قهوه 70 30 چیست؟

قهوه 70 30 چیست؟ برای پاسخ به این سوال بیایید تا کمی به مفاهیم بنیادی قهوه بازگردیم. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، اکثریت دانه‌های قهوه دنیا به ۲ دسته اصلی قهوه عربیکا و قهوه روبوستا تقسیم‌بندی شده است. البته قهوه‌های دیگری مانند دان قهوه لیبریکا نیز وجود دارند، اما نه بین مردم عام مشهور هستند و محبوب، و نه از نظر میزان تولید می‌توانند با قهوه‌های عربیکا و روبوستا رقابت کنند. بنابراین 99 درصد فضای رقابتی دنیای قهوه به دو نوع اصلی، یعنی عربیکا و روبوستا اختصاص پیدا کرده است.

به همین دلیل، اکثر مردمی که قهوه‌خور هستند نیز یا عاشق طعم و ویژگی‌های قهوه عربیکا هستند و یا از قهوه روبوستا و جذابیت‌های خاص آن لذت می‌برند. اما این وسط اگر کسی هم گوشه چشمی به قهوه عربیکا داشته باشد و هم از روبوستا خوشش بیاید چه؟ یا بالعکس، هم از قهوه روبوستا و خواصش دلزده نباشد و هم شیفته قهوه عربیکا باشد؟ به نظر باید راهی وجود داشته باشد که بشود همزمان از هر دو لذت برد، بدون اینکه یک شات جدای عربیکا و یک شات جدای روبوستا نوشید. این راه از بین قهوه‌های ترکیبی می‌گذرد.

قهوه ترکیبی چیست؟ قهوه‌ای است که حتی قبل از آسیاب شدن، دانه‌های روبوستا را با دانه‌های عربیکا ترکیب دیده است. به این صورت که مقداری از قهوه عربیکا و قهوه روبوستا بنا به سلیقه مشتری با هم ترکیب شده و سپس آسیاب می‌گردد تا برای طرز تهیه قهوه دلخواه، از آن‌ها استفاده شود. حالا اگر بپرسید که قهوه 70 30 چیست؟ می‌شود پاسخ داد که قهوه 70 30 دراصل یک نوع از قهوه‌های ترکیبی به شمار می‌آید.

با استفاده از قهوه ترکیبی می‌توانید علاوه بر اینکه همزمان عطر و بو و طعم قهوه عربیکا و روبوستا را همزمان حس کنید، بلکه از خواص و ویژگی‌های قهوه عربیکا و روبوستا هم به صورت همزمان بهره ببرید. پس اگر به قهوه‌های ترکیبی علاقه‌مند هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید که ببینیم قهوه 70 30 چیست؟

چرا ترکیب 70 30؟

چرا ترکیب 70 30؟

نمی‌شود انکار کرد که قهوه ترکیبی یک قهوه فوق‌العاده است، زیرا علاوه بر تمام مسائل بالا که گفتیم، می‌تواند یک تنوع هم به حساب بیاید. اما دلیل پیشنهاد ما درمورد قهوه 70 30 چیست؟ اولا بیایید روشن کنیم که قهوه 70 30 یعنی چه؟ این دو عدد، درصد به کار رفتن دو دانه قهوه عربیکا و قهوه روبوستا را نشان می‌دهند. حالا شاید بپرسید که کدام‌یک از اعداد به عربیکا و کدام‌یک به روبوستا اشاره دارند. باید گفت که هرکدام می‌تواند به این دو اشاره داشته باشند. یعنی یا ۷۰ درصد را قهوه روبوستا ریخته و ۳۰ درصد دیگر را از عربیکا انتخاب کنیم. یا بالعکس، اکثریت را از عربیکا ریخته و ۳۰ درصد مابقی را به روبوستا اختصاص دهیم.

