طرز تهیه چای مراکشی

اگر از چای سیاه معمولی خسته شده‌اید و دلتان می‌خواهد یک نوشیدنی تازه را امتحان کنید، پیشنهاد ما به شما، چای مراکشی است. باید این حقیقت را بپذیرید که چای فقط در ایران طرف‌دار ندارد و در گوشه‌گوشه خاورمیانه و حتی مراکش نیز این نوشیدنی بسیار محبوب است. بعد از قهوه، چای را می‌توان محبوب‌ترین نوشیدنی در سرتاسر دنیا دانست.

در این مقاله از بلاگ عالیس، می‌خواهیم طرز تهیه چایی مراکشی را در کنار هم یاد بگیریم. این چای متفاوت را می‌توانید تنها با چند قلم مواد اولیه که البته کاملاً هم در دسترس هستند تهیه کنید. علاوه بر نحوه آماده‌کردن این چای، از نکات مهم تهیه چای مراکشی و همچنین خواص آن نیز برای شما خواهیم گفت؛ با ما همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه چای مراکشی

مواد لازم در طرز تهیه چای مراکشی

برای تهیه چای مراکشی تنها لازم است که مواد اولیه زیر را در خانه حاضر کنید:

چای باروتی 2 و  قاشق چای‌خوری
نعناع تازه 8 تا 10 برگ متوسط
آب 3 پیمانه
قند 3 تا 5 عدد
مریم‌گلی (دلخواه) به میزان لازم

این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه چایی مراکشی مشاهده کردید، می‌تواند حدود 4 لیوان چای برای شما آماده کند. اگر می‌خواهید این چای را در مهمانی‌های بزرگ‌تر سرو کنید، می‌توانید مقدار مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. از دیگر چای‌های مجلسی می‌توان به چای قرمز اشاره کرد. شما می‌توانید با مطالعه مقاله چگونه چای قرمز درست کنیم، طرز تهیه این نوشیدنی را هم یاد بگیرید.

دستور تهیه چای مراکشی

تهیه‌کردن این چای درست به‌اندازه چای معمولی، ساده و بی‌دردسر است. شما می‌توانید این چای را در کمتر 30 دقیقه تهیه کرده و برای جمع‌های دورهمی معمولی یا مهمانی‌های بزرگ خانوادگی سرو کنید. با این چای متفاوت می‌توانید کدبانویی خود را به رخ دیگران بکشید و کاری کنید که همه از هنر شما تعریف کنند!

در طرز تهیه چایی مراکشی باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا مقدار ذکر شده آب را در کتری یا چای‌ساز ریخته و اجازه دهید جوش بیاید. سپس چای سیاه را در یک قوری مناسب بریزید و زمانی که آب جوش آمد، حدود  از آن را داخل قوری بریزید. اجازه دهید که چای داخل قوری حدود 30 ثانیه تا 1 دقیقه خیس بخورد و برای تهیه نوشیدنی اصلی آماده شود‌، سپس آب داخل قوری را دور بریزید و به مرحله بعدی بروید.

برگ نعناع را از شاخه جدا کنید و با دست مقداری فشار دهید و آن‌ها را بشکانید؛ حال آن‌ها را داخل قوری و روی چای خیس‌خورده بریزید. اگر دوست داشتید، می‌توانید مقداری مریم‌گلی نیز در همین مرحله به محتویات داخل قوری اضافه کنید. باقی‌مانده آب را نیز داخل قوری بریزید و قوری را روی شعله مستقیم (روی شعله‌پخش‌کن) قرار دهید. اجازه دهید که چای شما به مدت 5 تا 10 بجوشد.

قندها را داخل قوری بریزید و قوری را از روی حرارت بردارید. هنوز زمان سرو نرسیده است؛ حدود 5 تا 10 دقیقه دیگر قوری را به حال خود رها کنید تا چای شما حسابی دم بکشد. بعد از این مدت‌زمان، مقداری از چای را داخل یک استکان خالی کنید، سپس چای داخل استکان را داخل قوری برگردانید. این کار را 3 تا 4 مرتبه تکرار کنید تا هم قند به‌خوبی داخل  چای حل شود و هم اینکه عطر و مزه چای به بهترین شکل آزاد شود. همچنین این کار باعث می‌شود که چای کف کند، زیرا که چای مراکشی باید کف‌دار باشد.

اکنون زمان سرو چای رسیده است؛ قوری را با فاصله از استکان نگه دارید و هر یک از استکان‌ها را به همین روش پر کنید تا چای کف کند. اکنون طرز تهیه چایی مراکشی شما به پایان رسیده است و می‌توانید چای خود را با لذت میل کنید؛ نوش جان! اگر این چای را دوست داشتید، توصیه می‌کنیم که طرز تهیه چای زعفران را هم مطالعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه چای مراکشی

ما تلاش کردیم که تمام نکات مهم را در طول طرز تهیه چایی مراکشی به شما آموزش دهیم. اگر می‌خواهید که چای شما مزه و عطر بهتری داشته باشد و به چای مراکشی اصیل نزدیک‌تر باشد، بد نیست که این نکات را به یاد داشته باشید:

  • چای مراکشی اصیل بسیار شیرین است و مقدار قند در آن بسیار زیاد است؛ اما شما می‌توانید هرچقدر که دوست داشتید آن را شیرین کنید.
  • شما می‌توانید هر چاشنی دیگری را که دوست داشتید به این چای اضافه کنید. هل و دارچین از جمله بهترین گزینه‌ها برای خوشمزه‌تر کردن این چای به شمار می‌روند.
  • اگر چای باروتی در دسترس نداشتید، می‌توانید از هر نوع چای سیاهی که در خانه دارید استفاده کنید؛ چای شمال بهترین گزینه برای این نوشیدنی خواهد بود.

خواص چای مراکشی

خواص چای مراکشی

حال که طرز تهیه چای مراکشی را یاد گرفته‌ایم، بد نیست که نگاهی به خواص و فواید این چای نیز داشته باشید. ازآنجایی‌که این چای در ترکیبات خود دارای نعناع و مریم‌گلی است، می‌تواند برای سلامت بدن شما بسیار سودمند باشد؛ البته به آن شرط که آن را در حد تعادل شیرین کنید، وگرنه این چای می‌تواند دشمن قند خون شما باشد.

از جمله مهم‌ترین خواص چایی مراکشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این چای سرشار از مواد معدنی مفیدی مانند کلسیم، منیزیم، مس، فلوراید و سلنیوم است.
  • این چای یک نوشیدنی بسیار مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار می‌رود. اگر زیاد مریض می‌شوید، مصرف روزانه این چای می‌تواند شما را از بیماری دور کند.
  • برای افرادی که دچار اختلالات و مشکلات دستگاه تنفسی هستند یا آسم دارند، این چای می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
  • این چای از جمله آرامش‌بخش‌ترین چای‌هاست و مصرف روزانه آن می‌تواند به بهبود وضعیت اعصاب شما کمک شایانی کند.
  • این چای درصورتی‌که بدون قند مصرف شود، می‌تواند گزینه مناسبی برای چربی‌سوزی، افزایش سوخت‌وساز بدن و کاهش اشتهای کاذب باشد.

کلام آخر

در این مقاله از بلاگ عالیس، طرز تهیه چایی مراکشی را در کنار هم یاد گرفتیم. این چای از جمله متفاوت‌ترین چای‌هایی است که می‌توانید در طول عمر خود نوش جان کنید. طرز تهیه این چای بسیار ساده است و از طرفی مصرف روزانه آن می‌تواند برای سلامت شما فواید بسیاری را به همراه داشته باشد. امیدواریم که این چای را هرچه سریع‌تر درست کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید!

سؤالات متداول

آیا در چای مراکشی می‌توان از بادیان یا میخک هم استفاده کرد؟

هرچند که این دو چاشنی در طرز تهیه اصلی این چای وجود ندارند، اما شما می‌توانید از آن‌ها برای خوشمزه‌تر کردن چای خود استفاده کنید.

چای مراکشی را چطور باید سرو کرد؟

این چای باید در استکان‌های کمرباریک همراه با قند و مقداری لیمو تازه سرو شود. همچنین این چای باید حسابی کف داشته باشد.

آیا چای مراکشی را می‌توان یک نوشیدنی رژیمی حساب کرد؟

ازآنجایی‌که مقدار قند این چای بسیار بالاست، افرادی که رژیم دارند باید از مصرف آن پرهیز کنند. این چای بدون قند می‌تواند گزینه مناسبی برای سلامتی و حتی لاغری باشد.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis