در سالهای اخیر کافهگردی تبدیل به یکی از تفریحات محبوب در بین مردم شده است. در گذشته افراد بیشتر وقت خود را در قهوهخانه و چایخانههای سنتی میگذراندند و نوشیدنی مورد علاقه آنها چای بود. امروزه مردم تمایل بیشتری به نوشیدن انواع قهوه دارند، بنابراین کافیشاپ محل مناسبی برای قرارهای کاری و دوستانه است. چند سالی است که کافههای زیبا با ارائه نوشیدنیهای باکیفیت در شهرهای مختلف میزبان علاقمندان هستند.
با توجه به تنوع منوهای کافیشاپها و کافههای مختلف گاهی انتخاب نوشیدنی متناسب با سلیقه و نیاز شما ممکن است پیچیده شود. مخصوصا اگر با انواع نوشیدنیهای سرد یا گرم که در منوی کافی شاپها و کافهها فهرست شدهاند آشنا نباشید.
بهعلاوه که معمولا در کنار نام اکثر نوشیدنیهای کافیشاپها، چیز زیادی در مورد اینکه از چه چیزی تهیه شدهاند، وجود ندارد. بنابراین ممکن است نوشیدنیای را انتخاب کنید که فقط به نظرتان آشناتر میرسد اما اصلا باب طبع شما نیست. حتما تا بهحال برای شما هم پیش آمده است که موقع سفارش نوشیدنی سردرگم شدهاید یا با برخی اسامی نوشیدنیها در منوی کافیشاپ آشنا نبودهاید.
ما در این مقاله قصد داریم انواع نوشیدنیهای سرد و گرم کافیشاپ را به شما معرفی کنیم. البته این نوشیدنیهای محبوب کافی شاپ فقط نوک کوه یخ هستند. یعنی همیشه میتوانید نوشیدنیهای جدید، چه بر پایه قهوه و چه انواع شیک و اسموتی را در کافهها امتحان کنید.
یکی از مهمترین گروه نوشیدنیهای کافهها و کافیشاپها انواع نوشیدنی گرم است. اکثر کسانی که به کافیشاپ میروند علاقه به نوشیدن قهوه، چای یا دمنوش دارند. در ادامه با انواع قهوه در کافی شاپ و انواع نوشیدنی گرم آشنا شوید.
اسپرسو تقریبا رایجترین و محبوبترین نوشیدنی قهوه است. این نوشیدنی در واقع نوعی قهوه غلیظ است که با استفاده از دستگاه مخصوص، آب با دمای جوش را از میان دانههای ریز قهوه عبور میدهند و عصاره آن را بهعنوان قهوه اسپرسو سرو میکنند.
اسپرسو پایه اصلی اکثر قهوههای ترکیبی با شیر و خامه است. کیفیت این قهوه به دانههای استفاده شده و نوع دستگاه بستگی دارد. بر روی قهوه اسپرسو موجود در کافیشاپها مقداری کف بر اثر فشار بخار آب دستگاه بهوجود میآید. اسپرسو میتواند تک شات یا دو شات (دوبل یا دبل) باشد. در مقایسه با قهوه دم شده معمولی هم بسیار قویتر از انواع قهوهها است و معمولا کافئین نسبتا بالایی دارد.
شما با استفاده از ظرف کوچک و ارزان قیمتی به نام موکاپات نیز میتوانید در خانه اسپرسو درست کنید.
قهوه ترک نوشیدنی سنتی و اصیل کشور ترکیه محسوب میشود و مثل قهوه اسپرسو غلیظ و قوی است. قهوه ترک در منوی اکثر کافیشاپها بهچشم میخورد و بسیار محبوب است. در مقاله نوشیدنیهای معروف ترکیه به طرز تهیه آن اشاره کردهایم.
قهوه اصیل فرانسوی طرفداران خودش را دارد. نسبتا تلخ است و برای کسانیکه کافئین زیادی نیاز دارند، بهترین انتخاب است.
اگر سردرد دارید و بهدنبال یک نوشیدنی برای تسکین درد هستید به کافیشاپ مورد علاقهتان بروید و یک فنجان قهوه فرانسوی سفارش دهید. طرز تهیه آن را میتوانید در مقاله نوشیدنیهای معروف فرانسه بخوانید.
