آیا میدانستید ایران مهد تولید پسته است؟ و آیا از خواص و مزایای شیر پسته خبر دارید؟
ارزش غذایی این آجیل خوشرنگ و خوشمزه بر هیچکس پوشیده نیست. کاربرد آن نیز بسیار است و ترکیبش با شیر میتواند روز شما را بسازد.
جالب است بدانید که مردم از ۷ هزار سال قبل از میلاد مسیح، پسته میخورند. امروزه، پسته در بسیاری از خوراکیهای خوشمزه از جمله بستنی و دسر بسیار محبوب است.
در مقالهی پیش رو، هر آنچه که بخواهید از پسته و شیر پسته بدانید، برایتان آوردهایم تا بیشتر با این نوشیدنی دوست داشتنی آشنا شوید.
نوشیدن یک لیوان شیر پسته در طول روز به افزایش نیرو و انرژی شما کمک میکند. شیر پسته منبع غنی پروتئین گیاهی است و انتخاب مناسبی برای افراد گیاهخوار است.
پسته سرشار از آهن است. نوشیدن شیر پسته علاوه بر کلسیم، آهن بدن را هم تامین میکند و برای افرادی که مبتلا به کمخونی هستند، بسیار توصیه میشود. بالا بودن سطح آهن بدن، به افزایش تولید گلبولهای قرمز خون و اکسیژنرسانی به بافتهای بدن هم میکنند.
شیر پسته برای کودکان نوشیدنی مناسبی است و از کمخونی در آنها پیشگیری میکند. شیر پسته بسیار غلیظ و خوشطعم است و طعمی شبیه به بستنی دارد، بنابراین کودکان معمولا از این نوشیدنی استقبال میکنند.
آنتیاکسیدانهای موجود در پسته به کاهش سطح قند و چربی خون کمک میکنند. پسته همچنین سرشار از پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک میکند و خطر ابتلا به سکتههای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
شیر پسته دارای ماده ضدالتهاب است که به کاهش التهاب مفاصل و درد آنها کمک میکند. این نوشیدنی برای کسانی که مبتلا به آرتروز هستند، بسیار مناسب است.
نوشیدن یک لیوان شیر پسته در روز به شادابی و طراوت پوست کمک میکند و آنتیاکسیدان موجود در آن باعث جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک میشود. ویتامین ب موجود در شیر پسته هم بر کاهش ریزش مو موثر است.
همهی ما نیاز به نوشیدن شیر داریم. کلسیم، فسفر، ویتامین آ ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم موجود در شیر به ارزش غذایی آن افزوده است. اگر تمایل دارید، بیشتر از خواص شیر بدانید میتوانید به مقاله خواص شیر مراجعه کنید.
ترکیب این نوشیدنی مغذی و مقوی با هر ماده خوراکی دیگر آن را خوشمزهتر و جذابتر میکند به ویژه اگر آن ماده ترکیبی پسته باشد.
یک لیوان شیر پسته تقریبا 140 کالری، 3 گرم کربوهیدرات، 5 گرم چربی و 2 گرم پروتئین دارد. کالری این نوشیدنی نسبتا بالاست و نباید در مصرف آن زیادهروی کنید. مصرف به اندازه آن میتواند یک میانوعده سالم باشد و شما را از پرخوری و مصرف غذاهای چاقکننده دور کند.
شیر پسته سرشار از ویتامین آ، پتاسیم، سدیم، آسکوربیک اسید، آهن و مقدار زیادی پروتئین است که مصرف آن، بیش از 10 درصد نیاز بدن را به فیبر غذایی و ویتامین تامین میکند.
پسته بسیار مغذی است. ۲۸ گرم پسته (حدود ۴۹ عدد) شامل ارزش غذایی زیر میشود:
برای آشنایی با فواید موز و ویتامینهای موجود در شیر موز، میتوانید مقاله خواص شیر موز را مطالعه کنید.
آنتیاکسیدانها برای سلامتی شما حیاتی هستند. آنها از آسیب سلولی جلوگیری میکنند و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان دارند.
پسته حاوی آنتیاکسیدان بیشتری نسبت به سایر آجیلها و دانههای دیگر است. لوتئین و زیگزانتین پسته زیاد است و هر دو باعث تقویت سلامت چشم میشوند.
در حالیکه خوردن آجیل فواید سلامتی زیادی دارد، اما بهطور معمول کالری بالایی دارند. خوشبختانه پسته جزو آجیلهای کمکالری و البته با پروتئین بالاست.
پسته، حاوی پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیلها است. همچنین میزان اسید آمینه ضروری آنها نسبت به سایر آجیلها بیشتر است.
پسته علیرغم اینکه یک دانهی پرانرژی است، یکی از خوراکیهای مناسب برای کاهش وزن است.
پسته سرشار از فیبر و پروتئین است، که هر دو باعث افزایش احساس سیری میشوند و به شما در کمتر غذاخوردن کمک میکنند.
یکی از عوامل موثر کاهش وزن پسته این است که میزان چربی آن به طور کامل جذب بدن نمیشود.
برای آشنایی با نوشیدنیهایی که میتوانید در برنامه رژیم کاهش وزن، داشته باشید، بهتر است به مقاله نوشیدنی برای کاهش وزن، سر بزنید.
پسته سرشار از فیبر است. فیبرها در دستگاه گوارش شما بهطور کامل هضم نمیشود و بعضی از انواع فیبرها توسط باکتریهای مفید موجود در روده شما هضم میشوند و بهعنوان پروبیوتیک عمل میکنند.
سپس باکتریهای روده، فیبر را تخمیر کرده و آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل میکنند که فواید بسیاری برای سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی دارند.
مطالعات نشان میدهد که خوردن پسته به کاهش کلسترول خون کمک میکند. پسته علاوه بر داشتن آنتیاکسیدان زیاد، فشار خون را بهبود میبخشد و خطر بیماری قلبی شما را کاهش میدهد.
از پسته به روشهای مختلفی میتوان لذت برد. از جمله این موارد میتوان به میانوعده، چاشنی سالاد یا حتی در پخت، اضافه کردن رنگ سبز زیبا به دسرها و غذاهای مختلف و ترکیب آن با شیر تحت عنوان شیر پسته اشاره کرد.
شیر پسته را در خانه هم میتوانید درست کنید. برای تهیه شیر پسته کافی است شیر و پسته در خانه داشته باشید. هل و گلاب و شکر هم که در همه خانهها پیدا میشود. اگر میخواهید کالری نوشیدنی را کم کنید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
ثعلب، نوشیدنی شما را غلیظتر میکند. اگر دوست دارید ثعلب هم اضافه کنید.
ترکیب همه این خوردنیها در مخلوطکن در نهایت به شما یک نتیجه خوشمزه و لذیذ میدهد.
شیر پسته را داخل یخچال بگذارید و سرد بنوشید و لذت ببرید.
آجیل پسته نه تنها خوشمزه و سرگرمکننده است بلکه بسیار سالم است. پسته علاوه بر پروتئین، فیبر و آنتیاکسیدان حاوی چندین ماده مقوی ضروری است و به کاهش وزن، سلامت قلب و روده، چشم و رگها کمک کند.
برای اکثر افراد، پسته در رژیم غذایی یک راه عالی برای بهبود سلامت عمومی است. ترکیب این آجیل خوشمزه با شیر که مغذی از کلسیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم است، یک معجون لذیذ را به همراه میآورد.
شیر پسته چه ویتامینهایی دارد؟
شیر پسته سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین ب 12، پروتئین، پتاسیم، زینک، منیزیم، کولین و سلنیوم است.
شیر پسته چاقکننده است؟
شیرپسته کالری نسبتا بالایی دارد و اگر در مصرف آن زیادهروی کنید، ممکن است باعث افزایش وزن شود.
شیر پسته برای افراد دیابتی مناسب است؟
شیرپسته باعث کاهش سطح گلوکز خون میشود و به تنظیم قند خون کمک میکند. افراد دیابتی با مشورت پزشک میتوانند شیر پسته مصرف کنند.
نظر خود را بنویسید
نظرات