یخ در بهشت از آن نوشیدنیهای خوشمزه و محبوبی است که در گرمای سخت و طاقتفرسای تابستان میتواند آبی روی آتش باشد! یک نکته جالب این است که اگر اسم یخ در بهشت را در اینترنت جستوجو کنید، احتمالاً به جز یک نوشیدنی خوشمزه، به یک نوع شیرینی سنتی خوشمزه که با آرد برنج و نشاسته درست میشود هم خواهید رسید. اما امروز ما قرار است در این مطلب درباره نوشیدنی یخ در بهشت و طرز تهیه آن صحبت کنیم. همراه ما باشید.
تابستان همیشه با روزهای گرم و داغی در ذهن زنده میشود که هیچچیزی بهاندازه یک نوشیدنی خوشمزه و خنک نمیتواند این عطش و گرما را کم کند. چایهای میوهای، بستنی، مواد غذایی که طبع خنکی دارند و هر چیزی که میتوان انتخاب خوبی برای کمکردن گرمای بدن در روزهای گرم باشد، احتمالاً بهترین انتخاب است. خوشبختانه تنوع این نوشیدنیها هم آنقدر زیاد است که هیچکسی را ناراضی نمیکند. یخ در بهشت هم یکی از محبوبترینهاست. مطمئناً شما هم بخشی از خاطرات کودکیتان با نوشیدن یخ در بهشتهایی که تابستان در کنار دوستانتان میل میکردید، گذشته است. وقتی که از بازیهای پر شروشور کودکی کنار دوستان و بچههای فامیل فارغ میشدید و به سمت یک لیوان یخ در بهشت، نوشمک یا بستنی خوشمزه میدویدید. یخ در بهشت برای خیلیها فقط یک نوشیدنی ساده نیست، یادآوری قشنگترین و خالصانهترین خاطرات کودکی هم است.
شاید شنیدن اسم یخ در بهشت کمی عجیب و جالب باشد! اگر قرار باشد توجیه ساده و مشخصی برای اسم این نوشیدنی آورد، همان تعبیری است که نوشیدن آن میتواند ما را به بهشتی در دل تابستان ببرد، اما این اسمی نیست که در همه کشورها آن را بشناسند. حتی نوع یخ در بهشتهایی که در کشورهای مختلف درست میشود هم متفاوت است. اساس همه این نوشیدنیها، یک نوشیدنی سرد و یخی است، اما در بعضی از کشورها این نوشیدنی را با تکههای خرد شده یخ و شربتهای میوهای درست میکنند و بعضی دیگر آن را به اسم فراپه میشناسند. در فرهنگ غذایی ما هم یخ در بهشت با فراپه و تکههای خردشده یخ کمی تفاوت دارد. به همین دلیل هیچ دستورالعمل واحدی برای یخ در بهشت، فراپه یا مخروطهای یخی نمیتوان گفت. در یونان ممکن است یک قهوه شیرین را تکان دهند تا کف کند و روی آن تکههای یخ بریزند، در فرانسه ممکن است قهوه، بستنی و یخ را با هم مخلوط کنند و در آمریکا قهوه مخلوط با شیر، شکر و یخ که روی آن خامه زدهشده گذاشته میشود را بهعنوان یخ در بهشت یا فراپه میشناسند. در ایران هم یخ در بهشت مدلهای مختلفی دارد.
بعضیها حتی یخ در بهشت را با اسموتی یکی میدانند، اما خب با وجود شباهتهایی که دارند، کاملاً شبیه هم نیستند. به این دلیل که در یخ در بهشت از شیر یا شکر استفاده میشود اما این مواد یکی از اصلیترین مواد اسموتی هستند.
اگر طرفدار قهوه هستید و نوشیدنیهای خنک را ترجیح میدهید، مطمئناً فراپه یکی از نوشیدنیهای محبوب شماست. مقاله طرز تهیه فراپه قهوه را در عالیس بخوانید.
شمال، جنوب، شرق، غرب، هرجا که باشید ردپایی از یخ در بهشت را در نوشیدنیهای محلی ایران میتوان پیدا کرد. تابستانهای گرم و سوزان جنوب با سرما و خنکی آلاسکاهای خانگی و محلی خنک میشود و اسکمو جزو بهترین نوشیدنی محلی شمال است که در گیلان و دیگر شهرهای شمالی پیدا میشود. همه این نوشیدنیها همخانوادههایی از یخ در بهشت هستند، اما تفاوتهای مختلفی دارند. تفاوتهایی مثل نوع و سبک درستکردنشان، طعمهایشان و مدل سروکردنشان جزو تفاوتهای اصلی است.
همه این تنوعها و مدلهای مختلف را که کنار بگذاریم، یخ در بهشتهایی که در مغازهها و شهرهای مختلف دیده میشوند، کمی سادهتر از یخ در بهشتهای سنتی مثل اسکمو و آلاسکا هستند. طرز تهیه یخ در بهشت بدون میوه با یخ در بهشتهای میوهدار تقریباً یکسان است و فقط با چند مواد اولیه میتوانید یک نوشیدنی خوشمزه تابستانی برای کودکانتان یا مهمانیهایتان درست کنید. حتی اگر روزی رسید که خسته و گرمازده از سرکار برگشتید و دلتان فقط یک نوشیدنی خنک میخواست، یخ در بهشت را اصلاً فراموش نکنید.
نوشیدنیهای محبوب شمالی را میشناسید؟ برای اطلاعات بیشتر به مقاله نوشیدنی محلی گیلان سر بزنید.
طرز تهیه یخ در بهشت بسیار سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنید. فقط به یک میوه محبوب یا شربت میوه و کمی صبر نیاز دارید. در ادامه طرز تهیه یخ در بهشتهای میوهای مختلف را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای درستکردن یخ در بهشت آلبالویی به شرح زیر است:
برای درستکردن یخ در بهشت آلبالویی یک قابلمه انتخاب کنید و شربت آلبالو، آبلیمو و وانیل را با هم مخلوط کنید و درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی اجاقگاز با حرارت متوسط قرار دهید و مخلوط کنید. دقت داشته باشید که با سرعت کمی مواد را هم بزنید و اجازه دهید مواد بهمرور با هم ترکیب شوند و به دمای جوش برسند. بعد از حل شدن شکر و یکدست شدن مواد، حرارت را کم کنید و چند دقیقه کوتاه دیگر اجازه دهید تا مواد بهآرامی بجوشند. بعدازاین مرحله، اجاق را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. مهم است که مواد در هوای اتاق خنک شوند و به ناگهان شوکی به آن وارد نکنید. بعد از خنک شدن قابلمه، مواد را داخل یک ظرف فلزی کمعمق بریزید و به مدت 3 ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزند. بعد از 3 ساعت وقت آن رسیده تا ظرف یخ فلزی یخ در بهشت را از فریزر خارج و یخها را مخلوط کنید. با گذشت 3 ساعت، نوشیدنی شما کاملاً یخ نزده است پس میتوانید بهراحتی یخها را خرد کنید. فقط این کار را بااحتیاط بیشتری انجام دهید تا نه آسیبی به ظرف بزنید و نه نوشیدنی خانگیتان را خراب کنید. وقتی که یخها را خرد کردید، دوباره ظرف را داخل فریزر قرار دهید تا آماده شود. بعد از آمادهشدن در لیوان یا ظرفی که در نظر گرفتهاید سرو و نوش جان کنید.
اسموتی از آن نوشیدنیهای خوشمزهای است که کودکان و بزرگسالان خیلی میپسندند. اگر دوست دارید اسموتی محبوب خودتان را درست کنید، خواندن مقاله طرز خوشمزهترین اسموتیها به شما کمک خواهد کرد.
برای درستکردن یخ در بهشت پرتقالی هم مثل یخ در بهشت آلبالویی ابتدا باید شربت آن را آماده کنید. مواد زیر هم برای درستکردن این یخ در بهشت لازم است:
در یک قابلمه آب و آبپرتقال را باهم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط اجازه دهید کمی بجوشد. بهاندازهای که دوست دارید نوشیدنی شما شیرین باشد به قابلمه شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر کامل حل شود.
قابلمه را از روی اجاق بردارید، گلاب را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید خنک شود. بعد از خنک شدن مواد را داخل یک ظرف فلزی بریزید و در فریزر قرار دهید. بعد از ۲ تا ۳ ساعت که روی شربت پرتقال یخ زد، آن را از فریزر خارج کنید و یخها را خرد کنید و کاملاً هم بزنید. سپس دوباره در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. دو بار دیگر این کار را تکرار کنید تا همه جای ظرف یخ بزند و یخ را کاملاً خرد و قابل خوردن کنید. سپس در یک لیوان مناسب بریزید و تزئین کنید.
اگر دوست دارید یخ در بهشت بدون میوه را میل کنید، یخ در بهشت با تخم شربتی پیشنهاد خوبی است. برای درستکردن این نوشیدنی به مواد زیر نیاز دارید:
سادهترین یخ در بهشتی که میتوانید درست کنید، یخ در بهشت تخم شربتی است. برای درستکردن آن، همه مواد را با هم مخلوط کنید و در یک ظرف فلزی بریزید و ۲ ساعت در فریزر قرار دهید. بعد از 2 ساعت ظرف را از یخچال بیرون بیاورید، یخها را خرد کنید و دوباره در فریزر بگذارید. این کار را تا جایی که همه یخها را خردکرده باشید و مواد داخل یخ در بهشت حالت یکدست دربیاید، تکرار کنید. به همین راحتی، نوش جان کنید.
اگر میخواهید درباره خواص تخم شربتی بدانید، به مقاله خواص تخم شربتی مراجعه کنید و اطلاعات خود را در این باره کامل کنید.
یخ در بهشت خوشمزهترین نوشیدنی پرطرفدار تابستانی و برای یک ظهر گرم بهترین پیشنهاد است. البته به یاد داشته باشید اگر دندانهای حساسی دارید، بهتر است بااحتیاط این نوشیدنی را میل کنید و مراقب دندانهایتان باشید. شما چه طعمی از یخ در بهشت را دوست دارید؟ چه روشی برای درستکردن این نوشیدنی خوشمزه پیشنهاد میکنید؟ پیشنهادها و تجربههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه شربت یخ در بهشت چگونه است؟
درستکردن یخ در بهشت بسیار سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنید. فقط نیاز به یک میوه محبوب یا شربت میوه و کمی صبر دارد. برای این کار باید شربت میوه موردنظرتان را درست کنید، اجازه دهید خنک شود و سپس در فریزر بگذارید تا یخ بزند. در پایان هم لازم است یخها را در چندین مرحله خرد کنید تا یخ در بهشت شما یکدست و آماده شود.
اسکمو چیست؟
شمال، جنوب، شرق، غرب، هرجایی از ایران که باشید ردپایی از یخ در بهشت را در نوشیدنیهای سنتی و محلی میتوان پیدا کرد. اسکمو جزو بهترین نوشیدنیهای محلی است که در گیلان و شهرهای شمالی پیدا میشود.
تفاوت یخ در بهشت و اسموتی در چیست؟
شیر و شکر یکی از اصلیترین مواد برای درستکردن اسموتی است، اما در یخ در بهشت شیر استفاده نمیشود و شربتهای میوهای پایه اصلی این نوشیدنیهای یخی است.