طرز تهیه شیره سفید انگور

یکی از روش‌های نگهداری و بهره‌مندی از خواص انگور، پخت شیره آن است. به‌طورکلی در سراسر ایران و جهان به نوعی شیره‌ انگور یا سایر میوه‌ها را می‌پزند.

انواع مختلفی از شیره انگور در ایران تهیه می‌شود که بسته به نوع انگور، روش پخت، مواد افزودنی و ترکیبات آن با یکدیگر متفاوت هستند. شیره سفید انگور نوعی دوشاب است که در طی پخت با انجام یک مرحله اضافی‌تر به دست می‌آید.

این شیره مواد مغذی بسیار زیادی دارد و مصرف آن در فصول سرد سال از سیستم ایمنی شما به‌شدت حمایت می‌کند. در این قسمت از مجله عالیس با معرفی شیره سفید انگور، خواص آن، نحوه فرآوری، طرز تهیه و نکات تکمیلی آن آشنا خواهیم شد.

شیره سفید انگور چیست؟

شیره سفید انگور چیست؟

به‌طورکلی شیره انگور در فرایند پخت و رسیدن به دو شکل سیاه یا سفید به عمل می‌آید. شیره سفید انگور نوعی دوشاب است که از انگور سفید یا سیاه تهیه می‌شود. تنها تفاوت شیره معمولی یا شیره سیاه با شیره سفید در میزان غلظت و نحوه پخت آن است.

در حین پخت شیره انگور، سطح شیره را کفی می‌پوشاند. اگر شما این کف را تنها برای 2 تا 3 بار جدا کرده و تندتند هم بزنید، رفته‌رفته رنگ شیره به سفید یا شیری نزدیک می‌شود. این عصاره همان شیره سفید انگور است که برای بدن فواید بسیاری دارد.

نحوه مصرف شیره سفید انگور تفاوت چندانی با شیره‌های دیگر ندارد. این شیره را می‌توان در پخت انواع دسر، شیرینی، کیک، نان، مربا، کمپوت یا تهیه دسر و نوشیدنی به کار برد. به‌عنوان مثال: شیره انگور سفید را می‌توان در طرز تهیه معجون با شیره انگور به کار برد.

فواید شیره سفید انگور

شیره انگور، علاوه بر طعم خوشایندی که به غذاها و نوشیدنی‌ها می‌بخشد، مزایای سلامتی متعددی دارد. در زیر به برخی از فواید شیره انگور اشاره می‌کنم:

  1. شیره سفید انگور حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو و عوامل زیستی محافظت می‌کند.
  2. شیره سفید انگور می‌تواند با کاهش التهاب، کاهش کلسترول مضر و فرایند اکسیداسیون چربی‌های خونی به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.
  3. تحقیقات نشان می‌دهد که شیره انگور مانند شیره سفید ممکن است در حفظ سلامت مغز و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های نوروژنراتیوی مانند آلزایمر و پارکینسون مؤثر باشد.
  4. شیره سفید انگور حاوی قند طبیعی است که به‌عنوان منبع سریع انرژی در بدن عمل می‌کند. مصرف شیره سفید انگور منجر به افزایش سطح انرژی و بهبود عملکرد ورزشی خواهد شد.
  5. ویتامین C و ویتامین E موجود در شیره سفید انگور به سلامت و زیبایی پوست کمک می‌کنند.

روش تهیه شیره سفید انگور

برای پخت شیره سفید انگور باید از انگور سالم، رسیده و شیرین استفاده کرد. فرقی نمی‌کند که انگور شما چه رنگی دارد، سفید، قرمز یا سیاه درهرصورت شما می‌توانید در خانه شیره سفید انگور بپزید.

مواد لازم:

انگور ۵ کیلوگرم
خاک سفید ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه شیره سفید انگور

انگور را بشویید تا آلودگی‌های آن از بین برود. آب انگور را بگیرید و کنار بگذارید. خاک سفید را به آب انگور اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. ۱۲ ساعت ترکیب را به حال خود بگذارید تا برای پخت شیره سفید سنتی آماده باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی هر چه بیشتر با نکات ریز طرز تهیه آب انگور خانگی به مقاله مربوط به همین عنوان سری بزنید.

با سپری شدن این زمان، با کمک یک صافی پوره آن انگور و خاک سفید را از پارچه رد کنید تا آب‌میوه از آن خارج شود. محتویات ظرف را روی اجاق بگذارید تا با حرارت ملایم برای ۳ تا ۴ ساعت بپزد.

در طی این مدت مدام هم بزنید و ۲ تا ۳ مرتبه کف شیره را از روی آن خارج کنید. شیره را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

ظرف شیره را به محیطی خنک انتقال دهید و با قاشق چوبی آنقدر به هم زدن ادامه دهید تا به غلظت دلخواه برسید و رنگ شیره سفید شود. سپس آن را در ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی دارای درپوش ریخته و در یخچال بگذارید. شیره سفید انگور تا یک سال در یخچال بدون تغییر کیفیت باقی خواهند ماند.

از این شیره می‌توان در طرز تهیه حلوا، فرنی و شیر برنج نیز استفاده کرد.

نکات تکمیلی طرز تهیه شیره سفید انگور

نکات تکمیلی طرز تهیه شیره سفید انگور

  1. برای پخت شیره سفید انگور به روش سنتی می‌توان از خاک سفید استفاده کرد که در صورت ‌عدم تمایل این فرصت را دارید که خاک سفید را با مقداری شکر جایگزین کنید.
  2. به ازای هر قاشق غذاخوری خاک سفید حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم شکر به شیره انگور اضافه کنید.
  3. پخت شیره سفید انگور تا حد زیادی به طرز تهیه شیره انگور شباهت دارد؛ اما مهم‌ترین تفاوت این دو، در هم زدن شیره انگور است. برای رسیدن به شیره سفید انگور می‌توانید از قاشق چوبی، همزن دستی یا برقی استفاده کنید تا به رنگ و غلظت دلخواه برسید.
  4. انتخاب نوع انگور کاملاً اختیاری است و به ذائقه و سلیقه شما برمی‌گردد. انواع مختلفی از انگور مانند انگور قرمز، سفید و سیاه یا انگورهای بی‌دانه، کشمشی، عسگری، شانی، سلطانی و موارد دیگر مناسب طرز تهیه شیره سفید انگور هستند.

کلام آخر

شیره سفید انگور به نوعی همان شیره انگور سیاه است که با قدری تفاوت در نحوه پخت، غلظت و فرآوری حاصل می‌شود. این خوراکی لذیذ یک انتخاب عالی برای میان وعده یا صبحانه است، چراکه پس از مصرف مقدار زیادی انرژی در بدن تولید می‌کند.

طرز تهیه شیره سفید انگور و نکات تکمیلی مربوط به آن که در این قسمت از مجله عالیس بررسی شد، به شما این امکان را می‌دهد که در خانه شیره سفید انگور سنتی بدون افزودنی و سالم بپزید. آیا شما تجربه‌ای از پخت شیره سفید انگور دارید؟

سؤالات متداول

بهترین نوع انگور برای پخت شیره سفید انگور کدام است؟

انتخاب نوع انگور، به ترجیحات شخصی، سلیقه و ذائقه شما برمی‌گردد. با این حال استفاده از هر نوع انگور اعم از سفید، سیاه و قرمز یا انگور شانی، سلطانی، عسگری، بی‌دانه یا کشمشی برای پخت شیره سفید انگور مناسب است.

چرا باید از خاک سفید برای پخت شیره سفید انگور استفاده کرد؟

استفاده از خاک سفید برای پخت شیره سفید انگور به روش سنتی به شما کمک می‌کند که زمان پخت را کوتاه کنید. همچنین پوره یا هرگونه مواد اضافی موجود در شیره انگور با استفاده از خاک سفید ته‌نشین شده و شیره با کیفیت و شفاف به دست خواهد آمد.

راز سفید شدن شیره انگور چیست؟

برای داشتن شیره سفید انگور باید پس از پخت شیره انگور با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن برقی شیره انگور را هم زد تا به رنگ شیری یا سفید برسید. این عمل شباهت فراوانی به فرم‌دهی خامه قنادی دارد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis