آیا دوست دارید که طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه را یاد بگیرید؟ شاید بپرسید کدام نوشیدنی سرد کافه؟ فرقی نمیکند. زیرا بسیاری از نوشیدنیهای سرد که در کافه تهیه میشود، در فرآیندی شبیه به هم درست میشوند. بنابراین اکثر تفاوتی که بین نوشیدنیهای سرد وجود دارد، غالبا در مواد اولیه متفاوت آنها خواهد بود.
نوشیدنیهای سرد کافه برای فصل گرم سال بینظیر هستند. به خصوص در کشور ما ایران که از اواسط بهار تا آخر تابستان، ۴ یا ۵ ماه فوقالعاده گرم دارد. در این ماهها نهتنها نوشیدن نوشیدنی سرد میچسبد، بلکه به خاطر جایگزینی با آب تعریق شده بدن، ضروری هم هست.
حتی جدای از این تفاصیل، رسم نوشیدن شربت خنک و نوشیدنی سرد، یکی از رسوم جداییناپذیر ما ایرانیان در مهمانیها به شمار میرود. بنابراین اگر طرز تهیه نوشیدنی های کافه را یاد بگیرید، با یک تیر ۳ نشان زدهاید. هم نیاز نیست برای نوشیدن نوشیدنی خنک به کافه بروید و وقت و هزینه صرف کنید. هم جایگزینی آب بدنتان با نوشیدنی مورد علاقه خواهد بود و هم میتوانید برای مهمانانتان نوشیدنی جذابی آماده کنید.
در این صورت باید حتما تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید. قرار است که چندین و چند طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه را به شما آموزش دهیم.
شربت گل پنیرک یکی از بهترین نوشیدنیهای سرد کافه برای فصل تابستان است. تنها کافی است که گل پنیرک را در آب سرد بریزید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا عصاره خودش را به آب پس بدهد. سپس با ترکیب شهد و افزودنیهای مختلف، میتوانید رنگها و طعمهای متفاوتی را از این گیاه جذاب بگیرید. آب لیمو ترش و زعفران و عرق بهارنارنج، از بهترین موادی هستند که میشود با عصاره گل پنیرک ترکیب کرد.
عصاره گل پنیرک از خودش طعم خاصی ندارد، بنابراین به سادگی با طعمهای دیگر سازگار است. همچنین هرکدام از مواد بالا که به آن اضافه شوند، یک رنگ متفاوت تولید خواهند کرد. بنابراین شربت گل پنیرک به شربت رنگین کمانی مشهور شده است. البته ما قبلا در یک مطلب مجزا، طرز تهیه شربت با گل پنیرک را به شما آموزش داده بودیم.
اگر نگوییم معروفترین، احتمالا یکی از 5 طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه معروف به لیموناد اختصاص خواهد داشت. برخی تصور میکنند که لیموناد همان شربت آبلیموی خودمان است. البته خیلی هم تصور غلطی نیست. اما میشود اینطور گفت که شربت آبلیمو هم یک نوع لیموناد محسوب میشود.
لیموناد انواع مختلفی دارد. یکی از مشهورترین لیمونادها لیموناد نعنایی است، زیرا ترکیب آب لیموی ترش تازه با عصاره نعنا خیلی جذاب از کار درمیآید. این ترکیب برای رفع عطش بینظیر است. همچنین لیموناد میتواند یک جایگزین رژیمی برای نوشابه باشد، به خصوص اگر به جای شکر از عسل در ترکیبات آن استفاده کنید. البته ما قبلا در مطلبی مجزا طرز تهیه لیموناد رژیمی را برای شما توضیح داده بودیم.
شاید فکر کنید که شربت سکنجبین را چه به کافه؟ این یکی از سنتیترین شربتهای تاریخ ایران است و ربطی به کافه ندارد؟ در این صورت باید بگوییم که احتمالا در چند سال اخیر به کافههای متنوعی نرفتهاید! زیرا موج تاسیس کافههایی تحت عنوان کافه عمارت، باعث شده که فرهنگ ایرانی اصیل با کافهداری تلفیق و عجین بشود.
یکی از قسمتهای جذاب این جور کافهها، همین شربتبار یا شربتخانههایشان است. منویی که به جای استفاده از سیروپهای خارجی و غالبا مصنوعی، با شربتهای سنتی ایرانی مزین شده است و خیلی هیجانانگیز به نظر میرسد.
سکنجبین داروی طبیعی گرمازدگی است. بنابراین در خرماپزان تیر و مرداد، تا میتوانید شربت سکنجبین بنوشید! البته یکی از مصارف بامزه سکنجبین، نوش جان کردن آن با کاهو و خیار در خانه است. چیزی که ما را یاد دوران کودکی و خلاقیت مادران میاندازد. اما اگر شربت سکنجبین را امتحان نکردهاید، باید بگوییم که در صورت امتحان عاشق آن هم خواهید شد. پس نگاهی هم به مطلب چگونه شربت سکنجبین درست کنیم؟ بیندازید.
کلا اسموتیها جایگاه ویژهای بین انواع طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه دارند، اما اسموتی طالبی یک چیز خاص و ویژه است. نوشیدنی خنکی که خود ما ایرانیان هم آن را با نام آب طالبی میشناسیم و بعید است تابستانی بگذرد و حداقل یک بار آن را ننوشیم!
اسموتی طالبی را میشود با طالبی و یخ، طالبی و شیر و یا طالبی و بستنی درست کرد. دو مورد آخر در کوچه و بازار، شیرطالبی و طالبی بستنی نامیده میشوند. اما بالاخره اسموتی اسم کافهای و اصطلاحا باکلاس این نوع نوشیدنی محسوب میشود. ما قبلا طرز تهیه اسموتی طالبی به روش کافی شاپی را برایتان آموزش دادهایم.
برادرخوانده لیموناد کسی نیست جز جناب موهیتو! البته در کشور ما موهیتو خیلی به روشهای عجیب و غریبی درست میشود که بعضا شبیه به قرمه سبزی هستند تا نوشیدنی!
اما این نوشیدنی کوبایی معروف، در هرحال در ایران یکی از نوشیدنیهای سرد کافه محسوب میشود؛ اگرچه که استفاده اصلی آن در غرب، مربوط به نوشیدنیهای الکلی است. ولی خب در ایران رسپیهای جالبی توسط باریستاها خلق شده که موهیتو را به نوشیدنی محبوبی، خصوصا بین جوانان تبدیل کرده است. یکی از خوبیهای این همه رسپی متنوع این است که موهیتو را میتوانید با سادهترین مواد دم دست خودتان هم درست کنید. برای مثال طرز تهیه موهیتو لیمو با ماءالشعیر لیمویی عالیس را مطالعه کنید.
شاید در کافهها نام دتاکس واتر را مستقیما با این اسم نشنیده باشید، زیرا احتمالا خیلی اسم جذابی برای قرار گرفتن در منو نیست. اما احتمالا اگر توضیح بدهیم، این جور نوشیدنی را دیده و تجربه کرده باشید. دتاکس واتر، به معنای آب سمزدایی از بدن، یک نوشیدنی جذاب است که حاصل خیس خوردن انواع میوه در آب آشامیدنی است.
ما قبلا همه چیز درباره دتاکس واتر + طرز تهیه چند دتاکس واتر را برایتان آموزش داده بودیم. این طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه به شما اجازه میدهد تا صرفا ویتامین انواع میوه را بدون هیچگونه کالری، جذب کنید، زیرا خیسانده شدن میوهها باعث میشود که تنها خواص خوب به آب آشامیدنی منتقل شوند.
بعد از دو سه نوشیدنی غربی و خارجی، بیایید تا دوباره سراغ نوشیدنیهای سنتی خودمان برگردیم. نمیدانیم که آیا شما هم با بوی گل محمدی مست میشوید یا نه! اما اگر میشوید، بدانید که تاثیر این اتفاق در شربت گل محمدی چندبرابر هم خواهد شد! این هم یکی دیگر از نوشیدنیهایی است که در کافههای عمارتی امروزه باب شده است. گرچه که طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه مذکور را مادربزرگهایمان قشنگتر بلد هستند!
خوبی درست کردن شربت گل محمدی در خانه این است که همزمان با درست کردن شربت، میتوانید یک مربای خانگی خوشمزه هم به دست بیاورید؛ دقیقا مانند مادربزرگهایمان! این نوع شربت جدای از عطر و طعم خوب، خواص زیادی هم به همراه دارد. البته انتخاب نوع گل، میتواند به خود شما بستگی داشته باشد. برای مثال اگر گل محمدی دوست ندارید و گل سرخ دوست دارید، از آن به عنوان جایگزین استفاده کنید. ما نیز قبلا راجع به خواص شربت گل سرخ در مطلبی قدیمیتر صحبت کرده بودیم که خالی از لطف نیست.
اسموتی توت فرنگی احتمالا یکی از خوشرنگترین و لطیفترین نوشیدنیهای سرد کافه است. نوشیدنیای که باید حتما در فصل بهار که توت فرنگی تازه موجود است، تجربه کنید. این طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه در مطلب طرز تهیه اسموتی توت فرنگی برایتان آماده شده است.
اما یکی از خوبیهای دیگر توت فرنگی این است که به راحتی با طیف زیادی از میوهها، مانند طالبی، موز، کیوی، سیب و… ترکیب خواهد شد. پس میتوانید اسموتی ترکیبی را نیز برای لذت بیشتر از توت فرنگی در دستور کار خودتان قرار دهید.
باز هم یک اسم خارجی روی یک پدیده که خودمان از قبل داشتهایم. آب هندوانه که به واسطه اضافه شدن یخ در میکسر شده اسموتی هندوانه!
به هرحال اسمش هرچه که هست، خیلی برای رفع عطش و تشنگی در فصل گرم سال مناسب است؛ شاید حتی بیشتر از برادر خود، یعنی آب طالبی!
طرز تهیهاش هم آنقدری راحت است که فکر نکنیم نیاز به توضیح داشته باشد؛ ترکیب قطعههای هندوانه پوست گرفته شده با یخ و کمی شکر در مخلوط کن برقی! پس به جایش بیایید تا یک رسپی متفاوت از آن را با هم بخوانیم: طرز تهیه اسموتی هندوانه با شیر!
احتمالا جذابترین مزه و خاصترین مزه اسموتیها که فقط در کافهها اینقدر خوشمزه میشود مربوط به انبه باشد! ترکیب این میوه استوایی خوشمزه با میوه استوایی دیگر، یعنی موز، آنقدری جالب است که احتمالا بعد از نوشیدن لیوان اول، قانع نخواهید بود و سراغ لیوانهای بعدی آن خواهید رفت.
طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه مذکور، البته با کمی دقت و حوصله در خانه هم قابل اجراست. کافی است که مطلب چند روش تهیه اسموتی انبه را بخوانید. سپس نیت کنید که غیر از نوشیدن، از خود تهیه این اسموتی جذاب هم لذت ببرید!
بهار نارنج با آن اسم زیبا و پرصلابت و شاعرانهاش، عطر و طعم بینظیری را هم دارد. بنابراین اگر بین شربتبار کافهها قرار نمیگرفت باید تعجب میکردیم.
طراوتی که نوشیدن این شربت جذاب به سراسر وجود آدمی میبخشد، آنچنان زیاد است که قابل وصف و بیان کردن نیست! گرچه که این نوشیدنی هم مانند قریب به اکثر نوشیدنیهای سنتی ایرانی، نه تنها خوشمزه است، بلکه خواص زیادی هم دارد. اگر شک دارید، نگاهی به مطلب خواص شربت بهار نارنج بیندازید.
زردآلو میوهای است که خیلی به آن توجهی در زمینه نوشیدنی نمیشود. شاید چون آنقدر خوشمزه است که وقتی میبینیمش، سریعا دخلش را میآوریم و فرصتی برای فکر کردن به تهیه اشکال فرآوری شده آن باقی نمیماند!
اما جدای از شوخی، شربت زردآلو خیلی خوشطعم است. به خصوص که با تهیه شربت زردآلو، میتوانید یک مربای خوشمزه را هم به دست بیاورید و خود میوه را از کف نمیدهید. اما باز اگر دلتان نمیآید زردآلوها را خام خام نخورید، باید بگوییم که سیروپ زردآلو خیلی وقت است که بیسر و صدا در بازار ایران موجود است. آن را تهیه کنید و به سادگی یک طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه را به آشپزخانه خودتان اضافه کنید.
اگر جزو عاشقان میلک شیک (یا به اختصار همان شیک) بوده باشید، احتمالا تا اینجای مقاله یا مدام منتظر ماندهاید و یا در فراغ شیک، هیچکدام از سایر انواع طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه به شما نچسبیده است. البته اگر اینچنین باشد که احتمالا خودتان استاد هستید و نیاز به آموزش ما نخواهید داشت. اما اگر کمتر با تاریخچه و انواع شیک آشنا هستید، مطالعه مطلب میلک شیک چیست؟ را به شما پیشنهاد میکنیم.
داخل این مطلب، طرز تهیه دو نوع اصلی میلک شیک، یعنی شیک شکلاتی و شیک وانیلی را به شما آموزش دادهایم. گرچه که خودتان میدانید شیک را میشود به هزار و یک مدل ممکن تهیه کرد، زیرا بستنی و شیر به راحتی با انواع میوهها، سیروپها و طعمدهندههای طبیعی مخلوط میشوند و سازگار خواهند بود. به هرحال با یادگیری پایه شیک، میتوانید هر روز در خانه آن شیکی که دوست دارید و یک طعم جدید را امتحان کرده و لذت ببرید.
و در آخر بگذارید بعد از رفع و رجوع عاشقان شیک، کاری کنیم که دوستداران کوکتل نیز از دست ما عصبانی نباشند! کوکتل پیناکولادا یکی از محبوبترین و جذابترین انواع کوکتل در دنیاست. این کوکتل در کشور پورتوریکو (در آمریکای مرکزی و کارائیب) ابداع شده است و آنقدر خیر و برکت به کشورش رسانده که نوشیدنی ملی کشورش نامیده شده است.
البته خودتان میدانید که کوکتلها هم مانند اسموتی، شربت، شیک و سایر نوشیدنیهای سرد کافهای، هزار و یک مدل دارند. پس طبعا نمیشود همه آنها را آموزش داد، اما به طور کلی، کوکتل در ایران، ترکیبی رقیق از چند آبمیوه است؛ شبیه به ماکتل.
به هرحال در مطلب طرز تهیه کوکتل پیناکولادا برایتان نکات مفیدی از یک طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه آماده کردهایم که خواندنی به نظر میرسد.
امیدواریم که از مطالعه مطلب حاضر به اندازه کافی لذت برده باشید. همانطور که خودتان میدانید و در مطلب هم قید کردیم، طرز تهیه نوشیدنی سرد کافه یک کلیدواژه بسیار وسیع است. بنابراین نمیشود تمام نوشیدنیهای سرد کافه را حتی در یک کتاب جای داد؛ چه برسد به یک مقاله! بنابراین امیدواریم که حداقل چند نوشیدنی از فهرست بالا، مورد علاقه شما بوده باشد. در غیر این صورت، شما در کامنتها برایمان از نوشیدنی مورد علاقه سرد خود بگویید!
نوشیدنی خنک با قهوه هم جزو نوشیدنیها سرد کافه محسوب میشود؟
بله. چرا که نه. قبلا در صفحات دیگر مجله عالیس راجع به نوشیدنیهای سرد قهوه هم صحبت کرده بودیم.
کدام یک از میلک شیکهای میوهای مناسب فصل گرم سال هستند؟
بستگی به ذائقه شما دارد، اما طبعا میلک شیک میوه در تابستان با میوههایی تهیه میشود که مربوط به آن فصل هستند؛ مانند میلک شیک گیلاس یا میلک شیک آلبالو!
لایم چری چیست؟
لایم چری یک نوع ماکتل حاصل ترکیب آب لیمو ترش تازه و آب آلبالو محسوب میشود.
نظر خود را بنویسید