طرز تهیه چای رزماری

رزماری، گیاهی مدیترانه‌ای با عطری فوق‌العاده است که علاوه بر استفاده در دمنوش‌های گیاهی، به عنوان یک ادویه پرکاربرد در آشپزی نیز شناخته می‌شود. برگ‌های باریک رزماری و گل‌های رنگی آن که در سرشاخه‌ها رشد می‌کند، برای تهیه چایی رزماری استفاده می‌شود. نوشیدن دمنوش رزماری، به علت عطر خوب آن و تندی خاصی که دارد، برای بسیاری افراد بسیار دوست‌داشتنی است؛ مخصوصا اگر رزماری را با گیاهان خوش‌عطر دیگر دم کنید. در این مطلب از مجله عالیس، طرز تهیه چای رزماری، طرز تهیه دمنوش رزماری و گل محمدی، دمنوش رزماری و زنجبیل، طرز تهیه دمنوش رزماری برای لاغری و برای مو و انواع دیگر چایی رزماری به شما آموزش داده می‌شود. علاوه بر این، مروری گذرا بر خواص دمنوش رزماری و عوارض دمنوش رزماری خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: چگونه چای قرمز درست کنیم؟

خواص دمنوش رزماری

خواص دمنوش رزماری

رزماری مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان دارد که به این گیاه خواص ضدپیری می‌دهد. همین طور بدن را در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان تقویت می‌کند. دمنوش رزماری معمولاً برای کاهش التهابات و عفونت‌ها نیز استفاده می‌شود. برخی مطالعات همین‌طور نشان داده‌اند که مصرف چایی رزماری می‌تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند و در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی موثر باشد. مصرف دمنوش رزماری می‌تواند حافظه و تمرکز را افزایش دهد و به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

دمنوش رزماری خواص زیادی برای سلامتی مو و پوست دارد. چایی رزماری می‌تواند به تقویت ریشه‌های مو کمک کند و باعث افزایش قدرت و ضخامت موها و جلوگیری از ریزش مو شود. همین‌طور استفاده از آن منجر به تحریک رشد موها و افزایش سرعت رشد آن‌ها می‌شود. به علاوه، دمنوش رزماری دارای خواص ضدقارچ و ضدباکتری است که می‌تواند به پاکسازی پوست سر و جلوگیری از مشکلات قارچی و باکتریایی کمک کند. دمنوش رزماری همین طور می‌تواند تولید چربی پوست سر را تنظیم کند و باعث بهبود و سلامتی پوست سر شود.

با توجه به خواص گوناگون دمنوش رزماری برای سلامت کل بدن، می‌توانید این دمنوش دارویی را روزانه یک یا دو بار مصرف کنید تا از فواید آن برای سلامتی بهره‌مند شوید. اما اگر بیماری خاصی دارید، برای مصرف مداوم دمنوش رزماری با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: فواید دمنوش به‌لیمو

عوارض دمنوش رزماری

مصرف هر گیاه دارویی ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند. مثلا ممکن است شما به رزماری حساسیت داشته باشید و علائمی مانند خارش، قرمزی و تورم پوست را تجربه کنید. همین‌طور از عوارض دمنوش رزماری که زیاد مصرف شود، می‌توان به مشکلات گوارشی مثل اسهال یا سوزش معده اشاره کرد. در ضمن، اگر به صورت مداوم داروی خاصی را مصرف می‌کنید، تحقیق کنید که با دمنوش رزماری تداخل دارویی نداشته باشد.

طرز تهیه چایی رزماری

چایی رزماری، به سادگی و مثل چای ساده تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه چایی رزماری:

برگ و گل‌های رزماری خشک 1 قاشق غذاخوری
آب جوش 1 لیوان

به سادگی، آب جوش را که چند ثانیه از دما افتاده است، به رزماری اضافه کنید و اجازه دهید حدود 8 دقیقه، دم بکشد. در لیوان دمنوش یا قوری را بگذارید یا روی لیوان پارچه‌ای بیندازید تا به آرامی دم بکشد. پس از صاف کردن دمنوش، می‌توانید آن را سرو کنید. طرز تهیه چایی رزماری به همین سادگی است. می‌توانید دمنوش رزماری ساده را با انواع شیرین‌کننده‌ها مثل نبات یا عسل نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: چای ماچا چیست؟

طرز تهیه دمنوش رزماری برای لاغری

طرز تهیه دمنوش رزماری برای لاغری

طرز تهیه دمنوش رزماری و زنجبیل

این دمنوش یکی از دمنوش‌های قوی برای لاغری است. هم رزماری و هم زنجبیل، باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند به این معنی که بدون اینکه ورزش کنید یا کار خاصی انجام دهید، مقدار سوزاندن چربی در بدتان افزایش می‌یابد و لاغر می‌شوید. گل محمدی موجود در این دمنوش هم با از بین بردن یبوست، به لاغری کمک می‌کند. از طرفی، تاثیر مثبت رزماری، گل محمدی و زنجبیل بر آرامش و تمدد اعصاب، باعث جلوگیری از پرخوری عصبی می‌شود.

مواد لازم برای تهیه دمنوش رزماری و زنجبیل:

آب جوش 1 لیوان
رزماری 1 قاشق چای‌خوری
زنجبیل 1 قاشق چای‌خوری
گل محمدی 1 قاشق چای‌خوری

آب جوش را به رزماری، گل محمدی و زنجبیل اضافه کنید و فرصت دهید تا حدود 15 دقیقه دم بکشد. حالا دمنوش را صاف و نوش جان کنید. سعی کنید از شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل برای خوردن این دمنوش استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:‌ طرز تهیه چای سیاه

طرز تهیه دمنوش رزماری و چای سبز

چای سبز به خاصیت لاغرکنندگی مشهور است. در نتیجه یکی از بهترین مکمل‌ها برای اضافه کردن به چای رزماری است تا اثرات بیشتری برای لاغری داشته باشد. خود رزماری نیز با افزایش سوخت و ساز بدن، تنظیم گوارش و بهبود خلق و خو به کاهش وزن کمک می‌کند. در نتیجه دمنوش رزماری و چای سبز می‌تواند گزینه مناسبی برای لاغری باشد.

مواد لازم برای دمنوش رزماری و چای سبز:

آب جوش 1 لیوان
رزماری 1 قاشق چای‌خوری
چای سبز 1 قاشق چای‌خوری

آب جوش را به چای سبز و رزماری اضافه کنید و فرصت دهید تا حدود 7 دقیقه دم بکشد. پس از این ۷ دقیقه، دمنوش را صاف و نوش جان کنید. علاوه بر خاصیت لاغرکنندگی، این دمنوش برای افزایش انرژی و تقویت عملکرد مغز نیز بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: چگونه چای سبز دم کنیم؟

دمنوش رزماری برای مو

دمنوش رزماری برای مو

برای تهیه دمنوش رزماری برای مو، علاوه بر این که می‌توانید از چای رزماری استفاده کنید، با افزودن مواد دیگر، به خواص آن برای مو بیفزایید. مثلا می‌توانید جوشانده رزماری و مورد را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه جوشانده رزماری برای مو:

برگ و گل رزماری خشک 1 قاشق غذاخوری
برگ مورد خشک 1 قاشق غذاخوری
آب 2 لیوان
گلاب مقداری

ابتدا آب، مورد و رزماری را با هم روی حرارت بگذارید و زمان دهید تا آب به جوش بیاید. به محض به جوش آمدن آب، حرارات را خاموش کنید، در مواد را بگذارید یا با پارچه‌ای بپوشانید و اجازه دهید حدود 7 دقیقه دم بکشد. حالا دمنوش رزماری برای مو را صاف کنید و به همراه مقداری گلاب، درون یک ظرف اسپری بریزید. به این ترتیب یک اسپری رزماری برای مو در خانه دارید که می‌توانید روی پوست سر اسپری کنید و خواص شگفت‌انگیز آن برای موهایتان را ببینید. برای استفاده مداوم از این دمنوش حتما با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: دم کردن چای زعفرانی

طرز تهیه دمنوش رزماری و رازیانه برای زنان

دمنوش رزماری و رازیانه، یکی از بهترین دمنوش‌ها برای کاهش دردهای قاعدگی و مشکلات یائسگی است زیرا هورمون‌های زنانه را تنظیم می‌کند.

مواد لازم برای تهیه دمنوش رزماری و رازیانه:

آب جوش 1 لیوان
رزماری 1 قاشق چای‌خوری
رازیانه 1 قاشق چای‌خوری

طبق معمول، آب جوش را به رزماری و رازیانه اضافه می‌کنیم و فرصت می‌دهیم حدود 7 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن دمنوش، آن را نوش جان می‌کنیم.

طرز تهیه دمنوش رزماری و گل محمدی

دمنوش رزماری و گل محمدی برای کاهش وزن، بهبود خلق و خو و همین‌طور تقویت جنسی بسیار مفید است.

مواد لازم برای طرز تهیه دمنوش رزماری و گل محمدی:

آب جوش 1 لیوان
رزماری 1 قاشق چای‌خوری
گل محمدی 1 قاشق چای‌خوری

آب جوش را روی رزماری و گل محمدی بریزید و بگذارید حدود 7 دقیقه دم بکشد. حالا دمنوش را صاف و نوش جان کنید. این دمنوش بسیار خوش‌عطر است و برای پذیرایی یکی از بهترین گزینه‌هاست.

بیشتر بخوانید: دمنوش چای ترش و گل محمدی

طرز تهیه دمنوش رزماری و نعناع

طرز تهیه دمنوش رزماری و نعناع

چای رزماری را اگر با نعناع درست کنید، می‌تواند یک دمنوش عالی برای کمک به بهبود سرماخوردگی باشد.

مواد لازم برای تهیه دمنوش رزماری و نعناع:

آب جوش 1.5 لیوان
رزماری 1 قاشق چای‌خوری
نعناع 1 قاشق غذاخوری

آب جوش را به نعناع و رزماری اضافه کنید و بگذارید تا دمنوش شما حدود 10 دقیقه دم بکشد. حالا دمنوش را صاف و با انواع شیرین‌کننده‌ها نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: چای سفید چیست؟

کلام آخر

در این مطلب، به خواص چای رزماری، عوارض آن و همین‌طور طرز تهیه انواع دمنوش رزماری پرداختیم. شما می‌توانی رزماری را با گیاهان و ادویه‌های دیگری نظیر دارچین، پونه، کاکوتی و… نیز دم بکنید و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

شما تا به حال چایی رزماری درست کرده‌اید؟ از کدام ترکیبات رزماری بیشتر خوشتان می‌آید؟ تاثیر رزماری را بر تقویت موها چقدر می‌دانید؟ تجربیات، خاطرات و نظرات خود را با مخاطبان عالیس به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید: چگونه چای را ترک کنیم؟

سوالات متداول

بهترین زمان خوردن دمنوش رزماری چیست؟

دمنوش رزماری خواص متنوعی دارد که بر اساس آن می‌توانید انتخاب کنید بهترین زمان خوردن دمنوش رزماری کی است. مثلا برای لاغری، یکی دو ساعت قبل از غذا دمنوش رزماری را مصرف کنید. برای تقویت حافظه و تمرکز، پیش از فعالیت آن را مصرف کنید و همین‌طور برای افزایش سوخت و ساز بدن، آن را پیش از تمرین میل کنید.

طرز تهیه دمنوش رزماری تازه چگونه است؟

اگر رزماری تازه در دسترس دارید، برای یک لیوان آب از یک شاخه رزماری تازه استفاده کنید. این دمنوش احتمالا تند و تیزتر و خوش‌عطرتر خواهد بود.

دمنوش رزماری برای تقویت مو را چه مدت می‌توان نگهداری کرد؟

دمنوش رزماری برای تقویت مو را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد. برای اسپری این دمنوش پرخاصیت به موها، آن را به صورت روزانه تهیه کنید تا تاثیر بهتری داشته باشد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

عبدالعظیم رضایی با سلام و تشکر خوب بود .موفق باش
نظرات بیشتر
alis