طرز تهیه آب عدس

خیلی از ما فکر می‌کنیم که با عدس تنها می‌توان پلو یا عدسی درست کرد؛ اما این باور اشتباه است. از این دانه نه‌تنها می‌توان شیرینی و دسر درست کرد، بلکه حتی می‌توان نوشیدنی عدس نیز تهیه کرد! آب عدس از جمله نوشیدنی‌های ناشناخته‌ای است که نه‌تنها مزه بسیار متفاوتی دارد، بلکه می‌تواند خواص بسیاری برای سلامتی ما نیز به همراه داشته باشد.

در این مقاله از مجله عالیس، طرز تهیه آب عدس را در کنار هم مرور خواهیم کرد. طرز تهیه این نوشیدنی بسیار ساده است و تنها به چند قلم ماده اولیه ساده نیاز دارد؛ به همین دلیل تهیه کردنش بسیار ارزان برایتان تمام خواهد شد. در ادامه این مطلب، با خواص آب عدس و ارزش غذایی آن نیز آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه آب عدس

مواد لازم در طرز تهیه آب عدس

برای تهیه آب عدس به سبک هندی، شما باید مواد اولیه زیر را حاضر کنید:

عدس  1/2 پیمانه
آب به میزان لازم
هل نوک قاشق چای‌خوری
نارگیل (دلخواه)  1/2 پیمانه
شکر قهوه‌ای (دلخواه) 1 و 1/2 قاشق غذاخوری

این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه آب عدس مشاهده کردید، می‌تواند برای تهیه این نوشیدنی برای 2 تا 3 نفر کافی باشد. برای اینکه نوشیدنی بیشتری داشته باشید، می‌توانید مقدار مواد اولیه را افزایش دهید. از دیگر نوشیدنی‌های ساده و مقوی که می‌توانید با کمترین و ارزان‌ترین مواد اولیه تهیه کنید، آب کرفس است. شما می‌توانید طرز تهیه معجون کرفس را از بلاگ عالیس مطالعه کنید.

طرز تهیه آب عدس به سبک هندی

آب عدس از جمله قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های هندی است و هزاران سال است که در این کشور نوشیده می‌شود. شما می‌توانید این نوشیدنی مقوی را در کمتر از 30 دقیقه حاضر کنید. هراندازه که مهارت شما در آشپزی اندک باشد هم باز با دستوری که در ادامه مطالعه خواهید کرد، می‌توانید به‌سادگی آن را تهیه کنید.

در طرز تهیه آب عدس لازم است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا تابه یا قابلمه‌ای مناسب را روی گاز قرار دهید. عدس‌ها را داخل آن بریزید و مقداری تفت دهید تا رُست شوند. حواستان باشد که باید شعله را روی حرارت متوسط تنظیم کرده باشید. بعد از اینکه عدس‌ها مقداری تغییر رنگ دادند و عطرشان در فضا پخش شد، آن‌ها را از روی شعله بردارید و اجازه دهید مقداری خنک شوند.

حال عدس‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید و مقدار مناسبی به آن‌ها آب اضافه کنید. مقدار آب به سلیقه خودتان بستگی دارد؛ اگر می‌خواهید آب عدس غلیظ‌تری داشته باشید، بهتر است که از آب کمتری استفاده کنید. مقداری هل را پوست گرفته و بکوبید؛ سپس آن‌ها را نیز داخل مخلوط‌کن بریزید.

بسته به سلیقه خود در این مرحله می‌توانید مقداری نارگیل تازه و شکر قهوه‌ای نیز به ترکیبات دیگر اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط‌ کنید. آن‌قدر دستگاه را روشن نگه دارید که ترکیب شما به پوره‌ای یکدست تبدیل شود. بسته به سلیقه خود، مقدار بیشتری آب اضافه کنید.

اکنون یک صافی بر روی ظرف دلخواه خود قرار دهید. آب عدس را از آن عبور داده و هر چیزی که در صافی ماند را دور بریزید. اکنون طرز تهیه آب عدس شما به پایان رسیده است و نوشیدنی آماده خوردن است. بهتر است که آب عدس را تازه مصرف کنید، در غیر این صورت تنها می‌توانید آن‌ها را تا یک هفته در یخچال نگه دارید. نوش جان!

نگاهی به خواص آب عدس

نگاهی به خواص آب عدس

حال که طرز تهیه آب عدس را یاد گرفته‌ایم، بد نیست که نگاهی به خواص آن برای بدن داشته باشیم. عدس از جمله مقوی‌ترین مواد غذایی در جهان به شمار می‌رود و میزان مواد معدنی و همین‌طور ویتامین‌ها در آن بسیار زیاد است.

عدس سرشار از پروتئین است، میزان بالایی فیبر دارد و همین‌طور ترکیبات مفیدی مانند نیاسین، ویتامین ب 6 و فولات را در خود جای داده است. همچنین این خوراکی غنی از آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم نیز است. اگر عاشق نوشیدنی های مفید هستید، توصیه می‌کنیم که مقاله خواص آب کرفس و هویج را نیز مطالعه کنید.

از جمله مهم‌ترین فواید و خواص آب عدس می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مصرف روزانه این نوشیدنی می‌تواند از بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. همچنین می‌تواند عملکرد سیستم عروقی شما را نیز اصلاح کرده و بهبود ببخشد.
  • نوشیدن آب عدس می‌تواند کارکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. میزان بالای فیبر در این خوراکی، می‌تواند هضم غذا را بسیار راحت‌تر و به همان اندازه به دفع نیز کمک کند.
  • افرادی که دیابت دارند و نیاز دارند که قند خون خود را با رژیم غذایی مناسب کنترل کنند، می‌توانند از آب عدس به‌صورت روزانه و قبل از هر وعده استفاده کنند.
  • از آنجایی که میزان پروتئین در این نوشیدنی بسیار بالاست، مصرف آن می‌تواند نیاز بدن شما را به این ماده مغذی به بهترین شکل تامین کند.
  • مصرف آب عدس برای لاغری نیز بسیار مفید است. اگر می‌خواهید سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش دهید و همین‌طور از اشتهای کاذب جلوگیری کنید، این نوشیدنی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
  • در نهایت، آب عدس سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها نیز است و نوشیدن آن به‌صورت مرتب می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی کاهش دهد.

کلام آخر

در این مقاله از بلاگ عالیس، طرز تهیه آب عدس را در کنار هم یاد گرفتیم. این نوشیدنی می‌تواند یک گزینه مناسب و متفاوت برای میان‌وعده‌های شما باشد. همچنین نگاهی به خواص آب عدس نیز در این مقاله داشتیم. اگر می‌خواهید سلامت خود را تضمین کنید و همین‌طور از یک نوشیدنی بسیار خوشمزه لذت ببرید، آب عدس هندی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. همین امروز این نوشیدنی ساده را تهیه کرده و نوش جان کنید.

سوالات متداول

میزان کالری در آب عدس چقدر است؟

این نوشیدنی چیزی حدود 100 تا 200 واحد کالری دارد. بسته به افزودنی‌هایی که در آن استفاده می‌کنید، میزان کالری آن بالاتر نیز خواهد بود.

آیا می‌توان آب عدس را به شیوه‌ای دیگر هم تهیه کرد؟

روش دیگری برای تهیه آب عدس وجود دارد و آن هم این است که عدس را با آب بجوشانید، سپس آب حاصل از آن را مصرف کنید.

آیا از انواع دیگر عدس هم می‌توان در تهیه آب عدس استفاده کرد؟

بله؛ شما می‌توانید برای تهیه این نوشیدنی از دیگر انواع عدس نیز استفاده کنید. دال عدس نیز گزینه‌ای مناسب برای این نوشیدنی است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis