چای ماسالا یک چای خامهای هندی است که قند طبیعی دارد و دارای کافئین است. البته امروزه محبوبیت این نوشیدنی در کل جهان دیده میشود و جزو چایهای اصیلی است که خاصیت درمانی زیادی دارد. روشهای بسیاری برای تهیه چای ماسالا وجود دارد که در این مقاله قرار است دربارهی آنها صحبت کنیم. همراه ما باشید.
برای تهیه چای ماسالا به مواد زیر نیاز دارید.
ابتدا شیر را در یک ظرف بریزید و به آن هل، رازیانه، فلفل، میخک و چوب دارچین خرد شده را اضافه کنید. سپس ظرف را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی همبزنید. بعد از آن، ترکیب را از روی حرارت بردارید و مواد آماده شده را در لیوان مورد نظر بریزید. در مرحله بعد چای دمکرده را به ترکیب آماده شده، اضافه کنید و عسل، پودر زنجبیل را هم روی نوشیدنی بریزید. در نهایت جوز هندی را رنده کنید و به نوشیدنی خود اضافه کنید. چای ماسالای شما آماده سرو است.
یکی از روشهای تهیه چای ماسالا روش هندی است که بسیار پرطرفدار و محبوب است. مواد لازم برای تهیه چای ماسالا عبارتند از:
این روش تهیه چای ماسالا بسیار کامل است و تمامی محتویات لازم را دارد. در مرحلهی اول باید ادویهها را با هاون خرد کنید و با آب، چوب دارچین و شیر در یک شیر جوش بریزید و روی یک حرارت متوسط قرار دهید تا جوش آید. زمانی این نوشیدنی جوش آمد، حرارت را کم کنید تا در حرارت کم، عطر ادویهها حس شود.
در مرحلهی بعد، شیر را به شیر جوش اضافه کنید و حواستان باشد که شیر سر نرود. بعد از آن، یک چای کیسهای به محتوا اضافه کنید و اجازه دهید چای چند دقیقه دم بکشد. نوشیدنی شما آماده است.
اگر تمایل دارید با نوشیدنیهای کافئیندار آشنا شوید، مقالهی نوشیدنیهای حاوی کافئین را بخوانید.
مواد زیر برای 2 نفر کافی است.
در مرحلهی اول، فلفلها، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی را در یک شیرجوش بریزید و به مدت 2 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا کمی تفت بخورند. بعد از آن، شیرجوش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا ادویهها خنک شوند. ادویهها را با آسیاب یا دستگاه قهوه پودر کنید و به مدت 2 ماه از آن در شیشه در بسته نگهداری کنید.
آب، زنجبیل و ادویهها را در یک شیرجوش بریزید و آنها را برای 20 دقیقه روی حرارت قرار دهید. اجازه ندهید که مواد جوش آید، زیرا نوشیدنی تلخ میشود.
چای سیاه را به مواد داخل شیرجوش اضافه کنید و پس از چند دقیقه چای را از روی حرارت بردارید و با استفاده از صافی آن را در فنجان بریزید.
در مقالهی فواید چای سیاه، بهطور کامل دربارهی خواص چای سیاه صحبت کردیم.
اگر شما چای ماسالا را از بیرون تهیه کنید، قطعا هزینهی بیشتری دارد، اما میتوانید در خانه این چای خوشمزه را با هزینه کمتر درست کنید و از خواص آن بهرهمند شوید. طرز تهیه چای ماسالا زمان زیادی از شما نمیگیرد و شما تنها باید ادویههای آماده شده را در آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه روی حرارت بماند. سپس مقداری چای سیاه اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد. بعد از این مرحله، شیر داغ و عسل را به نوشیدنی خود اضافه کنید و بگذارید در حرارت کم کاملا با هم مخلوط شوند. نوشیدنی شما آماده است.
اگر میخواهید با انواع چای و خواص آن را بیشتر آشنا شوید، به مقالهی انواع چای گیاهی سر بزنید.
چای ماسالا یکی از نوشیدنیهای گرم و خوشطعمی است که در فصل زمستان معمولا از کافهها عطر آن را میتوان احساس کرد. برخی از افراد برای آنکه چای ماسالا را کاملا سریع آماده کنند، از پودر آن استفاده میکنند. برای تهیه چای ماسالا به صورت پودری، تنها باید یک لیوان آب جوش آماده کنید و پودر را همانند نسکافه در لیوان بریزید و هم بزنید. فقط این نکته را باید بدانید که در پودرهای چای ماسالا به جای شیر تازه از شیرخشک استفاده میکنند و خواص آنها همانند چای ماسالایی که خودتان تهیه میکنید، نیست.
بعضی از افراد دوست دارند که چای ماسالا را با اسپرسو درست کنند. برای تهیه چای ماسالا با اسپرسو، شما تنها باید به هنگام تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز، چای ماسالا را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت باشد.
اگر به دنبال راهی برای لاغر شدن و کاهش وزن هستید، چای ماسالا هندی خانگی را به شما پیشنهاد میکنیم. چای ماسالا سرشار از پروتئین است و به علت آنکه در تهیهی آن از انواع شیر استفاده میشود، باعث ایجاد احساس سیری میشود و به لاغر شدن کمک میکند. دارچین موجود در چای ماسالا تامینکننده سلامت قلب است و کلسترول بدن را کاهش میدهد. همچنین زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و هل موجود در چای ماسالا باعث جلوگیری از التهاب باکتریایی دستگاه گوارش و بهبود هضم غذا میشود.
برای آشنایی با فواید چای ماسالا، به مقاله خواص چای ماسالا مراجعه کنید و اطلاعات خود را در این باره تکمیل کنید.
همانطور که در این مقاله خواندید، چای ماسالا یکی از نوشیدنیهای گرم و پرخاصیتی است که در فصل زمستان به شکل ویژهای از آن استقبال میکنند.
چای ماسالا برای لاغری، سلامت قلب، رفع التهاب بدن، بهبود هضم غذا و کاهش کلسترول بدن مفید است.
اگر میخواهید برای لاغر شدن چای ماسالا بخورید، به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیههای او عمل کنید.
آیا چای ماسالا لاغرکننده است؟
بله، چای ماسالا سرشار از پروتئین است و به علت آنکه در تهیهی آن، از انواع شیر استفاده میشود، باعث ایجاد احساس سیری میشود و به لاغر شدن کمک میکند. همچنین دارچین موجود در چای ماسالا کلسترول بدن را کاهش میدهد.
چای ماسالا چه خواصی دارد؟
چای ماسالا تامینکننده سلامت قلب است و کلسترول بدن را کاهش میدهد و لاغرکننده است. همچنین زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و هل موجود در چای ماسالا باعث جلوگیری از التهاب باکتریایی دستگاه گوارش و بهبود هضم غذا میشود.
مواد اصلی تشکیلدهنده چای ماسالا کدامند؟
چای سیاه همانند چای کیسهای یا فلهای، شیر غیرلبنی همانند شیر نارگیل و بادام هندی، ادویهجات همانند زنجبیل، میخک، هل و فلفل سیاه و شیرینکننده از جمله مواد اصلی تشکیلدهنده چای ماسالا هستند.