نوشیدنی مالت با ماء‌الشعیر چه فرقی دارد؟

نوشیدنی‌های مالت و ماءالشعیر در سال‌های اخیر مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند. افراد این نوشیدنی را برای رفع عطش در یک روز گرم تابستانی، به ‌همراه غذا و یا در میهمانی‌های خود استفاده می‌کنند. طعم بی‌نظیر و فواید زیاد ماءالشعیر، باعث می‌شود بسیاری از مردم آن را به نوشابه ترجیح دهند.

جالب است بدانید نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر با هم تفاوت‌هایی دارند که در این مقاله قصد داریم درباره‎ی آنها صحبت کنیم. همراه ما باشید.

تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر

مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر مالت

مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی مالت عبارتند از جو، رازک و آب هستند و در زمان تولید از مواد دیگری همانند ذرت، برنج، دکستروز و … استفاده می‌شود.

ماء‌الشعیر از جو، رازک، مخمر و آب تشکیل شده است که به کمک دستگاه‌های مخصوص، تخمیر می‌شوند.

در مرحله‌ی تخمیر حباب‌هایی از الکل ایجاد می‌شوند که از طریق حرارت، الکل ایجاد شده را برای رسیدن به ماءالشعیر بدون الکل تبخیر می‌کنند.

در نظر داشته باشید که فرآیند تخمیر برای تولید نوشیدنی مالت با ماء‌الشعیر متفاوت است. در واقع برای تهیه‌ی هر دو نوشیدنی از مخمر استفاده می‌شود. تفاوت اصلی بین ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت، نوع مخمری است که به‌کار می‌رود. به‌همین دلیل از لحاظ طعم، ماء‌الشعیر نسبت به نوشیدنی مالت تلخ‌تر است.

دانه‌های ذرت شیرین‌شده، برنج و دکستروز به نوشیدنی مالت طعم شیرینی می‌دهند، اما نوشیدنی مالت به‌اندازه نوشابه شیرین نیست. قند موجود در نوشیدنی مالت کاملا طبیعی است. بنابراین مضرات نوشابه از ماءالشعیر بیشتر است.

در صورت تمایل می‌‎توانید مقاله‎ی ماءالشعیر مالت را مطالعه کنید.

خواص مهم ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت

خواص مهم ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت

ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت تقریبا خواص یکسانی دارند که ما مهم‌ترین آن‌ها را برای شما ذکر می‌کنیم.

  • رفع خستگی
  • کمک به رشد سلول‌های مغزی در کودکان
  • دفع رسوبات کلیه و جلو‌گیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی و ادراری
  • ضد عفونی کردن روده
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت
  • بهبودی سلامت قلب
  • کاهش فشارخون
  • محافظت از مغز
  • کاهش خطر ابتلا به سنگ صفرا
  • افزایش شیردهی در مادران
  • کمک به حفظ سلامت مو

شما می‌توانید با خواندن مقاله‌ی فواید ماءالشعیر برای مو از اهمیت مصرف ماء‌الشعیر برای سلامت مو بیشتر بدانید.

با توجه به خواص ماء‌الشعیر مصرف آن به جای نوشابه‌های گازدار به حفظ سلامت شما کمک می‌کند.

میزان مناسب مصرف ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت

میزان مناسب مصرف ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت

میزان مناسب مصرف ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت به برنامه غذایی شما بستگی دارد. از آنجاکه بدن به اندازه کافی سبوس و ویتامین لازم را با مصرف غلات دریافت نمی‌‌کند، ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت می‌توانند این نیاز بدن را تأمین کنند. مصرف این نوشیدنی‌ها حداقل یک‌بار در روز توصیه می‌شود.

البته ماءالشعیر و نوشیدنی مالت نسبتا کالری بالایی دارند و افرادی که اضافه وزن دارند، لازم است مصرف آنها را محدود کنند.

علاوه بر این، افرادی که دیابت حاد دارند، با مصرف بیش از حد ماء‌الشعیر یا نوشیدنی مالت دچار مشکل می‌شوند.

توجه داشته باشید که بخشی از گاز موجود در ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت به فرآیند تخمیر مربوط می‌شود و بخش دیگری از آن توسط کارخانه‌های صنعتی به‌صورت گاز  CO2به ماء‌الشعیر اضافه می‌شوند.
چنان‌چه میزان اسید فسفریک به کار رفته در ماء‌الشعیر یا نوشیدنی مالت زیاد باشد، عوارضی چون پوکی استخوان را به‌‌دنبال خواهد داشت.

بنابراین اگر جزو افرادی هستید که بیش از حد ماء‌الشعیر یا نوشیدنی مالت مصرف می‌کنید، ممکن است کلسیم بدنتان کاهش یابد و باعث بروز مشکلات استخوانی ‌شود.

خوشبختانه ماءالشعیر باکیفیت و تایید‌شده از سوی سازمان غذا و دارو در کشور ما تولید می‌شود. علاقمندان به نوشیدنی مالت و ماءالشعیر می‌توانند با خیال راحت ماءالشعیرهای عالیس را تهیه کنند.

کلام آخر

تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر

همانطور‌که اشاره کردیم نوشیدنی‌ مالت با ماء‌الشعیر در روش تخمیر تفاوت دارند. در این مقاله ما به‌طور کامل به تفاوت نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر پرداختیم. همچنین شما را با مهمترین خواص ماءالشعیر و میزان مناسب مصرف آن در روز آشنا کردیم.

سوالات متدول:

تفاوت اصلی بین ماء‌الشعیر و نوشیدنی مالت چیست؟

تفاوت اصلی در نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است.

خواص نوشیدنی مالت و ماء‌الشعیر چیست؟

رفع خستگی، رشد سلول‌های مغزی کودکان، دفع رسوبات کلیه و جلو‌گیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی و ادراری، ضدعفونی روده، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بهبود سلامت قلب و کاهش فشارخون.

نوشیدنی مالت از چه موادی تهیه می‎شود؟

جو، رازک و آب مواد اصلی تشکیل‌دهنده‎ی نوشیدنی مالت هستند. در زمان تولید از مواد دیگری همانند ذرت، برنج و دکستروز نیز استفاده می‌شود.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis