از محبوبترین میوههای تابستانه، بدون شک باید به توتفرنگی اشاره کرد. این میوه کوچک و قرمز، یکی از خوشمزهترین میوههاست و مزه و بافت بسیار متفاوتی دارد. رنگ قرمز و مزه ترشوشیرین آن برای صدها مدل نوشیدنی و شیرینی و کیک مناسب است و حتی از خواص و فواید بیشمار آن نیز میتوان برای بهبود سلامت بدن استفاده کرد.
هرچند که مصرف توتفرنگی بهاندازه مناسب میتواند برای سلامتی مفید باشد، اما بدون شک این میوه عوارضی را نیز به همراه دارد. خیلی از افراد ادعا میکنند که با میلکردن این میوه، دچار انواع ناراحتی معده شدهاند یا اینکه دلدرد گرفتهاند. در این مطلب از مجله عالیس میخواهیم نگاهی به فواید و مضرات توتفرنگی برای معده داشته باشیم.
توصیه تمام متخصصان بر آن است که برای جلوگیری از عوارض توتفرنگی برای معده، لازم است که آن را در حد اعتدال نوش جان کرد. نهتنها مصرف زیاد توتفرنگی میتواند مضر باشد و مشکلاتی را برای معده به همراه داشته باشد، بلکه باید بدانید این میوه ممکن است مقادیر اندکی از بقایای آفتکشها را در خود جای داده باشد. در صورت مصرف بیش از اندازه، بدیهی است که مشکلات جدیتری نسبت به مشکلات معده برای شما به وجود خواهد آمد.
از جمله عوارض جانبی توتفرنگی برای معده و شکم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درصورتیکه این میوه بیش از اندازه مصرف شود، میتواند موجب درد معده شود؛ بهقولمعروف، میتوان گفت که توتفرنگی میوهای سنگین است و مصرف زیاد آن دلدرد به همراه خواهد داشت.
توتفرنگی را میتوان از جمله میوههای اسیدی دانست. در این میوه مقدار زیادی اسیدسیتریک وجود دارد که مصرف زیاد آن میتواند سوزش سر دل را به همراه داشته باشد. همچنین افرادی که دچار زخم معده هستند نیز باید از مصرف زیاد این میوه خودداری کنند.
همانطور که گفتیم، توتفرنگی سرشار از اسیدهای طبیعی مانند اسیدسیتریک است. مصرف زیاد آن در طول روز میتواند باعث افزایش اسید معده شده و در نتیجه، رفلاکس معده (بازگشت ناگهانی محتویات معده به انتهای حلق) را به همراه داشته باشد.
از دیگر مضرات توتفرنگی برای معده میتوانیم به نفخ نیز اشاره کنیم. توتفرنگی را میتوان از جمله غنیترین میوهها از نظر میزان فیبر دانست. فیبر بالای این میوه، بهعلاوه مقدار بالای قند طبیعی آن (فروکتوز که میزان آن حدود 8 گرم در هر پیمانه است) و همچنین به دلیل تخمیر باکتریایی آن در روده، میتواند نفخ را برای افراد به همراه داشته باشد.
همانطور که گفته شد، این میوه سرشار از فیبر و قند طبیعی است. درصورتیکه بدن شما به میزان بالای فیبر در طول روز عادت نداشته باشد، مصرف زیاد توتفرنگی میتواند در نهایت منجر به اسهال شود. مصرف آب توتفرنگی میتواند از میزان فیبر آن کمتر کند؛ طرز تهیه آب توتفرنگی را میتوانید در مجله عالیس بخوانید.
در نهایت، مصرف زیاد توتفرنگی میتواند موجب انواع حساسیتها نیز در افراد شود. بدن برخی از افراد بهصورت مادرزادی به توتفرنگی حساس است و به همین دلیل با مصرف آن، نهتنها دچار مشکلات معده و گوارش خواهند شد، بلکه حتی ممکن است دچار انواع مشکلات پوستی مانند التهاب و کهیر نیز بشوند.
بهطورکلی، توصیه میشود افرادی که پیشتر هرگونه واکنش منفی نسبت به توتفرنگی داشتهاند، از مصرف آن خودداری کنند. باقی افراد میتوانند بدون هیچگونه نگرانی و با خیال راحت از این میوه نوش جان کنند. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، بهتر است که این دسته از افراد، از مصرف توتفرنگی به دلیل عوارضی که دارد، خودداری کنند:
چنان که پیشتر نیز در بخشهای قبلی به آن اشاره کردیم، در صورت مصرف بهاندازه، میتوان از مضرات توتفرنگی برای معده جلوگیری کرد. اکنون سؤالی که پیش میآید این است که میزان مصرف مجاز توتفرنگی در طول روز چقدر است. در جواب به این سؤال، متخصصان چنین پاسخ دادهاند:
متخصصان باور دارند که مصرف روزانه 6 تا 8 عدد توتفرنگی کوچک، میتواند به سلامت بدن کمک کند. بهعبارتدیگر، مصرف این مقدار در طول روز، بدن را به بهترین شکل از خواص این میوه بهرهمند خواهند کرد. این مقدار میتواند عملکرد قلب را بهبود ببخشد، سلامت مغزی را افزایش دهد و همچنین دیابت را کنترل کند. بد نیست بدانید که توتفرنگی یکی از بهترین منابع برای ویتامین ث نیز به شمار میرود.
اکنون که از مضرات توتفرنگی برای معده آگاهی پیدا کردهایم، بد نیست که نگاهی به حقایق تغذیهای آن نیز داشته باشیم. این میوه، یکی از مغذیترین میوهها است و سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است؛ درست به همین دلیل، به آن لقب «ملکه میوهها» را دادهاند. علاوه بر مواد مغذی، توتفرنگی مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها را نیز در خود دارد.
برای بهرهبردن از خواص توتفرنگی به بیشترین میزان ممکن، میتوانید از نوشیدنی توتفرنگی استفاده کنید. در مجله عالیس میتوانید طرز تهیه نوشیدنی توتفرنگی را بهصورت کامل مطالعه کنید. در جدول زیر نیز میتوانید به طور کامل ارزش غذایی توتفرنگی را مشاهده کنید:
انرژی (در هر 100 گرم) | 33 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 7.68 گرم |
فیبر | 2 گرم |
قند | 8.12 گرم |
چربی | 0.3 گرم |
پروتئین | 0.67 گرم |
کلسیم | 16 میلیگرم |
آهن | 0.41 میلیگرم |
منیزیم | 13 میلیگرم |
منگنز | 0.38 میلیگرم |
فسفر | 24 میلیگرم |
پتاسیم | 154 میلیگرم |
سدیم | 1 میلیگرم |
ویتامین ث | 58.8 میلیگرم |
ویتامین ای | 0.29 میلیگرم |
در نهایت، بد نیست که نگاهی به خواص و فواید توتفرنگی برای سلامت بدن نیز داشته باشیم. چنان که در همین مطلب به آن اشاره کردیم، مصرف این میوه در حد اعتدال نهتنها ضرری برای معده به همراه ندارد، بلکه میتواند سلامتی ما را نیز بهبود ببخشد. از جمله مهمترین منافعی که این میوه برای بدن به ارمغان میآورد، باید به موارد زیر اشاره کرد:
در این مطلب از مجله عالیس برای شما از مضرات توتفرنگی برای معده صحبت کردیم. هرچند که توتفرنگی میتواند برای سلامت بدن ما مفید باشد، اما مصرف بیش از اندازه آن گاه ممکن است موجب مشکلاتی اعم از معده درد، نفخ، اسهال، سوزش سر دل و همچنین رفلاکس شود. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که در طول روز، تنها 6 عدد توتفرنگی متوسط مصرف کنیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد؛ آیا شما تابهحال تجربه معده درد ناشی از مصرف توتفرنگی داشتهاید؟
چطور میتواند قند توتفرنگی را کاهش داد؟
مصرف این میوه بهصورت تازه میتواند قند کمتری برای بدن به همراه داشته باشد، درحالیکه مصرف آبمیوه آن قند بیشتری دارد و برای بدن مضر است.
چطور میتوان از آلرژی دهانی توتفرنگی جلوگیری کرد؟
درصورتیکه از توتفرنگی یخزده استفاده کنیم یا آن را با مواد اولیه دیگری مانند شیر یا بستنی ترکیب کنیم، آلرژی دهانی آن کمتر میشود.
آیا مصرف توتفرنگی میتواند از زخم معده جلوگیری کند؟
تحقیقاتی هستند که نشان میدهند مصرف این میوه بهاندازه اندک در رژیم غذایی، میتواند از ابتلا به زخم معده جلوگیری کند؛ اما پس از ابتلا به این بیماری باید از مصرف آن پرهیز کرد.
نظر خود را بنویسید