رسپی غذا با مرغ

مرغ یکی از پرطرفدارترین و اصلی‌ترین خوراکی‌ها در تمام دنیاست. در ایران هم بسیاری از غذاهای لذیذ با مرغ پخته می‌شوند. در این مقاله از مجله عالیس قصد داریم، 7 رسپی غذا با مرغ را آموزش داده و تنوع جذابی در برنامه غذایی شما ایجاد کنیم. پیش از هر چیز لازم است با ارزش غذایی مرغ آشنا شده و جایگاه آن را در هرم غذایی روزانه و هفتگی خود پیدا کنیم.

ارزش غذایی مرغ

ارزش غذایی مرغ

گوشت مرغ یکی از مهم‌ترین منابع دریافت پروتئین است. مرغ علاوه بر پروتئین، حاوی ویتامین و مواد معدنی متعدد موردنیاز بدن نیز است. اگر در خصوص پروتئین‌ها مخصوصاً پروتئین وی سؤال دارید، مقاله بهترین زمان مصرف پروتئین وی را مطالعه کنید.

علاوه بر پروتئین مرغ سرشار از ویتامین B6 است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سوخت‌و‌ساز چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها ضروری است. ویتامین دیگری که در گوشت مرغ وجود دارد، B3 است. کمبود ویتامین B3 باعث بیماری پلاگر می‌شود. با مصرف مرغ می‌توانید حدود 70 درصد از نیاز روزانه خود به این ویتامین را تأمین کنید. ماده دیگری که در مرغ وجود دارد سلنیوم است. سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب در بدن انسان است که در گوشت مرغ یافت می‌شود. سلنیوم یک آنتی‌اکسیدان قوی است که از بدن در برابر سرطان محافظت کرده و به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن و غده تیروئید نیز کمک می‌کند.

گوشت مرغ حاوی مقادیر زیادی فسفر، پتاسیم و آمینواسیدهای ضروری دیگر نیز است که هرکدام در جایگاه خودشان کمک شایانی به عملکرد بهتر بدن می‌کنند. نکته‌ای که در خصوص مصرف گوشت مرغ باید در نظر داشت، میزان کالری موجود در این ماده غذایی است. به‌طور میانگین هر 100 گرم گوشت سفید مرغ حاوی ۱۶۵ کالری است، در نظر داشته باشید که کالری موجود در قسمت‌های مختلف مرغ، با هم متفاوت است. برای مثال، یک‌تکه سینه مرغ پخته شده ۱۸۰ کالری داشته و همان تکه بدون پوست ۱۲۰ کالری دارد. پس اگر در رژیم غذایی خود میزان مصرف کالری روزانه خود را در نظر می‌گیرید، حتماً قبل از انتخاب و پختن مرغ از مناسب بودن کالری قسمت انتخابی خود اطمینان حاصل کنید. متخصصان تغذیه علاوه بر غذا نوشیدنی‌هایی را نیز پیشنهاد می‌کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این خوراکی‌ها مقاله متخصصان تغذیه چه نوشیدنی را توصیه می‌کنند؟ را مطالعه کنید.

طرز تهیه ۷ غذای متفاوت با مرغ

در ادامه رسپی 7 غذای متنوع، جذاب و خوشمزه که با مرغ درست می‌شود، برای شما آوردیم.

طرز تهیه مرغ با سس پرتقال

طرز تهیه مرغ با سس پرتقال

خورشت مرغ با سس پرتقال یا مرغ پرتقالی یکی از غذاهای خوشمزه است که با پرتقال تازه و یا آب‌پرتقال پخته می‌شود و می‌توان روی آن به‌عنوان یک غذای مجلسی با مرغ حساب کرد. اگر از طعم زرشک‌پلو با مرغ خسته شده‌اید، می‌توانید انواع خورش با مرغ و یا انواع خوراک با مرغ را تهیه و طبخ کنید، اما ما پیشنهاد می‌کنیم تا مرغ پرتقالی را پخته و با طعم جذاب و عطر فوق‌العاده آن شگفت‌زده شوید. برای تهیه این غذا علاوه بر مرغ به مواد دیگری نیز احتیاج دارید.

مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی:

  • سینه یا ران مرغ: یک کیلوگرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • آب‌پرتقال: ۲ لیوان
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • برنج: به میزان دلخواه
  • زعفران دم‌کرده: به میزان لازم
  • روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آب: یک لیوان
  • زرشک، پوست پرتقال و خلال پسته برای تزیین

در مرحله اول روغن را در تابه‌ای مناسب بریزید و اجازه دهید تا کاملاً داغ شود. تکه‌های مرغ را در روغن سرخ‌کرده و کنار بگذارید. توجه داشته باشید که لزومی برای انتخاب قسمت خاصی از مرغ نیست و می‌توانید از قسمت‌های مختلف استفاده کنید.

در مرحله بعد پیازهای را نگینی ریز خردکرده و به همراه نمک و فلفل و کمی زعفران داخل قابلمه بریزید. نیازی به سرخ کردن زیاد پیاز نیست و فقط اجازه دهید تا پیاز کمی طلایی شود. پس از طلایی شدن پیازها، دو لیوان آب‌پرتقال و یک لیوان آب را اضافه کرده و منتظر جوش آمدن ترکیب شوید. بعد از اینکه سس به جوش آمد و کمی غلیظ شد، مرغ‌ها را درون سس قرار داده و اگر نمی‌خواهید خورشت خیلی شیرین شود، یک قاشق آبلیمو و مابقی زعفران را به سس اضافه کنید. کمی از سس را بچشید تا مطمئن شوید نمک و چاشنی‌اش باب میل شما باشد. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ‌ها کاملاً پخته و خورشت جا بیفتد.

در همین فاصله می‌توانید برنج را دم‌کرده و آن را با زرشک، خلال پسته و پوست پرتقال تزیین کنید. البته این خورشت را می‌توان با نان هم سرو کرد. پس از تکمیل شدن پخت مرغ‌ها خورشت را در ظرف بکشید و از طعم و رنگ و لعاب فوق‌العاده آن لذت ببرید.

اگر زمان کافی برای تهیه آب پرتقال ندارید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که نکتار پرتقال عالیس فراهم کنید.

نودل آسیایی مرغ و آناناس

نودل یکی از غذاهای نیمه‌آماده است که به‌تازگی در ایران هم مورداستفاده قرار می‌گیرد. پایه بسیاری از غذاهای چینی رشته‌های نازکی است که نودل نامیده می‌شود. این غذا نیز مربوط به آسیای جنوب شرقی است و مزه شیرینی دارد. برای آماده‌سازی و پختن این غذا نیاز به مواد زیر دارید.

مواد لازم:

  • فیله مرغ: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا سبز: دو سوم لیوان
  • فلفل‌دلمه‌ای قرمز: یک لیوان
  • نودل مرغ: به مقدار دلخواه
  • آناناس: یک‌چهارم لیوان
  • آب آناناس: نصف لیوان
  • سویا سس: یک قاشق غذاخوری
  • نعناع: نصف لیوان
  • بادام‌زمینی: به مقدار دلخواه
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

در مرحله اول باید لوبیا سبز و فلفل‌دلمه‌ای‌ها را به‌صورت نوارهای باریک و نازک برش دهید. فیله‌های مرغ را به تکه‌های تقریباً کوچک تقسیم کنید. برای یک فیله با اندازه متوسط، تقسیم آن به سه قسمت کافی است. آناناس و برگ نعناع را نیز باید خرد کنید. توجه داشته باشید که آناناس‌ها در حین خردکردن له نشوند.

در مرحله بعد، لوبیاها را در یک قابلمه که از قبل در آن آب را به جوش آورده‌ایم بریزید، حدود ۳ دقیقه اجازه دهید تا لوبیاها ترد شوند. در مرحله بعد فلفل‌دلمه‌ای‌ها را اضافه کرده و یک تا دو دقیقه بعد به‌وسیله یک کفگیر، کل سبزیجات را خارج کنید. نودل را درون همان آب ریخته و باتوجه ‌به دستورات روی بسته‌بندی آن‌ها را بپزید. بعد از کمی نرم شدن نودل را آبکش کنید.

در حین پختن سبزیجات و نودل‌ها، تابه‌ای را روی گاز قرار داده و نصف لیوان آب و نصف لیوان آب آناناس به همراه کمی نمک درون آن بریزید. پس از جوش آمدن آب، مرغ‌ها را درون آن ریخته و در ظرف بگذارید. بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مرغ‌ها برای ۵ تا ۱۰ دقیقه درون آب بمانند تا کاملاً مغزپخت شوند. پس از خارج کردن مرغ‌ها از آب، آن‌ها را به کمک یک چنگال ریش‌ریش کنید.

یک کاسه بزرگ انتخاب کرده و آبلیمو، سویا سس و شکر را درون آن با هم ترکیب کنید. سبزیجات پخته شده، نودل، مرغ، آناناس، نعناع و بادام‌زمینی را به سس اضافه کرده و با نمک و فلفل آن را مزه‌دار کنید. توجه داشته باشید که سویا سس شور است و حتماً قبل از اضافه‌کردن نمک، مواد را بچشید. برای تزیین می‌توانید کمی بادام‌زمینی و کنجد را روی غذا بریزید. طعم این غذا بسیار جدید و متفاوت است، پیشنهاد می‌کنیم حتماً این غذای خوشمزه را امتحان کنید.

نکتار آب آناناس عالیس به شما در تسریع تهیه این غذا کمک بسیاری می‎کند.

چیکن استراگانف

چیکن استراگانف

یکی از معروف‌ترین غذاهای روسی چیکن استراگانف است. این غذای خوشمزه محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد و بسیاری از رستوران‌های ایرانی و فست‌فودها نیز سرو می‌شود. با کمک آموزش زیر می‌توانید این غذا را در منزل تهیه و نوش‌جان کنید.

مواد لازم:

  • سینه مرغ: یک عدد
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • خامه: ۱۰۰ گرم
  • شیر: یک لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد
  • آرد: یک قاشق غذاخوری
  • سس خردل: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و پاپریکا: به مقدار لازم

طرز تهیه چیکن استراگانف

در اولین مرحله مرغ را خرد کنید. در بهترین حالت می‌توانید مرغ‌ها را به‌صورت نوارهای کوچک برش دهید. پیاز را نگینی ریز خردکرده و قارچ‌ها را نیز ورقه‌ای کنید. پس از خردکردن مواد، مرغ‌ها را درون تابه‌ای ریخته و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. در ادامه پیازهای نگینی شده، نمک، فلفل و پاپریکا را به مرغ اضافه کرده و فرایند سرخ‌کردن را ادامه دهید تا پیازها سرخ شوند. در مرحله بعد قارچ را اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا پخت قارچ تکمیل شود. توجه داشته باشید که باید برش‌های مرغ را باریک و کوچک انجام دهید تا نیازی به اضافه‌کردن آب برای پختن مرغ‌ها نباشد. پس از پختن مواد خامه، خردل و شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا سس غلیظ شود. در مرحله بعدی باید سیب‌زمینی‌ها را خلال کرده و سرخ کنید. چیکن استراگانوف را با سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده میل کنید.

سوپ شیر؛ غذای رژیمی با مرغ

سوپ شیر انواع مختلفی دارد که در این قسمت قصد داریم سوپ شیر با مرغ و قارچ را آموزش دهیم. این سوپ منبع بسیار مفید پروتئین و پتاسیم است و می‌تواند تنوع بسیار خوبی در برنامه غذایی شما ایجاد کند.

مواد لازم:

  • جو پرک: یک لیوان و نیم
  • سینه مرغ: یک‌تکه
  • هویج: 4 عدد
  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • شیر: به مقدار لازم
  • خامه: به‌دلخواه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سوپ شیر

یک قابلمه بزرگ انتخاب کرده و جو پرک، مرغ و هویج‌های نگینی خردشده را درون آن بریزید و مابقی قابلمه را با آب پر کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش بیاید و سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مواد به‌خوبی بپزند. فراموش نکنید که در حین پختن جو پرک و مرغ حتماً چند باری باید مواد را هم بزنید. قارچ‌ها را خرد کرده و درون تابه‌ای با مقدار بسیار کم کره یا روغن تفت دهید. پس از اینکه جو پرک کاملاً پختند، مرغ‌ها را از قابلمه خارج کرده و استخوان‌هایش را جدا کرده و ریش‌ریش کنید. قارچ‌ها و مرغ ریش‌ریش شده را مجدداً درون قابلمه برگردانده و اجازه دهید مواد به غلظتی شبیه به حلیم برسند.

در این مرحله قابلمه را از روی گاز برداشته و شیر را کم‌کم به سوپ اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. نمک و فلفل را اضافه کرده و مجدداً قابلمه را روی گاز بگذارید تا سوپ به ‌اندازه کافی داغ شود. در این مرحله می‌توانید از خامه هم در کنار شیر استفاده کنید. توجه داشته باشید که شیر نباید خیلی بجوشد و فقط به داغ شدن آن کفایت کنید. سوپ را درون کاسه‌ای ریخته و سرو کنید.

چیکن‌کیف

چیکن‌کیف

چیکن‌کیف یکی از مشهورترین غذاهای بین‌المللی و متعلق به کشور اوکراین است. در ادامه با دستور پخت این غذای خوشمزه آشنا می‌شویم و پیشنهاد می‌کنیم که حتماً این غذا را در منزل تهیه کرده و میل کنید.

مواد لازم:

  • فیله مرغ: 4 تکه
  • کره: ۱۲۰ گرم
  • شیر: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد: یک‌سوم فنجان
  • سیر: 2 عدد
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • جعفری تازه: یک قاشق غذاخوری
  • پودر سوخاری: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و روغن: به میزان دلخواه

طرز تهیه چیکنکیف

فیله‌های مرغ را به کمک یک بیفتک کوب کاملاً بکوبید تا پهن و نازک شوند. کره، سیر و جعفری را در یک مخلوط کرده و مواد را بین فیله‌ها تقسیم کنید. فیله را رول کرده و برای نیم ساعت در یخچال گذارید تا استراحت کند. در مرحله بعد تخم‌مرغ و شیر را در ظرفی ریخته و کاملاً مخلوط کنید. نمک، فلفل و آرد را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. پس از گذشت نیم ساعت فیله‌ها را از یخچال خارج کرده و هرکدام را درون مخلوط تخم‌مرغ و آرد زده و با پودر سوخاری آغشته کنید. فیله‌های سوخاری شده را درون روغن خوب کنید و روی یک دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. طعم جذاب و جدید این غذا شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

چیکن استریپس؛ غذای سریع با مرغ

فیله سوخاری یا چیکن استریپس یکی از لذیذترین غذاهایی است که با مرغ درست می‌شود. این غذای پرطرفدار را می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان در منزل تهیه کرده و از طعم و تردی بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم:

  • فیله مرغ: 5 تکه
  • کورن‌فلکس ساده: 2 لیوان
  • شیر: یک لیوان
  • آرد: نصف لیوان
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • سرکه سفید: یک قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • نمک، فلفل و آویشن: به مقدار دلخواه

طرز تهیه چیکن استریپس

در اولین مرحله درون کاسه‌ای آرد، شیر، سرکه، نمک، فلفل، آویشن، تخم‌مرغ و سیر رنده شده را ریخته و مواد را خوب ترکیب کنید. مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مرغ‌ها به مواد آغشته شوند. مرغ را یک ساعت درون یخچال قرار داده تا استراحت کنند. پس از یک ساعت کورن‌فلکس‌ها را خردکرده و مرغ‌ها را با آن بپوشانید. فیله‌های آغشته به کورن‌فلکس را درون روغن داغ سرخ کنید. توجه داشته باشید که شعله را در حالت ملایم قرار دهید تا فیله‌ها کاملاً مغزپخت شوند. پس از سرخ شدن چیکن استریپس‌ها را از روغن خارج کرده و روی دستمال آشپزخانه و یا صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.

پاستا پنه مرغ با سس آلفردو

پاستا پنه مرغ با سس آلفردو

پاستا یکی از غذاهای محبوب جهان است که ریشه‌ای ایتالیایی دارد. پاستا در اشکال مختلفی وجود دارد که مشهورترین آن در ایران پاستاهای رشته‌ای است که با نام ماکارونی شناخته می‌شوند. در این قسمت با آموزش پاستا پنه مرغ با سس آلفردو همراه ما باشید.

مواد لازم:

  • پاستا پنه: یک بسته
  • سینه مرغ: یک عدد
  • کره: یک‌سوم فنجان
  • شیر: یک لیوان
  • خامه: ۵۰ گرم
  • پنیر پارمسان: به مقدار لازم
  • قارچ: ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن: به مقدار دلخواه

طرز تهیه پاستا پنه مرغ با سس آلفردو

برای تهیه این غذا در اولین مرحله باید مرغ‌ها را به قطعات کوچک برش داده و سرخ کنید. مرغ و پیاز رنده شده را درون یک تابه ریخته و تا زمانی که رنگ مرغ‌ها سفید شود، آن‌ها را سرخ کنید. در مرحله بعد قارچ‌های ورقه‌ای را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا کاملاً مواد بپزند. در اواخر پخت نمک، فلفل و آویشن را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. در یک قابلمه آب ریخته و باتوجه ‌به دستورات روی بسته‌بندی شروع به پختن پاستا کنید. در همین حین می‌توانید سس آلفردو را نیز درست کنید.

برای این کار یک تابه روی شعله قرار داده و کره را درون آن آب کنید. خامه، پنیر پارمسان و شیر را درون تابه ریخته و روی شعله حرارت دهید تا به غلظت برسند. آویشن و فلفل را به سس اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. پس از نرم شدن پاستا، آن را آبکش کرده و روی مرغ و قارچ بریزید و سس را نیز به آن اضافه کرده و هم بزنید تا همه مواد به‌خوبی با هم مخلوط شوند. برای تزیین می‌توانید از پنیر پارمسان و جعفری استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله از عالیس از ارزش غذایی مرغ صحبت کردیم. 7 رسپی جدید و متفاوت غذا با مرغ که می‌تواند به لیست غذا برای شام اضافه شوند را نیز بررسی کرده و تلاش کردیم تا غذاهای جدید را برای شما معرفی کنیم. با انتخاب و پختن این غذاها می‌توانید تنوع بسیار خوبی در برنامه غذایی خود ایجاد کرده و از چشیدن طعم‌های جدید لذت ببرید. اگر شما نیز غذای خوشمزه دیگری می‌شناسید که در آن از مرغ و آبمیوه‌ها استفاده شده باشد، به ما معرفی کنید.

اگر غذاهای معرفی شده در بالا را نیز پختید، حتماً تجربه خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید.

سؤالات متداول:

برای شیرینتر شدن خورشت مرغ با سس پرتقال چه کنم؟

اگر می‌خواهید غذای شیرین‌تری داشته باشید می‌توانید به سس آن کمی شکر یا عسل اضافه کنید و برعکس اگر قصد دارید تا مزه غذا کمی ترش‌تر و یا ملس‌تر باشد می‌توانید آبلیموی بیشتری استفاده کنید.

من رژیم غذایی دارم، آیا این غذاها با رژیم من متناسب است؟

برای اطلاعات بهتر و صحیح‌تر باید با متخصص تغذیه مشورت کنید اما با انتخاب قسمت‌های کم‌کالری‌تر مرغ مثل سینه بدون پوست و جایگزین‌کردن نان با برنج می‌توانید تا حد زیادی از مناسب بودن این غذاها برای رژیم اطمینان حاصل کنید.

 

alis