شیر کم چرب بهتره یا پرچرب؟

شیر یکی از مغذی‌ترین نوشیدنی‌هایی است که در سراسر جهان شناخته می‌شود. وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا بدون در نظر گرفتن اینکه شیر کم چرب بهتره یا پرچرب، مصرف روزانه 3 لیوان شیر را برای کودکان بالای 9 سال و بزرگسالان توصیه کرده است. این میزان می‌تواند تا حد زیادی نیاز‌های روزانه بدن به کلسیم و ویتامین D را برطرف کند.

انتخاب شیر کم چرب و پرچرب به نوع نیاز‌های بدن افراد بستگی دارد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که مصرف شیر بدون چربی همیشه نمی‌تواند بهترین انتخاب باشد! ما می‌خواهیم در این مقاله از مجله عالیس بررسی کنیم که بین شیر کم چرب یا پرچرب، کدام گزینه‌های بهتری برای مصرف روزانه هستند. با ما همراه باشید که ببینیم شیر کم چرب بهتره یا پرچرب!

تعریف انواع شیر از نظر درصد چربی

تعریف انواع شیر از نظر درصد چربی

قبل از اینکه بخواهیم درباره شیر کم چرب و پرچرب صحبت کنیم، بهتر است درباره درصد چربی شیر کم چرب و پرچرب بدانید. به بیان ساده‌تر، وقتی از شیر کم چرب یا پرچرب صحبت می‌‌شود، چه درصدی از چربی منظورمان است! البته این درصد ممکن است در بعضی از کشور‌ها مقدار کمی با هم تفاوت داشته باشند، اما محدوده درصد چربی شیر کم چرب و پرچرب تفاوت چشمگیری در کشور‌های مختلف ندارد. به طور کلی، محتوای چربی انواع شیر به 3 شکل زیر دسته‌بندی می‌شود:

شیر پر چرب 3/25 درصد چربی
شیر کم چرب 1 درصد چربی
شیر بدون چربی 0/5 درصد چربی

در مقاله شیرها و چربی شیر را بیشتر بشناسیم؟ درباره انواع شیر و فواید هر کدام مفصل‌تر صحبت کرده‌ایم.

ارزش غذایی انواع شیر کم چرب و پر چرب

در دوران بچگی چند بار شنیده‌اید که «شیر بخور تا زودتر بزرگ شوی»؟ صحبت کردن درباره فواید مصرف شیر از جمله چیز‌هایی است که همه افراد با شنیدن آن بزرگ شده‌اند. همه این فایده‌ها نیز به ارزش غذایی مواد مغذی شیر برمی‌گردد. در جدول زیر ارزش غذایی انواع شیر کم چرب و پر چرب در یک فنجان 246 گرمی را می‌بینید:

مواد مغذی شیر شیر پر چرب شیر کم چرب
کالری 152 106
کربوهیدرات 11/5 گرم 12/7 گرم
پروتئین 8/14 گرم 8/32 گرم
چربی 7/97 گرم 2/34 گرم
چربی اشباع 4/63 گرم 1/4 گرم
امگا 3 0/04 گرم 0/01 گرم
کلسیم 306 میلی‌گرم 301 میلی‌گرم
ویتامین D 2/39 میکرو‌گرم 2/61 میکرو‌گرم
ویتامین A 79/7 میکرو‌گرم 143 میکرو‌گرم

جدول ارزش غذایی انواع شیر کم چرب و پر چرب

به جدول بالا دوباره نگاهی بیاندازید. چه تفاوتی بین ارزش غذایی شیر کم چرب و پر چرب می‌بینید؟ آیا به نظرتان با این تفاوت‌ها شیر کم چرب بهتره یا پر چرب؟

خواص شیر کم چرب چیست؟

در جدول ارزش غذایی انواع شیر کم چرب و پر چرب می‌بینید که این دو نوع شیر از لحاظ میزان کالری و چربی با یکدیگر تفاوت دارند. علاوه بر این، کلسیم و ویتامین‌های موجود در شیر کم چرب، مقداری از شیر پرچرب بیشتر است؛ بنابراین، در کنار فواید کلی شیر که در مقاله خواص شیر به آنها اشاره شده است، انواع شیر نیز خواص متفاوتی دارند. در زیر خواص شیر کم چرب را می‌بینید:

  • کاهش مصرف چربی که به سلامت سیستم قلب کمک می‌کند.
  • تامین کلسیم و ویتامین D مورد نیاز بدن که برای سلامت استخوان‌ها، رشد ماهیچه‌ها و تقویت سیستم ایمنی ضروری هستند.
  • چربی و کالری کمتر موجود در شیر کم چرب به کنترل وزن و کاهش وزن کمک می‌کند.

یکی از راه‌های مهمی که شما را در مسیر کاهش وزن موفق می‌کند، مدیریت کالری دریافتی روزانه است. شیر کم چرب کالری و چربی کمتری نسبت به شیر پرچرب دارد. این ویژگی باعث شده که شیر کم چرب برای لاغری مناسب‌تر باشد. به طور کلی، کمک به مدیریت وزن را می‌توان از مهمترین خواص شیر کم چرب دانست.

خواص شیر پرچرب چیست؟

شیر پرچرب نیز دارای خواصی است که نمی‌توان از آنها چشم‌پوشی کرد. این نوع شیر دارای خواص و فواید متعددی است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • منبع غنی از انرژی: شیر پرچرب کالری بالاتری نسبت به شیر کم چرب دارد و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.
  • کمک به جذب مواد مغذی: چربی‌های موجود در شیر پرچرب به جذب بهتر ویتامین‌ها و مواد مغذی کمک می‌کنند.
  • کمک به رشد بدن: شیر پرچرب به دلیل محتوای چربی و پروتئین بالا برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب است.
  • حاوی اسیدهای چرب ضروری: این نوع شیر شامل اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است که برای سلامت قلب و مغز مفید هستند.

به نظر شما آیا شیر پر چرب چاق کننده است؟

مصرف شیر کم چرب یا پر چرب برای کودکان

مصرف شیر کم چرب یا پر چرب برای کودکان

در مورد مصرف شیر برای کودکان، انتخاب بین شیر کم چرب و پرچرب بستگی به سن کودک و وضعیت کلی سلامتی او دارد. اگرچه در گذشته تاکید بسیاری بر مصرف شیر کم چرب برای سلامت کودک بود، اما تحقیقات جدید نشان داده که این انتخاب بستگی به وضعیت سلامتی کودک دارد. به طور کلی، مصرف شیر کم چرب یا پر چرب برای کودکان به صورت زیر است:

  • کودکان زیر 2 سال: معمولاً توصیه می‌شود که کودکان زیر دو سال شیر پرچرب مصرف کنند. چربی موجود در شیر پرچرب برای رشد و تکامل مغز کودکان در این سن حیاتی است.
  • کودکان بالای 2 سال: پس از دو سالگی، بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که کودکان می‌توانند شیر کم‌چرب یا حتی بدون چربی مصرف کنند، مگر اینکه کودک به دلیل مشکلات وزنی یا سایر مسائل پزشکی نیاز به مصرف شیر پرچرب داشته باشد.

هر کودک ممکن است نیازهای خاص خود را داشته باشد؛ بنابراین، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه کودک مشورت کنید که بهترین تصمیم را بر اساس شرایط خاص کودک بگیرید. در مقاله بهترین شیر برای کودکان اطلاعات کامل‌تری برای مصرف شیر کودک وجود دارد که به شما کمک می‌کند برای رژیم غذایی کودک خود تصمیم بهتری بگیرید.

کلام آخر

از زمانی که نوزاد چشم باز می‌کند تا دو سالگی، شیر مهمترین وعده غذایی او محسوب می‌شود. بعد از آن نیز کودکان و بزرگسالان باید نوشیدن روزانه شیر را در برنامه غذایی خود داشته باشند. در این میان، سوالی که خیلی پیش می‌آید درباره مصرف شیر کم چرب یا پرچرب است. در این مقاله درباره شیر کم چرب بهتره یا پرچرب صحبت کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که شرایط جسمی خود را در نظر بگیرید و نوع شیر مورد نیاز بدنتان را انتخاب کنید.

سوالات متداول

یک لیوان شیر کم چرب چقدر پروتئین دارد؟

میزان چربی شیر تاثیر زیادی بر پروتئین آن نمی‌گذارد. میزان پروتئین یک لیوان شیر کم چرب 8/32 گرم است و شیر پر چرب نیز 8/14 گرم پروتئین دارد.

شیر کم چرب یا پر چرب برای بدنسازی بهتر است؟

انتخاب بین شیر کم چرب یا پرچرب برای بدنسازی بستگی زیادی به اهداف بدنساز دارد. شیر پرچرب انرژی بیشتری دارد و با ایجاد احساس سیری بیشتر از خوردن وعده‌های اضافی جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر، شیر کم چرب کالری کمتر و چربی اشباع کمتری دارد که برای کنترل وزن مناسب‌تر است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis