نوشیدنی و مواد غذایی فراوانی در طبیعت یافت میشوند که روند پیری را کند میکنند؛ اما شربت کامبوجا، اکسیر جوانی است. این شربت از نوعی قارچ تهیه میشود که حاصل هم زیستی نوعی گلسنگ با گروهی از باکتریها است. خاستگاه قارچ کامبوجا کشور چین و ژاپن بوده که به دلیل خواص فراوانش موردتوجه افرادی مختلفی در سراسر جهان قرار گرفته است. این شربت به دلیل دارابودن مواد مغذی و ویتامینهای بسیارش، تأثیر به سزایی در سلامت انسان دارد. افراد زیادی هستند که از این شربت استفاده میکنند تا قوای از دست رفته خود را جبران کنند یا انرژی لازم را برای ادامه فعالیت خود را بازیابی کنند. ما در مقالهای از مجله عالیس سعی داریم تا بهعنوان شربت کامبوجا چیست؟ بپردازیم. اگر به دانستن خاصیت، ویژگی، کارایی و طرز تهیه شربت کامبوجا مشتاق هستید، توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ارزش غذایی شربت کامبوجا
کامبوجا سرشار از آنتیبیوتیکها، ویتامینهای گروه B، آنزیمهای مختلف، اسیدلاکتیک، پولی فنولها، اسیدهای آمینه، اسید مالیک و بوتیریک است. از مهمترین مواد مغذی شربت کامبوجا پروبیوتیکهای مهمی مانند گلوکونات، زﯾﮕﻮﺳﺎﮐﺎروﻣﯿﺲ، لاکتوباسیلوس و استوباکتر است. این شربت حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدانهای قوی بوده که خاصیت ضدالتهابی و سمزدایی دارند.
خاصیت و فواید شربت کامبوجا
طیف گستردهای افراد میتوانند از این شربت استفاده کنند. اگر شما هم صاحب یکی از مولفههای زیر هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً تجربه نوشیدن این شربت را کسب کنید:
- افرادی که از بیخوابی یا کمخوابی رنج میبرند.
- اشخاصی که دچار بیماریهای چشمی و بهخصوص آبمروارید هستند.
- مفید برای سلامت روده و معده
- پیشگیری برای عدم ابتلا به سرطان روده و معده
- تقویتکننده قلب و عرقها
- اگر در دسته افراد دیابتی قرار دارید.
- برای تقویت و جلوگیری از ریزش موها
- جوانسازی یا کلاژنسازی پوست
- چربیسوزی و تناسباندام
- رفع خستگیهای زودرس
- تقویت سیستم ایمنی
- سلامت استخوانها
- سمزدایی و پاکسازی بدن
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- کاهنده هورمون استرس
این موارد تنها بخشی از فواید شربت کامبوجا است. اگر به نوشیدنیهای مفید و کمضرر علاقهمند هستید توصیه میکنیم به مقالات طرز تهیه نوشیدنی بدون قند و طرز تهیه نوشیدنی جعفری و لیمو نیز سری بزنید؛ چراکه خاصیتهای مشابهی با شربت کامبوجا دارند.
عوارض احتمالی شربت کامبوجا
بهطورکلی این شربت عارضه خطرناک و مهلکی ندارد؛ اما در برخی افراد احتمال بروز سردرد، بیحالی، اسهال، بیخوابی و واکنشهای پوستی نیز وجود دارد.
چه کسانی نباید از شربت کامبوجا استفاده کنند؟
- افرادی که عفونت شدید دهان و دندان دارند.
- بیمارانی که داروهای خاص مصرف میکنند.
- افرادی که به بیماریهای HIV، سرطان و کلیوی مبتلا هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
- زنان باردار، مادران شیرده و کودکان
- اشخاصی که به کافئین چای یا موارد مشابه حساسیت دارند.