حالا می‌دانید چرا نسبت ۷۰ به ۳۰ مهم است؟ به هرحال با هرنسبت معین یا حتی چشمی می‌شود که این دو نوع قهوه را با همدیگر ترکیب کرد. اما نسبت‌های دیگر معمولا به خوبی قهوه 70 30 نخواهند بود. چرا؟ چون فرض کنید اگر این دو قهوه را به صورت 50 50 ترکیب کنیم (که کاری معمول هم هست)، ویژگی‌های هردو قهوه به یک میزان در نتیجه نهایی حضور خواهند داشت. پس این مساله می‌تواند باعث شود که ویژگی قهوه‌ای که ترجیح ماست، به چشم نیاید. ازطرف دیگر 50 50 بودن قهوه ظاهرا حضور یک اندازه هردو قهوه است؛ اما باطنا باعث می‌شود که ویژگی‌های دو قهوه همدیگر را خنثی کنند؛ نه اینکه همدیگر را تکمیل کنند.

اما اگر فاصله درصدی را خیلی زیاد کنیم چه؟ برای مثال قهوه 90 به 10! در این صورت هم باز قهوه ترکیبی خیلی جالبی نخواهیم داشت. زیرا دیگر اصلا خواص و ویژگی‌های قهوه دوم به چشم نخواهد آمد. و عملا قهوه 90 به 10 فرق زیادی با قهوه عربیکا 100 یا قهوه روبوستا 100 نخواهد داشت. اما ما دنبال چنین چیزی نیستیم!

خوبی نسبت 70 به 30 در ترکیب دو قهوه این است که یکی از دو قهوه که ترجیح اول ماست، در طعم و بو و ویژگی بر دومی غلبه می‌کند. اما در عین حال، قهوه دوم نیز به چشم خواهد آمد و بیخودی حضور ندارد. البته ما پیشتر در مطلبی مجزا تحت عنوان بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا به این موضوع پرداخته‌ایم. مطالعه آن مطلب هم خالی از لطف نخواهد بود.

اما حالا بیایید تا سراغ جزئیات بیشتری از اینکه قهوه 70 30 چیست؟ برویم. ما در ادامه، هر دو نوع قهوه 70 30 عربیکا و قهوه 70 30 روبوستا را برایتان مرور خواهیم کرد.

قهوه 70 30 عربیکا چیست؟

قهوه 70 30 عربیکا چیست؟

قهوه 70 30 عربیکا همان‌طور که در بالا توضیح دادیم، قهوه‌ای است که 70 درصدش عربیکا و 30 درصد مابقی روبوستا باشد. این قهوه یکی از طعم‌های متعادل و جذاب را در دنیای قهوه دارد که در ادامه به انواع جزئیاتش خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های قهوه 70 30 عربیکا

  • قهوه 70 30 عربیکا دارای یک طعم متعادل و بی‌نظیر است. طعم غالبی که درون این قهوه است، یک طعم اسیدی و میوه‌ای است که با تلخی شکلاتی روبوستا ترکیب شده است تا حس همزمان غلتاندن میوه در شکلات را به شما بدهد!
  • قهوه 70 30 عربیکا از نظر کافئین، قهوه متوسطی محسوب می‌شود. به هرحال خود قهوه عربیکا که خالی از کافئین نیست؛ اما در این ترکیب، مقدار کافئینش با افزوده شدن قهوه روبوستا افزایش یافته است. ضمنا اگر درمورد کافئین حساس هستید، مطلب کدام نوع قهوه کافئین کمتری دارد؟ را از دست ندهید.
  • یکی از بهترین ویژگی‌های قهوه 70 30 عربیکا، قیمت آن است. زیرا شما می‌توانید با ارائه پول کمتر، قهوه‌ای را بنوشید که از نظر ویژگی‌ها به قهوه 100 عربیکا بسیار نزدیک است. قیمت قهوه 70 30 عربیکا از قهوه 100 عربیکا ارزان‌تر درخواهد آمد. به خصوص اگر در خانه آن را تهیه کنید.

کاربرد قهوه 70 30 عربیکا

  • قهوه 70 30 برای درست کردن قهوه اسپرسو بسیار مناسب است، زیرا این قهوه هم طعم جذابی به شما خواهد داد و هم کرما (خامه قهوه) مناسبی ایجاد می‌کند. البته اگر راجع به کرما چیزی نمی‌دانید، بهتر است که حداقل یک بار مطلب چگونه قهوه را فوم دار کنیم؟ را مطالعه کنید.
  • قهوه فرانسه یا فرنچ پرس، نوشیدنی دیگری است که می‌شود با قهوه 70 30 درست کرد. زیرا تعادل و ملایمت طعم قهوه فرانسه چیزی است که بسیار با قهوه 70 30 و ویژگی‌های آن جور درمی‌آید.
  • موکاپات نیز گزینه مناسبی است تا از قهوه 70 30 در خانه بهره ببرید. به خصوص قهوه 70 30 در موکاپات به طعم و غلظت بهتری هم خواهد رسید.

