طبع قهوه چیست؟

اگر بگوییم که بیشتر از 90درصد مردم جهان، نمی‌توانند زندگی را بدون نوشیدنی قهوه تصور کنند، اصلاً دروغ نگفته‌ایم. قهوه، محبوب‌ترین نوشیدنی در سرتاسر دنیاست و روزانه میلیون‌ها لیوان و فنجان، آن هم بیشتر از یک وعده در روز، از آن میل می‌شود. اکثر کسانی که روزانه قهوه میل می‌کنند، اطلاعی از طبیعت آن ندارند و نمی‌دانند که طبع قهوه چیست.

امروز در این مقاله از بلاگ عالیس می‌خواهیم طبع قهوه را در کنار هم بررسی کنیم. در این مقاله خواهیم دید که از نظر طب سنتی، مزاج قهوه چیست و مصلح آن نیز کدام است؟ علاوه‌برآن، طبیعت قهوه را از نظر علم شیمی نیز بررسی خواهیم کرد. در نهایت نیز برای تکمیل مطلب، نگاهی به خواص قهوه خواهیم انداخت. با ما همراه باشید.

طبع قهوه چیست؟

طبع قهوه چیست؟

بگذارید بدون مقدمه‌چینی و حاشیه اضافی، یک‌راست سر اصل مطلب برویم. اگر طب سنتی در زندگی شما جای دارد و همیشه برایتان سوال بوده که طبع قهوه چیست، جواب را می‌توانیم به شکل زیر به شما ارائه دهیم:

طبع قهوه، فارغ از نوع آن، سرد و خشک است. از نظر طب سنتی، نوشیدن قهوه می‌تواند در مزاج شما تغییر ایجاد کند؛ به این معنی که نوشیدن آن می‌تواند خواص ملین داشته باشد و در کنار آن نیز رطوبت بدن شما را خشک کند. باید بدانید که فرقی ندارد چه نوع قهوه‌ای مصرف می‌کنید؛ نژاد دانه‌های قهوه، نوع دم‌کردن و فراوری قهوه به هر شکل که باشد، باز هم طبع آن، سرد و خشک باقی خواهد ماند. برای مثال، قهوه‌ترک، قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو و غیره، همگی طبع‌شان همان است که گفتیم.

در نهایت، باید به این نکته نیز اشاره کنیم که طبع قهوه سبز، یا همان قهوه رست‌نشده، متفاوت از قهوه‌های معمولی است. طبع قهوه سبز، گرم و خشک است. متخصصان توصیه می‌کنند که از مصرف قهوه تازه پرهیز کنیم؛ زیرا مشکلات گوارشی بسیاری را به همراه خواهد داشت. اگر دوست دارید با دیگر نوشیدنی‌هایی که طبع سرد دارند آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله دمنوش با طبع سرد را مطالعه کنید.

مصلح طبع قهوه چیست؟

مصلح طبع قهوه چیست؟

ازآنجایی‌که قهوه، طبعی سرد و خشک دارد، مصرف آن ممکن است در برخی از افراد، موجب بروز برخی از عوارض شود. به‌خصوص افرادی که خود دارای طبعی سرد و خشک هستند، با نوشیدن قهوه ممکن است عوارض آن را بیشتر از هر کس دیگری حس کنند. از جمله عوارضی که قهوه می‌تواند در این افراد ایجاد کند، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اضطراب و یا اختلال در خواب
  • خشکی پوست و یا اگزما
  • یبوست یا هموروئید

متخصصان طب سنتی به افراد توصیه می‌کنند که در چنین مواردی، افراد با افزودن خوراکی‌های دیگر به قهوه، طبع آن را اصلاح‌کرده و سپس با خیال راحت آن را نوش‌جان کنند. برخی از خوراکی‌هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، می‌توانند طبع قهوه را ملایم کرده و از سرد و خشک، آن نسبتاً به گرم و تر نزدیک کنند.

به‌طورکلی هر چیزی که طبع گرم داشته باشد، می‌تواند مصلح طبع قهوه به‌شمار رود. از جمله این افزودنی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زعفران
  • زنجفیل
  • هل
  • گلاب
  • نبات

از دیگر راه‌هایی که می‌توانید به کمک آن طبع قهوه را بعد از نوشیدنش اصلاح کنید، مصرف خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های است که طبع گرم دارند. برای این مورد، به شما توصیه می‌کنیم که سری به مقاله دمنوش با طبع گرم بزنید و آن را بادقت مطالعه فرمایید.

طبیعت قهوه از نظر علم شیمی

علاوه بر طب سنتی، طبیعت قهوه را می‌توان از نظر علم شیمی نیز بررسی کرد. از نظر علم شیمی، قهوه طبیعتی «آلکالاینی» دارد. به‌عبارت‌دیگر، می‌توان گفت که تا حدودی اسیدی است. اگر بخواهیم دقیق‌تر این موضوع را بیان کنیم، باید بگوییم که PH این نوشیدنی، در حدود 5 تا 5.1 است؛ به این معنی که بیشتر ماهیتی خنثی دارد. باید توجه داشته باشید که این میزان از اسیدیته، بسیار کمتر از انواع نوشیدنی‌های گازدار است، پس هیچ جای نگرانی بابت نوشیدنی آن وجود نخواهد داشت.

نگاهی به خواص قهوه

نگاهی به خواص قهوه

اکنون که از طبع قهوه آگاه هستیم و مصلح آن را نیز می‌شناسیم، بد نیست که نگاهی به خواص این نوشیدنی نیز داشته باشیم. چنان که گفتیم، میلیون‌ها نفر در سرتاسر دنیا روزانه حداقل دو وعده قهوه می‌نوشند، پس آگاهی از فواید این نوشیدنی نیز به‌نوعی بر همه واجب است!

از جمله فواید نوشیدن قهوه می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

قهوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است؛ نوشیدن آن می‌تواند رادیکال‌های آزاد در بدن را از بین ببرد و در نتیجه، از ابتلا به انواع سرطان و سایر بیماری‌ها، جلوگیری کند.

نوشیدن قهوه به‌صورت روزانه می‌تواند در افزایش و بهبود عملکرد حافظه کوتاه‌مدت مفید باشد.

این نوشیدنی می‌تواند احتمال ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را تا حد بسیاری کاهش دهد.

نوشیدن قهوه می‌تواند جریان خون در بدن را بهبود ببخشد و در نتیجه آن نیز خطر ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

قهوه در بهبود علائم بیماری‌های کبدی، مثل کبد چرب و یا سیروز، بسیار مؤثر است.

نوشیدن روزانه قهوه می‌تواند در درمان و بهبود بیماری‌هایی چون مرض قند و دیابت نیز مفید باشد.

قهوه متابولیسم بدن ما را افزایش داده و می‌تواند عملکرد ما را در زمان انجام فعالیت‌های فیزیکی، بهبود ببخشد.

قهوه می‌تواند ترشح هورمون‌های دوپامین و سروتونین را افزایش داده، موجب شادی شود و علائم افسردگی را تا حد بسیاری کمتر کند.

و در نهایت، نوشیدنی این نوشیدنی می‌تواند عملکرد مغز را در ابتدای روز بیشتر کرده و خلق‌وخوی افراد را نیز بهبود ببخشد.

مقاله طرز تهیه انواع نوشیدنی گرم با قهوه را حتما بخوانید؛ به‌کارتان می‌آید.

کلام آخر

بسیاری از افراد روزانه قهوه را به شکل‌های گوناگون مصرف می‌کنند؛ اما کمتر کسی هست که از طبع قهوه آگاهی داشته باشد. در این مقاله از بلاگ عالیس، ما طبع این نوشیدنی را در کنار هم بررسی کردیم و دیدیم که قهوه دارای طبعی سرد و خشک است. سپس برای ملایم‌کردن این طبع، راهکارهایی را به شما ارائه دادیم. در نهایت نیز نگاهی به خواص نوشیدن قهوه داشتیم. امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شود و دانش شما را افزایش داده باشد. شما می‌توانید نظرات خود را در بخش کامنت‌ها برای ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

آیا نوشیدن قهوه موجب جوش‌زدن می‌شود؟

خیر. طبع قهوه سرد و خشک است و نوشیدن آن، دخالتی در افزایش جوش‌های بدن شما نخواهد داشت.

آیا قهوه می‌تواند موجب لاغری شود؟

بله. نوشیدن قهوه متابولیسم بدن را افزایش داده و اشتهای کاذب را کاهش می‌دهد. در نتیجه نیز می‌تواند در طولانی‌مدت، موجب لاغری و کاهش وزن شود.

طبع قهوه لاته چیست؟

هر نوع قهوه‌ای که نوش‌جان کنید، طبعی سرد و خشک دارد. با افزودن شیر که خود نیز طبعی سرد دارد، طبع سرد قهوه نیز شدیدتر خواهد شد.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

فاطمه قلی زاده سلام ممنکن از اطلاعات مفیدتون
فرشید پاک نهاد سپاس از شما خلاصه و مفید استفاده کردم
سجاد حسن زاده عالی بود واقعا اطلاعات خوبی کسب کردیم با تشکر
علوی سلام برشما بسیار عالی بود بهره بردم ممنون از لطف شما
نظرات بیشتر
alis