مضرات چای سیاه

چای نوشیدنی محبوب در دنیا است و در کشور ما پرطرفدارترین نوشیدنی گرم و کافئین‌دار محسوب می‌شود. تقریبا اکثر ایرانی‌ها روز خود را با نوشیدن یک فنجان چای آغاز می‌کنند. این نوشیدنی خواص بسیاری دارد که قبلا به آنها اشاره کردیم.

اکثر مواد غذایی باید به‌‌ اندازه مصرف شوند تا از فواید آنها بهره‌مند شویم. در مصرف چای نیز اگر زیاده‌روی کنید ممکن است عوارضی برای شما به‌همراه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به مضرات چای سیاه بپردازیم. با ما همراه باشید.

مضرات چای سیاه برای کلیه

مضرات چای سیاه برای کلیه

همانطور که قبلا اشاره شد، فواید چای سیاه بسیار زیاد است. درصورتی‌که به اندازه مصرف شود، عوارض زیادی برای شما نخواهد داشت. اما از آنجایی‌که هر ماده غذایی در کنار فواید خود، مضراتی هم دارد، در اینجا به عوارض مصرف بیش از حد چای بر روی کلیه می‌پردازیم.

کافئین موجود در چای، ادرار‌آور است و ممکن است بدن را دچار کم‌آبی کند. زمانی‌که بدن شما با کم‌آبی مواجه می‌شود، پلاسمای خون غلیظ می‌شود. عملکرد آنزیم‌ها در پلاسمای غلیظ مختل می‌شود و ممکن است مواد زائد در بدن انبار شوند. کافئین موجود در چای سیاه می‌تواند بدین ترتیب، عملکرد کلیه‌ها را مختل کند.

اسید اگزالات موجود در چای سیاه، ممکن است عملکرد سوخت‌وساز بدن را مختل کند. اگر مصرف چای شما زیاد باشد و به همان مقدار آب کافی در روز مصرف نکنید، احتمال دارد اگزالات در کلیه‌ها رسوب کنند و باعث ایجاد سنگ کلیه شوند.

تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد، مصرف مایعات به دفع و جلوگیری از تشکیل این سنگ‌ها کمک می‌کند. اگر چای هم به اندازه مصرف شود، می‌تواند از سنگ کلیه جلوگیری کند.

در صورتی‌که مشکلات کلیوی یا سنگ کلیه دارید، از تاثیر آب معدنی بر دفع سنگ کلیه غافل نشوید.

مضرات چای سیاه برای کبد

مضرات چای سیاه برای کبد

کبد چرب یک بیماری مزمن است و در طولانی‌مدت باعث بروز مشکلات جدی می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد، کبد چرب می‌تواند عمر مفید افراد را کاهش دهد.

آنتی‌اکسیدان موجود در چای سیاه و چای سبز، سوخت‌وساز بدن را بهبود می‌بخشد، بنابراین می‌توانند به فرآیند سم‌زدایی کبد کمک کنند و در درمان کبد چرب موثر باشند.

با این حال، اگر مصرف چای شما زیاد باشد، پلی فنول موجود در آن ممکن است اثر منفی بر کبد داشته باشد و احتمال سرطان کبد را افزایش دهد.

همانطور که اشاره شد، مصرف به‌ اندازه چای سیاه عوارض زیادی ندارد. نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای در روز فوایدی هم به‌ همراه دارد.

اگر کبد چرب دارید می‌توانید چند قطره آبلیمو یا آبغوره به چای خود اضافه کنید. برای آشنایی بیشتر مقاله خواص آبغوره برای کبد چرب را مطالعه کنید.

مضرات چای سیاه برای پوست

مضرات چای سیاه برای پوست

چای سیاه و کمرنگ فواید زیادی برای پوست دارد و به از بین بردن لک و آکنه کمک می‌کند. بسیاری از افراد از چای سیاه به‌عنوان ماسک یا تونر برای پاکسازی پوست استفاده می‌کنند.

نوشیدن مقدار مناسبی از انواع چای گیاهی به افزایش مایعات بدن کمک می‌کند. مایعات فراوان باعث آبرسانی به سطح پوست، حفظ شادابی و شفافیت می‌شود. با این حال، مصرف بیش از اندازه چای سیاه، ممکن است باعث ایجاد لکه‌های تیره بر روی پوست و دندان‌ها شود.

