برای لذتبخش کردن وعدههای غذایی، دسر یا پیش غذا بسیار مهم است. شروع غذاخوردن ما در هر وعده با پیشغذاست و خیلی مهم است که خوشعطر و خوشمزه باشد تا اشتهای ما را برای غذاخوردن باز کند. اگر یک دسر باب طبع نباشد، باعث دلزدگی میشود و امکان آسیب زدن به ذائقه و هاضمه دارد. یادتان باشد پیشغذا را معمولا نمیتوان بهعنوان میان وعده استفاده کرد، زیرا به میزان یک میان وعده سبک نیست. در میان دسرها یکی از پرطرفدارترین آنها ژله است. ژله علاوه بر مزه جذاب و ظاهر دلفریبی که دارد، به علت داشتن ژلاتین که سرشار از پروتئین و آمینواسید است، برای بدن بسیار مفید است و به استخوانسازی و رشد بدن کمک زیادی میکند. ما در این مقاله از مجله نوشیدنی عالیس، طرز تهیه ژله انگور قرمز را به شما ارائه میکنیم. با ما همراه باشید.
ژله یک پیشغذای خوشمزه است که از ترکیب ژلاتین، شکر، عصاره میوهها و گیاهان معطر تهیه میشود. این دسر بهخاطر داشتن ژلاتین بسیار مغذی و مفید است. ژلاتین از استخوان، غضروف و پوست حیوانات بهدست میآید، به همین دلیل حاوی پروتئین و آمینواسیدهای فراوانی است. ژلاتین به دلیل قابلیت حلشدن در آب، در غذاها و سالادها نیز کاربرد دارد.
این دسر کالری کمی دارد. اگر بهدنبال رسپیهایی از این دست هستید، مطلب رسپی غذاهای کم کالری را بخوانید.
طرز تهیه ژله انگور قرمز، 3 ساعت زمان میبرد. برای تهیه این ژله خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:
برای تهیه ژله انگور قرمز ابتدا باید در یک ظرف، آبمیوه گازدار انگور قرمز بریزید و به آن ژلاتین آبشده را اضافه کنید و هم بزنید. ترکیب آماده شده را در 1/3 لیوان موردنظر بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. سپس در یک ظرف، آب جوش بریزید و پودر ژله آلوورا را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد از آن که یک ساعت گذشت، لیوان را از یخچال بردارید و روی آن کمی انگور و نعنا بریزید و کمی از ترکیب پودر ژله آلوورا و آب جوش را به آن اضافه کنید و مجدد به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک ساعت در لایه نهایی لیوان ژله خود از مواد ژلاتین آب شده و آبمیوه گازدار انگور قرمز بریزید و به مدت 40 دقیقه در یخچال قرار دهید. ژله انگور قرمز شما آماده سرو است. برای تزیین آن میتوانید از توت فرنگی، نعنا و بستنی استفاده کنید. برای آنکه ژله انگور قرمز شما خوشطعم شود، میتوانید از آبمیوه گازدار انگور قرمز عالیس استفاده کنید.
اگر به آلوورا علاقه دارید، میتوانید به مطلب طرز تهیه شربت آلوورا مراجعه کنید و از این شربت پرخاصیت برای خود و خانواده درست کنید.
طرز تهیه ژله هیچ پیچیدگیای ندارد و بسیار ساده و آسان است. معمولا ژله را در میهمانیها بهعنوان دسر روی میز غذا قرار میدهند اما بسیاری از افراد استفاده دائمی از آن دارند و حتی بهعنوان خوراکی و تنقلات به کودکان خود ژله میدهند.
مواد لازم برای تهیه ژله انگور:
مراحل آمادهسازی ژله انگور قرمز خیلی کم است. در ابتدا شاخه انگورهای قرمز را بگیرید و فقط انگورها با دانه بمانند.
در مرحله بعد، انگورها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس در آن را ببندید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه به آرامی بپزد تا آب آن بیرون بیاید.
انگورها را با یک چنگال یا هاونگ سبک له کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و هر از چند گاهی دوباره انگورها را هم زده و له کنید تا دانهها جدا شوند.
حالا یک صافی چای تمیز یا پارچه نخی را بهعنوان صافی روی یک کاسه قرار دهید، سپس مخلوط انگور را در آن بریزید. اجازه دهید مخلوط به مدت حداقل یک ساعت یا ترجیحا یک شب چکه کند.
در این مرحله، آب آن را اندازه کنید (باید حدود ۶۰۰ میلی لیتر باشد) و همراه با شکر و آب لیمو در تابه بریزید. سپس ماهیتابه را روی حرارت زیاد بگذارید تا مواد بجوشد. در حین جوشیدن، یک بشقاب کوچک را به مدت ۵ دقیقه در فریزر قرار دهید، سپس کمی از آب میوه را روی بشقاب سرد بریزید. پس از یک دقیقه، انگشت خود را از آن عبور دهید. اگر ژله انگور قرمز کمی چروک شد، آماده است. ژله داغ را در یک شیشه استریل شده بریزید. تا 3 ماه در حالت باز نگه داشته میشود.
ژله انگور قرمز را میتوان به عنوان صبحانه و دسر سرو کرد. آن را در قالب و ظرفهای طرحدار ریخت تا پس از سرد شدن، شکل قالب را به خود بگیرد. همچنین میتوان ژله انگور قرمز را در شیشهها و قالبهای کوچک نیز ریخت تا بهعنوان تنقلات کودکان از آن استفاده کرد. خواص آب انگور برای کودکان را نمیتوان نادیده گرفت. آنتیاکسیدانهای موجود در آب انگور به دفع سموم موجود در بدن کودکان و تقویت سیستم ایمنی بدن آنها کمک بسیاری میکنند.
حتما شیشه و ظرفی را که میخواهید برای ریختن ژله در آن استفاده کنید، استریل کنید. همچنین اگر ممنوعیت مصرف قند دارید، میتوانید از شکر استفاده نکرده و به همان قند طبیعی انگور بسنده کنید.
ژله انگور قرمز دسری بسیار لذیذ است که شما میتوانید برای پذیرایی از میهمان و سرگرم کردن کودکتان از آن استفاده کنید. ژله انگور بسیار مفید و مقوی است و سرشار از پروتئین و آمینواسید است. ژله محبوب شما از عصاره چه میوهای است؟
دسر و پیش غذا چه تاثیری بر ذائقه و هاضمه افراد دارند؟
دسر و پیش غذا اگر باب طبع باشد، باعث افزایش اشتها و هضم و جذب درست غذا میشود و اگر باب طبع نباشد، باعث دلزدگی و سوءهاضمه میشود.
چرا ژلاتین سرشار از پروتئین است؟
زیرا از استخوان، غضروف و پوست حیواناتی مانند گاو بهدست میآید.
مواد تشکیلدهنده ژله کدامند؟
ژله از ترکیب ژلاتین، شکر، عصاره میوهها و گیاهان معطر تهیه میشود.