چگونه شربت کامبوجا درست کنیم؟
برای تهیه شربت خانگی کامبوجا باید ۴۵۰ گرم قارچ کامبوجا را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید. سپس این مقدار قارچ را پس از کمی شستوشو با ۵ لیتر آب در ظرف پیرکس بریزید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید. دقت داشته باشید که شعله اجاق به هیچ وجه زیاد نباشد، زیرا طعم نهایی شربت شما مطلوب نخواهد بود.
برای داشتن طعمی شیرین، ۱ لیوان شکر به محتویات ظرف شیشهایتان اضافه کنید. تمام این مراحل باید در کمتر از ۵ دقیقه انجام شود. قارچ و آب بههیچ عنوان نجوشد، همین اندازه که آب گرم شود کافی است. اجازه دهید شربت شما کمی خنک شود.
پس از اینکه حرارت شربت کامبوجا کم شد، شربت را داخل ظرفهای غیرفلزی بریزید و در آن را با پارچهای محکم کنید. اگر شربت کامبوجا را به این روش تهیه کردید باید آن را در یخچال نگهداری کنید و پس از ۳ تا ۴ روز آماده است.
در روشی دیگر برای تهیه شربت کامبوجا باید همین مقدار مواد اولیه را آماده کنید. با این تفاوت که این بار به مقداری چای سبز یا پونه، آویشن، چای کوهی، زیره، نعنا یا هر چای گیاهی دیگری نیز، نیاز داریم.
- یک ظرف شیشهای یا پلاستیکی آماده کنید، آب، شکر و قارچ را داخل ظرف بریزید.
- یک لیوان چای گیاهی موردنظرتان را که از قبل دم کردهاید را پس از کمشدن حرارت آن به محتویات آب، شکر و قارچ اضافه کنید.
- کمی مخلوط کنید و دهانه ظرف را با پارچه بپوشانید.
- به دلیل دارا بودن اکسیژن و انجام فرایند تخمیر بهتر است از درهای فلزی یا پلاستیکی استفاده نفرمایید. تنها روی ظرف را با پارچهای بپوشانید.
- ظرف حاوی شربت کامبوجا را در محیطی تاریک با دمای معمولی قرار دهید. برای مثال در کابینتهای آشپزخانه جایگذاری کنید.
- اگر در تابستان این شربت را تهیه میکنید باید ۹ تا ۱۰ روز زمان دهید تا شربت کامبوجا شما تخمیر شود و به طعم اصلی خود برسد.
- اگر در زمستان شربت کامبوجا را آماده میکنید، این زمان به ۲۰ روز افزایش پیدا میکند.
طعم واقعی شربت کامبوجا ترشوشیرین و گازدار است.
کلام آخر
اکنون که به انتهای این مطلب رسیدیم، دانستیم که شربت کامبوجیا از چه موادی تهیه شده و خاستگاه آن کدام کشور است. همچنین با خاصیت، ارزش غذایی و طرز تهیه شربت کامبوجا خانگی نیز آشنا شدیم. پس از مطالعه مقاله شربت کامبوجیا چیست؟ از مجله عالیس دانستیم که این شربت مناسب چه افرادی است و چه اشخاصی نباید از این شربت استفاده کنند. امیدواریم این مقاله موردتوجه شما قرار بگیرید و اطلاعات شما را دررابطه با شربت کامبوجا افزایش داده باشد. در صورت مفید بودن مطالب بالا، لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
کامبوجا چگونه ماده غذایی است؟
کامبوجا نوعی قارچ است که از هم زیستی نوعی گلسنگ و باکتری ایجاد میشود که خاستگاه آن کشور چین و ژاپن است.
شربت کامبوجا چه خاصیتهایی دارد؟
این شربت بر سلامت قلبوعروق، کبد و کلیه، معده و روده تأثیر مثبتی میگذارد. همچنین باعث شادابی پوست و مو، کندشدن روند پیری، سلامت استخوانها، تقویت سیستم ایمنی، تناسباندام و موارد دیگری نیز میشود.
شربت کامبوجا حاوی چه موادی است؟
شربت کامبوجا را عموماً از قارچ کامبوجا، آب، شکر به همراه چای گیاهی تهیه میکنند.