سادگی نوشیدنی شما حاضر است، نوش جان.

طرز تهیه آب هندوانه اشتراکات زیادی با طرز تهیه نوشیدنی یخی هندوانه دارد.

طرز تهیه آب هندوانه بدون مخلوط‌کن

اگر به دستگاه مخلوط‌کن دسترسی ندارید می‌توانید به کمک یک قاشق و همزن دستی آب هندوانه را آماده کنید. برای این کار هندوانه را به دونیم تقسیم کرده و با قاشق شروع به تراش دادن گوشت هندوانه کنید.

در طی انجام این کار دانه‌های هندوانه را از آن خارج کرده و پوره به دست آمده را با همزن دستی له کرده و در ظرف مخصوص بریزید. در اخر شکر و یخ را به آن اضافه کنید.

نحوه نگهداری آب هندوانه

نحوه نگهداری آب هندوانه

  1. آب هندوانه را حتما در ظرفی در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
  2. ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی انتخاب درست‌تری برای نگهداری آب هندوانه هستند.
  3. بهترین دما برای نگهداری آب هندوانه که عطروطعم آن را دستخوش تغییر نکند، بین صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد است.
  4. مخلوط کردن آب هندوانه با مقدار کمی آب‌لیمو تازه و برگ نعنا می‌تواند طعم بهتری به نوشیدنی شما بدهد. ازاین‌رو شما قادر هستید که با افزودن موادی همچون خیار یا زنجبیل انواع نوشیدنی با هندوانه را تهیه کنید.
  5. افزودن شکر کاملاً اختیاری است. اگر در استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی محدودیت دارید، آب هندوانه را به‌صورت کاملاً طبیعی مصرف کنید یا از عسل برای شیرین شدن آب هندوانه کمک بگیرید.
  6. آب هندوانه را حداکثر تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید. درصورتی‌که آب هندوانه تغییر رنگ، بو یا طعم داشت، آن را دور بریزید.
  7. توصیه می‌شود که هر بار بسته به نیاز و مصرف‌تان آب هندوانه آماده کنید.

اگر به تهیه دسر و نوشیدنی با هندوانه علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مجله عالیس بیندازید. چراکه دستورهای تهیه زیادی با هندوانه در انتظار شما است؛ برای مثال: طرز تهیه معجون هندوانه.

کلام آخر

آب هندوانه سرشار از فیبر رژیمی، کلسیم، زینک، مس، منگنز، آهن، پتاسیم، سدیم، منیزیم، فسفر، ویتامین گروه  ب، ویتامین  آ، ویتامین کا و ویتامین ای است. مصرف این نوشیدنی موجب تقویت سیستم ایمنی و تعادل الکترولیتی می‌شود.

تهیه آب هندوانه در خانه امری آسان است که امکان ساخت آن با ساده‌ترین ابزارهای ممکن نیز میسر خواهد بود. آنچه در این مقاله از مجله عالیس بررسی شد به شما نشان داد که آب هندوانه چه خواصی دارد و چگونه می‌توان با قاشق یا مخلوط‌کن مراحل طرز تهیه آب هندوانه در خانه را پیش برد.

سؤالات متداول

از آب هندوانه چه استفاده‌هایی می‌توان کرد؟

آب هندوانه را می‌توان به‌صورت یک نوشیدنی ساده در ساخت انواع اسموتی، یخ نوش، تهیه بستنی، ساخت معجون، دسر و نوشیدنی‌های خنک به کار گرفت.

آیا افراد دیابتی می‌توانند آب هندوانه بنوشند؟

بله. آب هندوانه به دلیل خاصیت ضد التهابی یک نوشیدنی مناسب برای دیابتی‌ها است. البته توصیه می‌شود که این افراد از افزودن شیرین کننده‌ها به آب هندوانه خودداری کنند، چراکه آب هندوانه به‌خودی‌خود شیرین است.

آب هندوانه را چند روز می‌توان نگه داشت؟

برای نگهداری آب هندوانه باید از ظروف پلاستیکی یا شیشه‌ای درپوش دار استفاده کرد و آن را نهایتاً برای ۴ روز در یخچال قرار داد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis