خواص و مضرات آب انار

خواص فراوان انار، این میوه را به محصولی ارزشمند تبدیل کرده‌ است؛ تا جایی که سال‌هاست به‌عنوان یکی از نمادهای ایرانیان در شب یلدا استفاده می‌شود. البته ارزش انار صرفا به حضور آن در سفره یلدا نیست و از نظر تاثیری که در سلامتی دارد هم میوه‌ای فوق‌العاده محسوب می‌شود. انار سرشار از فیبر و ویتامین‌ها است و یک لیوان از آب آن، ۳ برابر چای سبز آنتی‌اکسیدان دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص و مضرات آب انار، این نوشیدنی ترش و لذیذ آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

ارزش غذایی آب انار به چه صورت است؟

ارزش غذایی آب انار

آب انار یکی از پرخاصیت‌ترین نوشیدنی‌ها است که مصرف آن تضمین‌کننده سلامتی است. این نوشیدنی خوش‌طعم که در فصل تابستان بهترین گزینه برای رفع عطش محسوب می‌شود، از مواد مغذی و ویتامین‌های متعددی تشکیل شده که عبارتند از:

مواد تشکیل‌دهنده اصلی مقدار در 100 گرم نام ویتامین مقدار در 100 گرم
انرژی (کالری) 54 کیلوکالری A 0.00 میکروگرم
کربوهیدرات 13.13 گرم D 0.00 میکروگرم
پروتئین 0.15 گرم E 0.38 میلی گرم
چربی 0.29 گرم K 10.40 میکروگرم
آب 85.95 گرم C 0.10 میلی گرم
فیبر 0.10 گرم B1 0.02 میلی گرم
قند 12.65 گرم B2 0.02 میلی گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم B3 0.23 میلی گرم
کلسیم 11.00 میلی‌گرم B4 4.80میلی گرم
فسفر 11.00 میلی‌گرم B5 0.29 میلی گرم
پتاسیم 214.00 میلی‌گرم B6 0.04 میلی گرم
سدیم 9.00 میلی‌گرم B9 24.00میکروگرم
منیزیم 7.00 میلی‌گرم B12 0.00 میلی گرم

بیشتر بخوانید: خواص آب انار

خواص آب انار

خواص آب انار

انار سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی و معدنی طبیعی است، در نتیجه به درمان انواع مختلف بیماری‌ها کمک می‌کند. این میوه بهشتی فیبر زیادی هم دارد و با برخورداری از ویتامین‌های مورد نیاز بدن، ماده‌ای موثر برای حفظ سلامتی است. نوشیدنی این میوه یعنی آب انار هم به‌شرط تهیه در خانه و نداشتن افزودنی، دارای خواص بی‌شماری است که در این بخش در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

خواص آب انار برای معده

با مصرف انار می‌توان برخی مشکلات رایج در معده مانند التهاب معده را بهبود بخشید. این نوشیدنی همچنین برای تقویت معده نیز مناسب است و با مصرف منظم آن عملکرد این عضو بدن بهتر شده و هضم و جذب غذا به شکل مناسب‌تری انجام می‌شود.

خواص آب انار برای مشکلات قلبی

انار دوست‌دار قلب است و مصرف آن به بهبود عارضه‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. مصرف این نوشیدنی به کم شدن رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کند که این موضوع تاثیر زیادی در بهبود بیماری‌های قلبی دارد.

همچنین این میوه و نوشیدنی آن کاهنده کلسترول است که در ابتلا به بیماری‌های قلبی تاثیر به‌سزایی دارد. مصرف منظم آب انار از تشکیل پلاک در رگ‌ها جلوگیری کرده و خون­رسانی را نیز بهبود می‌بخشد. برای آشنایی با دیگر نوشیدنی‌های مفید برای قلب، مطالعه مطلب چه آبمیوه‌ای برای قلب مفید است؟ را پیشنهاد می‌کنیم.

خواص آب انار برای کبد

تحقیقات انجام شده در مورد خواص و مضرات آب انار، نشان‌دهنده این است که مصرف این نوشیدنی برای درمان کبد چرب نیز مفید و موثر است. انار به‌دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی از کبد محافظت کرده و در بیماران مبتلا به کبد چرب، باعث خروج چربی‌ها از بدن و پاکسازی کبد می‌شود. از طرفی این میوه حاوی آنتوسیانین و پیگمنت‌های قرمز و بنفش نیز است که در کاهش عوارض ناشی از کبد چرب، تاثیر بسیار زیادی دارند.

خواص آب انار برای پوست

در سال‌های اخیر ثابت شده مصرف نوشیدنی‌هایی مانند آب انار به سلامت و شادابی پوست هم کمک می‌کند. علاوه بر مصرف آب انار به صورت نوشیدنی که به تسکین التهابات پوستی و با طراوت نگه داشتن آن کمک می‌کند، ماسک تهیه شده از انار هم برای پوست مناسب است. ماسک آب انار باعث رفع چین و چروک‌ها شده و پوست را روشن می‌کند.

آب انار و بهبود حافظه

از دیگر خواص آب انار می‌توان به بهبود حافظه اشاره کرد. در این زمینه هم آنتی‌اکسیدان‌های این نوشیدنی موثر هستند زیرا از سلول‌های مغزی محافظت کرده و موجب بهبود عملکرد آن‌ها می‌شوند. از طرفی انار جریان خون در بدن را بهبود می‌بخشد که مغز هم از آن بی‌تاثیر نیست.

در صورتی که به مشکل حافظه دچار هستید یا به‌دنبال راهکاری ساده برای تقویت آن هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله نوشیدنی برای تقویت حافظه را مطالعه کنید.

خواص آب انار برای دیابتی‌ها

از دیگر فوایدی که به دنبال تحقیقات صورت گرفته در مورد خواص و مضرات آب انار، برای این نوشیدنی پیدا شده می‌توان به تاثیر آن برای بیماران مبتلا به دیابت اشاره کرد. دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عصر فعلی است که برای پیشگیری از شدت گرفتن آن، مصرف آب انار توصیه می‌شود. این نوشیدنی قند خون را کاهش داده و باعث بهبودی حساسیت سلول‌ها به انسولین می‌شود.

سلامت مفاصل

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، یکی از خواص آب انار کاهش التهاب است. التهاب نیز عامل اصلی دردهای مصرفی است، در نتیجه با مصرف انار یا آب انار می‌توان به بهبود مشکلات و عارضه‌های مفصلی نیز کمک کرد.

خواص آب انار برای خانم‌ها

در طب سنتی مصرف انار و آب انار به‌خصوص برای خانم‌ها تاکید شده است. همان‌طور که تا اینجا گفتیم، مصرف این نوشیدنی به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های ضروری برای بدن متفاوت است. در نتیجه با مصرف آب انار می‌توان مشکلاتی مانند سرطان پستان و رحم را کاهش داد. از طرف دیگر ویتامین‌های آب انار برای زنانی که باردار هستند، بسیار مفید بوده و به رشد و سلامت جنین کمک می‌کند.

تقویت استخوان‌ها

آب انار با برخورداری از مقدار مناسب ویتامین کا، در تقویت استخوان‌ها نیز موثر است. این ویتامین همچنین به انعقاد خون و جذب کلسیم نیز کمک می‌کند و از این نظر هم ماده‌ای سالم برای تقویت استخوان‌ها محسوب می‌شود. برای تاثیر هرچه بیشتر آب انار در تقویت استخوان‌ها به‌خصوص در افراد مسن می‌توان از نمونه‌های سالم‌تر مانند میلک شیک طبیعی انار استفاده کرد. در مقاله طرز تهیه میلک شیک انار می‌توانید با چگونگی تهیه این نوشیدنی لذیذ آشنا شوید.

پیشگیری از سرطان

آنتی اکسیدان‌های موجود در انار یک سپر دفاعی قوی برای بدن ایجاد می‌کنند و در عدم ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها موثر هستند. مصرف این نوشیدنی به‌ویژه برای سرطان‌های پستان، پوست و… بسیار مناسب است.

مضرات آب انار

مضرات آب انار

در ادامه تحقیقات صورت گرفته در مورد خواص و مضرات آب انار، به‌ بررسی مضرات این نوشیدنی می‌پردازیم. به‌طور کل آب انار زمانی عارضه دارد که در مصرف آن زیاده روی شود، نوع سالم میوه برای آب‌گیری انتخاب نشود و بدن با این نوشیدنی و میوه انار سازگاری نداشته باشد. در غیراینصورت احتمال بروز عارضه در اثر مصرف آب انار بسیار ضعیف است.

ایجاد اختلالات هضم

برخی از عناصر موجود در آب انار مانند آهن دیرهضم هستند. در صورتی که در مصرف این نوشیدنی زیاده‌روی شود، احتمال بروز اختلالات هضم مانند حالت تهوع و استفراغ وجود دارد.

کاهش فشار خون

به‌طور کل آب انار کاهنده فشار خون است و در افرادی که دچار فشار بالا هستند برای متعادل کردن فشار آن‌ها استفاده می‌شود. این ویژگی در افرادی که فشار خون پایینی دارند، موجب افت بیش از اندازه فشار شده و مشکلاتی را برای سلامت فرد ایجاد کند.

البته آب انار تنها آبمیوه موثر در کاهش فشار خون نیست و افرادی که به فشار خون بالا مواجه هستند با مطالعه مطلب بهترین نوشیدنی برای کاهش فشار خون می‌توانند با دیگر مواد موثر در این باره آشنا شوند.

ایجاد واکنش‌های آلرژیک

انار در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد می‌کند و این موضوع از دیگر مضرات این میوه و فرآورده‌های آن محسوب می‌شود. واکنش‌های آلرژیک که در اثر مصرف آب انار ایجاد می‌شوند، مواردی مانند حالت تهوع، ضعف و بی‌حالی، سرفه، عطسه، آبریزش بینی و.. هستند.

آیا انار برای معده ضرر دارد؟

انار و آب انار در حالت کلی ضرری برای معده نداشته و بالعکس ماده‌ای مفید نیز محسوب می‌شوند اما برای افرادی که به زخم معده دچار بوده یا مشکلات دیگری در این عضو بدن دارند، مصرف آب انار باید با تشخیص پزشک انجام شود. این افراد باید از خوردن آب انار ترش پرهیز کنند تا وضعیت و عوارض زخم معده در آن‌ها شدت پیدا نکند.

کلام آخر

خواص و مضرات آب انار، موارد مختلفی هستند که در این مطلب به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شد. برای استفاده هرچه بهتر از این میوه و نوشیدنی آن و کاهش مشکلات احتمالی، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. همچنین اگر در مورد مضرات آب انار برای بدن خود مردد هستید، بهتر است قبل از شروع مصرف این آبمیوه ابتدا با یک پزشک مشورت کنید.

سوالات متداول

مصرف روزانه آب انار باعث چه اتفاقی در بدن می‌شود؟

مطالعاتی که در مورد مصرف آب انار انجام شده نشان‌دهنده این است که استفاده روزانه این نوشیدنی به‌دلیل اثرات ضد التهابی باعث توقف بیماری‌های ناشی از التهاب و توقف بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود.

بهترین زمان نوشیدن آب انار چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف آب انار، صبح‌ها و قبل از پر شدن معده با دیگر غذاها و خوراکی‌ها است. در این‌صورت تمام مواد مغذی موجود در این میوه جذب بدن شده و امکان بهره‌مندی از خواص آن وجود دارد.

کدام میوه را می‌توان با آب انار ترکیب کرد؟

محبوب‌ترین میوه برای ترکیب با آب انار و تهیه یک نوشیدنی لذیذ سیب است که به جذب آهن موجود در انار کمک می‌کند. علاوه بر سیب ترکیب پرتقال، لیمو و زرشک هم با آب انار مناسب است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis