عرقیات گیاهی انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها به کاهش عوارض و بهبودی بیماریها کمک بسیاری میکنند.
برای آنکه بدانید چه عرقی، برای چه زمانی مناسب است، باید شناخت کاملی از نحوه مصرف عرقیات و فواید آنها داشته باشید.
عرقیات گیاهی بر اساس نوع درمان آنها، دارای طبع سرد و گرم هستند. در این مقاله قصد داریم درباره انواع عرقیات با طبع سرد صحبت کنیم.
عرقیات گیاهی با طبع سرد، فواید گوناگونی دارند و از مهمترین آنها میتوان به کاهش وزن، کاهش غلظت خون، کاهش قند خون، آرامش اعصاب، تقویت معده، تقویت قلب و کبد، دفع کرم و انگل، تصفیهکننده کبد و معده و تعدیل خواب اشاره کرد.
عرقیات گیاهی با طبع سرد انواع گوناگونی دارند؛ از جمله عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک، عرق شاهتره، عرق خارشتر، عرق برق زیتون، عرق خیار، عرق چنار و … .
هر یک از این عرقیات روش مصرف مشخصی دارند و برای بهبود بیماریهای خاصی مفید هستند. در ادامه به معرفی انواع عرقیات با طبع سرد میپردازیم.
عرق برگ زیتون، به پایین آمدن فشارخون، کاهش قند خون، رفع تب شدید، پاکسازی کبد، کاهش درد بدن و تقویت حافظه کمک میکند.
روش مصرف عرق برگ زیتون
بهتر است عرق برگ زیتون را در طول روز، دو بار بخورید. پیش از مصرف، عرق برگ زیتون را با آب سرد مخلوط کنید.
عرق بید جزو عرقهای محبوب برای رفع تبهای شدید است. این عرق به رفع بیخوابی کمک بسیاری میکند و اشتهاآور است. عرق بید برای تسکین درد، کاهش سر درد، رفع آفت دهان، رفع بیخوابی و تقویت اعصاب مفید است.
روش مصرف عرق بید
این عرق را باید به صورت غلیظ مصرف کنید. در طول روز، نصف لیوان از این عرق را بنوشید. افرادی که دیابت دارند یا آسپرین مصرف میکنند، باید از مصرف این عرق پیشگیری کنند.
عرق برگ چنار برای رفع اختلالات حنجره، رفع تنگی نفس، رفع بیماریهای عصبی، کاهش حرارت و کاهش درد سینه بسیار مفید است.
اگر دچار تنگی نفس میشوید، خوردن این عرق به بهبودی شما کمک میکند. اگر لاغر هستید و دنبال راهی برای چاق شدن هستید، این عرق به چاق شدن شما کمک میکند.
روش مصرف عرق برگ چنار
عرق برگ چنار را باید در طول روز به اندازه 2 فنجان، بهصورت غلیظ مصرف کرد.
چهار عرق سرد خواص مفید بسیاری دارد. از مهمترین آن میتوان به تقویت سیستم گوارش بدن، کاهش چربی، کاهش قند خون، تصفیه خون، پاکسازی کبد و کلیه و سمزدایی بدن اشاره کرد.
اگر تمایل دارید که با عرقیات گیاهی که برای معده مفید هستند، آشنا شوید، مقالهی عرقیات گیاهی برای معده را بخوانید.
روش مصرف چهار عرق سرد
بعد از صرف غذا، یک فنجان از این عرق را با آب سرد میل کنید.
عرق خیار بسیار خنککننده است و مصرف آن برای افرادی که حرارت بدنی آنها بسیار بالا است و معمولا احساس خفگی دارند، پیشنهاد میشود. مصرف عرق خیار برای دفع سنگ کلیه بسیار مفید است و به کاهش قند خون کمک میکند.
روش مصرف عرق خیار
بهتر است عرق خیار، قبل از غذا به اندازه نصف لیوان مصرف شود.
اگر بدانید که عرق ریواس تا چه اندازه به سلامت دندان کمک میکند، آن را به برنامه نوشیدنی خود اضافه میکنید. همچنین عرق ریواس اشتهاآور و چاقکننده است. اگر یبوست دارید و از شدت آن، دچار مثانه درد میشوید، خوردن عرق ریواس را جدی بگیرید.
روش مصرف عرق ریواس
بعد از هر وعده غذا، یک فنجان از عرق ریواس بخورید.
عرق شاهتره، سرشار از سدیم و کلسیم است و برای رفع بیماریهای پوستی بسیار مفید است و عفونتهای پوستی، حساسیتهای پوستی و قارچهای پوستی را رفع میکند. همچنین این عرق نشاطآور است و به کاهش غلظت خون کمک میکند.
روش مصرف عرق شاهتره
عرق شاهتره را باید بعد از هر وعده غذایی، به اندازه یک لیوان با آب سرد بخورید.
عرق کاسنی به زیبایی و شفافیت پوست صورت کمک و بوی بد عرق را رفع میکند.
همچنین عرق کاسنی برای تقویت سیستم گوارش مفید است و به تنظیم کلسترول خون کمک میکند. این عرق ادرارآور است و یبوست را رفع میکند. اگر به دنبال یک عرق گیاهی هستید که سموم را از بدن شما دفع کند، عرق کاسنی را به شما پیشنهاد میدهیم. همچنین عرق کاسنی، بیماریهای پوستی را از بدن شما دور میکند.
در ادامه میتوانید مقالهی عرق چهل گیاه برای رفلاکس معده را بخوانید.
روش مصرف عرق کاسنی
هر روز دو فنجان عرق کاسنی بخورید.
عرق کیالک برای تصفیه خون، افزایش کلسترول خون، درمان بیماریهای عصبی، بهبود بیماریهای قلبی، کاهش استرس و رفع ناراحتیهای تناسلی بسیار مفید است.
روش مصرف عرق کیالک
بهتر است عرق کیالک را قبل از غذا بخورید. خوردن 1 تا 1/5 فنجان، در طول روز کافی است.
عرق گشنیز برای افرادی که نفخ میکنند و بیماریهای رودهای دارند، مفید است.
اگر میخواهید با نوشیدنیهایی آشنا شوید که برای نفخ معده مفید هستند، مقالهی بهترین نوشیدنی برای نفخ معده را بخوانید.
روش مصرف عرق گشنیز
شما باید در طول روز یک فنجان از این نوشیدنی را بعد از غذا میل کنید.
عرق گل ختمی به رفع التهاب مثانه کمک بسیاری میکند و در بهبود آسم، رفع سینه درد و نرم شدن پوست تاثیر بسیاری دارد.
در ادامه پیشنهاد میکنیم که مقالهی خواص عرق بیدمشک را مطالعه کنید.
روش مصرف عرق گل ختمی
عرق گل ختمی را حتما باید بعد از غذا بخورید. خوردن یک فنجان از این عرق با آب سرد در طول روز کافی است.
عرق مورد به تقویت معده کمک میکند و در بهبود اسهال، رفع سرفه، بهبود بواسیر، بهبود سرماخوردگی و رفع سردرد تاثیر زیادی دارد. همچنین افرادی که موهای ضعیف و ریزش موی زیادی دارند، خوردن عرق مورد برای آنها بسیار مفید است.
روش مصرف عرق مورد
روزانه دو فنجان از این عرق را بخورید.
عرق نیلوفر برای آرامش اعصاب، رفع افسردگی، بهبود سرماخوردگی و تقویت قلب بسیار مفید است و حرارت بدن را به حداقل میرساند. همچنین عرق نیلوفر به شادابی پوست کمک میکند.
اگر دچار افسردگی هستید، به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله عرقیات گیاهی ضد افسردگی سر بزنید.
روش مصرف عرق نیلوفر
اگر جزو افرادی هستید که پوست حساسی دارید و مدام دچار خارش پوست میشوید، خوردن عرق نیلوفر به صورت ناشتا، به مدت چند روز به بهبودی شما کمک میکند.
عرق همیشه بهار فواید بسیاری دارد. از مهمترین آن میتوان به رفع زردی و کاهش فشارخون و تصفیه خون اشاره کرد. خوب است بدانید که نام دیگر این عرق، رزگل است.
روش مصرف عرق همیشه بهار
خوردن 3 فنجان از عرق همیشه بهار در طول روز مناسب است.
عرق خارشتر در کاهش سوزش مجاری ادرار، رفع عفونتهای ادراری، رفع سرفه، دفع سنگ کلیه، حفظ سلامت مثانه، حفظ سلامت کبد، تصفیه خون بدن و رفع تب و لرز تاثیر بسیاری دارد و امروزه مصرف آن بسیار رایج است.
روش مصرف عرق خارشتر
عرق خارشتر را باید روزانه به اندازه یک فنجان بخورید. بهتر است این عرق را با آب ترکیب و بعد از غذا میل کنید.
عرق ختمی در بهبود بیماریهای ریوی، بهبود گرفتگی گلو، رفع بواسیر، رفع عفونت روده، رفع جوشهای صورت و رفع التهابات سینه بسیار مفید است. همچنین اگر جزو افرادی هستید که عادت ماهانه نامنظمی دارید، خوردن عرق ختمی را به شما توصیه میکنیم.
روش مصرف عرق ختمی
مصرف یک فنجان از این عرق در طول روز بسیار مناسب است.
همانطور که خواندید عرقیاتی که طبع سردی دارند، انواع مختلفی دارند. هر یک از این عرقیات فواید بسیاری دارند و سلامت بدن شما را تامین میکنند.
اگر به گیاهان دارویی علاقه دارید، به شما پیشنهاد میدهیم که با شناختی که از خود دارید، از این عرقها تهیه کنید و از خواص آنها بهرهمند شوید.
البته اگر بیماری خاصی دارید، پیش از مصرف عرقیات گیاهی، با پزشک مربوطه مشورت و از مصرف بیش از حد این عرقیات پیشگیری کنید.
مصرف بیش از حد عرقیات گیاهی، عوارض بسیاری به دنبال دارد؛ از جمله اضافه وزن و کمخونی، افزایش قند خون و … . بنابراین برای خود، برنامه نوشیدنی تهیه کنید و طبق روش مصرفی که ارائه دادیم، از این عرقیات گیاهی استفاده کنید.
عرقیات گیاهی با طبع سرد چه فوایدی دارند؟
کاهش وزن، کاهش غلظت خون، کاهش قند خون، آرامش اعصاب، تقویت معده، تقویت قلب و کبد، دفع کرم و انگل، تصفیه کبد و معده و تعدیل خواب از جمله فواید مهم عرقیات گیاهی با طبع سرد هستند.
عرق کاسنی چه فوایدی دارد؟
عرق کاسنی به زیبایی و شفافیت پوست صورت کمک و بوی بد عرق را رفع میکند.
عرقیات گیاهی مفید برای دفع سنگ کدامند؟
عرق کاسنی، عرق خیار و عرق خارشتری به علت آنکه ادرارآور هستند، برای دفع سنگهای کلیه مفید هستند.