در ماه مبارک رمضان مصرف زولبیا و بامیه رونق میگیرد. این شیرینی به دلیل داشتن قند فراوان در موعد افطار بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و رفتهرفته تبدیل به شیرینی سنتی ماه رمضان شده است. البته این شیرینی در طی سال نیز مصرف میشود. بامیه دارای یک شهد شیرین است که اصطلاحاً به آن شربت بامیه میگویند. شربت بامیه در این شیرینی بسیار بااهمیت است، زیرا طعم شیرین و عطر مطبوع بامیه از آن است. شربت بامیه شباهت زیادی به شربت بار کیک خیس و باقلوا دارد. ما در این مقاله میخواهیم طرز تهیه شربت بامیه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
برای تهیه شربت بامیه به مواد زیر با میزان ذکر شده نیاز دارید:
طبیعتاً به هراندازه که شربت بامیه بیشتر یا کمتری بخواهید تهیه کنید، میزان مواد لازم تناسب زیاد یا کم میشوند.
در ماه مبارک رمضان، افراد دارای بیماری لازم است که یکسری رژیم غذایی را رعایت کنند. مثلا کسانی که سنگ کلیه دارند، باید دقت کنند که چه نوع نوشیدنیهایی را در این ماه مصرف میکنند. اگر خودتان یا اعضای خانواده شما سنگ کلیه دارند، حتما مقاله نوشیدنی مفید برای روزهداران مبتلا به سنگ کلیه را مطالعه کنید.
برای تهیه شربت بامیه لازم است ابتدا ۲ پیمانه آب را در یک قابلمه ضخیم میریزیم و روی شعله متوسط قرار میدهیم. ضخیم بودن قابلمه مهم است چون قابلمه نازک خیلی سریع گرما را به آب انتقال میدهد و موجب زود جوشیدن و غلیظ شدن شربت بامیه میشود که این امر باعث پایین آمدن کیفیت شربت بامیه میشود. سپس ۵ پیمانه شکر را داخل آب میریزیم و بدون اینکه هم بزنیم میگذاریم آب بجوشد و در حین آن شکر در آب حل شود.
وقتی شکر حل شد و آب در حال جوشیدن بود، نصف پیمانه گلاب را به آب اضافه میکنیم و میگذاریم که بهآرامی به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد تا قوام یابد و غلیظ شود. در ادامه ۲ قاشق سوپخوری جوهر لیمو را به آن اضافه کنید.
اهمیتدادن به برنامه نوشیدنی و خوردن انواع نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان برای بدن بسیار ضرورت دارد. در واقع به دلیل آن که بدن شما ساعات زیادی مایعات دریافت نکرده است، حتما باید به اندازه کافی مایعات بخورید.
یکی از نوشیدنیهایی که در رفع عطش بسیار موثر است، شربت آبلیمو است. بنابراین از این شربت در ماه مبارک رمضان و در هنگام افطار بسیار استفاده میشود. شما میتوانید طبق مقاله شربت آبلیمو مجلسی، یکی از بهترین شربتهای آبلیمو را تهیه و بر سر سفره افطار خود قرار دهید.
حالا وقت آن است که ۴ قاشق سوپخوری زعفران دمکرده را به شربت بامیه اضافه کنید و با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی شربت را هم بزنید. قاشق فلزی باعث شکرک زدن شربت بامیه شما میشود.
دقت داشته باشید که شعله زیر قابلمه شربت بامیه را هرگز کم نکنید زیرا باعث میشود دانههای شکر در کف قابلمه تهنشین شود.
در آخر شربت بامیه را امتحان کنید، اگر چسبندگی لازم را داشت، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید و بگذارید شربت بامیه شما در دمای عادی هوا خنک شود.
در ادامه میتوانید به مقاله انواع دسر و شیرینی مناسب ماه رمضان سر بزنید و با روش تهیه زولبیا و بامیه آشنا شوید و از این شیرینی خوشمزه برای افطار درست کنید.
بامیه یکی از شیرینیهای سنتی و پرکاربرد در ماه مبارک رمضان است. شربت بامیه اصلیترین بخش این شیرینی است؛ هرچند این شیرینی در طول سال و در روزهای عادی نیز استفاده میشود. ما در این مقاله از مجله عالیس طرز تهیه شربت بامیه را به شما آموزش دادیم.
چرا بامیه در ماه مبارک رمضان کاربرد زیادی دارد؟
به دلیل داشتن قند بالای شیرینی بامیه، استفاده از این شیرینی در موعد افطار به تأمین قند خون روزهداران کمک میکند.
چرا در تهیه شربت بامیه باید از قابلمه ضخیم استفاده کنیم؟
چون قابلمه نازک خیلی سریع گرما را به آب انتقال میدهد و موجب زود جوشیدن و غلیظ شدن شربت بامیه میشود که این امر باعث پایین آمدن کیفیت شربت بامیه میشود.
چرا نباید شعله زیر قابلمه شربت بامیه را در حین تهیه آن کم کرد؟
زیرا باعث میشود دانههای شکر در کف قابلمه تهنشین شود.