طرز تهیه معجون طالبی

در روزهای گرم تابستان هیچ‌چیز بیشتر از یک معجون خنک و خوش طعم عطش شما را برطرف نمی‌کند. معجون‌ها، به دلیل داشتن بستنی و شیر، منبع خوبی از کلسیم هستند. معجون طالبی می‌تواند آب از دست‌رفته بدن در روزهای گرم تابستان را جبران کرده و بدن شما را خنک کند. ازاین‌رو این معجون یک گزینه عالی برای میان‌وعده برای کودکان دلبند شماست! طالبی به‌تنهایی نیز میوه‌ای مناسب برای فصل تابستان است؛ زیرا می‌تواند به تأمین آب بدن کمک کند و همچنین حاوی ویتامین‌های زیادی است. این ویژگی‌ها در کنار طعم مطلوب طالبی، این میوه را به میوه‌ای پرطر‌فدار کرده است. انواع اسموتی‌ها و شیک‌ها را می‌توان با طالبی درست کرد، اما در این میان، معجون طالبی گل سرسبد خوراکی‌های تابستانی است. طعم غالب این معجون، مزه طالبی است. اگر به میوه طالبی علاقه‌مند هستید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه معجون طالبی را یاد بگیرید و در روزهای گرم فصل تابستان آن را درست کرده و در کنار خانواده و دوستان از آن لذت ببرید.

خواص معجون طالبی

خواص معجون طالبی

فیبر، پتاسیم و ویتامین ث موجود در معجون طالبی از مواد مغذی حیاتی برای سلامت قلب شما هستند. پتاسیم می‌تواند به کاهش فشارخون بالا که یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی است، کمک کند. فیبر موجود در معجون طالبی به کاهش سطح کلسترول بد در بدن شما کمک می‌کند. همچنین می‌تواند فشارخون شما را کنترل کند. مصرف این میوه برای افرادی که فشارخون بالا دارند توصیه می‌شود اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا طالبی قند بالاتری نسبت به سایر میوه‌ها دارد. در ادامه، اثر ویتامین‌ها و مواد ارزشمند موجود در معجون طالبی را بررسی می‌کنیم.

ویتامین آ موجود در معجون طالبی برای بهبود وضعیت کلی پوست و مو بسیار مفید است. همچنین این ویتامین در حفظ سلامت چشم‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. ترکیب این ویتامین در کنار ویتامین ث که یک آنتی‌اکسیدان خوب است، می‌تواند در درازمدت اثر خوبی روی پوست شما بگذارد. لکه‌های پوستی شما با مصرف مداوم ویتامین آ بهبود پیدا می‌کند و پوستتان شفاف و درخشان می‌شود. این ویتامین در رشد و سلامت موها نیز نقش مهمی دارد.

اکثر ما آنتی‌اکسیدان را با ویتامین ث می‌شناسیم. مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان مانند طالبی، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در مقابل بیماری‌های واگیردار مانند آنفولانزا و کرونا شما را مقاوم کند. معجون طالبی دارای مقدار زیادی ویتامین ث است. امروزه باتوجه‌به آلودگی هوا و افزایش گرد و خاک، اهمیت استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقاوم کردن بدن در برابر رادیکال‌های آزاد ضروری است. همچنین بسیاری از ما روزانه در معرض استرس‌های زیادی هستیم که این امر باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین ث می‌تواند در کاهش اثر رادیکال‌های آزاد مؤثر باشد. اگر علاقه‌مند هستید با میوه‌هایی که ویتامین ث دارند، بیشتر آشنا شوید، مقاله چه میوه‌ای ویتامین ث دارد را مطالعه کنید.

پتاسیم، بهترین ویتامین برای حفظ سلامت قلب است. این ویتامین به میزان قابل‌توجهی در معجون طالبی وجود دارد و با مصرف آن اثر مثبتی در بهبود وضعیت عروق و سلامت قلب دارد.

معجون طالبی، میزان قابل‌توجهی آب و فیبر دارد و باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. همچنین فیبر موجود در معجون طالبی کمک می‌کند تا غذا راحت‌تر هضم شود و حتی یبوست را از بین ببرد. هضم غذا با خوردن معجون طالبی به‌صورت آهسته انجام می‌شود. این امر باعث می‌شود که قند خون بالا نرود و این مسئله برای افراد دیابتی بسیار مهم است. آب موجود در طالبی نیز به هیدراته شدن سریع بدن کمک می‌کند. باتوجه ‌به اینکه در روزهای گرم تابستان، بدن بیشتر در معرض دهیدراته‌شدن است، مصرف معجون طالبی می‌تواند به بدن در هیدراته و خنک شدن کمک کند. همان‌طور که گفته شد، معجون طالبی به دلیل وجود میوه طالبی، دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی سودمند زیادی است. اگر دوست دارید این میوه را در انواع دیگر نوشیدنی‌های خنک استفاده کنید، می‌توانید به مقاله طرز تهیه اسموتی طالبی سر بزنید.

ارزش غذایی معجون طالبی

مواد مغذی موجود در یک لیوان معجون طالبی عبارتند از:

  • انرژی: 170 کالری
  • چربی: 0.9گرم
  • کلسترول: 0 میلی‌گرم
  • سدیم: 8.9 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 689.2 میلی‌گرم
  • کربوهیدرات: 27.8 گرم
  • پروتئین: 1.8گرم

ارزش غذایی معجون طالبی در هر ۱۰۰ گرم معجون به شرح زیر است:

معجون طالبی به علت وجود شیر و مغزهایی که در آن استفاده می‌شود، ارزش غذایی بالایی دارد، اما به دلیل متنوع بودن دستورهای تهیه آن و تنوع مغزها و مواد استفاده شده در آن، بسته به روش تهیه، ارزش غذایی متفاوتی دارد. برای مثال در صورت استفاده از عسل و خرما به‌صورت هم‌زمان، قند این معجون بالا می‌رود. اما بسیاری از افراد از این دو ماده به‌صورت هم‌زمان استفاده نمی‌کنند. همچنین مغزهای مختلف، می‌توانند ارزش غذایی این معجون را تغییر دهند. اما در حالت کلی، در یک معجون ساده طالبی، مواد مغذی زیر وجود دارند.

  • ویتامین آ: 20 میلی‌گرم
  • ویتامین ب12: 0.1 میلی‌گرم
  • ویتامین ب6: 8.1 میلی‌گرم
  • ویتامین ث: 12.06میلی‌گرم
  • ویتامین ای: 1.8 میلی‌گرم
  • کلسیم: 2.2 میلی‌گرم
  • مس: 4.4 میلی‌گرم
  • آهن: 2.4 میلی‌گرم
  • منگنز: 3.7 میلی‌گرم
  • فسفر: 2.7 میلی‌گرم
  • سلنیوم: 18 میلی‌گرم
  • زینک: 11.1میلی‌گرم

روش تهیه معجون طالبی

روش تهیه معجون طالبی

مواد اولیه برای تهیه معجون طالبی بسیار سلیقه‌ای است. مواد اولیه پایه برای تهیه این معجون شامل شیر، طالبی، بستنی و کمی خامه است. اما به‌دلخواه می‌توانید از مغزها و سایر میوه‌ها نیز استفاده کنید. بستنی یکی از مواد اصلی در تهیه معجون طالبی و دیگر معجون‌هاست. می‌توانید از بستنی خانگی برای طعم بهتر در تهیه این معجون استفاده کنید. مقاله طرز تهیه بستنی وانیلی خانگی به شما در تهیه یک بستنی با کیفیت و بازاری کمک می‌کنند.

مواد مورد نیاز برای تهیه معجون طالبی برای ۴ نفر عبارتند از:

  • طالبی: ۱ عدد متوسط
  • یخ: ۳ تا ۴ قالب برای سفت‌تر شدن مواد
  • بستنی وانیلی: ۴ اسکوپ
  • شیر: ۱ فنجان
  • خامه: ۱۰۰ گرم (در صورت تمایل)
  • گردو: ۵۰ گرم (در صورت تمایل)
  • عسل: ۲ قاشق غذاخوری
  • بادام هندی: ۵۰ گرم (در صورت تمایل)
  • پسته: ۵۰ گرم (در صورت تمایل)
  • خرما: ۲ عدد (در صورت تمایل)

