نظرات مختلفی در مورد خواص و مضرات آب جوشیده وجود دارد. برخی از متخصصان معتقدند که آب جوشیده سالمتر است و حتی میتوان آن را جایگزین آب معدنی کرد و در مقابل برخی دیگر اعتقاد دارند که جوشاندن آب باعث از بین رفتن املاح موجود در آن میشود.
با توجه به اینکه در تمام رژیمهای غذایی، چه برای کاهش وزن و چه برای حفظ سلامت بدن به نوشیدن آب تاکید میشود باید با سبک سالم مصرف این نوشیدنی آشنایی داشته باشید. در ادامه این مطلب تمام خواص و مضرات احتمالی مصرف آب جوشیده را بیان خواهیم کرد.
جوشاندن آب پیش از نوشیدن، یک روش قدیمی برای سالمسازی آن است. در گذشتههای دور که دسترسی به آب آشامیدنی به شکل امروزی امکانپذیر نبود، از آب جوشیده سرد شده برای مصرف روزمره و رفع عطش استفاده میکردند. این روش قدیمی امروزه هم توسط بسیاری از افراد استفاده میشود. استفاده از آب جوشیده فواید مختلفی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
اولین و مهمترین خاصیت جوشاندن آب پیش از نوشیدن، از بین بردن باکتریهای موجود در آب است. بیشتر باکتریهای مضری که در آب آشامیدنی تامین شده از چاه وجود دارند در اثر حرارت بالا از بین میروند و آب سالم میشود.
البته برخی متخصصان معتقدند به جای این روش سالمسازی آب بهتر است آب معدنی را جایگزین کرد. آب معدنی حتی بدون جوشاندن هم باکتری و میکروبی ندارد و مصرف آن برای بدن سالمتر است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه مطلب آب معدنی یا آب آشامیدنی را پیشنهاد میکنیم.
در حالت عادی آب آشامیدنی حاوی املاح مختلفی است که با جوشاندن میتوان مقدار آنها را کاهش داد. با توجه به اینکه مصرف املاح آب برای همه افراد مناسب نبوده و گاهی باعث مشکلات گوارشی میشود، جوشاندن آب و استفاده از نوع سرد شده آن میتواند به حفظ سلامت بدن کمک کند.
آب جوشیده اگر کامل سرد نشده باشد و ولرم باشد به بهبود گردش خون کمک میکند. آب ولرم رگها را گشاد میکند و از این سرعت و شدت جریان خون افزایش پیدا میکند.
خواص آب جوشیده سرد شده برای کلیهها
آب جوشیده سرد شده برای کلیهها نیز مفید است. از بین رفتن املاح سنگین، میکروبها و باکتریها به عملکرد بهتر کلیهها کمک میکند. این آب فاقد سمومی است که در حالت عادی به بدن آسیب میرسانند و در نتیجه کلیهها تلاش زیادی برای از بین بردن این سموم نکرده و بدن سالمتر میماند.
آب جوشیده و کمی ولرم برای لاغری و کاهش وزن هم موثر است. این نوع آب به عملکرد بهتر اندامهای داخلی کمک کرده و متابولیسم سلولها را افزایش میدهد. از طرفی آبی که حاوی املاح سنگین نباشد، دیرتر دفع شده و در نتیجه بدن مدت زمان بیشتری هیدراته باقی میماند که تمام این موارد در لاغری و کاهش وزن موثر هستند. در این زمینه میتوانید مقاله تاثیر آب جوش بر لاغری و تناسب اندام را مطالعه کنید.
همانطور که در ابتدا اشاره شد برخی کارشناسان معتقدند که مصرف آب جوشیده مضرات مختلفی دارد. در ادامه بررسی خواص و مضرات آب جوشیده در مورد عوارض احتمالی آشامیدن این نوع آب صحبت خواهیم کرد.
در صورتی که آب از منبعی حاوی فلزات سنگین تهیه شود و با تصور از بین رفتن آنها از طریق جوشاندن، اقدام به مصرف آب کنید احتمالا دچار مشکلات مختلف خواهید شد. جوشاندن آب به تنهایی فلزات سنگین را از بین نمیبرد و این موضوع باعث مشکلات گوارشی مختلف میشود.
همواره این احتمال وجود دارد که علاوه بر از بین بردن باکتریها در فرآیند جوشاندن آب، مقداری از مواد معدنی طبیعی و مفید نیز در طی این فرآیند از بین بروند. این موضوع باعث کاهش کیفیت آب میشود. در نتیجه برخی متخصصان توصیه میکنند به جای جوشاندن آب و استفاده از این نوع آب آشامیدنی، نوع سالم و معدنی آن را تهیه کرد.
آب طعم طبیعی داشته و هیچ کدام از مزهها در آن احساس نمیشوند اما زمانی که آن را میجوشانیم طعم آن تغییر میکند. البته راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد، برای مثال میتوان آب جوشیده سرد شده را برای تهیه دتاکس واترها استفاده کرد. از این طریق علاوه بر بهبود طعم آب میتوان خواص آن را نیز افزایش داد. برای تهیه دتاکس واتر میتوانید از مقاله همه چیز درباره دتاکس واتر استفاده کنید و با چند طرز تهیه محبوب این نوشیدنی آشنا شوید.
بیشتر افراد با تصور اینکه آب جوشیده کاملا سالم است آن را جایگزین مصرف آب معدنی یا آب طبیعی میکنند. این در حالی است که بدن به تمام املاح موجود در آب طبیعی نیاز دارد، در نتیجه با مصرف مکرر آب جوشیده، دچار فقر مواد مورد نیاز شده و به مرور زمان مشکلات گوارشی ایجاد میشود.
برای داشتن سبک تغذیه سالم نیاز است که با خواص و مضرات تمام مواد غذایی مصرفی آشنایی داشته باشید. این موضوع در مورد موادی که سهم بیشتری در رژیم روزمره دارند، اهمیت بالاتری دارد. آب آشامیدنی از این دسته مواد است که مصرف آن برای حفظ سلامت بدن اهمیت زیادی دارد، در نتیجه باید سالمترین نوع آن را استفاده کرد. در این مطلب در مورد خواص و مضرات آب جوشیده صحبت کردیم تا با در نظر گرفتن آنها از این نوشیدنی به بهترین شکل استفاده کنید.
آیا جوشاندن آب خواص آن را تغییر میدهد؟
جوشاندن آب به طور فیزیکی تاثیری در وضعیت آب ندارد اما این امکان وجود دارد که با از بین رفتن بخشی از مواد معدنی مفید موجود در آب، خاصیت آن نسبت به آب معمولی کمتر شود.
فایده جوشاندن آب چیست؟
آبی که از منابع ناشناس تهیه شود معمولا حاوی مواد پرخطر است. با جوشاندن آب و تصفیه آن بعد از سرد شدن تا حد زیادی این مواد از بین رفته و آب سالم و بیخطر میشود.
آب جوشیده برای چه مدت مفید است؟
در صورت نگهداری از آب جوشیده در یخچال تا ۳ روز میتوان از خواص آن بهرهمند شد، در غیراینصورت خواص این آب تنها تا 24 ساعت باقی میمانند.
نظر خود را بنویسید
نظرات