مزایا و معایب قهوه 70 30 عربیکا

  • طعم مناسب و ایده‌آل در عین قیمت بهبودیافته، مهم‌ترین ویژگی است که قهوه 70 30 عربیکا دارد. این قهوه در کنار طعم و عطر و خصائص خوبی که قهوه عربیکا دارد، کافئین قهوه روبوستا را نیز به ارث برده است. بنابراین اگر ترجیح‌تان قهوه عربیکا است، اما دوست دارید که کافئین بیشتری از قهوه 100 عربیکا گیرتان بیاید، باید قهوه 70 30 عربیکا را انتخاب کنید.
  • اسیدیته و طعم میوه‌ای قهوه 70 30 عربیکا، پایین‌تر از حدی است که در قهوه 100 عربیکا تجربه می‌کنید. بنابراین اگر تمام عمر به قهوه 100 عربیکا خو گرفته باشید، ممکن است که کمی این موضوع توی ذوق‌تان بخورد و نتوانید طعم تلخ‌تر این قهوه را به قهوه همیشگی خودتان ترجیح بدهید. برای فهم خواصی که در این ترکیب به قهوه 100 عربیکا اضافه می‌شود، باید مطلب قهوه روبوستا چیست؟ را مطالعه کنید.

قهوه 70 30 روبوستا چیست؟

قهوه 70 30 روبوستا چیست؟

همان‌طور که قطعا فهمیده‌اید، قهوه 70 30 روبوستا، دقیقا بالعکس قهوه 70 30 عربیکا محسوب می‌شود؛ هم در ترکیبات و هم در ویژگی‌ها و خواص خود. در ادامه بیشتر به جزئیات قهوه 70 30 روبوستا خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های قهوه 70 30 روبوستا

  • قهوه 70 30 روبوستا طعم بسیار قوی در خود دارد. این طعم شامل مزه‌ای خاکی و تلخ است که از گسی دانه‌های قهوه روبوستا بیرون می‌آید. البته اگر دوست دارید که بیشتر راجع به دانه‌های قهوه اطلاعات پیدا کنید، می‌توانید مطلب دانه قهوه چیست؟ همه چیز راجع به دانه قهوه را مطالعه کنید. اما درکل قهوه 70 30 روبوستا طعمی تلخ و قوی است که با رایحه و عطر و طعم میوه‌ای عربیکا کمی ملایم شده است.
  • قهوه 70 30 روبوستا از نظر کافئین هم سهم بسیار بالایی دارد؛ البته طبیعی است که به قهوه 100 روبوستا نخواهد رسید، زیرا معمولا کافئین قهوه عربیکا کمتر از روبوستا است. پس این قهوه برای افرادی که کافئین بالا، اما نه در حد کافئین انفجاری قهوه 100 روبوستا می‌خواهند، مناسب است.
  • قهوه 70 30 روبوستا از نظر قیمتی، کمی گران‌تر از قهوه 100 روبوستا به حساب می‌آید، زیرا از قهوه عربیکا که معمولا گران‌تر است در ترکیبش استفاده شده است. اما با توجه به خواصی که عربیکا به این قهوه اضافه می‌کند، این افزایش قیمت اندک به صرفه به نظر خواهد رسید.

کاربرد قهوه 70 30 روبوستا

  • قهوه 70 30 روبوستا برای دم کردن و تهیه قهوه دمی خانگی خیلی مناسب است، زیرا قلق خاصی ندارد و به خوبی می‌شود با آن کار کرد. البته ما پیشتر در مطلبی مجزا تحت عنوان تفاوت قهوه دمی با اسپرسو به این نوع نوشیدنی جذاب پرداخته بودیم.
  • قهوه 70 30 روبوستا با طعم قوی‌ای که دارد، مناسب تهیه نوشیدنی‌هایی است که با مواد دیگر ترکیب می‌شوند؛ برای مثال قهوه آمریکانو یا قهوه لاته، زیرا بعد از ترکیب مواد افزودنی نیز ته‌مزه قهوه در نوشیدنی وجود خواهد داشت و به سادگی از بین نمی‌رود. مساله‌ای که کاربرد روبوستا در نوشیدنی طعم‌دار را نشان می‌دهد.

مزایا و معایب قهوه 70 30 روبوستا

  • قهوه 70 30 روبوستا مناسب شروع یک روز کاری است. همچنین برای خستگی در کردن هم مناسب است. به خصوص اگر دوست دارید که انرژی بالایی با نوشیدن قهوه کسب کنید، اما همزمان قهوه خوش‌رایحه‌ای نیز نوشیده باشید، باید قهوه 70 30 روبوستا را در فهرست نوشیدنی‌های خود قرار دهید.
  • برای افرادی که قهوه 100 روبوستا می‌نوشند و به تلخی صرف عادت کرده‌اند، ممکن است که در اوایل کار، نوشیدن قهوه 70 30 روبوستا و اسیدیته‌ای که باعث ته‌مزه ترشی می‌شود، کمی دلچسب نباشد. برای فهمیدن خواصی که در این ترکیب به قهوه 100 روبوستا اضافه می‌شود، باید مطلب قهوه عربیکا چیست؟ را مطالعه کنید.

کلام آخر

امیدواریم که از مطالعه مطلب حاضر لذت برده باشید و بعد از فهم اینکه قهوه 70 30 چیست؟ سری هم به قهوه‌های ترکیبی بزنید. البته قهوه 70 30، تنها یکی از نسبت‌های مشهور ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا به شمار می‌آید. اما شما در هرحال می‌توانید که خودتان با بالا و پایین کردن درصد قهوه‌های عربیکا و روبوستا به درصد مورد علاقه خودتان برسید. انجام این کار در کافه معمول نیست، اما آن را به راحتی می‌توانید در خانه انجام دهید. به هرحال هیچ‌کدام از ترکیباتی که در بالا گفتیم، وحی منزل به شمار نمی‌آیند. پس ذائقه خودتان را درنظر بگیرید و پس از درک اینکه چه جور قهوه‌ای دوست دارید، همان را بنوشید. گوارای وجود!

سوالات متداول

قهوه میکس چیست؟

میکس یعنی ترکیب؛ بنابراین قهوه میکس، اصطلاحی است که در اکثر کافی شاپ‌ها از آن برای توضیح قهوه‌های ترکیبی استفاده می‌شود. اما ما در مقاله حاضر برای پاسداشت زبان فارسی از عبارت قهوه ترکیبی استفاده کردیم. قهوه‌های میکس البته می‌تواند به ترکیب چند نوع از قهوه عربیکا (از کشورها، مزرعه‌ها و نژادهای مختلف) با همدیگر اشاره داشته باشد. این موضوع درمورد قهوه روبوستا نیز صادق خواهد بود.

قهوه 70 30 روبوستا متداول‌تر است یا قهوه 70 30 عربیکا؟

این موضوع واقعا قابل سنجش نیست. هر کافی شاپی معمولا چند لاین قهوه دارد. اما قهوه 100 روبوستا بیشتر در تهیه قهوه‌های فوری کاربرد دارد. بنابراین می‌شود گفت که اهمیت قهوه 70 30 روبوستا در بهبود طعم، چیزی است که اولویت دارد. اگرچه که بالا بردن کافئین قهوه 100 عربیکا نیز مساله مهمی است.

بادی قهوه چیست؟

بادی قهوه دراصل حسی است که بعد از نوشیدن قهوه به شما دست می‌دهد. بافت و سنگینی قهوه که روی زبان شما می‌نشیند و چیزی غیرقابل وصف را ارائه می‌کند. این یکی از اصطلاحات خاص دنیای قهوه است. ضمنا یکی از دلایل ایجاد قهوه‌های میکس همین بهبود بادی قهوه است که اشاره کردیم.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis