طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید نوروز

عید باستانی نوروز مهمترین انگیزه برای شیرینی پختن است! ایرانی‌ها در نزدیک عید به تکاپو افتاده و کار‌های عقب‌افتاده خود را انجام می‌دهند، خانه‌تکانی می‌کنند و وسایل موردنیاز برای سال جدید را می‌خرند. در حال و هوای نوروز، پختن شیرینی خانگی نیز لذت خودش را دارد! شیرینی پختن یکی از کار‌هایی است که آن‌ها در اواخر اسفند به آن مشغول می‌شوند و کیک و شیرینی مخصوص عید می‌پزند. یادگرفتن طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید فرصت خوبی برای درست‌کردن شیرینی‌های خوشمزه خانگی و پذیرایی با آن‌ها است.

ایرانی‌ها در عید نوروز به دیدار دوستان و آشنایان خود رفته و با شیرینی و آجیل از هم پذیرایی می‌کنند. هر منطقه، رسم و رسومات خاص خود را برای ایام نوروز و درست‌کردن شیرینی دارد. در گرگان به مناسبت عید، شیرینی عسلی و شیرینی سر غربیلی می‌پزند و در تبریز با لوز زعفرانی از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند. اصفهانی‌ها با گز کام خود را شیرین می‌کنند و حاجی بادام از روی میز یزدی‌ها جمع نمی‌شود!

با همه این تفاوت‌ها، بعضی از شیرینی‌های مخصوص عید در همه مناطق مشابه است. شیرینی نخودچی را همه می‌پزند و نزدیک عید در همه شیرینی‌فروشی‌ها، به‌عنوان شیرینی مخصوص عید، فروخته می‌شود. با خواندن این مقاله از مجله نوشیدنی عالیس طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید را یاد بگیرید و برای سفره هفت‌سین و پذیرایی از مهمانان خود درست کنید.

طرز تهیه شیرینی خشک مجلسی

طرز تهیه شیرینی خشک مجلسی

عید‌دیدنی در ایام نوروز یک رسم دیرینه است. با یادگرفتن طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید، عید امسال را متفاوت‌تر شروع کنید! پختن شیرینی خشک مجلسی یک انتخاب خوب برای شیرینی‌های عید نوروز است. شیرینی خشک مدت ماندگاری بالایی دارد و شما دیگر نگران خشک‌شدن و کهنگی شیرینی در زمان عید دیدنی نخواهید بود. در ادامه، چندین مدل طرز تهیه شیرینی خشک مجلسی آورده شده است. قبل از درست‌کردن شیرینی، به مقاله طرز تهیه شیر عسلی سر بزنید و از این ترکیب جذاب در شیرینی‌پزی استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی مربایی

طرز تهیه شیرینی مربایی

شیرینی مربایی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های عید است. عطر گلاب و وانیل در کنار شیرینی مطبوع آن، انتخابی عالی برای شیرینی مخصوص عید است. این شیرینی لطیف و ظریف قبل از گذاشتن در دهان آب می‌شود و شما تا به خودتان بیایید چند تا از این شیرینی مربایی را خورده‌اید!

ترکیب مربا‌های ترش با این شیرینی خیلی جذاب است و خوردن آن را لذت‌بخش‌تر می‌کند. طرز تهیه شیرینی مربایی را یاد بگیرید و برای بچه‌ها در خانه درست کنید.

  • برای تهیه شیرینی مربایی به مواد زیر نیاز است:
  • آرد: 1/4 + 2 پیمانه
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • کره: 150 گرم
  • وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک: 2 قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
  • پودر قند: 1/2 پیمانه
  • مربا یا مارمالاد: میزان و طعم دلخواه

مراحل تهیه شیرینی مربایی

الک کردن در اول کار باعث بافت ترد شیرینی در آخر کار می‌شود! از روی بی‌حوصلگی مراحل را حذف نکنید. قدم‌به‌قدم با طرز تهیه شیرینی مربایی پیش بروید و یک شیرینی خوشمزه تحویل بگیرید. اول‌ازهمه تمام مواد خشک و پودری (آرد، نمک، بکینگ پودر) را با هم مخلوط کرده و چند بار الک کنید. کره را در همان شروع کار در بیرون از یخچال قرار دهید تا با دمای محیط کم‌کم نرم شود. حالا وقت آن است که مواد را خوب با هم ترکیب کنید.

یک کاسه بزرگ انتخاب کنید که بتوان مواد اولیه را به طور کامل با هم مخلوط کرد. کره و شکر را به کاسه اضافه کنید و با همزن به مدت 2 تا 4 دقیقه خوب مخلوط کنید. بعد از آن نوبت اضافه‌کردن تخم‌مرغ است! تخم‌مرغ را به کاسه اضافه کنید و سرعت همزن برقی را افزایش دهید. تخم مرغ که با شکر و کره خوب مخلوط شد، به آن وانیل اضافه کنید. دوباره همزن برقی را روشن کنید و تا رسیدن به یک مخلوط یکدست به هم‌زدن ادامه دهید.

در مرحله آخر، ترکیب آرد، نمک و بکینگ پودر را به این مایع یکدست اضافه کنید. خمیر خود را بعد از تمام شدن این مراحل بررسی کنید. اگر خمیر به دست شما چسبید، آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. اگر خمیر به دست شما نچسبید یعنی زمان پختن شیرینی مربایی است! دو قالب (یک قالب گرد کوچک و یک قالب گرد بزرگ) برای شیرینی مربایی نیاز دارید. البته اصراری بر گرد بودن قالب نیست. شما هر طرحی که می‌پسندید را در دو سایز مختلف انتخاب کنید. از قالب بزرگ برای جداکردن شکل‌های مختلف از خمیر شیرینی مربایی استفاده کنید و با قالب کوچک وسط یک طرف از خمیر شیرینی مربایی را خالی کنید.

خمیر‌های قالب‌زده را به مدت 15 دقیقه در فری با درجه حرارت 150 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. زمانی که متوجه تغییر رنگ خمیر شدید، آن‌ها را از فر بیرون آورده و با مربای دلخواه خود پر کنید. اگر برای استفاده از مربا تردید دارید و به دنبال شیرینی طبیعی می‌گردید، خواندن مقاله طرز تهیه شیره توت برای اجرا کردن این ایده به شما کمک می‌کند.

یکی دیگر از شیرینی‌های محبوب، شیرینی کلمپه کرمان است که در مقاله طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان این شیرینی خوشمزه را معرفی کردیم.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مگر عید بدون شیرینی نخودچی هم می‌شود؟ این شیرینی ترد و خوشمزه خبر از نوروز و بوی بهار می‌دهد. شیرینی‌فروشی‌ها مدل‌های مختلفی از شیرینی نخودچی را در نزدیک عید نوروز درست می‌کنند، اما امسال طعم شیرینی نخودچی خانگی را بچشید و از درست‌کردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی: 1 کیلوگرم
  • پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
  • پودر قند: 500 گرم
  • روغن جامد: 500 گرم
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار دلخواه
  • پودر پسته: به مقدار دلخواه

مراحل تهیه شیرینی نخودچی

الک کردن نقش مهمی در نتیجه کار شما در هنر شیرینی‌پزی دارد. در ابتدای کار موادی را که نیاز به الک کردن دارند، الک کنید و در گوشه‌ای آماده قرار دهید. پودر قند، آرد نخودچی و پودر هل را جداجدا الک کنید و کناری بگذارید. یک کاسه مناسب انتخاب کرده و کار را شروع کنید!

روغن جامد را درون ظرف بریزید و پودر قند را دوباره روی آن الک کنید. حالا نوبت به استفاده از همزن برقی است. روغن جامد و پودر قند را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. بعدازاین مرحله باید آرد نخودچی و پودر قند الک شده را با هم مخلوط کنید. در نهایت این دو ترکیب را روی ظرف خمیر الک کنید و خوب با همزن برقی مخلوط کنید. خمیر نیاز به استراحت دارد. به‌عبارت‌دیگر باید چند ساعت در یخچال باشد تا برای پختن آماده شود. زمان استراحت خمیر حداکثر 24 ساعت است.

خمیر را از یخچال بیرون آورید و تا هم‌دما شدن با دمای محیط کاری انجام ندهید. سپس آن را با وردنه صاف کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. بهتر است بین وردنه و خمیر، پلاستیک یا سلفون قرار دهید تا خمیر عملکرد بهتری داشته باشید. می‌دانید که خمیر نخودچی چه‌قدر حساس و لطیف است. بعد از قالب زدن، خمیر را به مدت 20 دقیقه در دمای 150 درجه سانتی‌گراد فر قرار دهید تا خوب سطح آن خشک و طلایی شود. تزیین شیرینی نخودچی سلیقه‌ای است. از زعفران دم‌کرده و پودر گردو و پسته می‌توانید برای تزیین استفاده کنید. مواد لازم و قالب دلخواه خود را تهیه کرده و با یادگرفتن طرز تهیه شیرینی نخودچی، این شیرینی محبوب را برای دید و بازدید‌های عید بپزید.

اگر شما جزو طرفداران نوشیدنی‌ها و کیک‌های شکلاتی هستید، مقاله رسپی کیک شکلاتی را از دست ندهید.

طرز تهیه شیرینی قطاب

طرز تهیه شیرینی قطاب

قطاب یک شیرینی سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف ایران درست می‌شود، اما شهر یزد به قطاب‌های مخصوصش معروف است. باتوجه‌به اینکه این شیرینی بسیار خوش‌طعم و مغذی است و قطاب تازه در همه بخش‌های کشور پیدا نمی‌شود، بهتر است هرچه زودتر خودتان دست‌به‌کار شوید. اگر طرز تهیه شیرینی قطاب را یاد بگیرید، مهمانان خود را در عید حسابی غافلگیر می‌کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی قطاب عبارتند از:

  • آرد: 2 پیمانه
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • روغن جامد: 1 قاشق غذاخوری
  • شیر: 1/2 پیمانه
  • بکینگ پودر: 1/2 قاشق چایخوری
  • ترکیب پودر پسته، گردو و بادام: 1 پیمانه
  • پودر قند: 1/2 پیمانه
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • دارچین: 1 قاشق چایخوری
  • هل: 1 قاشق چایخوری
  • گلاب: به مقدار لازم

مراحل تهیه شیرینی قطاب

طرز تهیه شیرینی قطاب کمی حوصله می‌خواهد! زرده تخم مرغ، شیر، روغن و بکینگ پودر را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند. آرد را 3 بار الک کرده و به مواد اضافه کنید. در نهایت این مواد را با دست خوب ورز داده و به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.

بهتر است در زمان استراحت خمیر برای درست‌کردن مایه درون قطاب دست‌به‌کار شوید. مغز‌ها را پودر کرده و با هل، دارچین و گلاب ترکیب کنید. حالا مایه درون قطاب آماده است. خمیر را بعد از استراحت از یخچال بیرون آورده و روی یک سطح صاف آرد بپاشید. پس از آن، خمیر را با وردنه پهن کنید و با قالب یا انتهای لیوان دایره‌های متوسطی درست کنید. یک قاشق مرباخوری از مایه درست شده را درون هر خمیر قرار دهید و آن را بپیچید.

قطاب را می‌توان در تابه سرخ کرد یا در فر پخت. ما به شما فر را پیشنهاد می‌دهیم. قطاب‌ها را روی یک سینی مخصوص بچینید و با برس مخصوص، مخلوطی از آرد، زرده تخم مرغ و زعفران را روی آن‌ها بمالید. سینی قطاب را به مدت 20 دقیقه در دمای 170 درجه قرار دهید تا خوب طلایی شود. قطاب را در جای خشک و خنک و خارج از یخچال نگهداری کنید.

بچه‌ها معمولاً از خوردن کیک بیشتر از شیرینی استقبال می‌کنند. یادگیری رسپی کیک اسفنجی به شما کمک می‌کند که در مناسبتی مثل عید یا تولد‌ها منتظر کیک‌های آماده بیرون نباشید و خودتان دست‌به‌کار شوید.

کلام آخر

طرز تهیه کیک و شیرینی مخصوص عید را یاد بگیرید و در کنار همه اعضای خانواده یک فعالیت جمعی داشته باشید. فرقی نمی‌کند که در کدام شهر ایران زیبا زندگی می‌کنید، به ‌رسم و رسومات نوروزی پایبند باشید و این میراث به ‌ارث‌ رسیده از گذشتگان را زنده نگه دارید.

سوالات متداول:

شیرینی‌های مخصوص عید نوروز کدامند؟

شیرینی نخودچی، شیرینی مربایی مشهد، قطاب یزد، گز اصفهان، حاجی بادام یزد و شیرینی عسلی گرگان از انواع شیرینی‌های مخصوص عید نوروز هستند.

مدت زمان پخت شیرینی مربایی چقدر است؟

طرز تهیه شیرینی مربایی بسیار ساده است و به تجهیزات زیادی نیاز ندارد. این سادگی شامل زمان پخت این شیرینی هم می‌شود. نهایت بین 10 تا 15 دقیقه برای طلایی شدن خمیر شیرینی مربایی زمان لازم است.

مواد لازم برای درست کردن شیرینی نخودچی چیست؟

شیرینی نخودچی در دسته‌ای از شیرینی‌ها قرار می‌گیرد که به مواد اولیه بسیار محدودی نیاز دارد. آرد نخودچی، روغن جامد، پودر هل و پودر قند از مواد اولیه موردنیاز این شیرینی خوشمزه است.

 

 

 

alis