قهوه 70 30 چیست؟ برای پاسخ به این سوال بیایید تا کمی به مفاهیم بنیادی قهوه بازگردیم. همانطور که احتمالا میدانید، اکثریت دانههای قهوه دنیا به ۲ دسته اصلی قهوه عربیکا و قهوه روبوستا تقسیمبندی شده است. البته قهوههای دیگری مانند دان قهوه لیبریکا نیز وجود دارند، اما نه بین مردم عام مشهور هستند و محبوب، و نه از نظر میزان تولید میتوانند با قهوههای عربیکا و روبوستا رقابت کنند. بنابراین 99 درصد فضای رقابتی دنیای قهوه به دو نوع اصلی، یعنی عربیکا و روبوستا اختصاص پیدا کرده است.
به همین دلیل، اکثر مردمی که قهوهخور هستند نیز یا عاشق طعم و ویژگیهای قهوه عربیکا هستند و یا از قهوه روبوستا و جذابیتهای خاص آن لذت میبرند. اما این وسط اگر کسی هم گوشه چشمی به قهوه عربیکا داشته باشد و هم از روبوستا خوشش بیاید چه؟ یا بالعکس، هم از قهوه روبوستا و خواصش دلزده نباشد و هم شیفته قهوه عربیکا باشد؟ به نظر باید راهی وجود داشته باشد که بشود همزمان از هر دو لذت برد، بدون اینکه یک شات جدای عربیکا و یک شات جدای روبوستا نوشید. این راه از بین قهوههای ترکیبی میگذرد.
قهوه ترکیبی چیست؟ قهوهای است که حتی قبل از آسیاب شدن، دانههای روبوستا را با دانههای عربیکا ترکیب دیده است. به این صورت که مقداری از قهوه عربیکا و قهوه روبوستا بنا به سلیقه مشتری با هم ترکیب شده و سپس آسیاب میگردد تا برای طرز تهیه قهوه دلخواه، از آنها استفاده شود. حالا اگر بپرسید که قهوه 70 30 چیست؟ میشود پاسخ داد که قهوه 70 30 دراصل یک نوع از قهوههای ترکیبی به شمار میآید.
با استفاده از قهوه ترکیبی میتوانید علاوه بر اینکه همزمان عطر و بو و طعم قهوه عربیکا و روبوستا را همزمان حس کنید، بلکه از خواص و ویژگیهای قهوه عربیکا و روبوستا هم به صورت همزمان بهره ببرید. پس اگر به قهوههای ترکیبی علاقهمند هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید که ببینیم قهوه 70 30 چیست؟
نمیشود انکار کرد که قهوه ترکیبی یک قهوه فوقالعاده است، زیرا علاوه بر تمام مسائل بالا که گفتیم، میتواند یک تنوع هم به حساب بیاید. اما دلیل پیشنهاد ما درمورد قهوه 70 30 چیست؟ اولا بیایید روشن کنیم که قهوه 70 30 یعنی چه؟ این دو عدد، درصد به کار رفتن دو دانه قهوه عربیکا و قهوه روبوستا را نشان میدهند. حالا شاید بپرسید که کدامیک از اعداد به عربیکا و کدامیک به روبوستا اشاره دارند. باید گفت که هرکدام میتواند به این دو اشاره داشته باشند. یعنی یا ۷۰ درصد را قهوه روبوستا ریخته و ۳۰ درصد دیگر را از عربیکا انتخاب کنیم. یا بالعکس، اکثریت را از عربیکا ریخته و ۳۰ درصد مابقی را به روبوستا اختصاص دهیم.
حالا میدانید چرا نسبت ۷۰ به ۳۰ مهم است؟ به هرحال با هرنسبت معین یا حتی چشمی میشود که این دو نوع قهوه را با همدیگر ترکیب کرد. اما نسبتهای دیگر معمولا به خوبی قهوه 70 30 نخواهند بود. چرا؟ چون فرض کنید اگر این دو قهوه را به صورت 50 50 ترکیب کنیم (که کاری معمول هم هست)، ویژگیهای هردو قهوه به یک میزان در نتیجه نهایی حضور خواهند داشت. پس این مساله میتواند باعث شود که ویژگی قهوهای که ترجیح ماست، به چشم نیاید. ازطرف دیگر 50 50 بودن قهوه ظاهرا حضور یک اندازه هردو قهوه است؛ اما باطنا باعث میشود که ویژگیهای دو قهوه همدیگر را خنثی کنند؛ نه اینکه همدیگر را تکمیل کنند.
اما اگر فاصله درصدی را خیلی زیاد کنیم چه؟ برای مثال قهوه 90 به 10! در این صورت هم باز قهوه ترکیبی خیلی جالبی نخواهیم داشت. زیرا دیگر اصلا خواص و ویژگیهای قهوه دوم به چشم نخواهد آمد. و عملا قهوه 90 به 10 فرق زیادی با قهوه عربیکا 100 یا قهوه روبوستا 100 نخواهد داشت. اما ما دنبال چنین چیزی نیستیم!
خوبی نسبت 70 به 30 در ترکیب دو قهوه این است که یکی از دو قهوه که ترجیح اول ماست، در طعم و بو و ویژگی بر دومی غلبه میکند. اما در عین حال، قهوه دوم نیز به چشم خواهد آمد و بیخودی حضور ندارد. البته ما پیشتر در مطلبی مجزا تحت عنوان بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا به این موضوع پرداختهایم. مطالعه آن مطلب هم خالی از لطف نخواهد بود.
اما حالا بیایید تا سراغ جزئیات بیشتری از اینکه قهوه 70 30 چیست؟ برویم. ما در ادامه، هر دو نوع قهوه 70 30 عربیکا و قهوه 70 30 روبوستا را برایتان مرور خواهیم کرد.
قهوه 70 30 عربیکا همانطور که در بالا توضیح دادیم، قهوهای است که 70 درصدش عربیکا و 30 درصد مابقی روبوستا باشد. این قهوه یکی از طعمهای متعادل و جذاب را در دنیای قهوه دارد که در ادامه به انواع جزئیاتش خواهیم پرداخت.
همانطور که قطعا فهمیدهاید، قهوه 70 30 روبوستا، دقیقا بالعکس قهوه 70 30 عربیکا محسوب میشود؛ هم در ترکیبات و هم در ویژگیها و خواص خود. در ادامه بیشتر به جزئیات قهوه 70 30 روبوستا خواهیم پرداخت.
امیدواریم که از مطالعه مطلب حاضر لذت برده باشید و بعد از فهم اینکه قهوه 70 30 چیست؟ سری هم به قهوههای ترکیبی بزنید. البته قهوه 70 30، تنها یکی از نسبتهای مشهور ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا به شمار میآید. اما شما در هرحال میتوانید که خودتان با بالا و پایین کردن درصد قهوههای عربیکا و روبوستا به درصد مورد علاقه خودتان برسید. انجام این کار در کافه معمول نیست، اما آن را به راحتی میتوانید در خانه انجام دهید. به هرحال هیچکدام از ترکیباتی که در بالا گفتیم، وحی منزل به شمار نمیآیند. پس ذائقه خودتان را درنظر بگیرید و پس از درک اینکه چه جور قهوهای دوست دارید، همان را بنوشید. گوارای وجود!
قهوه میکس چیست؟
میکس یعنی ترکیب؛ بنابراین قهوه میکس، اصطلاحی است که در اکثر کافی شاپها از آن برای توضیح قهوههای ترکیبی استفاده میشود. اما ما در مقاله حاضر برای پاسداشت زبان فارسی از عبارت قهوه ترکیبی استفاده کردیم. قهوههای میکس البته میتواند به ترکیب چند نوع از قهوه عربیکا (از کشورها، مزرعهها و نژادهای مختلف) با همدیگر اشاره داشته باشد. این موضوع درمورد قهوه روبوستا نیز صادق خواهد بود.
قهوه 70 30 روبوستا متداولتر است یا قهوه 70 30 عربیکا؟
این موضوع واقعا قابل سنجش نیست. هر کافی شاپی معمولا چند لاین قهوه دارد. اما قهوه 100 روبوستا بیشتر در تهیه قهوههای فوری کاربرد دارد. بنابراین میشود گفت که اهمیت قهوه 70 30 روبوستا در بهبود طعم، چیزی است که اولویت دارد. اگرچه که بالا بردن کافئین قهوه 100 عربیکا نیز مساله مهمی است.
بادی قهوه چیست؟
بادی قهوه دراصل حسی است که بعد از نوشیدن قهوه به شما دست میدهد. بافت و سنگینی قهوه که روی زبان شما مینشیند و چیزی غیرقابل وصف را ارائه میکند. این یکی از اصطلاحات خاص دنیای قهوه است. ضمنا یکی از دلایل ایجاد قهوههای میکس همین بهبود بادی قهوه است که اشاره کردیم.
نظر خود را بنویسید