خواص و مضرات آب سیب زمینی

سیب زمینی یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی است که هم به تنهایی و هم به عنوان ماده اولیه در تهیه غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند بیشتر مواد غذایی امکان آب‌گیری سیب زمینی هم وجود دارد که در این صورت خواص و مضرات این ماده در آب آن هم وارد می‌شوند. در این مطلب به بررسی خواص و مضرات آب سیب زمینی و هرآنچه باید در مورد آن بدانید می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

ارزش غذایی آب سیب زمینی

 

ارزش غذایی آب سیب زمینی

آب سیب زمینی اگر به طور خالص گرفته می‌شود، تمام خواص و مواد مغذی موجود در سیب زمینی را دارا خواهد بود. از جمله این مواد می‌توان به ویتامین‌های C و B اشاره کرد. این ماده همچنین حاوی کلسیم، آهن، فسفر، مس و گوگرد نیز است.

یکی از نکاتی که برای بالا بردن ارزش غذایی آب سیب زمینی باید به آن توجه کرد، استفاده از پوست این ماده در آب‌گیری است. بخش زیادی مواد مغذی سیب زمینی در پوست آن وجود دارند، بنابراین باید هنگام آب گیری از پوست آن هم استفاده کرد تا تاثیرات چشمگیر آن بر بدن افزایش پیدا کنند.

استفاده از سیب زمینی به دلیل فواید متعدد در رژیم غذایی روزانه توصیه می‌شود اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. همچنین نحوه طبخ سیب زمینی و غذایی که با آن پخته می‌شود هم تاثیر زیادی در بهره بردن از خواص این ماده دارد. در مقاله رسپی غذا با سیب زمینی می‌توانید با چند دستور پخت مناسب که سیب زمینی ماده اولیه آن‌ها است آشنا شوید.

خواص آب سیب زمینی

همان‌طور که اشاره شد، آب سیب زمینی ماده‌ای مفید است و با مصرف به اندازه آن می‌توان سلامت بدن را تضمین کرد. بررسی خواص و مضرات آب سیب زمینی را با معرفی چند مورد از مهم‌ترین خواص این نوشیدنی آغاز می‌کنیم که به شرح زیر هستند:

تقویت انرژی

آب سیب زمینی یک محرک عالی برای تقویت انرژی است. قندهای طبیعی موجود در آب این ماده به راحتی جذب بدن شده و به مصرف سلول‌ها می‌رسند که این موضوع باعث افزایش انرژی می‌شود. این ماده همچنین حاوی مقدار زیادی تیامین است و تیامین نیز موجب افزایش تجزیه کربوهیدرات‌ها و تبدیل آن‌ها به انرژی می‌شود.

بهبود هضم

سیب زمینی ماده‌ای سرشار از نشاسته است و آب آن نیز این خاصیت را دارد. محتوای نشاسته موجود در این ماده به بهبود هضم و رفع مشکلات گوارشی کمک می‌کند. این ماده باعث کاهش التهاب روده می‌شود و علائم بیماری‌هایی مانند یبوست، التهاب و…. در معده را از بین می‌برد.

آب سیب زمینی برای چاقی صورت

سیب زمینی به عنوان یک ماده ضد پیری شناخته می‌شود و در کاهش چین و چروک‌ها بسیار موثر است. به علاوه نشاسته موجود در این ماده، برای صورت مفید بوده و باعث چاقی و پر کردن آن می‌شود.

برای استفاده از این خاصیت می‌توان مقداری آب سیب زمینی را به غذای مصرفی اضافه کرد یا با استفاده از این ماده یک ماسک عالی تهیه کرد و با استفاده روزمره از آن به رفع مشکلات صورت کمک کرد. علاوه بر آب سیب زمینی نوشیدنی‌های مفید دیگری هم برای پوست وجود دارند که در مطلب بهترین نوشیدنی‌ها برای پوست صورت در مورد آن‌ها صحبت کردیم.

آب سیب زمینی و عسل برای معده

آب سیب زمینی خواص و آنتی اکسیدانی دارد و با ایجاد یک لایه محافظ در معده از مشکلات آن جلوگیری می‌کند. به خصوص در بیماری زخم معده استفاده از این ماده بسیار موثر بوده و تا حد زیاد باعث تسکین و کاهش درد و التهاب این عضو از بدن می‌شود. برای مصرف راحت‌تر آب سیب زمینی و بهره‌گیری از خواص آن می‌توان مقداری عسل استفاده کرد. عسل علاوه بر بهبود طعم آب سیب زمینی، خواص متعددی هم برای بدن و به خصوص معده دارد.

خواص آب سیب زمینی برای پوست و مو

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، آب سیب زمینی حاوی ویتامین سی است و این ماده نیز به شدت برای پوست مفید بوده و از مشکلات آن جلوگیری می‌کند. آب سیب زمینی به جز خواص ضدپیری در روشن کردن پوست هم موثر است. این ماده لکه‌های پوستی را از بین برده و باعث رفع التهاب پوست می‌شود. از طرفی استفاده از ماسک تهیه شده با آب سیب زمینی یا آب سیب زمینی خالص برای سلامتی موها نیز موثر بوده و به رفع شوره، خشکی و خارش کف سرد کمک می‌کند.

خواص آب سیب زمینی برای کبد

خواص آب سیب زمینی برای کبد

آب سیب زمینی یک سم‌زدای قوی برای کبد و کلیه‌ها نیز محسوب می‌شود. با مصرف این ماده می‌توان به پاکسازی کبد و کیسه صفرا کمک کرد. در زمان‌های قدیم، پزشکان طب سنتی در ژاپن از آب سیب زمینی برای درمان بیماری هپاتیت استفاده می‌کردند. از طرفی سیب زمینی برای درمان و تسکین مشکلاتی مانند کبد چرب نیز موثر است. با مطالعه مطلب نوشیدنی‌های مفید برای کبد چرب با دیگر نوشیدنی‌های لذیذ که این خاصیت را دارند آشنا خواهید شد.

