طرز تهیه شیره سیب

مصرف شیره سیب به شما کمک می‌کند که انرژی مورد نیاز و مواد مغذی بدن را در طی روز تأمین کنید. محققان خوردن شیره سیب خانگی را به خانم‌های باردار، مادران شیرده، کودکان و افرادی که دارای کم‌خونی هستند، توصیه می‌کنند.

شیره سیب خانگی موجب تقویت اعصاب، پاکسازی کبد، کاهش استرس، تقویت حافظه و مواردی ازاین‌دست می‌شود. بنابراین آشنایی با طرز تهیه شیره سیب خانگی و رازهای مربوط به آن به شما کمک می‌کند تا از سلامت خود حمایت کنید.

به همین دلیل ما این قسمت از مجله عالیس را به این معرفی شیره سیب، فواید، طرز تهیه شیره سیب و فوت و فن‌های مربوط به آن اختصاص داده‌ایم.

شیره سیب چیست؟

شیره سیب چیست؟

یکی از فراورده‌های مغذی سیب، شیره آن است که برای تهیه آن از سیب کامل و سالم استفاده می‌کنند. شیره سیب عموماً به‌عنوان یک دسر و شیرین‌کننده طبیعی و سالم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیره دارای طعمی شیرین و ملایم بوده که در تهیه انواع خوراکی‌ها، دسرها، کمپوت، مربا و سس‌های مختلف به‌عنوان جایگزین طبیعی برای قند یا شکر به کار برده می‌شود.

شیره سیب خواص متعددی برای سلامتی دارد، چراکه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی، آلی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های مختلف است. مصرف شیره سیب به افراد زیادی توصیه می‌شود. ورزشکاران، کودکان در حال رشد و کهن سالان از خوردن این شیرینی خوشمزه فواید بسیاری را به دست خواهند آورد.

فواید شیره سیب

اگر شیره سیب به‌صورت طبیعی و بدون مواد افزودنی تهیه شود، بسیار مغذی و مفید است. این دسر تمامی خواص آب سیب یا مربای سیب را در خود جای‌داده است، بنابراین مصرف آن در طی روز انرژی بخش و مفرح خواهد بود. موارد زیر تنها نمونه‌ای از خواص شیره سیب است:

  1. شیره سیب حاوی آنتی‌اکسیدان‌های متعددی مانند فلاونوئیدها و فیتوکمیکال‌ها است. این آنتی‌اکسیدان‌ها نقش به­سزایی در مقابله با آسیب‌های سلولی و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها دارند.
  2. شیره سیب دارای مقدار زیادی فیبر رژیمی بوده که برای سلامت گوارش و بهبود عملکرد روده‌ها مفید است. یکی از فواید شیره سیب رفع یبوست و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی است.
  3. ویتامینC، ویتامین A و پتاسیم به‌وفور در شیره سیب پیدا می‌شود. این عناصر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست، حفظ سلامت قلب، تعادل مقدار آب و الکترولیت بدن، تقویت عضلات و جذب بهتر آهن خواهند شد.
  4. اگر عفونت ادراری دارید، شیره سیب بخورید، زیرا شیره سیب دارای خاصیت ضدمیکروبی و ضد التهابی است. به همین دلیل موجب بهبود بیماری‌های التهابی و عفونی می‌شود.
  5. محققان بر این باورند که مصرف شیره سیب می‌تواند بر کاهش وزن و افزایش سوخت‌وساز بدن اثر بگذارد.
  6. کاهش سطح قند خون از دیگر خواص شیره سیب است، چراکه فاقد شیرین کننده‌های مصنوعی است.

چه نوع سیبی برای تهیه شیره مفید است؟

برای تهیه شیره سیب، می‌توانید از گونه‌های مختلف سیب استفاده کنید. به‌طورکلی هر نوع سیب رسیده، شیرین و سالم برای پخت شیره سیب خانگی انتخاب خوبی است. اگر سیب‌های انتخابی شما ویژگی‌های زیر را داشته باشد، طعم و کیفیت نهایی شیره عالی خواهد بود:

  1. سیب‌هایی که رنگ زرد، سبز روشن یا قرمز دارند.
  2. برای پخت شیره سیب خانگی، سیب باید طعمی شیرین و ملایم داشته باشد.
  3. سیب‌های آبدار که بافتی سالم و منسجم دارند و ظاهر آن‌ها فاقد هرگونه پوسیدگی و آسیب دیدگی است، مناسب طرز تهیه شیره سیب سنتی و خانگی هستند.

روش تهیه شیره سیب

پخت شیره سیب خانگی کار نسبتاً آسانی است و شما می‌توانید با تکمیل چند مرحله شیره سیب خوشمزه بپزید.

مواد لازم:

سیب ۵ کیلوگرم
آب ۲.۵ لیتر
شکر ۲۵۰ کیلوگرم
آب‌لیمو ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه شیره سیب

سیب‌ها را شسته، پوست بگیرید و به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. دقت داشته باشید که هسته‌ها و چوبه یا هر نوع مواد اضافی را از آن‌ها جدا کنید. حالا باید سیب‌ها را به قابلمه بزرگی انتقال دهید و مقدار گفته شده آب را روی آن بریزید.

اجاق را روشن کنید تا محتویات قابلمه به حالت جوش برسد. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا سیب‌ها برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند و نرم شوند.

با گذشت این زمان، حجم آب موجود در قابلمه کم شده است و شما باید با کمک یک صافی، گوشت‌کوب برقی یا هر ابزار دیگری سیب‌ها را پوره کنید تا به مخلوط یکدستی دستی برسید. پوره سیب را از پارچه نازکی رد کنید تا عصاره آن خارج شود.

اکنون وقت آن رسیده که شکر را بیافزایید و خوب هم بزنید تا شهد به‌خوبی در سراسر شیره پخش شود. حدود ۲ ساعت بعد شیره شما آماده می‌شود و از اطراف شروع به حباب زدن خواهد کرد. شیره سیب باید به حالت شفاف و شیشه‌ای برسد.

در این مرحله باید آب‌لیمو را به شیره سیب خانگی و خوشمزه خود اضافه کنید تا رنگ شیره تیره و کدر نشود. در طی این مدت هرازگاهی شیره سیب را هم بزنید تا ته نگیرد و دچار سوختگی نشود. زمانی که شیره به غلظت مورد نظر رسید، آن را از حرارت برداشته و پس از خنک شدن در ظروف مناسب بریزید.

فوت و فن‌های طرز تهیه شیره سیب

فوت و فن‌های طرز تهیه شیره سیب

  1. اگر می‌خواهید شیره سیب را برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را در یخچال بگذارید تا برای ۸ تا ۱۲ ماه سالم باقی بماند.
  2. یکی از مهم‌ترین دلایل ماندگاری شیره سیب به ظرف نگه‌دارنده آن بستگی دارد. بطری‌های درپوش دار شیشه‌ای و پلاستیکی از بهترین ظرف‌های نگه‌دارنده شیره هستند که در درازمدت بر طعم و کیفیت شیره سیب اثر نمی‌گذارند.
  3. اطمینان حاصل کنید که هوا به آن‌ها دسترسی کمتری داشته باشد. بطری‌ها را تا حد امکان پر کنید و سپس درپوش آن‌ها را به شکل محکم ببندید. این کار به حفظ طعم و کیفیت شیره کمک می‌کند.
  4. اگر شیره سیب دچار تغییر رنگ، بوی عجیب یا طعم نامطبوعی شد، باید آن را دور بریزید، زیرا شیره فاسد شده است.
  5. افزودن شکر کاملاً اختیاری است. در صورت تمایل آن را از ترکیب حذف کرده یا با عسل جایگزین کنید.
  6. به‌طور کلی بین ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت شیره سیب زمان نیاز است.
  7. هر ۵ کیلوگرم سیب به شما حدود ۱ کیلوگرم شیره سیب سنتی و خانگی خواهد داد.
  8. برای داشتن طعمی بهتر می‌توانید یک تکه کوچک چوب دارچین داخل شیره در حال پخت بیاندازید.
  9. توجه داشته باشید که شیره پس از خنک شدن غلیظ‌تر خواهد شد.
  10. میزان شیرینی شیره به طعم و شیرین بودن سیب‌ها برمی‌گردد.
  11. برای کوتاه شدن مراحل تهیه شیره سیب می‌توانید از آب سیب استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این روش توصیه می‌کنیم که مقاله چگونه آب سیب بگیریم؟ را بخوانید.

اگر به خواندن طرز تهیه شیره، اسموتی، چای و ابمیوه علاقه دارید، به مجله عالیس نگاهی بیندازید. طرز تهیه شیره توت یا طرز تهیه فالوده ساده نمونه‌ای از این مقالات است.

کلام آخر

شیره سیب نمونه‌ای از یک خوراکی سالم و مغذی است که شیرینی آن تا حد بسیار زیادی طبیعی است و اگر در تهیه آن از شکر استفاده نشود، یک شیرین‌کننده کاملاً طبیعی و بدون عارضه جدی است. مصرف شیره سیب خانگی در مقدار کم برای افراد دیابتی، بیماران دارای فشارخون وتری گلیسیرید بالا ممانعتی ندارد.

پخت شیره سیب به روش سنتی در خانه به شما کمک می‌کند تا نسخه سالمی از این عصاره را مصرف کنید. با بررسی طرز تهیه شیره سیب و نکات تکمیلی آن در این برگ از مجله عالیس شما را قادر می‌سازد که بدون نگرانی از عوارض جدی از طعم شیره سیب لذت ببرید.

سؤالات متداول

بهترین نوع سیب برای پخت شیره سیب کدام است؟

فرقی نمی‌کند که شما از چه نوع سیبی برای پخت شیره سیب، استفاده می‌کنید. سیب‌های رسیده، شیرین و سالم که دارای رنگ زرد، سبز روشن و قرمز گزینه خوبی برای پخت شیره سیب هستند. در این میان سیب‌های آبدار با بافتی سالم و بدون پوسیدگی و آسیب‌دیدگی از همه بهتر خواهند بود.

مدت زمان ماندگاری شیره سیب چقدر است؟

اگر شیره سیب به غلظت مناسب رسیده باشد و آن را در ظروف دردار از جنس شیشه یا پلاستیک بریزد، مدت زمان نگهداری آن را بالا خواهید برد. قراردادن این شیره در یخچال ماندگاری آن را به ۸ تا ۱۲ ماه می‌رساند.

چه کسانی نباید شیره سیب بخورند؟

به‌طورکلی افراد زیادی می‌توانند شیره سیب بخورند اما بیماران دیابتی، کسانی که فشارخون و تری گلیسیرید بالایی دارند باید با احتیاط بیشتری شیره سیب خانگی بخورند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis