بیماری فشارخون در ظاهر یک عارضه ساده و شایع به نظر میرسد که خطر چندانی برای فرد مبتلا نخواهد داشت. اما باید بگوییم که در صورت عدم کنترل فشارخون این بیماری میتواند عوارض متعددی را برای شخص مبتلا در پی داشته باشد؛ از ضعف جسمانی و بیحالی گرفته تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و حتی سکته.
مصرف داروهای تجویزی در کنار استفاده از برخی مواد غذایی به این نوع بیماران کمک میکند تا علاوه بر کنترل بیماری خود از عوارض احتمالی آن نیز کم کنند. یکی از نوشیدنیهایی که در کنترل فشارخون تأثیر به سزایی دارد؛ آب گوجهفرنگی است.
شما میتوانید با جایدادن این نوشیدنی در رژیم غذایی خود کنترل فشارخونتان را در دست بگیرد اما چگونه؟ پاسخ این سؤال در این مطلب از مجله عالیس تحت عنوان تأثیر نوشیدن آب گوجهفرنگی بر کاهش فشارخون قرار دارد. پس با ما همراه شوید.
برای کنترل و کاهش فشارخون، مصرف برخی مواد غذایی میتواند مؤثر باشد. در ادامه به چند نمونه از این مواد غذایی اشاره میشود:
موز سرشار از پتاسیم است به همین دلیل باعث کاهش و کنترل فشارخون میشود.
نیترات موجود در چغندر است میتواند فشارخون را کاهش دهد. شما از خواص آب چغندر قرمز چه میدانید؟
اسفناج و کلمپیچ یا حتی سایر سبزیجات برگ سبز به دلیل محتوای پتاسیم و فیبر بالا یک عامل مؤثر در کنترل فشارخون هستند.
جو دوسر حاوی فیبر محلول است که میتواند به کاهش فشارخون منجر شود.
برنج قهوهای و نان کامل به دلیل داشتن محتوای فیبر رژیمی و مواد مغذی در دسته مواد غذایی مؤثر بر کاهش فشارخون قرار میگیرند.
ماهی چرب مانند: سالمون و ماهی تن، به دلیل حضور اسیدهای چرب امگا-۳ به کاهش التهاب و فشارخون کمک میکنند.
لوبیا و عدس سرشار از پروتئین و فیبر هستند؛ بنابراین نقش مفیدی در کاهش فشارخون دارند.
آووکادو، سیبزمینی و کدوحلوایی منبع خوبی از چربیهای سالم و پتاسیم هستند. از این رو در فهرست مواد غذایی مفید برای کاهش فشارخون قرار گرفتهاند. اگر به دنبال بهرهمندی از خواص این مواد غذایی هستید میتوانید آنها را بهصورت اسموتی یا آبمیوه نیز تهیه کنید. خواندن مقاله خواص و مضرات آب سیبزمینی میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد.
سیر و زردچوبه: خواص ضدالتهابی دارند. به همین دلیل ممکن است به کاهش فشارخون کمک کند.
محصولات لبنی کمچرب مانند: شیر و ماست که منبع خوبی از کلسیم هستند و میتوانند به کنترل فشارخون منجر میشود.
آب گوجهفرنگی یک نوشیدنی سالم و مغذی است که از گوجهفرنگیهای تازه تهیه میشود. این آب غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست و میتواند بهعنوان یک افزودنی مفید به رژیم غذایی شما باشد. ارزش غذایی در هر ۱۰۰ میلیلیتر آب گوجهفرنگی بهقرار زیر است:
کالری | ۱۶ کالری |
کربوهیدرات | ۳.۹ گرم |
پروتئین | ۰.۹ گرم |
چربی | ۰.۲ گرم |
فیبر | ۰.۲ گرم |
ویتامینC | ۱۳ میلیگرم |
پتاسیم | ۲۳۴ میلیگرم |
فولات | ۱۵ میکروگرم |
مواد مغذی موجود در آب گوجهفرنگی سبب شده تا این نوشیدنی به یک ماده غذایی مفید بر کاهش فشارخون و سلامتی باشد؛ مانند:
آب گوجهفرنگی به دلیل ویژگیهای تغذیهای خود میتواند تأثیر مثبتی بر فشارخون داشته باشد. در زیر به برخی از تأثیرات نوشیدن آب گوجهفرنگی بر کاهش فشارخون اشاره خواهیم کرد:
طرز تهیه آب گوجهفرنگی خانگی بسیار ساده و سریع است. در ادامه یک روش ساده برای تهیه آب گوجهفرنگی را توضیح خواهیم داد:
گوجهفرنگی تازه | ۴ تا ۵ عدد |
نمک (اختیاری) | به میزان دلخواه |
فلفل سیاه (اختیاری) | به میزان دلخواه |
لیموترش (اختیاری) | ۱ عدد |
گوجهفرنگیها را بهخوبی با آب سرد بشویید. سپس آنها را به ۴ قسمت برش بزنید تا در هنگام مخلوط کردن، عصارهگیری آنها راحتتر شود. گوجهفرنگیهای برشزده را در مخلوطکن یا دستگاه آبمیوهگیری ریخته و تا یکدست شدن آنها به مخلوط کردن ادامه دهید.
اگر از مخلوطکن برای تهیه آب گوجهفرنگی استفاده میکنید، میتوانید کمی آب به ترکیب اضافه کنید تا مواد راحتتر در دستگاه مخلوط شوند. آب گوجهفرنگی را از یک صافی یا پارچه نازک عبور دهید تا تفالهها جدا شوند. در نهایت بسته به سلیقه نمک، فلفل سیاه و آبلیمو اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
توصیه میشود که آب گوجهفرنگی را بلافاصله پس از تهیه با اندکی یخ سرو کنید. افزودن ریحان یا نعناع به آب گوجهفرنگی، به نوشیدنی شما طعم خاصی را خواهد داد. در صورت تمایل میتوانید از این چاشنیها هم برای تهیه آب گوجهفرنگی کمک بگیرید.
بهتر است که آب گوجهفرنگی را در حد نیاز تهیه کنید. درصورتیکه مقدار بیشتری از این نوشیدنی را داشتید حتماً آن را در یخچال گذاشته و نهایتاً در عرض ۲ تا ۳ روز مصرف کنید.
آنچه در این قسمت از مجله عالیس با نام تأثیر نوشیدن آب گوجهفرنگی بر کاهش فشارخون بررسی شد، موجب شد که بدانیم آب گوجهفرنگی چه خواصی دارد؟ ارزش غذایی و مقدار کالری آن چقدر است؟ و چگونه آب گوجهفرنگی باعث کاهش فشارخون میشود؟ طرز تهیه آن به چه صورت است و چه کسانی نباید آب گوجهفرنگی بنوشند.
شما میتوانید برای بهرهمندی بیشتر از خواص آب گوجهفرنگی، از آبمیوه تازه و بدون افزودنی این محصول بهعنوان یک پایه برای اسموتیها و نوشیدنیهای دیگر هم استفاده کنید.
چه زمانی باید از آب گوجهفرنگی برای کاهش فشارخون استفاده کرد؟
بهطورکلی، مصرف آب گوجهفرنگی میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای کنترل فشارخون باشد، اما بهعنوان یک درمان جایگزین برای داروهای تجویزی در نظر گرفته نشود. از سوی دیگر در صورت ابتلا به فشارخون بالا، برای گنجاندن آب گوجهفرنگی در رژیم غذایی باید با پزشک خود مشورت کنید و برای کسب نتیجه بهتر توصیه میشود که از آب گوجهفرنگی تازه که بدون افزودنیهای شیمیایی یا نمک است استفاده کنید.
چه کسانی نباید آب گوجهفرنگی بخورند؟
آب گوجهفرنگی برای بسیاری از افراد سالم و مفید است، اما برخی افراد باید این در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند؛ مانند:
چگونه آب گوجهفرنگی خوشمزه تهیه کنیم؟
برای داشتن آب گوجهفرنگی خوشمزه توصیه میشود که به موارد زیر دقت داشته باشید:
نظر خود را بنویسید