خواص آب سیب زمینی ناشتا

آب سیب زمینی ناشتا با پر کردن معده، احساس سیری ایجاد می‌کند. به علاوه در صورت مصرف این ماده با معده خالی، بدن فرصت بیشتری برای هضم و دریافت مواد مغذی موجود در آن دارد. البته مصرف ناشتای آب سیب زمینی تنها به افرادی توصیه می‌شود که به مشکلات گوارشی دچار نیستند.

درمان میگرن با مصرف آب سیب زمینی

آب سیب زمینی خام می‌تواند برای درمان میگرن هم موثر باشد. برای استفاده از این خاصیت کافی است در زمان شروع دردهای میگرن، پیشانی و گیجگاه را با آب سیب زمینی شستشو داد. علاوه بر آب سیب زمینی، خود سیب زمینی نیز عملکردی مشابه برای سردردهای میگرنی دارد.

تسکین درد سیاتیک

یکی از موثرترین داروها برای تسکین دردهای ناشی از سیاتیک، آب سیب زمینی است. این نوشیدنی باعث تحریک اعصاب شده و در حرکت بهتر پاها موثر است. برای استفاده از این خاصیت آب سیب زمینی کافی است نصف فنجان آب سیب زمینی خام را تهیه کرد و روزانه دو مرتبه از آن استفاده کرد.

کاهش وزن

در حالیکه مردم تصور می‌کنند مصرف سیب زمینی به دلیل نشاسته بالا باعث چاقی می‌شود اما آب آن تاثیری در افزایش وزن ندارد و حتی به کاهش آن نیز کمک می‌کند. ویتامین سی موجود در سیب زمینی و آب آن باعث افزایش متابولیسم می‌شود.

به خصوص اگر این نوشیدنی بعد از غذا مصرف شود، ترشح هورمون‌های گرسنگی نیز متوقف می‌شود. اگر طعم آب سیب زمینی برای شما خوشایند نیست، می‌توانید از دیگر نوشیدنی‌های موثر استفاده کنید که در مطلب نوشیدنی برای کاهش وزن به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

مضرات آب سیب زمینی

مضرات آب سیب زمینی

با وجود مزایای قابل توجه آب سیب زمینی اما در صورت زیاده‌روی در مصرف این ماده یا در صورتی که بدن با آن سازگاری نداشته باشد، مشکلات متعددی برای فرد به وجود خواهد آمد. به طور کل هیچ عارضه جدی و خطرناکی برای آب سیب زمینی وجود ندارد، مگر در شرایطی که به حساسیت‌های غذایی یا مقدار مناسب مصرف توجه نشود.

  • در صورت زیاده‌روی در مصرف آب سیب زمینی به دلیل قندهای طبیعی موجود در آن احتمال تشدید دیابت در بیماران مبتلا وجود دارد.
  • احتمال افزایش چاقی و اضافه وزن در مصرف آب سیب زمینی برای مبتلایان به این عارضه وجود دارد.
  • در صورتی که آب سیب زمینی از بخش‌های سبز آن تهیه شود احتمال وجود سموم در آن وجود دارد.
  • در صورت حساسیت به آب سیب زمینی مشکلاتی مانند اگزما، التهاب و… ایجاد می‌شود.

نحوه گرفتن آب سیب زمینی

به جز آبمیوه گیری که ساده‌ترین ابزار برای تهیه آب سیب زمینی است، این کار را می‌توان به شکل دستی هم انجام داد. به این منظور ابتدا باید سیب زمینی‌ها را رنده کرد و سپس آن‌ها را در دستمالی قرار داد و خوب فشرد تا آب و عصاره‌ای که دارد خارج شود.

کلام آخر

در این مطلب از مجله نوشیدنی عالیس در مورد خواص و مضرات آب سیب زمینی صحبت کردیم. همان‌طور که گفته شد آب سیب زمینی از جمله مایعاتی است که مصرف آن به عنوان نوشیدنی خام و خالص امکان‌پذیر نیست و معمولا در تهیه داروها، غذاها و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت هرگونه استفاده از سیب زمینی یا آب آن باید به خواص و مضرات و سازگاری بدن با این ماده توجه شود. علاوه بر سیب زمینی مواد مختلف و مفید دیگری هم وجود دارند که مصرف آن‌ها برای حفظ سلامت بدن توصیه می‌شود، با مطالعه دیگر مطالب با این مواد آشنا خواهید شد.

سوالات متداول

اگر روزانه آب سیب زمینی بنوشیم چه اتفاقی می‌افتد؟

هنگامی که آب سیب زمینی در مقادیر بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف شود، می‌تواند عوارض جانبی مانند اسهال، درد معده یا حالت تهوع ایجاد کند. علاوه بر این، سیب زمینی می‌تواند میزان قند خون را افزایش داده و باعث عدم تعادل در سطح گلوکز خون، به ویژه در افرادی که دیابت دارند، شود.

چه کسانی نباید آب سیب زمینی مصرف کنند؟

به طور کل مصرف آب سیب زمینی خام به دلیل مشکلات بهداشتی و… به هیچ کس توصیه نمی‌شود و تا حد امکان باید از انجام آن خودداری کرد.

آب سیب زمینی برای تهیه چه ترکیباتی مناسب است؟

با آب سیب زمینی می‌توان ماسک‌های بهداشتی فوق‌العاده تهیه کرد. برای مثال با ترکیب این ماده و کمی عسل و آبلیمو می‌توان یک ماسک عالی برای رفع تیرگی‌های پوست تهیه و تولید کرد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis