به همان اندازه که اضافهوزن به معضلی جهانی تبدیل شده، رعایت برنامههای خاص رژیم غذایی همراه با ورزش و تحرک کافی هم یکی از ترندهای روز است. متأسفانه بهدلیل مصرف غیرعادی فستفود و نوشابههای گازدار، انواع مواد غذایی با شکر غیرمجاز، زندگی شهری بدون تحرک، ساعات طولانی کار و پشت میز نشستنهای طولانی، اضافهوزن و چاقی شکمی به معضلی تبدیل شده که بسیاری از متخصصان نسبت به آن بارها هشدار دادند. البته این مسئله چندان هم جای نگرانی ندارد، زیرا طی چند سال اخیر لزوم رعایت رژیم غذایی، حضور در باشگاه و انجام تمرینات ورزشی بر اساس برنامه و سبک زندگی سالم نیز ترند شده و بسیاری از بلاگرها برای آن تبلیغ میکنند.
همین ترند جدید راه را برای آشنایی عمومی جامعه با مسائلی مانند لاغری و مصرف خوراکیهایی که سوختوساز بدن یا همان متابولیسم را افزایش میدهد، باز کرده است. حالا سراغ هر متخصص تغذیه که بروید، معجون لاغری و غذاهایی با کالری پایین را به شما پیشنهاد میدهد که متابولیسم بدن را بالا ببرد و در نتیجه نقش مؤثری در لاغری شما داشته باشد. معجون پاراکاسیو هندی هم یکی از همین پیشنهادها است که تأثیر خوبی در میزان سوختوساز بدن داشته و میتواند در چربیسوزی مؤثر باشد.
به همین بهانه در این مقاله قرار است با طرز تهیه معجون پاراکاسیو هندی آشنا شویم و البته یک پیشنهاد ویژه هم برایتان دارم. سری به مقاله نوشیدنیهای چربی سوز بزنید و علاوه بر پاراکاسیو، این نوشیدنیها را نیز در برنامه غذاییتان بگنجانید.
اول بیایید کمی درباره فرهنگ غذایی هندی، ادویههای تند و طبع مردم این کشور که تأثیر مستقیمی روی غذا و نوشیدنیهای آنها داشته، صحبت کنیم و بعد سراغ تهیه معجون پاراکاسیو هندی برویم.
همانطوری که میدانید مردم هند به مصرف ادویه فراوان مشهور هستند و بیشتر هندوها چون گاو را مقدس میدانند، از گوشت گاو تغذیه نمیکنند. بیشتر خوراکهای هندی را برنج قهوهای، مرغ و گوشت بره تشکیل میدهد و البته بسیاری از مردم به دلیل باورهای مذهبیشان، گیاهخوار هستند و از مصرف گوشت خودداری میکنند. بر همین اساس، باید فرهنگ غذایی هند را تقریباً سالم دانست. برای آشنایی بیشتر شما هم در مقاله نوشیدنیهای معروف هند، چند نوشیدنی مشهور را معرفی کردیم که احتمالاً جایش در برنامه غذاییتان خالی است.
حالا که با عادات غذایی مردم هند آشنا شدیم، حدس میزنیم که معجون پاراکاسیو هندی یک پیشنهاد غذایی کاملاً سالم است. پیش از آمادهشدن برای تهیه این معجون لاغری بد نیست که این نکات مهم دربارۀ کاهش وزن را هم نیز بخوانید.
برای کاهش وزن باید متابولیسم یا همان سوختوساز بدن را بالا نگه دارید تا کاهش وزن بدون آسیبرساندن به بافت عضله و صرفاً از طریق سوزاندن چربی اضافی بدن بیشتر شود. در این مسیر باید بیشترین مصرف پروتئین و کمترین میزان مصرف کربوهیدرات را داشته باشید.
عادات غذاییتان را سالم نگه دارید و تا میتوانید سبزیهای ارگانیک، نوشیدنیهای سالم و میوه نوش جان کنید. مصرف شکر و قند مصنوعی را کاهش داده و طرز تهیه معجون لاغری هندی را هم که قرار است برایتان بگویم، یاد بگیرید.
با این مقدمه وقتش رسیده که سراغ تهیه معجون پاراکاسیو هندی برویم. اگر رژیم غذاییتان را خوب رعایت کنید، تحرک کافی و خواب 8 ساعته داشته باشید، تقریباً 3 تا 4 کیلو در هر ماه که استاندارد است، میتوانید وزن کم کنید.
برای رعایت رژیم غذایی و حتی نوشیدنی هم جایی برای نگرانی نیست، زیرا فقط باید مصرف بیش از حد کربوهیدرات، نشاسته و قند مصنوعی را کم کرده و بیشتر پروتئین، فیبر و سایر مواد مغذی را به بدن برسانید. پس برای شروع کار سراغ عسل بروید. عسل قرار است جای شیرینکننده را بگیرد. کمی هم دارچین را برای افزایش متابولیسم بدن لازم دارید. جالب است بدانید که عسل و دارچین همراه با هل در تهیه چای ماسالا هندی هم استفاده شده و تأثیر خوبی در افزایش سوختوساز و البته گرم نگهداشتن بدن دارد.
