آب آناناس یک نوشیدنی گرمسیری و محبوب است. میوه آناناس بومی مناطقی چون تایلند، اندونزی، مالزی، کنیا، هند، چین و فیلیپین است. در بسیاری از کشورها از آبمیوه آناناس بهعنوان یک داروی سنتی برای درمان یا پیشگیری از برخی بیماریها استفاده میشود.
تحقیقات بسیاری بر روی اثر میوه آناناس برای سلامتی انجام شده است. خواص آب آناناس برای معده این است که به هضم غذا و کاهش نفخ کمک میکند. میوه آناناس همچنین، باعث کاهش التهاب و سلامت قلب میشود. برخی از تحقیقات نشان میدهند که آب آناناس میتواند از بدن، در برابر سرطانها محافظت کند.
در این مقاله قصد داریم، شما را با خواص آناناس برای استخوان، طرز تهیه آب اناناس و مضرات آن آشنا کنیم.
یک فنجان آب آناناس، حدود 250 میلیگرم است و 132 کالری دارد. کربوهیدرات موجود در این نوشیدنی، 33 گرم است و پروتئین آن کمتر از یک گرم است. این نوشیدنی، قند نسبتا بالایی دارد. یک فنجان از آبمیوه آناناس حدود 25 گرم قند دارد، در حالیکه فیبر آن کمتر از یک گرم است.
مواد مغذی موجود در آبمیوه آناناس شامل، ویتامین سی، ب 6، مس، منگنز، فولات، پتاسیم، منیزیم و تیامین است. این مواد مغذی نقش مهمی در تامین انرژی بدن، ترمیم بافت و استحکام استخوانها دارد.
میوه آناناس، مقدار بسیار کمی آهن، کلسیم، فسفر، روی و ویتامین کا دارد که همگی به بدن کمک میکنند تا در برابر انواع ویروسها و باکتریها تقویت شود. برای آشنایی با سایر نوشیدنیهای تقویتکننده بدن، مقاله نوشیدنیهای تقویتکننده سیستم ایمنی را مطالعه کنید.
علاوه بر کلسیم، منگنز نیز در رشد و ترمیم بافت استخوانها موثر است. میوه آناناس سرشار از منگنز است و به استحکام استخوانها کمک میکند.
کمک به رشد سالم استخوانها از مهمترین خواص آب آناناس برای کودکان است. نوشیدن آب آناناس به کودکان در شکلگیری استخوانها و پیشگیری از مشکلات مفاصل در سنین بالاتر کمک میکند.
آناناس حاوی ماده منحصربهفردی به نام بروملین است. این ماده بر کاهش التهاب و درد مفاصل کمک میکند. افرادی که دچار آرتروز گردن و شانه هستند، میتوانند با نوشیدن این آبمیوه به کاهش درد خود کمک کنند. ماده بروملین برای درمان سینوزیت حاد، آرتریت، درد عضلات و رگ به رگ شدن مفید است. حتی در اروپا به عنوان یک داروی ضد التهاب در جراحیهای دهان و دندان و سوختگی مورد استفاده قرار میگیرد.
در مقاله طرز تهیه نوشیدنی آناناس، با نحوه درست کردن آن آشنا شوید. البته ممکن است تهیه این نوشیدنی برای شما پردردسر باشد. آبمیوههای سالم و باکیفیت آناناس در بازار وجود دارند که با تهیه آنها میتوانید از خواص آناناس بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما، نکتار آناناس عالیس است.
آنزیمهای موجود در آب آناناس موجب تجزیه پروتئینها به واحدهای کوچکتری مثل آمینواسید و پپتید میشوند. در نتیجه فرآیند جذب مواد مغذی در روده را آسان میکنند.
در افرادی که آنزیم کافی توسط لوزالمعده ترشح نمیشود و مشکل هضم دارند، نوشیدن آبمیوه آناناس میتواند به کمک آنزیم بروملین موجب تسهیل در فرایند هضم شود. بروملین، همچنین از روده در برابر باکتریهای مضر محافظت میکند.
نوشیدن آبمیوه آناناس به افرادی که سندروم روده تحریک پذیر دارند کمک میکند تا التهاب روده در آنها کمتر شود. آنزیمهای موجود در این میوه، به کنترل اسهال و یبوست نیز کمک میکند.
اگر مشکلات گوارشی و درد معده دارید، مطالعه مقاله بهترین دمنوش برای زخم معده را به شما پیشنهاد میکنیم.
آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس به کاهش خطر ابتلا به سرطان و تشکیل تومور کمک میکند. برخی از تحقیقات در این زمینه نشان میدهد نوشیدن آب آناناس در مواردی ممکن است به مرگ سلولهای سرطانی کمک کند.
ویتامینهای ب، بتاکاروتن و سطح بالای منگنز در این نوشیدنی باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان، گلو و سینه میشوند.
برخی از محققان معتقد هستند که آنزیم بروملین خواصی شبیه به شیمیدرمانی دارد و از متاستاز شدن یا گسترش سرطان در بدن پیشگیری میکند. لازم به ذکر است، نوشیدن آبمیوه آناناس بهتنهایی نمیتواند نقشی در درمان سرطان داشته باشد. استفاده از آب آناناس در برنامه روزانه به کاهش خطر ابتلا کمک میکند.
همانطور که در بالا به مواد مغذی و کالری موجود در این نوشیدنی اشاره کردیم، یک فنجان آب آناناس حدود 120 کالری دارد که نسبتا زیاد است. میوه آناناس قند بالایی دارد و بسیار شیرین است. فیبر میوه آناناس زیاد نیست و مدت زمان زیادی طول نمیکشد تا هضم شود.
آب آناناس، شما را سیر نگه نمیدارد و قند بالای آن باعث افزایش قند خون در افراد میشود. پس از نوشیدن یک لیوان آناناس احتمالا شما تمایل دارید یک لیوان دیگر هم بنوشید. بنابراین میتوان گفت مصرف بیش از حد آب آناناس باعث چاقی در افراد پراشتها و بیماران دیابتی میشود.
اگر در برنامه رژیم کاهش وزن خود بهدنبال نوشیدنیهای سالم و کمکالری هستید، میتوانید مقاله معجون رژیمی و طرز تهیه آن را مطالعه کنید.
آبمیوه آناناس قند و کالری نسبتا بالایی دارد. زیادهروی در مصرف آن ممکن است باعث افزایش وزن شود. بیماران دیابتی و افرادی که مشکلات قلبی دارند بهتر است از مصرف زیاد آبمیوه آناناس دوری کنند.
آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس ممکن است در جذب برخی از داروها مشکل ایجاد کند. افرادی که داروی خاصی مصرف میکنند، در مورد استفاده از میوه آناناس باید با پزشک خود مشورت کنند.
آبمیوه آناناس خاصیت اسیدی دارد. افرادی که اسید معده آنها زیاد است و معمولا ترش میکنند ممکن است با نوشیدن آبمیوه آناناس، احساس سوزش سر دل و درد قفسه سینه داشته باشند. با این حال، میوه آناناس طبیعی اگر به مقدار مناسب مصرف شود، عوارض خاصی نخواهد داشت.
میوه آناناس سرشار از مواد مغذی است که به سلامت بدن کمک میکند. نوشیدن آبمیوه آناناس به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به سرطان، استحکام استخوانها و کاهش التهاب سیستم گوارشی کمک میکند.
آبمیوه آناناس نسبتا قند و کالری بالایی دارد و افراد مبتلا به دیابت و قند بالا نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
آبمیوه آناناس چاقکننده است؟
آناناس، قند و کالری نسبتا بالایی دارد و نوشیدن زیاد آن باعث افزایش وزن میشود.
آیا آبمیوه آناناس ضرر هم دارد؟
کالری نسبتا بالایی دارد و ممکن است باعث افزایش قند شود. در جذب برخی داروها ممکن است تداخل ایجاد کند و به دلیل خاصیت اسیدی، میتواند باعث افزایش اسید معده شود.
مهمترین خاصیت آبمیوه آناناس برای کودکان چیست؟
منگنز موجود در آبمیوه آناناس به رشد و استحکام استخوان در کودکان کمک میکند.
نوشیدن آبمیوه آناناس به چه افرادی توصیه نمیشود؟
افراد با اضافه وزن، مبتلا به دیابت و کسانی که بیماری قلبی دارند درمورد مصرف آبمیوه آناناس بهتر است با پزشک مشورت کنند.
نظر خود را بنویسید