بعد از یک ماه عبادت و روزهداری، مسلمانان عید فطر را هرچه باشکوهتر جشن میگیرند و در این روز با انواع شیرینیها از یکدیگر پذیرایی میکنند. پیچیدن بوی خوش پخت شیرینی در هر خانهای نوید شادمانی و ایام خوش را میدهد. اگر علاقه دارید تا در روز عید فطر با شیرینی و دسر خانگی از میهمانان خود پذیرایی کنید، در ادامه با ما همراه باشید.
مسلمانان در کشورهای عربی، هند، ترکیه، پاکستان، افغانستان و ایران در روز عید فطر با خوراکیهای شیرین و رنگی، شادی خود را نشان میدهند. باقلوا یکی از شیرینیهایی است که بهوفور در عید روزهگشا پخته میشود.
باقلوا با خمیر فیلو درست میشود که این خمیر بهصورت آماده در سوپرمارکتها و یا لوازم پخت شیرینی موجود است. همچنین شما میتوانید بنا بر ذائقه خود مغز داخل باقلوا را انتخاب کنید. یک برش باقلوای مغزدار در حدود ۲۳۰ واحد کالری دارد و مصرف زیاد آن برای افرادی که اضافهوزن دارند، مناسب نیست و میتواند چاقکننده باشد.
مواد زیر برای تهیه باقلوای خانگی لازم است:
برای پخت شیرینیهایی که نیاز به شهد یا شربتبار دارند شما در ابتدا باید شربتبار را درست کنید و کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد.
یک قابلمه مناسب بردارید. شکر، آب، دانه هل، و زعفران را در آن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً در آب حل شود. در هنگام آب شدن شکر اصلاً هم نزنید. وقتی بهجوش آمد و دیگر دانههای شکر دیده نمیشد بهآرامی هم بزنید و با یک فرچه تمیز و کمی آب اطراف ظرف را از دانههای شکر پاک کنید. بعد از ۱۵ دقیقه گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و زیر قابلمه را خاموش کنید.
اگر میخواهید شربتبار شما قطعاً شکرک نزند و مدت زمان طولانیتری بتوانید باقلوا را نگهداری کنید، میتوانید با استفاده از مقاله طرز تهیه شربتبار با گلوکز، شهد را تهیه کنید.
فر را روشن کرده و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود.
خمیر باقلوایی که از آن استفاده میکنید باید به دمای محیط رسیده و کاملاً یخزدایی شده باشد. برای آنکه از شکسته شدن خمیر در حین درستکردن باقلوا جلوگیری کنید، پس از خارج کردن خمیر از بستهبندی، آن را بهآرامی باز کنید و مابین دو حوله خشک و تمیز قرار دهید.
ظرف مناسب پخت باقلوا را با علم به اینکه باید شیرینی خود را در درون ظرف با چاقو ببرید انتخاب کنید. کف ظرف را حسابی با کره ذوب شده چرب کنید. سپس یکلایه خمیر در آن پهن کنید. برای آنکه باقلوای شما ظاهر زیبایی داشته باشد اضافات خمیر را ببرید. با فرچه یکلایه کامل کره روی سطح خمیر بمالید. این کار را تا حدود ۳ تا ۵ لایه تکرار کنید.
در وسط باقلوای شما موادی که دوست دارید قرار میگیرد. این مواد میتواند شامل انواع مغزها، پودر نارگیل و پنیر مخصوص باشد.
یکلایه خیلی مفصل مغز روی خمیر کرهمالی شده بریزید. با دست یا ابزار مخصوص کمی فشار دهید تا مغزها منسجم شوند. سپس برای ۳ تا ۵ لایه دیگر خمیر و کره بریزید.
حال با چاقوی تیز باقلوا را به شکل دلخواه برش دهید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. روی باقلوا که طلایی شد، یعنی آماده خروج از فر است. بهمحض خارج کردن شربتبار را روی باقلوا بریزید و ۳ ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید تا کاملاً سرد شده و شربت به خورد آن برود. برای تزئین میتوانید از پودر آجیلها استفاده کنید.
ترافلها انواع مختلفی دارند. شیرین و نرم هستند و خوردن آن برای کودکان نیز راحت و لذتبخش است. روش تهیه ترافل خرمایی بسیار آسان است و از خوردن آن در روز عید فطر پشیمان نخواهید شد. باتوجهبه آسانی طبخ این شیرینی، بهتر است در مقادیر کم آن را تهیه کنید که نیاز به یخچال نداشته باشید. در واقع این شیرینی در دمای یخچال کمی سفتتر میشود.
مواد لازم برای تهیه ترافل خرمایی عبارتند از:
خرماها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب گرم قرار دهید تا پوست آن بهراحتی جدا شود. سپس هسته آن را خارج کرده و به همراه بیسکوییت، پودر شکلات و کره ذوب شده در میکسر بریزید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
کمی دست خود را چرب کنید و توپهای کوچکی از خمیر درست کنید و در کنجد، پودر پسته، گردو و نارگیل بغلتانید. شیرینی شما آماده است.
با خرما میتوانید شیرینی مقوی دیگری نیز تهیه کنید که در مقاله طرز تهیه معجون خرمایی مفصل در مورد آن توضیح دادیم.
دسرهای یخچالی معمولاً ساده و سریع آماده میشوند. یکی از دسرهای خوشمزه و سالم یخچالی، دسر بیسکوییت با فرنی است. ظاهر این دسر جذاب است و بچهها علاقه زیادی به خوردن آن دارند.
مواد زیر برای تهیه دسر یخچالی نیاز است:
نشاسته و آرد را در شیر سرد حل کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. شکر و وانیل را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا مواد شما به غلظت فرنی برسد. کره را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
یک سلفون روی فرنی بکشید تا لایه نبندد. ظرف مناسبی انتخاب کنید (میتوانید از لیوان یا ظروف تکنفره استفاده کنید). بیسکوییت پتی بور را دانهدانه به شیر آغشته کنید و کف ظرف بچینید (یکلحظه کوتاه شیر به آن بزنید، قرار نیست نرم شود). یکلایه فرنی روی آن ریخته و دوباره به روش ذکر شده بیسکوییت بچینید. لایه آخر را فرنی ریخته و با سلفون روی آن را بپوشانید و در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید تا کاملاً سرد شود.
بعد از یک ساعت بیرون بیاورید. موزها را حلقهای برش زده و روی آن بچینید. کمی با دست فشار دهید تا موزها کاملاً وارد فرنی شوند.
ژله را آماده کنید و بهآرامی با قاشق روی موزها بریزید. سپس به مدت ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا ژله ببندد. بعدازاین مدت، دسر شما آماده سرو خواهد بود.
اگر شما هم جزو طرفداران انواع دسر و شیرینی هستید و تمایل دارید با دسرهای متنوع و خوشمزه آشنا شوید، مقاله طرز تهیه دسر مناسب شب عید را از دست ندهید.
عید فطر در میان مسلمانان یک نماد همبستگی و بندگی خالق یکتا است. پخت و سرو شیرینی در این روز بسیار مرسوم و از نمادهای شادی مسلمین است. در این مقاله طرز تهیه باقلوای خانگی را به شما آموزش دادیم. همچنین با استفاده از دستور تهیه ترافل خرمایی میتوانید یک شیرینی سالم و مناسب با حال و هوای رمضان را تهیه کنید و برای دسر نیز یک ظرف خوش آبورنگ و آسان را در یخچال خود داشته باشید. شما چه شیرینی یا دسری را برای شیرینتر کردن این عید پیشنهاد میکنید؟
آیا باقلوا چاقکننده است؟
بله، یک برش باقلوای مغزدار در حدود ۲۳۰ واحد کالری دارد و میتواند چاقکننده باشد.
چهکار کنیم که باقلوا شکرک نزند؟
در صورتی که به فنون پخت شربتبار آشنا نیستید، میتوانید از گلوکز و جوهر لیمو در دستور طبخ خود استفاده کنید. یقیناً شکرک نخواهد زد.
آیا ترافل خرمایی را باید در یخچال بگذاریم؟
خیر، باتوجهبه آسانی طبخ این شیرینی، بهتر است در مقادیر کم آن را تهیه کنید که نیاز به یخچال نداشته باشید. در نظر داشته باشید که در دمای یخچال کمی سفتتر میشود.