طرز تهیه چای ماسالا هندی

چای ماسالا یک چای خامه‌ای هندی است که قند طبیعی دارد و دارای کافئین است. البته امروزه محبوبیت این نوشیدنی در کل جهان دیده می‎شود و جزو چای‌های اصیلی است که خاصیت درمانی زیادی دارد. روش‌های بسیاری برای تهیه چای ماسالا وجود دارد که در این مقاله قرار است درباره‎ی آن‌ها صحبت کنیم. همراه ما باشید.

مواد اصلی تشکیل‌دهنده چای ماسالا

مواد اصلی تشکیل‌دهنده چای ماسالا

  • چای سیاه همانند چای کیسه‎ای یا فله‌ای
  • شیر غیرلبنی همانند شیر نارگیل و بادام هندی
  • ادویه‌جات همانند زنجبیل، میخک، هل و فلفل سیاه
  • شیرین‌کننده

طرز تهیه چای ماسالا  ساده

برای تهیه چای ماسالا به مواد زیر نیاز دارید.

  • شیر: 2 لیوان
  • هل: 3 عدد
  • رازیانه: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل: 8 دانه
  • چوب دارچین: 1 عدد
  • میخک: 4 عدد
  • چای دم‌کرده:  1/4 لیوان
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • پودر زنجبیل: به‌مقدار لازم
  • جوز هندی: به‌مقدار لازم

ابتدا شیر را در یک ظرف بریزید و به آن هل، رازیانه، فلفل، میخک و چوب دارچین خرد شده را اضافه کنید. سپس ظرف را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم‎بزنید. بعد از آن، ترکیب را از روی حرارت بردارید و مواد آماده شده را در لیوان مورد نظر بریزید. در مرحله بعد چای دم‌کرده را به ترکیب آماده شده، اضافه کنید و عسل، پودر زنجبیل را هم روی نوشیدنی بریزید. در نهایت جوز هندی را رنده کنید و به نوشیدنی خود اضافه کنید. چای ماسالای شما آماده سرو است.

طرز تهیه چای ماسالا به روش هندی

یکی از روش‎های تهیه چای ماسالا روش هندی است که بسیار پرطرفدار و محبوب است. مواد لازم برای تهیه چای ماسالا عبارتند از:

  • شیر: 150 تا 200 میلی‌لیتر
  • میخک: 2 تا 3 عدد
  • پودر رازیانه: نصف قاشق غذاخوری
  • هل سبز: 2 تا 3 عدد
  • زنجبیل: 1 تا 2 تکه
  • چوب دارچین: 1 تا 2 عدد
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • آب: 100 میلی‌لیتر
  • چای کیسه‌ای سیاه: 1 عدد

طرز تهیه چای ماسالا با شیر

طرز تهیه چای ماسالا با شیر

این روش تهیه چای ماسالا بسیار کامل است و تمامی محتویات لازم را دارد. در مرحله‎ی اول باید ادویه‎ها را با هاون خرد کنید و با آب، چوب دارچین و شیر در یک شیر جوش بریزید و روی یک حرارت متوسط قرار دهید تا جوش آید. زمانی این نوشیدنی جوش آمد، حرارت را کم کنید تا در حرارت کم، عطر ادویه‎ها حس شود.

در مرحله‎ی بعد، شیر را به شیر جوش اضافه کنید و حواستان باشد که شیر سر نرود. بعد از آن، یک چای کیسه‌ای به محتوا اضافه کنید و اجازه دهید چای چند دقیقه دم بکشد. نوشیدنی شما آماده است.

اگر تمایل دارید با نوشیدنی‌های کافئین‌دار آشنا شوید، مقاله‎ی نوشیدنی‌های حاوی کافئین را بخوانید.

طرز تهیه چای ماسالا بدون شیر

مواد زیر برای 2 نفر کافی است.

  • دانه فلفل قرمز: 20 عدد، سیاه و سفید
  • میخک: 5 دانه
  • هل سبز: 5 دانه
  • چوب دارچین: 1 عدد
  •  آب: 2/5 فنجان
  • زنجبیل: 2 تا 3 عدد چوب
  • چای سیاه: 2 قاشق غذا‌خوری
  • بادیان ختایی: 1 عدد

در مرحله‎ی اول، فلفل‌ها، میخک، هل،‌ دارچین و بادیان ختایی را در یک شیرجوش بریزید و به مدت 2 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا کمی تفت بخورند. بعد از آن، شیرجوش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا ادویه‌ها خنک شوند. ادویه‌ها را با آسیاب یا دستگاه قهوه پودر کنید و به مدت 2 ماه از آن در شیشه در بسته نگهداری کنید.

آب، زنجبیل و ادویه‌ها را در یک شیرجوش بریزید و آن‌ها را برای 20 دقیقه روی حرارت قرار دهید. اجازه ندهید که مواد جوش آید، زیرا نوشیدنی تلخ می‎شود.

چای سیاه را به مواد داخل شیرجوش اضافه کنید و پس از چند دقیقه چای را از روی حرارت بردارید و با استفاده از صافی آن را در فنجان بریزید.

در مقاله‎ی فواید چای سیاه، به‎طور کامل درباره‎ی خواص چای سیاه صحبت کردیم.

طرز تهیه چای ماسالا خانگی

طرز تهیه چای ماسالا خانگی

اگر شما چای ماسالا را از بیرون تهیه کنید، قطعا هزینه‌‎ی بیشتری دارد، اما می‎توانید در خانه این چای خوشمزه را با هزینه کمتر درست کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید. طرز تهیه چای ماسالا زمان زیادی از شما نمی‎گیرد و شما تنها باید ادویه‌های آماده شده را در آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه روی حرارت بماند. سپس مقداری چای سیاه اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد. بعد از این مرحله، شیر داغ و عسل را به نوشیدنی خود اضافه کنید و بگذارید در حرارت کم کاملا با هم مخلوط شوند. نوشیدنی شما آماده است.

اگر می‌خواهید با انواع چای و خواص آن را بیشتر آشنا شوید، به مقاله‌ی انواع چای گیاهی سر بزنید.

طرز تهیه چای ماسالا پودری

چای ماسالا یکی از نوشیدنی‎های گرم و خوش‎طعمی است که در فصل زمستان معمولا از کافه‌ها عطر آن را می‎توان احساس کرد. برخی از افراد برای آن‌که چای ماسالا را کاملا سریع آماده کنند، از پودر آن استفاده می‌‎کنند. برای تهیه چای ماسالا به صورت پودری، تنها باید یک لیوان آب جوش آماده کنید و پودر را همانند نسکافه در لیوان بریزید و هم بزنید. فقط این نکته را باید بدانید که در پودرهای چای ماسالا به جای شیر تازه از شیرخشک استفاده می‌‎کنند و خواص آن‌ها همانند چای ماسالایی که خودتان تهیه می‎کنید، نیست.

طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو

طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو

بعضی از افراد دوست دارند که چای ماسالا را با اسپرسو درست کنند. برای تهیه چای ماسالا با اسپرسو، شما تنها باید به هنگام تهیه‎ اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز، چای ماسالا را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت باشد.

طرز تهیه چای ماسالا برای لاغری

اگر به دنبال راهی برای لاغر شدن و کاهش وزن هستید، چای ماسالا هندی خانگی را به شما پیشنهاد می‎کنیم. چای ماسالا سرشار از پروتئین است و به علت آن‎که در تهیه‎ی آن از انواع شیر استفاده می‎شود، باعث ایجاد احساس سیری می‎شود و به لاغر شدن کمک می‌کند. دارچین موجود در چای ماسالا تامین‌کننده سلامت قلب است و کلسترول بدن را کاهش می‌دهد. همچنین زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و هل موجود در چای ماسالا باعث جلوگیری از التهاب باکتریایی دستگاه گوارش و بهبود هضم غذا می‎شود.

برای آشنایی با فواید چای ماسالا، به مقاله خواص چای ماسالا مراجعه کنید و اطلاعات خود را در این باره تکمیل کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله خواندید، چای ماسالا یکی از نوشیدنی‌های گرم و پرخاصیتی است که در فصل زمستان به شکل ویژه‌ای از آن استقبال می‎کنند.

چای ماسالا برای لاغری، سلامت قلب، رفع التهاب بدن، بهبود هضم غذا و کاهش کلسترول بدن مفید است.

اگر می‌خواهید برای لاغر شدن چای ماسالا بخورید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه‌های او عمل کنید.

سوالات متداول:

آیا چای ماسالا لاغرکننده است؟

بله، چای ماسالا سرشار از پروتئین است و به علت آن‎که در تهیه‎ی آن، از انواع شیر استفاده می‎شود، باعث ایجاد احساس سیری می‎شود و به لاغر شدن کمک می‌کند. همچنین دارچین موجود در چای ماسالا کلسترول بدن را کاهش می‌دهد.

چای ماسالا چه خواصی دارد؟

چای ماسالا تامین‌کننده سلامت قلب است و کلسترول بدن را کاهش می‌دهد و لاغرکننده است. همچنین زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و هل موجود در چای ماسالا باعث جلوگیری از التهاب باکتریایی دستگاه گوارش و بهبود هضم غذا می‎شود.

مواد اصلی تشکیل‌دهنده چای ماسالا کدامند؟

چای سیاه همانند چای کیسه‎ای یا فله‌ای، شیر غیرلبنی همانند شیر نارگیل و بادام هندی، ادویه‌جات همانند زنجبیل، میخک، هل و فلفل سیاه و شیرین‌کننده از جمله مواد اصلی تشکیل‌دهنده چای ماسالا هستند.

 

alis