برگ نعنا، گیاه خوشعطر و پرطرفداری است. گیاه نعنا در خاورمیانه در ترکیب انواع غذا، نوشیدنی، چای، بستنی و انواع دسر استفاده میشود. عطر و بوی نعنا برای تسکین اعصاب بسیار مفید است. یکی از خواص برگ نعنا بوییدن آن موقع سردرد است.
استفاده از نعنا در ترکیب نوشیدنیهای مختلف هم خواص زیادی دارد. ایرانیها علاقه زیادی به استفاده از آن در انواع شربتها دارند. نوشیدن عرق نعنا بعد از یک وعده غذایی سنگین، به هضم بهتر غذا کمک میکند. عرق نعنا در بهبود علائم آلرژی هم موثر است و به همین دلیل در تهیه شربتهای مختلف از آن استفاده میشود.
شربت نعنا در فصل تابستان، برای رفع تشنگی و عطش استفاده میشود. شربت سکنجبین محبوبترین شربت ایرانی است که از برگ نعنا در تهیه آن استفاده میشود.
در این مقاله قصد داریم شما را با انواع شربتهای خنک و تابستانی با استفاده از نعنا آشنا کنیم.
شربت سکنجبین انتخاب بسیاری از افراد در فصل تابستان است. این شربت طبع متعادلی دارد و در طب سنتی همواره به نوشیدن آن تاکید میشود.
علاوه بر شربت سکنجبین، در فصل تابستان عصاره غلیظ آن را با کاهو تازه میخورند که بسیار لذیذ است و به رفع عطش کمک میکند. در ادامه دستور تهیه شربت نعنا سکنجبین را برای شما آوردیم.
مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین:
روش تهیه:
عرق نعنا و سرکه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بجوشند. میتوانید چند برگ نعنا هم داخل آن بیندازید تا عطر بیشتری داشته باشد. حرارت را خاموش کنید و زمانی که ترکیب نعنا و سرکه شما به دمای 50 درجه سانتیگراد رسید، عسل را به آن اضافه کنید. شربت نعنا و عسل به مراتب سالمتر از شربتهای پر از شکر است.
شربت سکنجبین شما آماده است. در مرحله سرد شدن روی آن را بپوشانید تا عرق نکند و شربت شما شفاف شود. آن را داخل ظروف شیشهای تمیز نگهداری کنید. موقع مصرف، دو قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید، سپس آن را با آب مخلوط کنید. شما میتوانید نصف یک خیار را داخل شربت خود رنده کنید و آن را با یخ سرو کنید.
اگر به دنبال نوشیدنیهای کمکالری برای رفع عطش هستید، ما به شما دتاکس واتر را پیشنهاد میکنیم. در مقاله دتاکس واتر چیست، میتوانید با انواع آن آشنا شوید.
شربت نعنا و زعفران ترکیب فوقالعادهای است که علاوه بر رفع عطش، باعث خنک نگهداشتن بدن در فصل تابستان میشود. وجود زعفران در این شربت آن را تبدیل به یک نوشیدنی انرژیزا و نشاطآور میکند. این شربت جایگزین خوبی برای نوشابههای قنددار و پرکالری است. شما میتوانید آن را به همراه غذا میل کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه شربت نعنا و زعفران:
روش تهیه:
آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید، سپس شاخههای نعنا را به آن اضافه کنید. شما میتوانید شاخههای نعنا را با یک نخ به هم ببندید تا در مرحله پایانی برای جدا کردن آنها نیاز به صافی نداشته باشید.
بعد از حدود 10 تا 15 دقیقه، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و شربت را از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شود. در مرحلهی سرد شدن بهتر است درب قابلمه را با یک پارچه تمیز بپوشانید. شربت نعنا و زعفران را داخل شیشه، در یخچال نگهدارید و موقع مصرف آن را با آب و یخ رقیق کنید.
درکنار مصرف نوشیدنیهای خنک در فصول گرم، از نوشیدن آب کافی غافل نشوید. کمآبی میتواند مشکلات جدی برای بدن بهوجود بیاورد. در این زمینه مقاله فواید نوشیدن آب برای بدن را مطالعه کنید.
ترکیب شربت نعنا و لیمو به رفع عطش و هیدراته نگهداشتن بدن شما کمک زیادی میکند. با اضافه کردن لیمو هم طعم شربت شما دلچسبتر و هم سرشار از ویتامین سی خواهد شد. در ادامه روش تهیه آن را برای شما میآوریم.
مواد لازم برای تهیه شربت نعنا و لیمو:
روش تهیه:
آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا شهد غلیظی بهدست آید. میتوانید برگهای نعنا را از ساقه آن جدا کنید و داخل قابلمه بریزید تا عطر شربت شما کامل شود. در مرحلهی بعد، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید، حدود یک ساعت به شربت زمان دهید تا کاملا غلیظ شود. سپس یک پارچه تمیز بر روی قابلمه بکشید تا کاملا خنک شود.
بعد از اینکه حرارت را خاموش کردید و شربت شما سرد شد، میتوانید آب لیمو را به آن اضافه کنید. علت تلخ شدن شربت نعنا، ممکن است اضافه کردن آب لیمو موقع جوشیدن شربت باشد. استفاده از ساقههای نعنا هم میتواند شربت شما را تلخ کند.
ترکیب این شربت با آبلیموی تازه به پاکسازی سیستم گوارشی شما کمک میکند. برای آشنایی بیشتر، میتوانید به مقاله خواص آبلیمو سر بزنید.
همانطور که قبلا اشاره کردیم نعنا به سیستم گوارشی شما کمک میکند و ضدنفخ است. با اضافه کردن گلاب به این نوشیدنی، آن را تبدیل به یک شربت خوش عطر و آرامشبخش میکنید. گلاب خواص ضدافسردگی دارد و برای تسلی خاطر کسانی که در سوگ از دست دادن عزیزانشان هستند بسیار مناسب است. در مراسم ختم و سوگواری معمولا از این شربت استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه شربت نعنا و گلاب:
روش تهیه:
دستور تهیه این شربت نیز بسیار ساده است. شکر و آب را به همراه برگهای نعنا در یک قابلمه بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا کاملا غلیظ شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید. توجه کنید که گلاب و آبلیمو نباید بههمراه شربت بجوشند، زیرا عطر گلاب از بین میرود و آبلیمو، شربت را تلخ میکند. در مرحله سرد شدن بهتر است روی قابلمه را با یک پارچه بپوشانید تا عرق نکند. این کار باعث ماندگاری بیشتر شربت میشود و رنگ آن را شفافتر میکند.
از این شربت میتوانید در ترکیب انواع شربت سنتی استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر، پیشنهاد میکنیم به مقاله طرز تهیه طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی سر بزنید.
یکی از مهمترین نکات حفظ سلامت بدن در فصول گرم، رفع عطش و نوشیدن آب کافی است. در فرهنگ غذاهای ایرانی نوشیدنیهای متنوعی برای رفع کمآبی بدن وجود دارند. شربت نعنا خواص بسیاری برای سیستم گوارش شما دارد و جایگزین مناسبی برای نوشیدنیهای پرکالری درکنار غذا است.
از گذشته تا به امروز، از عرق نعنا و شربت آن برای رفع دلدرد، نفخ و سوءهاضمه استفاده میشود. ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با پرطرفدارترین شربتهای تابستانی با استفاده از نعنا، آشنا کنیم.
برای ماندگاری بیشتر شربت نعنا چه کنیم؟
در مرحله سرد شدن شربت، بهتر است روی آن را با پارچه تمیز بپوشانید.
علت تلخ شدن شربت نعنا چیست؟
استفاده از ساقه نعنا و اضافه کردن آبلیمو در مرحله جوشاندن شربت باعث تلخ شدن آن میشود.
چه چیزی باعث میشود شربت سکنجبین شفاف شود؟
در مرحله سرد شدن روی آن را بپوشانید تا عرق نکند و رنگ آن شفاف شود.