طرز تهیه معجون زردچوبه

یادگرفتن طرز تهیه معجون زردچوبه راهی است که خواص زردچوبه را به بهترین شکل به بدن شما برسد. زردچوبه در غذا‌های ایرانی و هندی زیاد استفاده می‌شود. معمولا ایرانی‌ها یک پیاز را خرد می‌کنند، مقداری زردچوبه روی آن می‌ریزند و بعد تصمیم می‌گیرند که می‌خواهند چه غذایی درست کنند! این نشان می‌دهد که تا چه اندازه زردچوبه با فرهنگ غذایی ایرانی عجین شده است. با‌این‌حال، مصرف زردچوبه در دمنوش یا نوشیدنی‌های دیگر خیلی متداول نیست.

ایرانی‌ها انواع چای یا دمنوش را استفاده می‌کنند، اما نوبت به زردچوبه که می‌رسد معمولاً زیاد تمایلی به مصرف این ادویه جادویی نشان نمی‌دهند. هرچند به‌تازگی نوشیدنی شیر و زردچوبه به دلیل خواصی که دارد، مورد توجه قرار گرفته است. در مقاله‌ خواص شیر و زردچوبه، به طور کامل درباره فواید زردچوبه و شیر صحبت کرده‌ایم و شما با خواندن خواص این نوشیدنی حتما به درست‌کردن آن ترغیب می‌شوید.

معجون زردچوبه نیز از نوشیدنی‌های خوشمزه‌ای است که شما می‌توانید به این بهانه مصرف زردچوبه را در خانواده افزایش دهید. البته وقتی از معجون زردچوبه صحبت می‌کنیم، انتظار لیوانی پر از موز و گردو و عسل را نداشته باشید. این معجون جادویی، داستانش با دیگر معجون‌های ایرانی متفاوت است.

خواص زردچوبه برای بدن

خواص زردچوبه برای بدن

مطالعات بسیاری فواید زردچوبه را تأیید کرده‌اند. زردچوبه ادویه‌ای است که از ریشه گیاه کورکوما گرفته می‌شود و ماده‌ای به نام کورکومین مسئول اصلی خواص آن است. کورکومین خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی دارد و مصرف آن به حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کند. این ادویه هزاران سال است که در کشور‌هایی مانند هند به‌عنوان ادویه و گیاه دارویی استفاده می‌شود و تحقیقات علمی نیز مهر تأییدی بر خواص دارویی آن زده‌اند. در اینجا فواید مصرف زردچوبه آورده شده است.

کاهش التهاب

التهاب مزمن به بافت‌های بدن حمله کرده و باعث بیماری‌های قلبی، سرطان، آلزایمر و تعدادی بیماری دیگر می‌شود. به همین دلیل هر چیزی که بتواند التهاب بدن را کاهش دهد در پیشگیری و درمان این بیماری‌ها مؤثر است.

تقویت حافظه

یکی از ترس‌های بزرگسالان زوال عقل و بیماری آلزایمر است. مصرف کورکومین باعث بهبود حافظه در بزرگسالان شده و روند بیماری آلزایمر را کند یا متوقف می‌کند. شما می‌توانید مقاله نوشیدنی برای تقویت حافظه را نیز بخوانید و ایده‌های بیشتری برای نوشیدنی‌های مناسب تقویت حافظه یاد بگیرید.

پیشگیری و درمان سرطان

خواص آنتی‌اکسیدانی زردچوبه باعث می‌شود بدن رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. خنثی‌کردن این رادیکال‌ها موجب پیشگیری و درمان سلول‌های سرطانی در بدن می‌شود.

کاهش ریسک بیماری قلبی

کاهش التهاب بدن و خواص آنتی‌اکسیدانی زردچوبه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، تاثیرات کورکومین بر سطح کلسترول بدن نیز دیده شده است. کاهش سطح کلسترول بدن با کاهش بیماری‌های قلبی رابطه مستقیم دارد.

کاهش افسردگی

کورکومین سطح ترشح دوپامین و سروتونین را در مغز افزایش می‌دهد. این مواد شیمیایی خلق‌وخو و سایر عملکرد‌های بدن را تنظیم می‌کنند. کورکومین موجود در زردچوبه به‌اندازه فلوکسیتین در کاهش علائم افسردگی مؤثر است.

مصرف مکمل‌های زردچوبه مقدار بیشتری کورکومین به بدن شما می‌رساند. بااین‌حال استفاده از زردچوبه در آشپزی و خوردن معجون زردچوبه نیز فواید زیادی برای سلامت بدن دارد.

یکی‌دیگر از معجون‌های پرطرفداری که می‌توانید در برنامه نوشیدنی خود قرار دهید، معجون زنجبیل است که در مقاله طرز تهیه معجون زنجبیل، روش تهیه آن را آوردیم.

روش تهیه معجون زردچوبه

روش تهیه معجون زردچوبه

زردچوبه را می‌توان به شکل دمنوش زردچوبه، چای زردچوبه یا دیگر نوشیدنی‌های طعم‌دار مصرف کرد. نوشیدن زردچوبه به‌تنهایی زیاد خوشایند نیست، اما طعم معجون زردچوبه به مذاق بیشتر افراد می‌خورد. شما می‌توانید بعد از آشنایی با مواد لازم معجون زردچوبه، این ترکیبات را با‌توجه‌ به سلیقه خود کم‌وزیاد کنید. طرز تهیه معجون زردچوبه آسان است و شما می‌توانید برای چند روز خود، این معجون را در یخچال نگهداری کنید.

مواد زیر برای تهیه معجون زردچوبه لازم است:

  • آب: 2 لیتر
  • لیمو: 2 عدد ورقه شده
  • آبلیمو: 2 عدد لیمو تازه
  • زنجبیل تازه: 1/4 پیمانه زنجبیل خرد شده
  • پودر زردچوبه: 1  قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: 3 عدد
  • شربت افرا یا عسل: 2 قاشق غذاخوری

آب، ورقه‌های لیمو، چوب دارچین، زردچوبه و زنجبیل‌های خردشده را در کتری یا قابلمه‌ای بریزید و اجازه دهید این ترکیبات ۱۰دقیقه‌ای باهم بجوشند. زمانی که این ترکیبات در حال جوشیدن هستند، یک پارچ بردارید و آبلیمو و شربت افرا یا عسل را باهم ترکیب کنید. محدودیتی برای انتخاب این دو شیرین‌کننده وجود ندارد.

در ایران شربت افرا به‌راحتی پیدا نمی‌شود و نیاز نیست به خودتان برای پیداکردن آن سختی بدهید. عسل بهترین گزینه برای انتخاب شیرین‌کننده طبیعی است. بعد از اینکه ترکیبات به‌خوبی باهم جوشیدند، زیر گاز را خاموش کنید و اجازه دهید معجون خنک شود. حالا باید معجون را از صافی رد کنید. این کار باعث می‌شود تا چوب دارچین، ورقه‌های لیمو و زنجبیل‌های خردشده از معجون جدا شوند. سپس معجون زردچوبه را در پارچ حاوی آبلیمو و عسل بریزید. اگر می‌خواهید بلافاصله این معجون را استفاده کنید، حتماً آن را با تکه‌های یخ سرو کنید. البته می‌شود این معجون را در یخچال گذاشت و بعد از سرد شدن آن را مصرف کرد.

درباره خواص این معجون برای سرماخوردگی زیاد صحبت نشده است، اما معمولاً دارچین، زنجبیل، لیمو و عسل از ترکیباتی هستند که موقع سرماخوردگی به مصرف آنها زیاد توصیه می‌شود. اگر به دنبال دمنوشی مناسب سرماخوردگی هستید، مقاله بهترین دمنوش برای سرماخوردگی به شما کمک می‌کند تا دمنوش‌هایی مخصوص سرماخوردگی را یاد بگیرید.

کلام آخر

افزایش آگاهی درباره اهمیت تغذیه و دسترسی بیشتر به اطلاعات پزشکی باعث شده که مردم به نوع تغذیه خود اهمیت بیشتری بدهند. البته چندین هزار سال است که ترکیبات گیاهی نقش مهمی در افزایش سلامتی انسان و درمان بیماری‌ها دارند، اما تحقیقات آزمایشگاهی تأثیر این ترکیبات گیاهی را تأیید کرده‌اند. زردچوبه نیز یکی از این ترکیبات است. خوشبختانه فرهنگ غذایی ایرانی باعث می‌شود تا همه افراد روزانه این ترکیب را دریافت کنند. بااین‌وجود، یادگرفتن نوشیدنی‌های جدید کمک می‌کند تا دوز بیشتری از این ترکیب جادویی را استفاده کنید.

سؤالات متداول

خواص زردچوبه چیست؟

زردچوبه به دلیل وجود ترکیبی به نام کورکومین، فواید زیادی برای بدن دارد. کاهش التهاب بدن، کاهش افسردگی، کاهش بیماری‌های قلبی و پیشگیری و درمان سرطان از خواص زردچوبه هستند.

معجون زردچوبه با چه موادی درست می‌شود؟

آب، لیمو، زردچوبه، دارچین، زنجبیل و عسل از مواد لازم این معجون مفید هستند. شما می‌توانید حجم زیادی از این معجون را درست کنید و برای چند روز در یخچال بگذارید.

چرا زردچوبه باعث کاهش افسردگی می‌شود؟

کورکومین موجود در زردچوبه، ترشح دوپامین و سروتونین را تحریک می‌کنند. این ترکیبات نیز نقش مهمی در تنظیم خلق‌وخوی بدن و کاهش علائم افسردگی دارند.

 

 

alis