مواد لازم (جهت تهیه 250 میلیلیتر معجون) عبارتند از:
آب را در کتری یا چایساز بجوشانید و زمانی که به 100درجه رسید، دارچین را به آن اضافه کنید. مثل دمکردن زعفران یا چای سبز، در ظرف را بگذارید تا دارچین دم کشیده و بعد هم سرد شود.
حالا به ترکیب سرد شده آب و دارچین مقداری عسل اضافه کنید و برای اینکه بهخوبی ترکیب شود، 2 تا 3 دقیقه خوب هم بزنید. معجون شما آماده سرو است.
علاوه بر عسل، در رژیم غذایی بدون شکر میتوانید از شیره انگور، شیره خرما، شیره توت و شیره انجیر استفاده کنید که همگی سالم هستند و طبع گرمی دارند. البته فراموش نکنید که شیرهها هم تقریباً کالری بالایی دارند و بهتر است که مصرفشان محدود باشد.
نوشیدنیهای پرطرفدار بسیاری وجود دارند که با عسل تهیه میشوند. برای آشنایی بیشتر به مقاله طرز تهیه نوشیدنی با عسل سر بزنید.
بهترین زمان مصرف معجون پاراکاسیو هندی صبح ناشتا یک استکان و شب قبل از خواب است. بهاینترتیب هم متابولیسم بدن بیشتر شده و هم خواص دارچین و عسل به اندامها و ارگانهای بدن میرسد. بیشتر از 2 بار در روز نباید از این معجون استفاده کرد و در ضمن برای کسانی که به عسل یا دارچین حساسیت دارند، مصرف این معجون و هر معجون دیگری با عسل و دارچین کاملاً ممنوع است.
این معجون را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهدارید، ولی برای حفظ بیشترین میزان از خواص عسل و دارچین بهتر است که برای مصرف 2 تا 3 روز معجون را تهیه کرده و بعد دوباره دستبهکار شوید.
معجون پاراکاسیو هندی بهعنوان معجون لاغری هم نقش مستقیمی در کاهش چربی بدن دارد و هم خواص عسل و دارچین را به بدن میرساند. در نتیجه از مهمترین خواص این معجون میتوان به طبع گرم و گرم نگهداشتن بدن، بهبود یبوست و موارد گوارشی، بهبود وضعیت لثه و دندان، تقویت قوای جنسی، سرشار از آنتیاکسیدان و افزایش ایمنی بدن اشاره کرد.
اگر رژیم دارید به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله معجون رژیمی و طرز تهیه آن مراجعه کنید و با روش تهیه آن آشنا شوید.
فرایند کاهش وزن بدون آسیب رسیدن به بافت عضلات بدن، زیبایی و شادابی پوست و موارد مشابه کار چندان دشواری هم نیست، فقط نیاز به رعایت برخی اصول دارد.
همانطوری که تا اینجا متوجه شدید، اولین راه افزایش متابولیسم بدن است تا روند چربیسوزی بیشتر شود. درعینحال تحرک کافی به کاهش وزن سرعت داده و باعث شادابی میشود. مصرف میوه و سبزیهایی که فیبر دارد، ساعات طولانی شما را سیر نگه میدارد و از همه مهمتر نوشیدن آب بهاندازه کافی نمیگذارد که پوست شما در اثر رعایت رژیم غذایی شادابیاش را از دست بدهد. معجون پاراکاسیو هندی هم تنها راه لاغری نیست، بلکه قرار است در این مسیر به شما کمک کرده و فرایند کاهش وزن را بهعنوان معجون لاغری سرعت ببخشد تا زندگی سالم و پویاتری را تجربه کنید.
علاوه بر عسل، از چه شیرینکنندههای دیگری میتوان استفاده کرد؟
علاوه بر عسل، در رژیم غذایی بدون شکر میتوانید از شیره انگور، شیره خرما، شیره توت و شیره انجیر استفاده کنید که همگی سالم هستند و طبع گرمی دارند. البته فراموش نکنید که شیرهها هم تقریباً کالری بالایی دارند و بهتر است مصرفشان محدود باشد.
معجون پاراکاسیو را تا چه مدت میتوان در یخچال نگه داشت؟
معجون پاراکاسیو را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهدارید، ولی برای حفظ بیشترین میزان از خواص عسل و دارچین بهتر است که برای مصرف 2 تا 3 روز معجون را تهیه کرده و بعد دوباره دستبهکار شوید.
آیا مصرف معجون پاراکاسیو محدودیت هم دارد؟
بله، بیشتر از 2 بار در روز نباید از این معجون استفاده کرد و در ضمن برای کسانی که به عسل یا دارچین حساسیت دارند، مصرف این معجون و هر معجون دیگری با عسل و دارچین کاملاً ممنوع است.