کاپوچینو قهوه اصیل ایتالیایی است و در تهیه آن از نصف اسپرسو به همراه نصف فنجان شیر فومدار استفاده میشود. این نام به دلیل شباهتش به کلاههایی که راهبان کاپوچین میپوشیدند روی این نوشیدنی گذاشته شده است.
درست کردن کاپوچینو نسبتا آسان است. مخصوصا اگر طرز تهیه اسپرسو را بلد باشید میتوانید بهراحتی در خانه هم یک کاپوچینوی خوشمزه تهیه کنید. نکته مهم این است که در کاپوچینو نسبت شیر و قهوه برابر است. ابتدا شیر فومدار را در فنجان میریزند، سپس اسپرسو را به آرامی به آن اضافه میکنند تا فوم شیر از بین نرود.
برخی آن را با خامه تزئین میکنند. این قهوه را با شکر شیرین میکنند، بههمین دلیل برای کسانی که از طعم تلخ قهوه خوششان نمیآید، دلپذیر است. شما بهراحتی میتوانید این قهوه را در خانه نیز تهیه کنید.
یکی دیگر از نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو که در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است، لاته است. لاته در زبان ایتالیایی به معنی «قهوه و شیر» است. در واقع لاته هم یک قهوه اصیل ایتالیایی است.
مواد اولیه آن شبیه به کاپوچینو است. تفاوت آنها در نسبت مقدار شیر و اسپرسو است. لاته کمترین مقدار اسپرسو را دارد و بسیار سبک است. بههمین دلیل این نوشیدنی قهوه محبوب، گزینهای عالی برای مشتریانی است که قهوهای سبک و رقیق اما خوشطعم میخواهند. معمولا هم لاته در وعده صبحانه به همراه یک کیک میتواند انتخاب هیجانانگیزی باشد.
دو سوم یک فنجان را با شیر فومدار (کف شیر) پر کنید. سپس یک سوم فنجان اسپرسو غلیظ را بهآرامی اضافه کنید تا کف فراوان شیر از بین نرود. اگر میخواهید لاته خود را طعمدار کنید، میتوانید مقداری شربت طعمدهنده به آن اضافه کنید.
لاته آرت نوعی از همین قهوه است که موقع سرو در فنجان، طرحهای زیبایی بر روی آن ایجاد میکنند.
بسیاری از کافیشاپها با خلاقیت خود انواع مختلفی از لاتههای طعمدار را در منوی خود ارائه میدهند.
لاته زنجبیلی، چای لاته، لاته کاراملی و … با اضافه کردن طعمدهندههای مختلف مورد استقبال مشتریان قرار گرفته است.
قهوه و شکلات دو تا از بهترین خوراکیهای دنیا هستند. موکاها نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو هستند که به جای فوم با شکلات و خامه فرم گرفته درست میشوند، بنابراین در هر جرعه میتوانید طعم مخلوطی از قهوه و شکلات را یکجا مزه کنید. پیشنهاد میکنیم کسانی که عاشق شکلات هستند، حتما قهوه موکا را انتخاب کنند.
درواقع موکا هم یک نوشیدنی ایتالیایی است که بر پایه قهوه اسپرسو تهیه میشود و در مقایسه با سایر قهوهها شیرینتر است. موکا ترکیبی از اسپرسو، شکلات داغ و شیر است. این نوع قهوه معمولا در ماگ یا لیوانهای بزرگ سرو میشوند. نصف فنجان اسپرسو، نصف فنجان شیر و نصف فنجان شکلات داغ در ترکیب این قهوه استفاده میشود. قهوه موکا را معمولا با خامه و پودر کاکائو تزئین میکنند.
البته نسبت قهوه و شکلات به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است در موکای خود قهوه بیشتری بخواهید یا دوست داشته باشید طعم شکلات در آن غالب باشد.
این نوع قهوه آمریکایی از ترکیب نصف فنجان اسپرسو و آب جوش بهدست میآید. در مقایسه با سایر قهوهها رقیقتر است، اما کافئین بیشتری دارد و کمی تلخ است.
این نوشیدنی اولین بار در طول جنگ جهانی دوم و زمانی که باریستاهای اروپایی برای سربازان آمریکایی مستقر در آنجا آب به نوشیدنی اسپرسوی خود اضافه کردند، به وجود آمد. برای همین هم به آمریکانو یا Americano معروف شده است.
این قهوه طرفداران خاص خودش را دارد و عطر مطبوع آن به کیفیت قهوه بستگی دارد. در قهوه آمریکانو از دانههای قهوه با رُست تیره استفاده میشود. همچنین میتوانید به این قهوه شیر هم اضافه کنید.
این نوع قهوه نیز ایتالیایی است و ظاهر جذابی دارد. کافه ماکیاتو در لغت به معنای «قهوه لکهدار» یا «قهوه علامتدار» است. در ترکیب این قهوه از اسپرسو غلیظ به همراه شیر فومدار استفاده میکنند. ابتدا شیر را در فنجانهای بلندی میریزند و سپس با قهوه بر روی آن طرح ایجاد میکنند.
معمولا ماکیاتو از لاته قویتر است زیرا فقط حاوی مقدار کمی شیر است. اگر مشتریانی دارید که اسپرسوی قوی دوست دارند اما از طعم خامهای شیر بخارپز نیز لذت میبرند، این قهوه معروف کاملا برای آنها مناسب است.
لاته ماکیاتو نوع دیگری از قهوه است که ممکن است در منو کافیشاپ ببینید. این قهوه از ترکیب روش تهیه لاته و ماکیاتو درست میشود و علاقمندان زیادی دارد.
یکی از محبوبترین نوشیدنیها در ایرلند بدون شک قهوه ایرلندی است. این نوشیدنی داغ با قهوه و خامه درست میشود و معمولاً با یک قاشق شکر سرو میشود تا تلخی نوشیدنی متعادل شود. در ضمن انواع مختلفی از این نوع نوشیدنی قهوه وجود دارد و مطمئناً یک فنجان از آن میتواند شما را در یک روز سرد زمستانی گرم کند.
در اکثر منوی کافیشاپها، هات چاکلت یا همان شکلات داغ دیده میشود. یک نوشیدنی جذاب که در یک بعدازظهر سرد و پاییزی شما را گرم و پرانرژی میکند.
در واقع هات چاکلت یک نوشیدنی کافهای ساده است که با شیر و هر محصول شکلاتی درست میشود. اگر میخواهید نوشیدنی شیکتر به نظر برسد، مقداری پودر شکلات و خامه فرم گرفته روی آن بپاشید.
شما میتوانید در مقاله نوشیدنیهای لاکچری با طرز تهیه هات چاکلت خوشمزه آشنا شوید.
اگر دوست دارید در یک روز سرد پاییزی به کافههای شهر سر بزنید و اهل نوشیدن قهوه نیستید، پیشنهاد میکنیم انواع چای گیاهی و خوشمزهترین دمنوشها را امتحان کنید.
جدای از چای، انواع دمنوشهای گیاهی هم یک گزینه عالی برای همه کسانی است که نسبت به سلامتی خود حساس هستند. خصوصا که برای سلامتی مزایای زیادی دارند. در واقع دمنوشهای گیاهی نه فقط برای طعم لذیذ، بلکه بهدلیل عطر وسوسهانگیزشان محبوب هستند.
نوشیدن یک دمنوش آرامشبخش بهاندازه یک فنجان قهوه میتواند برای شما انرژیزا باشد. چای سیاه، چای سیب، دمنوش بابونه، زنجبیل، دارچین، برگ بو و … در بیشتر کافیشاپها سرو میشوند.
در فصل تابستان معمولا کافههای شهر میزبان میهمانیها و دورهمیهای خودمانی هستند. بسیاری از افراد تمایل دارند در فصل گرم بستنی مخصوص کافیشاپ یا انواع نوشیدنی سرد را امتحان کنند. منوی نوشیدنیهای سرد تنوع زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
علاقمندان قهوه در فصول گرم، آن را بهصورت سرد نیز مینوشند. آب سرد طعم قهوه را حفظ میکند و عطر بیشتری دارد. قهوه در ترکیب انواع میلک شیک و اسموتی نیز استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین قهوههای سرد اشاره خواهیم داشت.
این نوع قهوه را با آب سرد درست میکنند و حدود 24 ساعت آن را در آب سرد نگه میدارند تا بهخوبی دم بکشد. قهوهای که با آب داغ دم میکشد بعد از سرد شدن، ممکن است طعم تند یا ترشی بگیرید، اما کلد برو از ابتدا با آب سرد دم کشیده و طعم آن تغییر نمیکند.
بهطور کلی قهوه سرد با خیساندن قهوه درشت آسیاب شده در آب خنک یا دمای اتاق برای مدت طولانی، اغلب ۱۲ ساعت یا بیشتر، تهیه میشود. معمولا دماهای خنکتر و زمان دم طولانیتر، یک قهوه با کنسانتره یکدست و غلیظ به شما تحویل میدهد که میتوانید بسته به سلیقهتان آن را با آب یا شیر رقیق کنید.
کلد برو عطر و طعمی قوی دارد و در سالهای اخیر بسیار محبوب است. در مقاله نوشیدنیهای معروف فرانسه به طرز تهیه آن اشاره کردهایم.
ترکیبات اصلی آیس لاته با لاته گرم یکسان است. استفاده از یخ در این ترکیب طعم جدیدی ایجاد میکند. در تهیه آیس لاته از شیر جوشیده و فومدار استفاده میشود، اما فوم آن در ترکیب با یخ از بین میرود.
برای تهیه آن در یک لیوان بلند، نصف فنجان اسپرسو غلیظ را با شیر جوشیده و سرد ترکیب کنید و موقع سرو مقداری یخ به آن اضافه کنید. آیس لاته انتخاب طرفداران قهوه در فصل گرم است.
آفوگاتو پیشنهاد ویژهی ما به طرفداران بستنی است. این نوشیدنی در واقع نوعی دسر است. آفوگاتو را برای اولین بار از ترکیب اسپرسو و بستنی وانیلی در ایتالیا تهیه کردند. بعد از آن در بسیاری از کشورها مورد استقبال قرار گرفت.
بهزبان سادهتر این نوشیدنی محبوب مبتنی بر قهوه با ریختن اسپرسو داغ روی بستنی وانیلی درست میشود.
شما هم در روزهای گرم تابستان، نصف فنجان اسپرسو غلیظ را با یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی ترکیب کنید و از طعم جادویی آن لذت ببرید. میتوانید آفوگاتوها را با خوراکیهای خوشمزه مانند برگ نعناع، شکلات یا سس کارامل، کرامبل کوکیها و پاشیدن پودر کاکائو روی آنها طعمدار و تزیین کنید!
فراپه برای اولین بار در یونان تهیه شده است. این نوشیدنی در واقع نوعی شیک است. یعنی از ترکیب آب، اسپرسو، شکر، شیر و یخ در مخلوطکن درست میشود. بهطور کلی این نوشیدنی میتواند مجموعهای جذاب از طعمها را شامل شود. از میوه گرفته تا کارامل و… .
برای تهیه آن میتوانید خیلی ساده پودر قهوه فوری یا نسکافه را به همراه شکر و کمی آب در یک لیوان بلند بریزید. این ترکیب را بهخوبی هم بزنید، سپس به آن شیر سرد یا آب و مقداری یخ اضافه کنید. برای تزئین از خامهی همزده استفاده کنید. معمولا برای نوشیدن فراپه یک نی داخل آن قرار میدهند.
در کافیشاپها علاوه بر نوشیدنیهایی که بر پایه قهوه هستند، انواع آبمیوههای طبیعی، میلک شیک و انواع اسموتی نیز سرو میشود. اسموتی یک نوشیدنی جذاب است که از ترکیب انواع میوه تهیه میشوند.
اسموتی را معمولا با میوههای یخزده تهیه میکنند و نوشیدنی سردی است. با این حال در فصل زمستان نیز میتوانید اسموتیهای سالم و مقوی تهیه کنید. برای آشنایی با طرز تهیه آنها به مقاله انواع اسموتیهای زمستانی سر بزنید.
میلک شیک از ترکیب شیر، بستنی و شیرینکنندههایی مانند سس کارامل یا شربت شکلات تهیه میشود. این نوشیدنی خوشمزه وقتی با خامه فرمگرفته، اسمارتیز و مارشمالو تزئین شود، بسیار جذابتر به نظر میرسد!
تفاوت اسموتی با میلک شیکها در این است که معمولا در ترکیب اسموتی از ماست یا شیر استفاده نمیشود، اما شیکها بر پایه شیر، بستنی یا خامه هستند.
میلک شیکها را میتوانید بهعنوان دسر نیز استفاده کنید. شیک بادام زمینی، شیک موز و شکلات، شیک وانیل و گردو جزو رایجترین انواع شیک در منو کافهها است.