مراحل تهیه معجون طالبی

ابتدا طالبی را برش زده و هسته‌های آن را جدا کنید. هسته خرما را جدا کرده و برای یکدست‌تر شدن معجون، پوست خرما را نیز بگیرید. طالبی‌ها را درون میکسر یا هر وسیله‌ای که برای مخلوط‌کردن دارید، بریزید. سپس به آن شیر، بستنی، تکه‌های یخ، عسل، خرمای پوست گرفته و مقدار کمی از مغز‌ها را اضافه کنید. سپس میکسر را روشن کنید و اجازه دهید مواد با هم خوب ترکیب شوند. پس از ترکیب تمام مواد، باقی‌مانده مغزها را به آن اضافه کنید اما میکسر را روشن نکنید و فقط با قاشق آن را هم بزنید. سپس معجون طالبی خود را داخل ظرف سرو بریزید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری سس شکلات روی آن بریزید. درصورتی‌که تمایل به استفاده از خامه در معجون طالبی دارید، خامه را به دو قسمت تقسیم کنید. کف یک سینی را با نایلون فریزر بپوشانید. ۵۰ گرم از خامه را روی آن صاف کنید. بهتر است لایه خامه نازک باشد. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خوب سفت شود. پس از اینکه خامه کاملاً سفت شد آن را از فریزر درآورده و با قاشق به آن ضربه بزنید تا به تکه‌های کوچک و نامنظم تقسیم شود. در هنگام سرو معجون می‌توانید این خامه یخ‌زده را روی آن بریزید. بقیه خامه را نیز می‌توانید با همزن خوب هم بزنید تا فرم بگیرد. سپس آن را درون قیف بریزید و روی معجون را با خامه فرم گرفته و خامه یخ‌زده تزیین کنید. در صورت دلخواه می‌توانید با تکه کوچکی طالبی این تزیین را به اتمام برسانید یا از انواع میوه‌های دلخواه تابستانی در کنار خامه برای تزیین معجون طالبی استفاده کنید.

دقت داشته باشید که اضافه‌کردن خرما و عسل به‌صورت هم‌زمان به معجون، طعم شیرین این معجون را غالب می‌کند. درصورتی‌که دوست ندارید طعم شیرین این معجون غالب باشد، می‌توانید یکی از این دو یا حتی هر دو را حذف کنید. شیرینی طالبی به‌تنهایی نیز برای این معجون کافی است. در افراد دیابتی یا در افرادی که در دوره سالم‌خوری هستند، توصیه می‌شود تنها یکی از این دو ماده را اضافه کنند یا هیچ‌کدام را اضافه نکنند. اما درصورتی‌که این معجون را برای کودکان تهیه می‌کنید، اضافه‌کردن یک شیرین‌کننده می‌تواند تمایل کودکان را به خوردن این معجون افزایش دهد.

سعی کنید قبل از تهیه معجون طالبی، برش‌های طالبی را در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ ببندد. در این صورت معجون شما قوام بیشتری خواهد داشت. درصورتی‌که دوست دارید معجون شما رقیق‌تر باشد می‌توانید از میزان بستنی کم کنید و به‌جای آن میزان یخ و شیر را بیش‌تر کنید. با کم‌وزیاد کردن نسبت میزان یخ و شیر به میزان بستنی و عسل، می‌توانید غلظت معجون خود را کنترل کنید. در صورت دلخواه، می‌توانید مقداری از خامه یخ‌زده را با معجون مخلوط کرده و هم بزنید تا طعم خامه در معجون طالبی بیشتر شود.

مقاله نوشیدنی جایگزین شیر را شما را با نوشیدنی‌های متنوع آشنا می‎کند.

روش تهیه معجون طالبی برای گیاه‌خواران

برای تهیه معجون طالبی برای افراد گیاه‌خوار، می‌توان خامه را در این دستور حذف کرد. تنها تفاوت تهیه معجون طالبی برای گیاه‌خواران، نوع شیر و بستنی مورداستفاده است. افراد گیاه‌خوار می‌توانند از شیر بادام یا شیر سویا و بستنی وگان (Vegan) در این معجون استفاده کنند. جایگزین‌های زیادی برای شیر در این معجون و سایر معجون‌ها وجود دارد. اگر گیاه‌خوار هستید یا تمایل دارید از انواع دیگر شیر به‌جای شیر گاو استفاده کنید. اگر علاقمند به تهیه غذاهای گیاهی هستید، خواندن مقاله رسپی غذاهای وگان به شما توصیه می‌شود. افراد گیاه‌خوار بهتر است برای دریافت کلسیم و پروتئین، یخ را از این دستور حذف کرده و به‌جای آن میزان بیشتری بستنی وگان و شیر بادام استفاده کنند.

اگر به نوشیدنی‌های خنک و پرخاصیت علاقه‌مند هستید، باید بگوییم معجون آناناس، یکی دیگر از معجون‌های محبوب و خوشمزه است. با مراجعه به مقاله طرز تهیه معجون آناناس، با روش تهیه آن آشنا می‌شوید.

کلام آخر

اگر خوردن میوه به‌تنهایی برای شما سخت است و کمتر تمایل به خوردن میوه دارید، تهیه انواع معجون و اسموتی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. همین‌طور اگر فرزندان کوچکی در منزل دارید که از خوردن میوه امتناع می‌کنند، می‌توانید با درست‌کردن معجون، جذابیت خوراکی را بیشتر کرده و آن‌ها را به خوردن میوه تشویق کنید. معجون طالبی یکی از مفید‌ترین خوراکی‌های تابستان است که می‌تواند جایگزین انواع میان‌وعده‌های مضر شود. باتوجه‌به اینکه این معجون شیرین است، می‌تواند میل شما به شیرینی را کمتر کرده و مانع از خوردن بیش از حد شیرینی شود. معجون طالبی به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد مغذی، برای بدن بسیار مفید است. در روزهای گرم تابستان که بدن دهیدراته می‌شود، این معجون گزینه مناسبی برای هیدراته‌کردن بدن است. از طرفی طرز تهیه معجون اسموتی نیز ساده است و زمان زیادی نمی‌گیرد و برای مدت چند روز نیز می‌توان آن را در یخچال نگه‌داری کرد. در تهیه معجون طالبی تأمل نکنید؛ آن را تهیه کرده و از آن لذت ببرید. نوش جان!

سؤالات متداول

آیا معجون طالبی برای رفع یبوست مناسب است؟

بله، معجون طالبی به‌دلیل وجود آب و فیبر فراوان، می‌تواند به هضم بهتر و آرام‌تر غذا کمک کند. هضم آرام غذا باعث می‌شود قند خون بالا نرود و همچنین از بروز مشکلات گوارشی مانند یبوست جلوگیری می‌کند.

گیاه‌خواران چگونه می‌توانند معجون طالبی را تهیه کنند؟

گیاه‌خوران می‌توانند به‌راحتی و با تغییر کوچکی در مواد اولیه، معجون طالبی را تهیه کنند. در دستور معجون طالبی گیاهی، به‌جای شیر گاو، از شیر بادام، شیر سویا و شیر فندق استفاده می‌شود. به‌جای بستنی تهیه شده از شیر گاو نیز می‌توانند از بستنی وگان استفاده کنند. برای این افراد توصیه می‌شود که میزان شیر و بستنی را بیشتر کرده و در مقابل یخ را به طور کامل حذف، یا میزان آن را کم کنند. این کار برای افزایش کلسیم و ویتامین معجون طالبی مفید است.

ویتامین‌های موجود در معجون طالبی کدامند؟

معجون طالبی به دلیل وجود مواد اولیه مفید، سرشار از ویتامین‌های مختلف و مهم است. وجود شیر و بستنی در این معجون به تأمین کلسیم بدن کمک می‌کند. فیبر موجود در طالبی در بهبود وضعیت گوارش بدن مؤثر است. این معجون بسیاری از ویتامین‌های مهم را در خود جای‌داده است. ویتامین آ، ویتامین ب12، ویتامین ب6، ویتامین ث، ویتامین ای، کلسیم، مس، آهن، منگنز، فسفر، سلنیوم و زینک از جمله ویتامین‌هایی هستند که در این معجون وجود دارند.

آیا مصرف این معجون در افراد دیابتی و کسانی‌که رژیم سالم‌خوری دارند، پیشنهاد می‌شود؟

بله، هم افراد دیابتی و هم افرادی که در دوره سالم‌خوری هستند می‌توانند این معجون را درست کرده و از خوردن آن لذت ببرند؛ اما این افراد می‌توانند برای سالم‌تر شدن معجون، خرما و عسل را به‌صورت هم‌زمان استفاده نکنند.

 

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis