بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها

در طب سنتی، مزاج انسان به سه نوع تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از: مزاج‌های سرد، گرم و معتدل. هرکدام از این مزاج‌ها رژیم غذایی خاص خود را می‌طلبد. کسانی که سرد مزاج هستند، پوستی سفید دارند و ضعیف و کم‌انرژی هستند. در هوای سرد، سخت گرم می‌شوند. این افراد باید تغذیه‌ای داشته باشند که گرمای بدنشان را بیشتر کند و طبع سرد بدنشان را کم کند. افراد باید مزاج خود را بشناسند تا با رعایت رژیم غذایی متناسب، مشکلات جسمی و روحی خود را کنترل و درمان کنند. در این میان، نوشیدنی‌ها در اصلاح مزاج و کنترل سردی مزاج افراد تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای دارند. ما در این مقاله از مجله نوشیدنی عالیس به نوشیدنی‌هایی که مناسب مزاج‌های سرد است و به اصلاح این مزاج‌ها کمک می‌کند، خواهیم پرداخت. اگر در پی یافتن بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها هستید، حتماً این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا به جواب سؤال خود برسید. با ما همراه باشید.

مزاج سرد چیست؟

افراد دارای مزاج سرد

شناخت مزاج برای درک وضعیت شخصی و ساختار بدنی افراد بسیار مهم است. مزاج و طبع افراد طبیعت ذاتی افراد است و تغییر اصل آن سخت و ناممکن است. البته بر اساس طب سنتی، امکان تعدیل و اصلاح آن وجود دارد. افراد سرد مزاج دو دسته هستند:

  • افراد دارای مزاج سرد بلغمی که طبع سرد و تر دارند.
  • افراد دارای مزاج سرد سوداوی که طبع سرد و خشک دارند.

مقاله روزه برای بلغمی‌ها به شما کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری درمورد مزاج سرد بلغمی و چگونگی روزه گرفتن افراد دارای این مزاج به‌دست بیاورید.

افراد دارای مزاج سرد بلغمی ویژگی‌های زیر را دارند:

  • اضافه‌وزن
  • کمی انرژی
  • بالابودن رطوبت بدن
  • اشتهای نسبتاً خوب
  • استعداد چاقی نسبت به کمی خوراک
  • پایین بودن سوخت‌وساز بدن
  • تأثیرپذیری
  • محافظه‌کاری زیاد
  • احساس سرما در اغلب اوقات
  • داشتن ورم زانو
  • شایع بودن به دیسک کمر در بین این افراد
  • پف زیر چشم
  • آبریزش چشم و بینی

افراد دارای مزاج سرد سوداوی ویژگی‌های زیر را دارند:

  • داشتن بدن استخوانی، کشیده و لاغر
  • کم‌بودن صبر و حوصله
  • ابتلا به کم‌خونی
  • داشتن پوست تیره
  • پایین بودن سطح انرژی
  • ابتلا به وسواس و افسردگی
  • کم‌حرفی و پایین بودن روابط اجتماعی
  • احساس سرما در تابستان

برای آشنایی با نوشیدنی‌های گرم و دمنوش‌های مفید برای افراد دارای مزاج سرد بلغمی می‌توانید مقاله دمنوش مناسب بلغمی‌ها را مطالعه کنید.

سردی مزاج در هر حالت بر موارد زیر تأثیر می‌گذارد و افراد دچار ضعف و بیماری می‌کند:

  • مغز
  • کبد
  • معده
  • رحم
  • ریزش مو

نوشیدنی‌های مضر برای سرد مزاج‌ها

نوشیدنی‌های مضر برای سرد مزاج‌ها

پرهیز از خوردن و نوشیدن غذاهای و نوشیدنی‌های با طبع سرد، برای کنترل و اصلاح مزاج‌های سرد مؤثر است که باید به آن توجه کرد. نوشیدنی‌هایی که به تشدید و تحریک مزاج‌های سرد کمک می‌کنند، برای سرد مزاج‌ها کاملاً مضر هستند. برخی از این نوشیدنی‌ها عبارت‌اند از:

  • شیر و نوشیدنی‌های لبنی گاوی
  • آب انار ترش‌وشیرین
  • آب آلبالو
  • آب زرشک
  • آب تمشک
  • انواع سرکه‌ها
  • آب شاتوت
  • قهوه
  • آب لیموترش
  • آب گریپ‌فروت
  • آب نارنج
  • آب آناناس
  • آب پرتقال
  • آب توت‌فرنگی
  • عرق کاسنی
  • عرق بیدمشک
  • گلاب
  • آب هندوانه
  • آب هلو
  • آب نارنگی
  • آب شلیل
  • آب شفتالو
  • آب زردآلو

اگر مزاج گرمی دارید، در ادامه می‌توانید سری به مقاله خواص عرق بیدمشک بزنید و با فواید این عرق گیاهی آشنا شوید.

انواع نوشیدنی برای سرد مزاج‌ها

انواع نوشیدنی برای سرد مزاج‌ها

برای اصلاح و تعدیل مزاج سرد، لازم است نوشیدنی‌هایی مصرف شود که موجب تعادل مزاج و طبع افراد می‌شود. این نوشیدنی‌ها خود دارای طبع گرم هستند؛ نوشیدنی‌هایی از قبیل:

  • شیر و لبنیات گوسفندی
  • انواع دمنوش‌های گرم (به‌لیمو، بابونه، دارچین، زنجبیل، بهارنارنج، بادرنجبویه، گل گاوزبان، اسطوخودوس، مرزنجوش، چای کوهی و …)
  • شربت‌های با طبع گرم
  • عرقیات با طبع گرم
  • شربت عسل
  • شیره انگور
  • شیره خرما
  • آب بالنگ
  • آب انجیر
  • آب انگور
  • آب سیب شیرین
  • آب گلابی
  • آب گیلاس
  • آب هویج
  • آب انبه
  • شربت زعفران
  • چای ماسالا

انتخاب بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها

انتخاب بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها

چای ماسالا، دمنوشی با طبع گرم است که از دانه‌ها و گیاهان خوش‌عطر تهیه می‎شود. هل، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، میخک و دارچین دانه‌ها و گیاهانی هستند که مواد تشکیل‌دهنده چای ماسالا هستند. اگر دچار سرماخوردگی و گرفتگی بینی هستید، این چای برای برطرف‌شدن این عارضه‌ها مفید است. چای ماسالا به تقویت ایمنی بدن و تأمین انرژی بدن کمک زیادی می‌کند. همچنین این چای هندی خوش‌عطروطعم، آنتی‌اکسیدان دارد و به هضم غذا کمک می‌کند.

چای ماسالا با ادویه معطر برای صبحانه یا چای عصرانه شما عالی است. چای ماسالا نوشیدنی گرمی است که با آب، ادویه‌جات کامل، پودر چای سیاه، شکر و شیر درست می‌شود. این چای ادویه‌دار هندی خوشمزه را فقط در ۱۰ دقیقه درست کنید.

ماسالا، نوشیدنی موردعلاقه هندی‌ها است. بسیاری از هندی‌ها صبح یا عصر این چای را تهیه و می‌نوشند. نام هندی Masala را در زبان هندی به ادویه و چای می‌گویند که هر دو به معنای چای است. این نوشیدنی با دم کردن چای در آب همراه با ادویه‌جات، شکر و مقداری شیر که بعداً اضافه می‌شود، تهیه می‌شود.

مقاله چای ماسالای هندی به شما یک روش دیگر تهیه چای ماسالا در هندوستان را آموزش می‌دهد.

مواد تشکیل‌دهنده چای ماسالا و ویژگی‌های آنها

مواد تشکیل‌دهنده چای ماسالا و ویژگی‌های آنها

دارچین: ادویه‌ای که به‌خاطر رایحه معطر، گرم و چوبی‌اش شناخته می‌شود. دارچین همچنین ضدباکتری، ضدقارچ و دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است.

میخک: طعم تند و شیرین ملایم و خوبی به چای می‌دهد. میخک همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است.

هل سبز: رایحه‌ای شیرین و دوست‌داشتنی القا می‌کند. می‌توانید انتخاب کنید که پوسته سبزش را کامل خرد کنید یا پودر هل آسیاب شده را اضافه کنید. هل برای هضم غذا مفید است و همچنین خوشبوکننده دهان و نفس است.

زنجبیل: این یک گیاه گرم‌کننده است و می‌توان آن را به‌صورت له شده یا رنده شده اضافه کرد. زنجبیل برای مقابله با حالت تهوع و حالت تهوع صبحگاهی بسیار مفید است. همچنین ضد میکروب، ضدالتهاب و برای هضم غذا مفید است.

علاوه‌براین، می‌توانید گیاهانی مانند برگ نعناع، علف لیمو و ادویه‌هایی مانند جوز هندی، دانه‌های رازیانه، فلفل سیاه و فلفل بلند را نیز در دستور چای خود قرار دهید. گیاهان آیورودا مانند آشواگاندا و ریشه شیرین‌بیان نیز چند گزینه هستند.

اگر می‌خواهید بدانید که چای ماسالا چه خواص و فوایدی دارد، مقاله خواص چای ماسالا را به شما توصیه می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا

برای تهیه چای ماسالا به مواد زیر نیاز دارید:

  • شیر: ۲۰۰ گرم
  • دانه هل سبز: ۳ عدد
  • دانه میخک: ۳ عدد
  • دانه فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • دانه رازیانه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل خشک: ۲ تکه کوچک
  • چوب دارچین: ۲ تکه خشک
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • چای سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه چای ماسالا

دانه‌های فلفل، رازیانه، هل، میخک، چوب دارچین و تکه‌های زنجبیل خشک را در هاون بکوبید و یا در آسیاب خرد کنید. دقت کنید که نباید پودر شوند و باید به شکل دانه‌های ریز و زبر درآیند.

با استفاده از یک قابلمه یا شیرجوش، ۲ لیوان آب (۵۰۰ میلی‌لیتر) را گرم کنید. اجازه دهید آب به‌جوش بیاید و ادویه‌های خرد شده را اضافه کنید. در صورت نیاز، مقدار زیادی پودر جوز هندی به ادویه‌ها اضافه کنید. در این مرحله می‌توان برگ نعنا یا علف لیمو نیز اضافه کرد.

آب داخل شیرجوش را به همراه ادویه‌ها به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بجوشانید. شکر را نیز به شیرجوش اضافه کنید. برخی افراد چای ماسالای بسیار شیرین را ترجیح می‌دهند، بنابراین می‌توانید مقدار شکر را باتوجه ‌به سلیقه خود و همچنین باتوجه ‌به نوع و کیفیت شکری که استفاده می‌کنید، افزایش دهید.

حالا یک قاشق چای‌خوری چای را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس یک دقیقه دیگر بگذارید بجوشد. این زمان جوش بستگی به این دارد که چای‌تان چقدر قوی باشد. حرارت را خاموش کنید و هم بزنید و درب آن را بگذارید.

چای ماسالا را به مدت ۲ تا ۴ دقیقه دم کنید، بستگی به قوت و غلظت چای شما دارد. سپس شیر داغ را به چای دم‌کرده اضافه کنید. پس از صاف کردن نوشیدنی می‌توانید آن را سرو کنید.

برای چای وگان، ممکن است از شیر سویا یا بادام یا شیر بادام هندی نیز استفاده شود. اگر از شیر سویا استفاده می‌کنید، به مخلوط چای اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه بجوشانید.

اگر از شیر بادام یا شیر بادام هندی یا شیر جو دوسر استفاده می‌کنید، آن را جداگانه در قابلمه کوچک دیگری گرم کنید. به چای اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. هم بزنید تا مخلوط شوند. اجازه ندهید شیر بادام یا بادام هندی به جوش بیاید در غیراین‌صورت چای بافت دانه‌ای خواهد داشت.

چای ماسالا را از طریق یک صافی چای به‌طور مستقیم در یک فنجان بریزید و با تنقلات دلخواه مانند بیسکویت یا کوکی سرو کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله که در مورد بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها است، ابتدا سعی کردیم با معرفی انواع مزاج‌ها، مزاج سرد را به شما بیاموزیم. سپس چگونگی ایجاد تعادل در مزاج سرد و اصلاح آن را بررسی کردیم. نوشیدنی‌های مضر برای سرد مزاج‌ها و در نهایت بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج‌ها را به شما معرفی کردیم.

چای ماسالا بهترین نوشیدنی برای این مزاج است. این چای ترکیبی از انواع ادویه‌ها مثل فلفل سیاه، دارچین، هل، زنجبیل، رازیانه، میخک و شیر، شکر، آب و چای سیاه است.

همچنین مواد لازم و طرز تهیه چای ماسالا را به‌عنوان بهترین نوشیدنی برای سرد مزاج ها به شما آموزش دادیم.

سؤالات متداول

چای ماسالا چه طعمی دارد؟

چای ماسالا طعم و مزه چای سیاه همراه با شیر، شکر و ادویه‌ها یا گیاهان استفاده شده در آن را دارد. طعم کلی با نوع و مقدار ادویه‌ها و گیاهان اضافه شده، تعیین می‌شود که معمولاً معطر، تند، گس و قوی است.

آیا می‌توانیم چای ماسالا را بدون شیر بنوشیم؟

بله، اگرچه چای ماسالا به‌طور سنتی با شیر دم می‌شود، اما برخی افراد آن را بدون شیر می‌نوشند. این فقط یک طعم دیگر است. اگر قصد دارید شیر را حذف کنید، توصیه می‌کنیم چای ماسالا را با برگ‌های چای دارجیلینگ درست کنید.

ریشه چای ماسالا کدام کشور است؟

این نوشیدنی در هندوستان متولد شده است.

 

 

alis