موهیتو نوشیدنی سنتی کوبا است. در فصل تابستان پرطرفدار است و در کنار وعدههای غذایی نیز سرو میشود. اگر در یک ظهر تابستانی و گرم دنبال مکان دنج میگردید تا کتاب بخوانید و چیزی بنوشید تا خنک شوید، موهیتو بهترین انتخاب است.
موهیتو از ترکیب آب گازدار، یخ، برگ نعنا و شکر تهیه میشود. به این ترکیبات میتوانید میوههای مختلف نیز اضافه کنید. محبوبترین انواع موهیتو لیمو و نعنا، موهیتو هندوانه و موهیتو توت فرنگی است. برای آشنایی بیشتر میتوانید مقاله طرز تهیه موهیتو توت فرنگی را مطالعه کنید.
احتمالا در منوی کافیشاپ به دتاکس واتر برخورد کردهاید. این نوشیدنی خنک در واقع آب سالم است که با تکههای میوه طعم دار شده است. کسانی که طعم آب را دوست ندارند با طعم میوه میتوانند این نوشیدنی را در کنار غذا بنوشند.
برخی کافیشاپها دتاکس واتر را با آب معدنی گازدار و تکههای یخ نیز سرو میکنند. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد میکنیم آب معدنی گازدار چیست را مطالعه کنید.
شاید نوشیدن چای سرد برای شما عجیب باشد، اما یکی از نوشیدنیهای محبوب در شرق آسیا است. بهتر است پیش از قضاوت، اینبار که به کافه سر زدید، یک فنجان آیس تی سفارش دهید.
شاید شما هم از طعم متفاوت این چای لذت ببرید. آیس تی را در کافیشاپها در طعمهای مختلف لیمویی، نعنایی، دارچینی یا توت فرنگی سرو میکنند.
برای تهیه آن کافیست یک چای کیسهای را درون یک فنجان آب جوش دم کنید و اجازه دهید کاملا سرد شود. چای سرد را با میوه موردعلاقه خود طعمدار و به آن یخ اضافه کنید.
خوشبختانه در ایران انواع شربتهای خوشمزه و خنک جزو آداب و رسوم غذایی ما است. این نوشیدنیها در قدیم در شربتخانهها و کافهها نیز سرو میشد.
امروزه این نوشیدنیهای مسرتبخش در کافیشاپها نیز وجود دارند. اگر دلتان هوای عطر زعفران و بیدمشک کرده است.
خودتان را به یک شربت بیدمشک میهمان کنید و از عطر و خنکی آن لذت ببرید. در فصل تابستان شربت خاکشیر، زعفران، سکنجبین خیار و تخم شربتی مرسوم است.
این روزها کافیشاپها چیزی بیشتر از قهوههای معمولی سرو میکنند. از مخلوط قهوههای عجیب و غریب گرفته تا انواع چای و دمنوش یا حتی اسموتی و میلک شیک در طعمهای متنوع و شما احتمالاً انتخابهای زیادی خواهید داشت.
ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با رایجترین نوشیدنیهای سرد و گرم کافیشاپها آشنا کنیم. این آشنایی به شما کمک میکند نوشیدنی متناسب با حال و هوای خود را انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.
البته برخی افراد با خلاقیت بیشتر ممکن است منوی کاملتری در اختیار شما قرار دهند. تنوع در تهیه نوشیدنیهای ترکیبی بسیار زیاد است. بهتر است تجربه جدید مزهها را از دست ندهید.
نوشیدنیهای گرم کافیشاپ کدامند؟
اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فرانسوی، کاپوچینو، قهوه لاته، قهوه موکا، آمریکانو، شکلات داغ، ماکیاتو و انواع چای و دمنوش.
نوشیدنیهای سرد کافیشاپ کدامند؟
کلد برو، فراپه، آیس لاته، آیس تی، آفوگاتو، اسموتی و انواع شیک، موهیتو، دتاکس واتر و شربتهای سنتی ایرانی.
اسپرسو چگونه تهیه میشود؟
با استفاده از دستگاه مخصوص، آب با دمای جوش را از میان دانههای ریز قهوه عبور میدهند و عصاره آن را سرو میکنند. شما با استفاده از ظرف موکاپات میتوانید در خانه اسپرسو درست کنید.
نظر خود را بنویسید
نظرات