اگر اهل نوشیدن قهوه باشید و به پخت کیک و شیرینیجات علاقه داشته باشید، حداقل یکبار نام سیروپ را شنیدهاید و احتمالا در مورد اینکه سیروپ چیست، کنجکاو شدهاید. سیروپ مایعی غلیظ است که از ترکیب شکر با آب و طعمدهندهها یا هر مایع دیگری ایجاد میشود و کاربردهای زیادی دارد.
این مایع شیرین امروزه بیشتر در تهیه قهوه استفاده میشود تا با طعمهای مختلف آن تلخی قهوه گرفته شده و تنوعی در مزه این نوشیدنی محبوب ایجاد شود. در این مطلب از مجله نوشیدنی عالیس قصد معرفی انواع سیروپ و کابردهای آن را داریم. با ما همراه باشید.
سیروپ نوعی افزودنی مایع با طعمی شیرین است که از ترکیب شکر با آب یا دیگر مایعات ایجاد میشود. این مایع غلیظ، بافتی یکنواخت و براق و حالی چسبنده دارد. از این مایع برای طعمدار کردن نوشیدنیهایی مانند قهوه یا در کنار تنقلات و شیرینیجاتی مانند پنکیک استفاده میشود.
این افزودنی را میتوان جایگزین شکر برای تزئین یا طعمدار کردن شیرینیجات و نوشیدنیهای آماده هم دانست. بهخصوص در نوشیدنیهای سرد، سیروپ یک انتخاب مناسب است زیرا شکر بهعنوان طعمدهنده در مایعات سرد حل نمیشود. اما سیروپ بهدلیل بافت مایع بهراحتی حل و مخلوط میشود. برای تولید این افزودنی شکر به مدت طولانی در آب یا دیگر مایعات جوشانده شود تا بافتی غلیظ پیدا کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نوشیدنی با سیروپ
سیروپها را از نظر غلظت به انواع مختلفی تقسیمبندی میکنند و هرکدام از آنها دارای کاربرد بهخصوصی هستند. برای استفاده از این محصول در تولید نوشیدنی، طعمدار کردن شیرینی و… ابتدا باید با تفاوتهای آن آشنا باشید و بر اساس این تفاوتها سیروپ مورد نظر خود را انتخاب کنید.
سیروپها ترکیبات چندان پیچیدهای ندارند و در حالت کلی با استفاده از شکر، آب یا مایعات و گیاهان مختلف تولید میشوند. بهعلاوه هرکدام از انواع این افزودنی براساس غلظت کاربردی مشخص دارند، در نتیجه انتخاب یک نوع سیروپ بهعنوان بهترین نوع این مایع کار چندان سادهای نیست.
با اینحال برخی ویژگیها مانند یکدست بودن سیروپ، استفاده از مواد اولیه مرغوب در تهیه سیروپ، استفاده کمتر از نگهدارندهها در سیروپهای شرکتی و… را میتوان بهعنوان مهمترین ویژگیهای یک سیروپ خوب و باکیفیت معرفی کرد.
همانطور که در توضیح سیروپ گفتیم، این افزودنی مایع براساس ماده اولیهای که در تولید آن استفاده میشود، طعمهای مختلفی دارد. بیشترین کاربرد این محصول در کافیشاپها است. اگر نگاهی به طرز تهیه نوشیدنیهای کافیشاپی بیندازید، در بیشتر آنها سیروپ را بهعنوان طعمدهنده اصلی مشاهده خواهید کرد. برای مثال در طرز تهیه چای سرد که یکی از محبوبترین نوشیدنیهای کافیشاپی است، از سیروپ استفاده میکنند.
از این مایع همچنین برای کاور کردن و طعم دادن به شیرینیجات سادهای مانند پنکیک یا کروسان هم استفاده میشود. سیروپ را میتوان در هر طعمی آماده کرد اما همه آنها در نوشیدنیها یا منوی خوراکیهای کافیشاپی قابل استفاده نیستند. در ادامه 9 مورد از پرکاربردترین سیروپهای کافیشاپی را معرفی خواهیم کرد.
یکی از سادهترین انواع سیروپ از نظر طعم و بافت، سیروپ ذرت است که از ترکیب شکر و نشاسته ذرت بهعنوان طعمدهنده تولید میشود. از این مدل سیروپ در کیکهایی که نیاز به شهد دارند استفاده میشود. همچنین بعضی از انواع دسرها نیز با این سیروپ آماده میشوند.
سیروپ فندق یکی از پرکاربردترین و محبوبترین سیروپها است. این سیروپ که طعم و عطر فندق در آن حفظ میشود برای تهیه انواع نوشیدنیها از موکا و لاته گرم گرفته تا اسموتیهای سرد استفاده میشود.
این مدل سیروپ را از شیره یا میوه درخت افرا تهیه میکنند. درخت افرا دارای انواع مختلف افرای شیرین، قرمز و سیاه است که در هوای سرد نشاسته را در ریشه و ساقه ذخیره میکند و در بهار بهصورت شیره از آن خارج میشود. با حرارت دادن این شیره سیروپ افراد تولید میشود.
در ادامه مقاله، به یکی از محبوبترین انواع این افزودنی یعنی سیروپ وانیل میرسیم. این سیروپ که با عصاره وانیل تولید میشود در انواع نوشیدنیهای سرد و گرم، کیک، شیرینی و… قابل استفاده است. موکا وانیلی با شیر عالیس یکی از نوشیدنیهای فوقالعاده لذیذی است که برای طعم دادن به آن میتوان از سیروپ وانیلی استفاده کرد.
از دیگر انواع محبوب سیروپها میتوان به سیروپ نارگیل اشاره کرد. این سیروپ با عصاره یا آب نارگیل و شکر تهیه میشود و به دلیل حفظ طعم و مزه نارگیل و عطر لذیذ آن جزو پرطرفدارترین سیروپهای کافیشاپی است.
یکی دیگر از سیروپهای لذیذ و محبوب که در کافیشاپها برای تولید انواع نوشیدنی استفاده میشود، سیروپ کارامل است. عطر و طعم کارامل بسیار دلچسب است و علاوه بر نوشیدنی در کنار بستنی نیز طعمی دلچسب ایجاد میکند.
ترکیب دارچین با بسیاری از نوشیدنیهای گرم، ترکیبی دلچسب و لذیذ است. بهخصوص در فصل زمستان، یک نوشیدنی گرم دارچینی شما را حسابی سرحال میکند. بههمین دلیل سیروپ دارچین هم جزو محبوبترین سیروپهای کافیشاپی است. از این سیروپ برای تهیه انواع قهوه، چای دارچینی، شیر گرم و دارچین و… استفاده میشود.
یکی دیگر از انواع سیروپهایی که بهدلیل عطر متفاوت، محبوبیت زیادی دارد، سیروپ نعناع است. ترکیب قهوه و نعناع، ترکیبی قدیمی است که علاوه بر طعم و عطر خوب، خواص زیادی هم دارد. این ترکیب منحصربهفرد را میتوان با سیروپ نعناع هم تهیه کرد تا مزهای فوقالعاده داشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آیس لته با شیر عالیس
اگر از باریستاها در مورد اینکه بهترین طعم سیروپ چیست سوال کنید، احتمالا یکی از گزینههای مشترک در پاسخ آنها سیروپ قهوه خواهد بود. این سیروپ طعم و عطر قهوه را دارد اما به اندازه قهوه تلخ نیست، در نتیجه مزه آن برای افرادی که تلخی قهوه برای آنها آزاردهنده هم مناسب است. با استفاده از این سیروپ میتوان طعم نوشیدنیهای حاوی قهوه را نیز متعادل کرد.
پاسخ این سوال به ذائقه مصرفکننده بستگی دارد. پیشنهاد میکنیم این افزودنی را کم کم به نوشیدنی خود اضافه کنید تا بیش از اندازه شیرین نشده و در اصطلاح دل را نزند. معمولا برای یک فنجان قهوه 2.5 تا 3 قاشق چایخوری سیروپ کافی است و مقدار بیشتر آن قهوه را به شکل مصنوعی شیرین میکند.
بهعلاوه مقدار دقیق مصرف به دیگر ترکیبات نوشیدنی هم بستگی دارد. برای مثال در قهوههایی مانند لاته که با شیر آماده میشوند، تلخی قهوه تا حدودی با شیر گرفته میشود و مقدار سیروپ باید کمتر باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آیس موکا
هر کدام از انواع سیروپ تاریخ انقضایی دارند و این موضوع روی بستهبندی آنها مشخص میشود. عمر مفید بیشتر سیروپها 12 تا 36 ماه است که به میزان مواد نگهدارنده، شرایط نگهداری از سیروپ و… هم بستگی دارد. بهعلاوه ظرف نگهداری سیروپ هم در ماندگاری آن تاثیر دارد.
معمولا سیروپها در ظروف شیشهای طول عمر بیشتری دارند. البته باید به این نکته دقت کنید که کهنه شدن سیروپ در عطر و طعم آن تاثیر میگذارد. بنابراین توصیه میشود که سیروپ را نهایتا 6 ماه بعد از باز کردن استفاده کنید.
تا اینجا در مورد این موضوع که سیروپ چیست و چند نوع دارد صحبت کردیم، اما شاید هنوز هم برای شما جای ابهام باشد که کاربرد دقیق این افزودنی چیست. سیروپ نوعی طعمدهنده است که از آن برای تولید نوشیدنیهای متنوع استفاده میشود.
بهعلاوه هرکدام از انواع این افزودنی خواص ماده تشکیلدهنده خود را نیز دارند. برای مثال سیروپ نعنا به عملکرد بهتر معده کمک میکند یا سیروپ قهوه حاوی کافئین است و برای انرژیبخشی یک گزینه مناسب محسوب میشود.
یکی از سوالات رایج در مورد سیروپها این است که سیروپ چه تفاوتی با شربت دارد. در پاسخ به این سوال میتوان به غلظت بالاتر سیروپ نسبت به شربت اشاره کرد. همچنین طرز تهیه سیروپ با شربت کمی متفاوت است.
برای مثال در طرز تهیه شربت انبه از عصارههایی مانند وانیل هم برای طعمدار کردن شربت استفاده میکنند. این درحالی است که برای تهیه سیروپ تنها خود گیاه با شکر ترکیب شده و عصارهای در کنار آن استفاده نمیشود. بهعلاوه سیروپها را میتوان در انواع دسر و نوشیدنی استفاده کرد، در حالیکه شربت تنها با آب قابل ترکیب و مصرف است.
سیروپ را میتوان در منزل هم آماده کرد. البته باید دقت کنید که نوع خانگی این محصول ماندگاری کمتری نسبت به سیروپ بازاری دارد. برای تهیه این ماده در منزل به مواد زیر نیاز است:
شکر | 2 فنجان |
آب | 1 فنجان |
طعمدهنده | به مقدار لازم |
طرز تهیه سیروپ خانگی ساده است. کافی است شکر را با آب سرد ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب ذوب شود. زمانی که مخلوط شکر و آب کمی غلیظ شد باید طعمدهنده را اضافه کنید و زمانی که سیروپ به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید.
حالا میدانید سیروپ چیست اما شاید این سوال برای شما ایجاد شود که این محصول را باید از کجا تهیه کنید. سیروپ را میتوانید از تمام فروشگاههایی که محصولات کافیشاپی مانند قهوه عرضه میکنند، خریداری کنید. این محصول در بعضی فروشگاههای لوازم قنادی هم عرضه میشود.
سیروپها، نوعی افزودنی یا طعمدهنده برای نوشیدنیها، شیرینیجات، کیک و تنقلات هستند که به دلیل بافت مناسب به راحتی در آن حل شده و ترکیب میشوند. تنوع طعم سیروپها به تولید انواع نوشیدنیها کمک میکند و با استفاده از آن میتوان طعمهای جدید هم خلق کرد. شما چه تجربهای از مصرف سیروپها دارید؟ کدام نوع سیروپ مورد علاقه شما است؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
سیروپ چیست؟
سیروپ نوعی شربت یا شهد غلیظ است که با ترکیب شکر و آب یا افزودنی و گیاهان مختلف تولید میشود و برای طعمدار کردن کیک، شیرینی و قهوه استفاده میشود.
انواع سیروپ قهوه کدام است؟
انواع سیروپ قهوه در واقع طعمدهندههایی هستند که برای مدلهای مختلف قهوه مورد استفاده قرار میگیرند و از جمله آنها میتوان به سیروپ وانیل، دارچین، کارامل و شکلات اشاره کرد.
آیا بیماران دیابتی هم میتوانند سیروپ استفاده کنند؟
بله، برخی از انواع سیروپ مانند افرا بدون شکر هم تولید میشوند. همچنین امروزه انواع سیروپ بدون شکر که با استویا تولید میشوند هم در بازار وجود دارد که بیماران دیابتی یا افرادی که در رژیم لاغری به سر میبرند، میتوانند از آنها استفاده کنند.
نظر خود را بنویسید