تانن موجود در چای باعث می‌شود بدن، مواد زائد را به‌خوبی دفع نکند. کافئین زیاد نیز باعث از دست رفتن مقدار زیادی آب از بدن می‌شود. بنابراین مصرف زیاد چای و قهوه باعث یبوست می‌شود. یبوست و اختلالات گوارشی نیز مستقیم بر روی سلامت پوست اثر می‌گذارند.

درمورد مضرات چای سیاه برای مو نیز باید گفت، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث خشکی پوست سر و مو شود. مصرف متعادل آن، نه تنها عوارض جدی به‌دنبال ندارد، بلکه به درخشندگی و جلوگیری از ریزش مو نیزکمک می‌کند.

بهترین جایگزین برای چای سیاه، استفاده از دمنوش است. با جایگزینی دمنوش‌ها می‌توانید مصرف چای را کاهش دهید و از خواص گیاهان معطر نیز استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله دمنوش آرامش اعصاب را بخوانید تا بیشتر آشنا شوید.

مضرات چای سیاه برای قلب

مضرات چای سیاه برای قلب

مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای سیاه، چای سبز و قهوه برای افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند، مناسب نیست.

کافئین ضربان قلب را افزایش می‌دهد و باعث تپش قلب می‌شود. این افراد با مصرف زیاد چای یا قهوه ممکن است دچار درد یا سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب شوند.

نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای سیاه یا قهوه در طول روز مجاز است و احتمال کمی وجود دارد که با این مقدار دچار عوارض بالا شوید. با این‌حال، اگر مشکل قلبی دارید حتما در مورد مقدار مصرف چای و قهوه در روز با پزشک مشورت کنید.

به افراد که مشکلات قلبی دارند، پیشنهاد می‌شود مقاله چه آبمیوه‌ای برای قلب مفید است را مطالعه کنند.

عوارض مصرف بیش از اندازه چای سیاه

عوارض مصرف بیش از اندازه چای سیاه

علاوه بر مواردی که در بالا اشاره کردیم، مصرف زیاد چای ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. بروز این عوارض تقریبا نادر است، با این حال توصیه می‌شود از زیاده‌روی در مصرف چای دوری کنید.

کم خونی

کافئین موجود در چای سیاه ممکن است باعث اختلال در جذب آهن غذا شود، به همین دلیل به افرادی که کم‌خونی شدید دارند، پیشنهاد می‌شود که حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذا چای بنوشند.

اضطراب و اختلال خواب

در صورتی‌که شب‌ها پیش از خواب، چای بنوشید ممکن است کافئین آن باعث هوشیاری شود. البته بسیاری از افراد برای شب بیداری و مطالعه در طول شب، از چای و قهوه استفاده می‌کنند اما مصرف زیاد آن در طولانی مدت باعث اضطراب، استرس و اختلال جدی در خواب می‌شود.

سردرد و سرگیجه

نوشیدن چای سیاه یا قهوه در بسیاری از موارد به کاهش سردرد کمک می‌کند. کسانی‌که 5 تا 6 فنجان چای در طول روز چای یا قهوه می‌نوشند، لازم است بدانند احساس سردرد و سرگیجه شدید از عوارض کافئین زیاد است.

علاوه بر همه موارد ذکر شده، مصرف زیاد چای سیاه، چای سبز و قهوه ممکن است باعث بروز تهوع، استفراغ، افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و تنفس، وز وز گوش و تداخل دارویی شود.

کلام آخر

چای، نوشیدنی گرم و محبوب در کشور ماست که بیشتر افراد حداقل یک فنجان چای در روز می‌نوشند. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، چای فواید بسیاری برای بدن دارد که با مصرف متعادل آن می‌توانید از نوشیدن آن بدون نگرانی لذت ببرید.

مضرات چای سیاه

در این مقاله سعی داشتیم که عوارض و مضرات چای را به شما معرفی کنیم. لازم به یادآوری است که این عوارض در پی مصرف بیش از حد به‌وجود می‌آید. اگر بیماری زمینه‌ای خاصی دارید یا دارو مصرف می‌کنید، درباره مصرف کافئین حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول:

عوارض مصرف بیش از اندازه چای سیاه چیست؟

کم‌خونی، اضطراب و اختلال خواب، سردرد و سرگیجه، تهوع، استفراغ، افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و تنفس، وز وز گوش و تداخل دارویی.

مصرف زیاد چای چه مشکلاتی برای قلب به‌وجود می‌آورد؟

ممکن است باعث تپش قلب، درد و سوزش در قلب و قفسه سینه شود.

مصرف بیش از اندازه چای چه ضرری برای کلیه دارد؟

کافئین قهوه باعث افزایش ادرار و کم‌آبی می‌شود. کم‌آبی بدن باعث افزایش غلظت پلاسمای خون و ایجاد اختلال در کلیه می‌شود. همچنین مصرف بیش از حد چای، باعث رسوب اسید اگزالات در کلیه و بروز سنگ کلیه می‌شود.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

امیر ملکی مصرف مداوم چای سیاه خیر نداره همه اینو میدونن ولی چون اعتیاد اوره همه چیش چای سیاه فقط برای تریاکی ها جواب داده
بنرساز مرسی از مقاله کاربردی تون
بنرساز مقالتون عالی بود و نکات مهمی داشت
Mh چای ارگانیک باشه خیلی هم خوبه چای هندی چه کم چه زیاد مضر می‌باشد باتشکر
Sadegh سلام خوردن زیادچای سیاه باعث سرطان کبدمیشه حقیقت داره یانه؟
علی آذری سلام . پشت مصرف چای مافیاست و نمی گذارند ما مضرات آن را بدانیم ولی هر روز چندین نوع نوشیدنی مصنوعی و قنددار و انرژی دار در کارخانه ها تولید و روانه بازار می شوند که عامل سرطان و دیابت هستند، مافیا نیست! من نمیگم چای ضرر داره یانه! ولی بنده در خیلی کتابها خوانده ام که چای سبز سرشار از آنتی اکسیدانت و ضد سرطان است.ولی روزی یک لیاون چای سبز با عسل یا خرماو کشمش خوب است.
مهدی از من میشنوین چای نخورین بیشتر بیماری گوارشی از همین چای سیاه میاد! نه خدایی اگه میخواین سرطان های گوارشی بگیرین چای بخورین! 30 سالمه از 10 سالگی چایی و شیر رو گذاشتم کنار سابقه نداشته یه بار معده یا روده درد بگیرم یعنی اصلا سابقه نداشته که پیش پزشک برم روزی 2 بسته هم سیگار میکشم 300 تا هم شنا سوئدی میرم... چایی یکی از مزخرف ترین و بی خاصیت ترین نوشیدنی های دنیاست که معلوم نیست چطوری کشت و درست میشه!!!
محمد جلوگیری از سکته مغزی
کاهش خطر دیاب
ایجاد آرامش و رهایی از استرس
کمک به کاهش فشار خون از خواص چای سیا
خواص چای سیاه در سیستم ایمنی
افزایش انرژی و عامل شاد
سلامت دهان و دندا
البته 2 تا فنجان در روز
اکبر زهرمارخوبه
فاطمه باحرف شما موافقم. اه های قیم خلیی چای میخورن اما فعالیت بننی اشتن عمرطولانی و سلامت اشتن
اسرا اقا همه ی چای ها بد نیستن که چای پررنگ بده واگه زیاد مصرف بشه چای بده
بهروز چای از بیفایده ترین و بی خاصیت ترین نوشیدنیهاست افسوس و صد افسوس مافیای تجارت قوی که پشتشه نمیذاره مردم واقعیات را بدانند
سارا ما که تمام اقوامون ساکن در شمال هستن همشون چایکار و برنجکارن و همشون هم بالای صد سال رو براحتی رد کردن .
. سلامتی به سبک زندگی آدم داره کم تحرکی باعث بیماری میشه . وگرنه ما الان تو آشناهموم کسی داریم همه چی می خوره ولی چون فعالت بدنی داره الحمدالله تا هیچیش نشده . شعار من همچی بخور به جز غذای ناسالم و تحرک لازم
از دمنوش ها استفاده کنید و سلامتیتان را تضمین کنید
علی معیار به اندازه یا زیاد مصرف کردن چای چقدر هست ؟؟؟؟ از چه مقدار بیشتر مصرف کنیم مضر هست؟؟
نظرات بیشتر
alis